QUOTE(bbiitute @ 2014 10 07, 21:04)
o kuris tinkamiausias irankiu puosimui su makaronu masina ?
makaronų mašina? Turi minty vadinamą "pasta mašin"? Ar šitą švirkštuką?
Priklauso nuo metų laiko (žiemą geriau soft - nes jis minkštas), vasarą klasikinis, kietesnis. Softas vasarą karštomis dienomis gali būti perdaug nevaldomas, perskystas.
Labai dar priklauso nuo modelino išmaigymo lygio rankose. Kuo labiau išminkome, tuo stipriau minkštėja modelinas.
Na o efektai... Priklauso nuo dizaino. Gal norėsis permatomo efekto, gal blizgučių - kiekvienos skonis gi skirtingas.
O su tuo švirkutuku - kuo minkštesnis tuo geriau, nes su juo išspausti tuos visokius makaroniukus iš modelino patikėk, tikrai rankomis laaaaaabai sunku. Aš sulaužiau net skirtą silikonui išspausti statybinį įrankį, jame įspraudusi tą švirkštą, nes skylutės mažos, o jėgos modeliną per jas išsunkti lauk reikia ojojoooiii kiek.
Kažkur buvau jutubėje radusi kaip rusei vyras pagamino prie stalo prisukamą a-lia įrenginuką, kuriame įspraudžiamas tas švirkštukas, ir paskui spaudžiama. Man jis priminė močiutės kažkada naudotą įrankį sūriui slėgti
Papildyta:Beje filmuku kuriame dekoruojamas stalo įrankis, nesivadovauti. Jame dekoravimo lygis .... žemiau kritikos parodytas.
Modeliną reikia paklijuoti prie įrankio. Jei tik šiaip apsukta - nuskraidys karštame vandenyje plaunant.
Netvarkingas darbelių atlikimas. Nepatogiai padengta modelinu, reikia lyginti kur prasideda įrankių storėjimas paprastuose mūsų kasdienoje naudojamuose stalo įrankiuose, nes paprastai juk tie vardiniai įrankiukai daromi vaikučiams, o jiems juk turi būti ne tik gražu, bet kas labai svarbu, ir patogu, smagu valgyti. Tiesa?
Prancūzikė matyt pati pradedančioji, ir jos pamokėlė - tokia jau pirmokiukės lygio.