Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia

sveikutės 4u.gif
aš pati esu su klausos negalia jau 22 metai (man pačiai dabar 27) blush2.gif
gimiau replių pagalba, (tais laikais dar taip gimdyma priimdvao replemis kazkokiomis, jei moteris neisgimdydavo), sveika mergaite.Po gimimo praėjus keliems mėnesiams susirgau sepsiu, ir teko guleti su mama infekcinej ligoninej mazdaug menesi, ten galima sakyti prikele mane antram gyvenimui, bet ANTIBIOTIKŲ pagalba pagrinde, isivaizduokit kaip menesio laiko silpnam kudikėliui antibiotiku nemažas doaes leidžia... na žodžiu nuo sepsio pasveikau..
paskui iki kokiu 5 metukų dažnai sirgdavau peršalimo ligomis, bronchitais - gydė irgi antibiotikais, dažnai gaudavau GENTAMICINO.

maža budama tikrai pamenu, kad gerai girdėjau, lankiau darželį, ten su vaikais bendravau, daineles dainuodavau, tikrai pamenu, kad viskas ok buvo. Tik pradėjus lankyti pirmą klasę, tėvai suprato, kad neprigirdžiu, o man, tada vaikui, atrodė, kad taip ir turi būti, kad garsų negirdžiu. Žodžiu išaiškėjo mano prikurtimas, ir kaip lig šiol daktarai sako, kad jis atsirado nuo vaikystėje gautų antibiotikų.

Vos supratus, kad neprigirdžiu, greitai man buvo pritaikytas klausos aparatas, aišku, prie jo man priprasti reikėjo, nes garsai tokie garsūs ir keisti atrodė, bet pripratau.

Lankiau normalią mokyklą, pradinėse klasėse buvo labai supratinga mokytoja, kuri mano klasiokams paaiškino mano padėti, tad sunku nebuvo visai, ir mokinausi gerai. Paskui i 5 ta klase perėjau i kita mokykla, dėl to kad persikraustėm i kita miesto vieta gyventi, ir nauja mokykla, nauji klasiokai, sukėlė šiokių tokių sunkumų, nes buvo jau nebe 1 mokytoja, o kiekvieno dalyko mokytojai... bet po truputi mokytojai susitaikė su mano neprigirdėjimu, ir šiaip nebuvo didelių problemų dėl mokslų, jei būdavo kas sunkiau, tarkim, rašyti diktantus, tai mokytojai leisdavo ateiti rašyti po pamokų, nes kai diktuodavo visai klasei, nesugebėdavau pasivyti sakinių sekos... bet tai tik smulkmenos, nes visgi baigiau 12 klasių ir neblogais pažymiais, ir klasė beje buvo sustiprinto mokymo. Baigusi vidurinę, sėkmingai baigiau ir Kauno aukštesniąją medicinos mokykla smile.gif Igijau biomedicininių tyrimų specialybe, pagal kurią ir dirbu poliklinikoje ligi šiol smile.gif

Daktarai tai visko buvo prigąsdinę, kad mokintis nevaliosiu ir t.t. bet kaip matot, sėkmingai aš ir mokslus baigiau, ir darbą turiu, ir gyvenu normalu pilnaverti gyvenimą ax.gif nešioju skaitmenini klausos aparatuką vienoje ausyje, jaučiuosi kaip pilnavertis žmogus, labai padėjo tėvai (mama tai dėl manęs kryžiaus kelius nuėjo), padėjo klasiokai ir kiti žmonės, ir aplamai, tik džiaugiuosi, kad tėvai nesiuntė manęs mokytis i neprigirdinčiųjų mokykla, nors ta siūlė mano buvusi auklėtoja kai buvau 5toj klasėj.
Na visko būna, aparatas tikrai daug pašalinių garsų ima vienu metu, idealu su juo būna tik ramioj tylioj aplinkoj, bet prie skaitmeninio aparatuko man reikėjo ilgai pratintis, gal net kokius metus, bet pripratau ir neatsidžiaugiu, jis iš tiesų man palengvina bendravimą, gyvenimą.. Tik tiek kad gėdijuosi aparatuko, slepiu po ilgais plaukais, tik prie savų aplinkinių neslepiu to apatratuko blush2.gif

o šiaip gestų kalbos nemoku, kalbu normaliai, (nors vaikystėj lyg ir buvo kalbos sutrikimų, logopedų pagalba buvo suteikta laiku, ir dabar viskas gerai) Nepažįstami monės su manimi bendraudami nė neįtaria, kad turiu klausos negalią.

Ilgas pasakojimas gavosi, tiesiog susitaikiau su savo neprigirdėjimu ir gyvenu pilnavertį gyvenimą, savarankiškai.

Puikiai suprantu jūsų vaikučius, linkiu jums, mamytės, ir jūsų vaikučiams sėkmės gyvenime, kad viskas klostytųsi gerai smile.gif 4u.gif klausos negalia nėra jau tokia baisi, kaip kad atrodo, susigyventi su ja galima, ir net normaliai gyventi galima smile.gif
Atsakyti
[quote=Cheetah,2007 06 29, 18:40]
Ilgas pasakojimas gavosi, tiesiog susitaikiau su savo neprigirdėjimu ir gyvenu pilnavertį gyvenimą, savarankiškai.

Saunuole wink.gif Ir tu visai teisi, esam normalus zmogeliukai tongue.gif tik sunkiau triuksme bendrauti, bet atsibodus triuksmui galim issijungt aparatukus smile.gif) xexexee tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Celeste @ 2006 09 06, 22:19)
Uzjauciu  verysad.gif
as pati viena ausimi negirdinti..  verysad.gif  mires nervas  verysad.gif

labutis,
uzjauciu, del ausytes?
O kas buvo atsitike? Gal neuritas?
Atsakyti
Beje, mamos, klausimas toks....na net nežinau...bet tokioj situacijoj žmogus griebiasi visko - nebandėt ieškot kitokios netradicinės pagalbos, pvz., ekstrasensai ir pan.?
[/quote]

Stai, mano mama mane irgi vede pas ekstrasensus, nuotraukeles po pagalve dejom... Atsimenu, kaip moteriske ilgais ilgais astrais savo nagais man galva suemusi stipriai bade biggrin.gif O paskui, eidavo su tom varinem lekstem i kita sales gala ir busdavo, klausdavo, ar girdziu.. Na aisku, tokius garsus visada girdedavau, tai ne stebuklas, o toji sakydavo, va, matot, girdi biggrin.gif Zodziu, ekstrasensai plauna zmoniu pinigus ir tiek. Jie gali padeti tik nesant ligos, tik kai zmogus ja isikalbejes, tai savo itaiga gali ta liga ir isvaryt.

Desine ausim negirdziu, nes apmires nervas. Daktarai nezino, del ko man taip, bet irasas yra, kad neuritas... O as tai sakau, kad paprasciausiai neissivyste iki galo mano klausos nervai ir tiek, nes vienas praktiskai beveik mires, tik stiprius garsus girdi ir tai jie dirgina nervus. O kita ausis girdi normaliai, tik labai labai silpnai, nsustiprina garsu. Kadangi bugnelis ir sraige tvarkoje, belieka sakyti, kad neissivyste pilnai nervas, o ne kad kazkoks neuritas - nervuuzdegimas. Nes jo kaip ir nebuvo, jau nuo gimimo tiek tegirdejau.
Atsakyti
Sveikos,
kaip gera pasidaro perskaičius gerą istoriją thumbup.gif ačiū, Cheetah.
Kol nesusiduri, tol nežinai, o kai tenka su tuom gyventi, supranti, kad kiekvienas žmogaus organas gali sirgti daugybe ligų verysad.gif
vakar palikau savo mažiukę su močiute, 1,5 val, tai grįžus aparatas pasuktas ant smilkinio, nu jis kaulinis, gali būti bet kurioj vietoj, kur yra kaulas, bet ant smilkinio kaulo nėra ir šiaip ten tokia skausminga vieta schmoll.gif, garsumas buvo ant 0. Jei merginai nepatogu, ji pati ima ten reguliuotis, todėl dažnai turiu pažiūrėt, kad viskas būtų tvarkoj. nu aišku, nelabai gal suprato močiutė viską, bet tada imu mąstyti, o kas bus daržely, kai bus daug vaikučių, ar kas pažiūrės, kad aparatuko nenureguliuotų ji pati ar kas kitas, aj matysim, dar daugiau nei metai iki lopšiuko, tai kam sukti tą galvą doh.gif bet taip nuotaiką gadina, ta ateitis.
Dėl paties aparatuko nešiojimo, tai mano dukrytei apie galvą eina spalvinga, vaikiškais piešinukais juostele, o už dešinės ausytes mažas skaitmenukas, kiti net nesupranta, kad ten aparatas, galvoja, kad dėl grožio, bet daug kas pasižiūri. aš nemanau jo slėpt, o ir nelabai galiu, nes praktiškai visos kepurytės, skrybelytės trikdo aparatuko darbą, pritaikau tik vieta ant pačuo pakaušiuko, tiubeteiką bigsmile.gif , tai galvoju, kaip bus žiemą, arba vaiką reiks vedžiot su kepure be aparato, juk plika galva žiema su mažu vaiku... doh.gif tai gal kas nešioja kokių praktiškų patarimų mestels.
Atsakyti
QUOTE(LiVo @ 2007 06 30, 14:59)
Sveikos,
kaip gera pasidaro perskaičius gerą istoriją  thumbup.gif  ačiū, Cheetah.
Kol nesusiduri, tol nežinai, o kai tenka su tuom gyventi, supranti, kad kiekvienas žmogaus organas gali sirgti daugybe ligų  verysad.gif
vakar palikau savo mažiukę su močiute, 1,5 val, tai grįžus aparatas pasuktas ant smilkinio, nu jis kaulinis, gali būti bet kurioj vietoj, kur yra kaulas, bet ant smilkinio kaulo nėra ir šiaip ten tokia skausminga vieta schmoll.gif, garsumas buvo ant 0. Jei merginai nepatogu, ji pati ima ten reguliuotis, todėl dažnai turiu pažiūrėt, kad viskas būtų tvarkoj. nu aišku, nelabai gal suprato močiutė viską, bet tada imu mąstyti, o kas bus daržely, kai bus daug vaikučių, ar kas pažiūrės, kad aparatuko nenureguliuotų ji pati ar kas kitas, aj matysim, dar daugiau nei metai iki lopšiuko, tai kam sukti tą galvą  doh.gif bet taip nuotaiką gadina, ta ateitis.
Dėl paties aparatuko nešiojimo, tai mano dukrytei apie galvą eina spalvinga, vaikiškais piešinukais juostele, o už dešinės ausytes mažas skaitmenukas, kiti net nesupranta, kad ten aparatas, galvoja, kad dėl grožio, bet daug kas pasižiūri. aš nemanau jo slėpt, o ir nelabai galiu, nes praktiškai visos kepurytės, skrybelytės trikdo aparatuko darbą, pritaikau tik vieta ant pačuo pakaušiuko, tiubeteiką bigsmile.gif , tai galvoju, kaip bus žiemą, arba vaiką reiks vedžiot su kepure be aparato, juk plika galva žiema su mažu vaiku... doh.gif  tai gal kas nešioja kokių praktiškų patarimų mestels.

Na, as su kauliniais klausos aparatais nesu susidurusi, nezinau, kaip jie ten buna, tik nuotraukose esu maciusi. Na taip, kepures problema, nes uzdejus ir uzspaudus aparata cypia. Tai as paprasciausiai prisitylindavau aparata iki tiek, kol necypdavo. Arba tiesiog ieskodavom laisvesnes kepures, kad nespaustu aparato, butu oro. Vaikysteje, prisimenu, mama dedavo tokias uzmaunamas kepureles, kur ir kakla dengia, na, panasiai kaip maisas sy iskirpta priekyje dalimi veidui. Mama pati numegzdavo tas kepureles smile.gif Labai patogios ir siltos budavo biggrin.gif O maziems vaikams, kiek zinau, tra aparatai be reguliatoriaus, kad garsas visada butu pastovus. Arba su reguliatoriumi, kuri galima nustatyti, kad nedarytu jokio poveikio, o paaugus vaikui galima ta reguliatoriu vel ijungti, kad jis pats galetu reguliuotis.
Atsakyti
QUOTE(Igniux @ 2007 06 30, 13:13)
Na, as su kauliniais klausos aparatais nesu susidurusi, nezinau, kaip jie ten buna, tik nuotraukose esu maciusi. Na taip, kepures problema, nes uzdejus ir uzspaudus aparata cypia.

O čia visi aparatėliai taip daro g.gif Pas mus Ceilo Life... Tikiuos, jis necyps mums žiemą, po kepure, a g.gif Nes kai pirkom, tai nieko neminėjo apie tai...
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2007 06 30, 15:19)
O čia visi aparatėliai taip daro g.gif  Pas mus Ceilo Life... Tikiuos, jis necyps mums žiemą, po kepure, a g.gif  Nes kai pirkom, tai nieko neminėjo apie tai...

Na, sitie skaitmeniniai turi svilpimo valdymo sistema, tai jie sucypia uzspausti ir patys nuslopina cypima, tad neturetu cypti. Taciau, dabar jau metai kaip turiu skaitmenini Artis P aparata, bet kartkartem jis sucypia, ypac kai kamstukas islenda daugiau lauk ir gauna oro. Bet cypimas nera toks astrus ir erzinantis, greit patvarkyt galima. Ir siaip, jei grynai skaitmeniniu veikimui nureguliuotas - minksti garsai, tai neturetu cypti. Pas mane yra nureguliuota artimai analoginiam su pasvelninimu, nes 20 metu nesiojus analogini, skaitmeninis garsas man pasirode per daug neryskus ir pernelyg itempti klausa reikejo.
Atsakyti
Mums dar čia tamsus miškas visiškai... Su laiku išmoksim viską... Labiausiai tai pergyvenu dėl mokyklos... Kaip sūnui ten seksis su aparatuku... Saugo jis juos, ale ten reiks ne nuo vieno brolio saugot, o nuo visos klasės... Kaip su fizinio pamokom.... (gal tom dienom tada reiks be aparatuko leist...)... Dar daug visokiausiu klausimų kyla... Mat aparatuką turim tik tris savaites. Tai viskas nauja dar...
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2007 06 30, 15:29)
Mums dar čia tamsus miškas visiškai... Su laiku išmoksim viską... Labiausiai tai pergyvenu dėl mokyklos... Kaip sūnui ten seksis su aparatuku... Saugo jis juos, ale ten reiks ne nuo vieno brolio saugot, o nuo visos klasės... Kaip su fizinio pamokom.... (gal tom dienom tada reiks be aparatuko leist...)... Dar daug visokiausiu klausimų kyla... Mat aparatuką turim tik tris savaites. Tai viskas nauja dar...

Nesijaudinkite del mokyklos wink.gif Ispekite mokytoja del sito, kad atidziau paziuretu, nekalbetu nusisukusi ir atkreiptu demesi, ar vaikas isgirdo, nekalbetu per greitai. Del aparatuko suagojimo pasakysiu stai ka - nesaugokite per smatkiai, o kiti vaikai prie aparatuko nelis, nebent paklaus kas ausyje, bet patys nedris listi prie jo. Taigi, tik as pati issiimdavau aparatuka ir parodydavau vaikams, paaiskindavau, kas tai yra, kam man jo reikia, kaip jis veikia, parodydavau, kaip cypia. Tad jei sucypdavo, niekam nebudavo nejauku ar staigmena, nes zinodavo, kas cypia. Kuno kultura... Del jos aparatuko tikrai nereikia issiimti, nes juk jis ant ausies, kamstukas ausyje tvirtai laiko aparata, tad jei kas, nusimautu ragelis nuo ausies, aparatas tiesiog kabotu ore ant slangeles. Stai, daugiau nei 10 metu analogini nesiojau, kurio nei valydavau, nei tas kapsules dedavau dziovinimui, isvis jokios prieziuros jam neteko, o veike puikiausiai. Atsimenu, karta net pamirsau ji issiimti prie ezeroo ir nuejau maudytis su juo, jau ketinau nerti po vandeniu, kai staiga suvokiau, kad kazkaip as girdziu aplink viska pernelyg gerai, tai nepaneriau lotuliukas.gif grizau i kranta pasideti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Igniux @ 2007 06 30, 13:38)
Stai, daugiau nei 10 metu analogini nesiojau, kurio nei valydavau, nei tas kapsules dedavau dziovinimui, isvis jokios prieziuros jam neteko, o veike puikiausiai.

Ačiū už paaiškinimus... 4u.gif O mes bent kartą-du per savaitę dedam nakčiai aparatukus į indą su džiovinimo tablete... Mes Airijoj gyvenam, tai drėgniau pas mus... Ir aš paniškai bijau lietaus blush2.gif Kai lyja, vaikui uždedu kepure nuo saulės, vis ne taip sušlampa aparačiukai... Nors kai pirkom, tai sakė, kad jiem daugiau pavojingas prakaitas yra, o ne lietus...
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2007 06 30, 15:50)
Ačiū už paaiškinimus...  4u.gif  O mes bent kartą-du per savaitę dedam nakčiai aparatukus į indą su džiovinimo tablete... Mes Airijoj gyvenam, tai drėgniau pas mus... Ir aš paniškai bijau lietaus blush2.gif  Kai lyja, vaikui uždedu kepure nuo saulės, vis ne taip sušlampa aparačiukai... Nors kai pirkom, tai sakė, kad jiem daugiau pavojingas prakaitas yra, o ne lietus...

Na, nezinau, gal skaitmeniniai ir jautresni. Turiu dabar tas tabletes, nes kai pirkom, dave pakuote. Tai tik viena tablete naudojau budama Olandijoje vasara. Bet grizusi i Lietuva po vasareles kazkaip uzkisau tas tabletes ir nebededu... Tfu tfu tfu, bet dar veikia kol kas tvarkingai. Hmmm, jei labai smarkiai prakaituoja, tai taip, slangeleje prisirenka vandens lasu ir nuo to garsas tampa toks savotiskas ir erzinantis. Va tada naudinga panaudot tuos dzioviklius, kad geriau isvalyt. O as paprasciausiai nuimdavau slangele ir tiesiog ispusdavau lauk smile.gif Lietaus irgi nebijodavau, kiek kartu kiaurai slapia per lietu lakstydavau, laistydavausi su vaikais kieme smile.gif Manau, tik didelis vandens kiekis (po vandeniu, pvz) gali paveikti aparatuka, o mazas tiesiog nubega per korpusa ir tiek smile.gif
Atsakyti