QUOTE(Linuskė @ 2010 07 13, 19:17)
Ramunelt dar turiu klausimėlių

tai ta rakija prekiaujama turguje kaip ir visomis prekėmis ir kokia maždaug jos kaina? Kokios problemos su ja gali būti ant sienos
Ant sienos mūsų niekas netikrino, bet sakau, čia gidų triukas. Juk ar pardavinėtų tą rakiją turguje, jei jos nepraleistų. O gidas aiškino tipo turginės rakijos uždarymas ne toks, etiketės naminio darymo (paprasčiausiai paveiksliukas spauzdintuvu nukopojuota iš kompo), nes atseit Kroatija ne Europos sąjungos narė ir muitininkai nesupranta, ko čia pripilta, nes sakau, matosi, kad daryta ne gamykloje, o namuose. tiesa vieną kartą gidė mums siūlė rakijos iš savo šešuro (ji ten nutekėjusi). Tai ten naminis variantas ir ji apie nepraleidimą per sieną neužsiminė. Tai va, vadinas galima vežt. Mačiau kas pirko, butelis visai paprastas ir toks kaip tarybiniais laikais "Žigulinį" alų pardavinėjo. kai kas buvo nepatenkintas dėl tokių butelių. Bet tada aš visai nesidomėjau, ar brangiau išėjo. Tada aš rakijos visai nepirkau. Tai buvo Starij grad Paklenicoj. Pernai buvau Makarskoj, tai va ten gidas siūlė pirkti jau gražiam butely ir uždarymas ne naminis. Žodžiu butelis kaip iš parduotuvės, bet va kainų nepasakysiu, tik ten, kur siūlė gidas brangiau. O turguje už butelį berods 35 kunas mokėjom. Bet negarantuoju.

Tai va, makarskinis gidas mus ir gąsdino.
O turguje eini ir ant stelažų pilna prikrauta visko ir kainos užklijuotos. Man atrodo, svarbiausia neprisigrobt per daug, kad kiekio labai baisiai neviršyt, bet žinoma, norisi daug kam lauktuvių parvežt. O dėl patikrinimo tai nežinau, nes nė karto netikrino bagažo. Gal kam tikrino, tai parašykit.