Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo - IV

Nenusiminkit, prašykit, reikalaukit kad leistų pasiimti svečio teisėmis iki teismo. Mes problemų neturėjome. Po antro pasimatymo apsisprendėm, kad įsivaikinsim ir sekančią dieną jau vežėmės mažylę namo svečio teisėmis. Visus leidimus gavome per dieną. Ta pati situacija buvo ir su sūneliu. Negali būti, kad vienur leidžia pasiimti namo svečio teisėmis, o kitur ne.
Atsakyti
Jei gerai perskaičiau dokumentą žemiau, galutinį sprendimą priima vaiko globėjas (GN):

http://www.vaikoteis...02012-05-21.pdf

Atsakyti
Aš irgi taip supratau. Šnekėjau dar su darbuotoja,klausiau,kaip dėl leidimo svečiuotis. Kaip supratau,bėda tame,kad mes gyvename labai toli. Kol svečiuojasi - vis vien jie yra atsakingi už vaiką.Ir jei kažkas atsitiktų,susirgtų - mes jos greitai į Klaipėdą nenuvežtume ir jie negalėtų greitai reaguoti..
Atsakyti
Mūsų atveju, iki teismo tiek su vienu, tiek su kitu vaiku praėjo po pusę metų. O kai vaikus svečio teisėmis vežėmės namo, tai dėl tų visų vadinamų jų kontrolių, buvo pasakyta tik tiek, kad jei susirgtų , tai galėtume ir patys pas gydytojus nuvežti, o ne atgal į v. namus vaiką tįsti. Vaikai sirgo, patys ėjome pas gydytojus, nors vaikai jokioje rajono poliklinikoje nebuvo priregistruoti. O be to vaikams susirgus iš namų juos tempti atgal, manau tai būtų didžiulė trauma ne tik vaikams, bet ir mums. Be to, nei vieną kartą iš v. namų mums niekas nepaskambino ir nepasiteiravo, kas su vaiku, kaip mums/jam sekasi. NIEKAS NEPASIDOMĖJO!!!! Mes ir patys su vyru ne kartą apie tai kalbėjome, kodėl niekam neįdomu, kur mažyliai, kaip jimes sekasi. Mes taip pat gyvename rajone, mažyliai iš Vilniaus. Mano nuomone, leidimas vaikams iki teismo gyventi šeimoje, kuri laukia vaikelio, dalinai priklauso nuo tų vaikų namų direktorės geranoriškumo bei ambicijų. Taip kad nepasiduokit smile.gif
Atsakyti
Jeigu susirgtu, kreiptumetes i savo gydyma istaiga ir nebutu jokiu bedu. Pati parsivezus vaika kreipiausi i gydymo istaiga ir visiskai jokiu problemu nekilo, nesiausi pazyma, kad kol issigalios teismo sprendimas, vaikas gyvena svecio teisemis pas mus ir viskas.
O kad nenori isleisti svecio teisemis tai yra suprantamas dalykas del ko, isleidus vaika svecio teisemis busimas globejas/itevis raso prasyma skirti vaiko islaikymui kol sveciuosis ir nuolatinis vaiko globejes privalo vaikui moketi po 3 lt. i diena, o tai isplaukia pinigai, jiems tai nenaudinga. Ir isisamokint viena dalyka, vaiku namai nenori prarasti vaiku, nes kuo daugiau vaiku paiimama globoti ar ivaikinti, vaiku namuose sumazeje vaiku skaicius, o tai gresia darbuotoju atleidimu, tai vaiku namai kaip isgaledami saugo vaikus, kad neprarastu darbo vietu.
Atsakyti
http://www.lrytas.lt...1...;view=6&p=2

taigi:)
Atsakyti
http://www.alfa.lt/s...13-03-15_11-59/

Citata: "
„Iš pirmų lūpų teko girdėti, kai šeimos tiesiog nuleido rankas susidūrusios su dirbtinėmis kliūtimis įsivaikinti. Turiu omenyje ne tik ilgus laukimo mėnesius, bet ir neįtikėtiną biurokratiją“, – sakė D. Kuodytė."

Nesuprantu, kurioj vietoj ta biurokratija? I savivaldybe nueiti viena karta priduoti dokumentus?
Atsakyti
Mums taip pat nenorėjo vaiko atiduoti svečio teisėmis, bet mes išsiprašėm, nerašėme jokių prašymų dėl pinigų, kurie priklauso, nes bijojome, kad tada neduos vaiko svečio teisėmis. Pas gydytojus kreipėmės ir net ligoninėj gulėjome, nepranešinėjom vaikų namams ir nieko, viskas gerai ir tik kaip ir kažkas čia minėjo, tol kol vaikas pas mus buvo svečio teisėmis, niekas net nepasidomėjo kaip tam vaikui sekasi, ar viskas gerai, jiems tie vaikai visai nerūpi, pasiėmėt ir darykit ką norit, jie visiškai abejingi... verysad.gif
Atsakyti
Mums irgi sveciu teisem vaiko nedave, ta pati dainele, kad kas bus jeigu susirgs, medicinine prieziura juk pas juos... vaikas bus per toli.. bet is jusu pavyzdziu panasu, kad su ta medicina viskas buna tvarkoje, tik kazkodel vaiku namu direktorems kitaip atrodo, arba nori atrodyti.. mes irgi ne neprasem jokiu dienpinigiu, is kart sakem , nieko nereikia. neleido kategoriskai ir teisme kai jau sprendima paskelbe,kuris ir taip na aiskus buvo, tai pasake, kad dar lauksim isigaliojimo laikotarpio... bet pasitaike kaledos ir kazkaip ten sutapo su atostogom vaiku ( nors labai keista, kad darzelinukui fiksuoja tas atostogas kaip ypatingai svarbias ) ir isleido siek tiek anksciau nei isigaliojo teismo sprendimas.
Atsakyti
Dabar sėdžiu kaip ant adatų - šiandien turi pranešti,ką nusprendė- ar duos jau šį savaitgalį pasiimti namo,ar vis vien turėsim laukti teismo sprendimo. Ir mes dienpinigių atsisakėm,kai ėmėm visai dienai.Bet mus sąžiningai įspėjo,kad mums priklauso,bet jie neturi pinigų. Kai sekmadienį atsisveikinom,mažylė apsiverkė...Aš jau nuo vakar nervinuos,kaip bus,jei nesutiks su mūsų prašymu..Kaip ją vėl reikės palikti...
Atsakyti
Manau kad čia silpniausia įvaikinimo proceso vieta ir būtent čia labiausiai kenčia vaikas. Šeima įvertinta, vaiko dokumentai tvarkingi, prašymas teismui paduotas, o vaikas vis vien turi būti globos namuose.

Labai džiaugiuosi, kad vaiką parsivežėme per savaitę nuo pasiūlymo gavimo, nes iškart sutvarkė laikiną globą.

Teismo posėdis mums dar nepaskirtas, bet jau tiksliai sužinojau kam paskirta byla, kokie terminai, kada kas bus žinoma.
Atsakyti
Vira, nesinarvuok, pataupyk savo nervus, nes ju oi dar kaip reikes wink.gif
Gal pabandyk su vaiku teisem pakalbeti, gal jie galetu perkalbeti su vaiku namais? Galu gale gali susiskambinti su ivaikinimo tarnyba, gal sutiktu patarpininkauti. Kai kada reikia, kad i glovos namus paskambintu tarnybos. Sekmes!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sypsena777: 20 kovo 2013 - 10:47