QUOTE(D*L*K @ 2013 03 22, 22:44)
kas menesi pradeti moketi 90 litu uz privalomaji sveikatos draudima ...
nuo kada tiek moketi? kokiu istatymu cia remiates?
juk iki siol buvo po 76 lt tiktai....
QUOTE(Murčikas @ 2013 03 23, 00:06)
Sim@, as kai issiregistravau, nuejau i birza, ir pasakiau savo tarpininkei, kad siuo metu dirbti neplanuoju, nes vaikas daznai serga, kad nieks tokios darbuotojos nelaikys, ir viskas. atspausdino lapa, dave pasirasyti ir viso gero.
dekui uz info
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 23, 09:00)
NUEINAT PAS TARPININKE,PARASOT PRASYMA,KAD JUS ISREGISTRUOTU IS BIRZOS,PAIMAT VAIKU GIMIMO LIUDIJIMUS,SAVO ASMENS DOKUMENTA IR EINAT I LYGONIU KASAS,KAD JUS PAZYMETU KAIP APDRAUSTA,NES TURIT VAIKU.
ligoniu kasose jau buvau ir sutvarke viska. kai tik baige DB moket bedarbio pasakoa, iskart ejau i LK su vaiku ir savo dokumentais, ir kadangi auginu 2 mazamecius vaikus, tai esu atleista nuo mokejimo uz sveikatos draudima kas men.iki 2025 metu (iki kol vienam mano vaikui sueis 18 metu, antrajam_16 metu).
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 23, 09:58)
na ir kam jus skleidziate dezinformacija ir gasdinate. auginant du vaikus mama yra drausta, kol pirmam sukaks 18 metu, ir birza simta metu nereikalinga, ir taip viskas nemokamai.
dekui uz info

SITAI jau zinojau
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 23, 19:33)
Jeigu vienas vaikas,tai iki 8 metu,jeigu 2 ir daugiau iki pilnametystes.

nes pati auginu 2 mazamecius vaikus, tai ligoniu kasose sake, kad jei 2 vaikai, tai iki kol vienam sueis 18 metu, antram_16 metu_iki tada esu atleista nuo sveikatos draudimo mokejimo...
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 24, 16:07)
vaiko auginimas ieina i staza del bedarbio ismokos gavimo.
o sakykite, ar vaiko auginimas ieina i darbo staza tik del bedarbio ismokos gavimo?
ar tie metai, kai buvo auginami vaikai ieje i darbo staza ir lieka jame, ar issibraukia?
laba visoms