Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

Labas vakaras,

prieš 1 m. ir 2 mėn. likvidavo mano darbovietę, pagal valstybės tarnybos įstatymą išmokėjo mums priklausančias išmokas (ne vienu kartu, per 3 mėn, pagal įstatymą, nes buvau VT), bet į darbo biržą nesikreipiau, nes tuo metu buvau vaiko priežiūros atostogose ir pinigėlius gaudavau iš Sodros.
Ką tik vaiku suėjo 2 metai ir planuoju stot į biržą, tai klausimas būtų toks - ar man priklausys išmokos iš biržos? ar jie sakys, kad kadangi prieš metus gavau pinigų (tai nebuvo išeitinė, kažkaip kitaip skaitosi man rodos biggrin.gif), tai dabar nesitikėt 3 mėn pinigų?? g.gif

kitas klausimas - ar tiesa, kad trečiadieniais darbo birža Žukausko gatvėj dirba ir po darbo valandų? nuo 17 iki 19 val? skambinau bendru telefonu, ten diedžiukas nelabai pradžioj suprato kaip čia po darbo valandų (nors psl. rašo), bet paskui sakė, kad taip, turbūt ir Žukausko gatvėj g.gif
Atsakyti
tai iseina,kad jeigu darbinaisi per birza,tai jokiu budu nebegali iseiti is darbo? nes neleis I birza atgal stoti?
Atsakyti
QUOTE(Fixa @ 2013 06 18, 20:37)
Labas vakaras,

prieš 1 m. ir 2 mėn. likvidavo mano darbovietę, pagal valstybės tarnybos įstatymą išmokėjo mums priklausančias išmokas (ne vienu kartu, per 3 mėn, pagal įstatymą, nes buvau VT), bet į darbo biržą nesikreipiau, nes tuo metu buvau vaiko priežiūros atostogose ir pinigėlius gaudavau iš Sodros.
Ką tik vaiku suėjo 2 metai ir planuoju stot į biržą, tai klausimas būtų toks - ar man priklausys išmokos iš biržos? ar jie sakys, kad kadangi prieš metus gavau pinigų (tai nebuvo išeitinė, kažkaip kitaip skaitosi  man rodos biggrin.gif), tai dabar nesitikėt 3 mėn pinigų?? g.gif

kitas klausimas - ar tiesa, kad trečiadieniais darbo birža Žukausko gatvėj dirba ir po darbo valandų? nuo 17 iki 19 val? skambinau bendru telefonu, ten diedžiukas nelabai pradžioj suprato kaip čia po darbo valandų (nors psl. rašo), bet paskui sakė, kad taip, turbūt ir Žukausko gatvėj g.gif

Priklausys ismokos, jei per 36 men susidaro 18 menesiu darbo stazas. Net jei ismokas traktuos kaip iseitine, birza pasalpos nemoka tik tiek menesiu, uz kiek buvo ismokama iseitine ( o jie jau seniai praeje). Na nebent cia kazkokie kiti standartai VT taikomi,bet neesu girdejusi. Del darbo valandu tikrai negaliu pakomentuoti
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 18, 21:45)
Priklausys ismokos, jei per 36 men susidaro 18 menesiu darbo stazas. Net jei ismokas traktuos kaip iseitine, birza pasalpos nemoka tik tiek menesiu, uz kiek buvo ismokama iseitine ( o jie jau seniai praeje). Na nebent cia kazkokie kiti standartai VT taikomi,bet neesu girdejusi.

ačiū už atsakymą 4u.gif jei atmitns neapleidžia, tai buvimas vaiko priežiūros atostogose irgi įsiskaičiuoja į darbo stažą g.gif tai reiškia pas mane viskas pakankama rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fixa @ 2013 06 19, 08:58)
ačiū už atsakymą 4u.gif  jei atmitns neapleidžia, tai buvimas vaiko priežiūros atostogose irgi įsiskaičiuoja į darbo stažą g.gif  tai reiškia pas mane viskas pakankama  rolleyes.gif

Taip.
Atsakyti
Labai svarbu, padekite sad.gif

Stoviu darbo birzoje, gauna soc 350 lt. Jeigu dabar as isidarbinu, pats susiradau darba, tai as uz birzeli menesi gausiu kiek nors soc, ar kaip dabar yra pagal naujus istatymus ? nejaugi man nepriklauso niekas uz 20 dienu be darbo, birzoje stovint ?
Atsakyti
QUOTE(minde0445 @ 2013 06 19, 16:15)
Labai svarbu, padekite sad.gif

Stoviu darbo birzoje, gauna soc 350 lt. Jeigu dabar as isidarbinu, pats susiradau darba, tai as uz birzeli menesi gausiu kiek nors soc, ar kaip dabar yra pagal naujus istatymus ? nejaugi man nepriklauso niekas uz 20 dienu be darbo, birzoje stovint ?

Negausit.Soc.pasalpa mokama uz visa menesi,o ne uz dienas.
Atsakyti
o jei pranesiu tik liepos pirma, tai sumokes ? jus cia taip sakote, pagal naujus isigaliojimus ar taip visados buvo, nes ana vasara nebuvo pilnas menuo, ir gavau, ir niekas neateme poto
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 06 19, 16:23)
Negausit.Soc.pasalpa mokama uz visa menesi,o ne uz dienas.

o man kitaip sake,as buvau penktadieni soc ir pranesiau kad nuo pirmadienio dirbu,tai ji man pasake kad gausiu uz burzeli ir dar liepa gausiu,nejaugi ji suklydo??? g.gif
Papildyta:
QUOTE(erika30 @ 2013 06 18, 21:33)
tai iseina,kad jeigu darbinaisi per birza,tai jokiu budu nebegali iseiti is darbo? nes neleis I birza atgal stoti?

ma pas mane tokia situacija,man darbo birza rado darbo,nuejau i ta darboviete,prieme i darba ir dabar yra taip,puse algos moka darbo birza man ir puse darbdavys,cia darbdaviui labai gerai,o jei as savo noru iseisiu is darbo tai mane negales priimti i darbo dirza vien del to kad birza man skyria pinigu ir matit as jos turiu atidirbti,bet noreciau kazkaip iseiti bet vat kaip??? g.gif gal yra kas susidures su tokia situacija?
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2013 06 19, 18:06)
o man kitaip sake,as buvau penktadieni soc ir pranesiau kad nuo pirmadienio dirbu,tai ji man pasake kad gausiu uz burzeli ir dar liepa gausiu,nejaugi ji suklydo??? g.gif
Papildyta:

ma pas mane tokia situacija,man darbo birza rado darbo,nuejau i ta darboviete,prieme i darba ir dabar yra taip,puse algos moka darbo birza man ir puse darbdavys,cia darbdaviui labai gerai,o jei as savo noru iseisiu is darbo tai mane negales priimti i darbo dirza vien del to kad birza man skyria pinigu ir matit as jos turiu atidirbti,bet noreciau kazkaip iseiti bet vat kaip??? g.gif gal yra kas susidures su tokia situacija?

Nu kaip galit gauti,jeigu pas jus atsirado darbas,nebent pas jus nevirsija 350 lt/zmogui,tai kai atnesit pazyma is darbo apie alga,jie perskaiciuos.
Jus patekot ant subsidijuotos vietos.Iseiti negalit,kol nepraeis subsidijos laikas.
Papildyta:
QUOTE(minde0445 @ 2013 06 19, 17:54)
o jei pranesiu tik liepos pirma, tai sumokes ? jus cia taip sakote, pagal naujus isigaliojimus ar taip visados buvo, nes ana vasara nebuvo pilnas menuo, ir gavau, ir niekas neateme poto

Nepamirskit,kad pinigus jus gaunat uz praeita menesi,t.y jeigu isidarbinat birzeli,tai uz geguze turit gauti,bet jau liepos menesi uz birzeli negausit,na nebent nepranesit,bet paskui teks grazinti,susiduriau su tuo asmeniskai.Ir ne as viena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 19 birželio 2013 - 18:57
O gal zinote kaip ten yra su tuom, kad darbo birza mano darba staza Anglijoje iskaitytu kaip darbo Lietuvoje staza? Gal kam teko su tuo susidurti, papasakokite plačiau, prašau 4u.gif
Atsakyti
o tai kodel as anais metais birzelio 25 kazkur isejau is birzos, ir liepos menesi man sumokejo soc pasalpa, liepos menesi poto pranesiau jog nutrauktu, ir viskas, neprase uz birzeli sumoketus pinigus grazinti ??
Atsakyti