Cia labai priklauso nuo miesto, kuriame bus nagrinejama. Nedideliuose miesteliuose greiciau, Vilniuje gana ilgai. Mes dokumentus padaveme gruodzio viduryje, o viskas galutinai isiteisejo balandi. posedis buvo po beveik 3 men. Ir tai prasiau teisejos, kad kiek galima paspartintu. Todel manau tikrai kad per ilgai. O dabar arteja vasara, tai dar ilgiau truks

QUOTE(Beila @ 2013 04 22, 11:41)
Mergaitės, o jums per kiek laiko įvyko teismas ir įsigaliojo teismo sprendimas dėl vaikučių įvaikinimo?
dokumentai iš mano miesto išsiusti gegužės 8 dieną, birželį pati susipratau nueiti į TO miesto VTTAS, jiems, pasirodo, netiko atsiusti dokumentai, nei man, nei mano miesto VTAS nieko neatrašė. Taigi, sutvarkiau vietoje. Nuo birželio 8 - dokumentų sutvarkymo iki birželio galo byla gulėjo VTAS. ji buvo parenggta teismui iki mano atsiradimo toje situacijoje (parengta nuolatiniam teisių atėmimui). Skambindavau kartą arba du kartus į savaitę, domėdamasi, kada bylą nuneš iki teismo

Mes kai pridavem dok i teisma, tai irgi neprieme ju, nes tipo mokestis nesumoketas, o ivaikinimo tarnyba buvo pasakiusi,kad sioms byloms nereikia moketi ( arba apie sumos skirtumus kalba buvo, nepamenu jau tiksliai bet ten del keliu lituku ) tai teisme dokumentai gulejo tiesiog siaip, nes truko cekio. kai paskambinom nekantraudami paklausti , gal yra numatyta data, tai ir pasake, kad oi, pas jus truksta cekio ( veliau paaiskejo, kad nieko netruko ir jie patys neperziurejo kokio pobudzio byla ) bet nuo to skambucio , nulekem, susimokejom, pridejom ceki ir graziai pasakem, kad vistik tai vaika lieciantis klausimas ir vaikas gyvena globos namuose, be teismo jis namu negali tureti... tai teiseja prieme byla labai greitai ir teisme garsiai nusitebejo : kodel vaikas iki siol ne seimoje?
cia globos namu direktore gavo kaip ir per nosi svelniai , bet aisku siaip jau istatymai jos pusej. zmogiskumo klausimas eiti i kompromisus ar ne. taiva. kiekviena savivaldybe savo darza turi, kai kur reikia pajudinti, paklausti, kai kur viskassklandziai ir operatyviai vyksta.. sekmes laukiantiems

Vasario gale pridavėm dokumentus į teismą, posėdis buvo po mėnesio,leido vykdyti skubos tvarka.
Dabar aiškinuosi su SODRA.Nunešiau teismo sprendimo kopiją - paskambino,kad netinka,per mažai antspaudų.Vyras nuėjo į teismo raštinę,ten moterys nesuprato,ko iš jų nori - sako,kad kitokių kopijų ir nebūna.Nusprendžiau palaukti penktadienio,tada jau teisme galės uždėti antspaudą ,kad sprendimas įsigaliojo ar įsiteisėjo,gal tada tiks..
Dabar aiškinuosi su SODRA.Nunešiau teismo sprendimo kopiją - paskambino,kad netinka,per mažai antspaudų.Vyras nuėjo į teismo raštinę,ten moterys nesuprato,ko iš jų nori - sako,kad kitokių kopijų ir nebūna.Nusprendžiau palaukti penktadienio,tada jau teisme galės uždėti antspaudą ,kad sprendimas įsigaliojo ar įsiteisėjo,gal tada tiks..
QUOTE(vira @ 2013 04 22, 13:51)
Vasario gale pridavėm dokumentus į teismą, posėdis buvo po mėnesio,leido vykdyti skubos tvarka.
I Sodra tai tikrai reikia nesti jau isigaliota sprendima, nuo tada skaiciuos VPA
Cia greiciau ne nuo miesto o nuo teisejo priklauso. Nes pas mano teiseja bylu buvo pusei metu,o man teisma paskyre po menesio ir prieme teismo sprendima del kurio priemimo pats nebuvo isitikines , man teismo sprendimas isigaliojo po menesio bet vykdytinas nedelsent. taigi viska susitvarkiau sekance ddiena po teismo viska iskyrus ta vienkartine ismoka, tiems pinigeliams reikalinga buvo isigaliojusio teismo sprendimo.
VTAT sake kad man pasitaike pats zmogiskiausias teisejas Klaipedoje, sako geresnio nera pas mus.
Kiti Klaipedoje lauke puse metu kaip ir priklauso.
VTAT sake kad man pasitaike pats zmogiskiausias teisejas Klaipedoje, sako geresnio nera pas mus.
Kiti Klaipedoje lauke puse metu kaip ir priklauso.

QUOTE(alfija @ 2013 04 22, 20:19)
O man SODRA yra įdomiausias reiškinys. Nuo vasario 1 išėjau į vpa. Kol kas negavau nė vienos išmokos- niekaip nesuskaičiuoja.
QUOTE(Ute @ 2013 04 22, 22:30)
sako- nespėjom suskaičiuoti. Tai taip ir skaičiuoja matyt deda centą prie cento, paskui pamiršta kiek jau sudėjo ir skaičiuoja iš naujo.