Visti kitamet ieskosiu kokiu MAdonu ,nes norisi ,kad vestu daugiau ir anksciua ir nebemetytu tiek ziedu
Pas man eseklos is pc paprastos . Bet gagaliau nusprende uzmegzti vaisius ir uzaugo gan dideli . kai jau visiskai nusivyliem jais , dar vyras pagrasino , kad israus , tai emem ir uzmezge vaisius 
Visti kitamet ieskosiu kokiu MAdonu ,nes norisi ,kad vestu daugiau ir anksciua ir nebemetytu tiek ziedu
Visti kitamet ieskosiu kokiu MAdonu ,nes norisi ,kad vestu daugiau ir anksciua ir nebemetytu tiek ziedu
QUOTE(vasarema @ 2013 08 13, 16:52)
Man irgi nesisekdavo, kol auginau iš PC sėklų pigių, Black Beauty, atrodo. Krūmai būdavo dideli, o vaisių -vienas kitas. Irgi kaltinau save, vėdinimą, drėgmę. Šiemet priežiūra ta pati, toli nuo idealios, šiltnamis tas pats, o baklažanų tikrai daug.
Na va pasisekė šiemet tau
O aš jau kiek bandau
Tą Madona tai jau ne Lietuvoj perkat?
QUOTE(Juračiuks @ 2013 08 17, 08:32)
Na va pasisekė šiemet tau
O aš jau kiek bandau
- nieko. Tikrai reiks gerų sėklų ieškoti kitais metais, nes gaila rūpinies rūpinies, lauki lauki, o taip ir neparagauji
.
Tą Madona tai jau ne Lietuvoj perkat?
O aš jau kiek bandau
Tą Madona tai jau ne Lietuvoj perkat?
Lietuvoje pirkom iš sodui.lt, aš tiesiog paskambinau, po to nuėjau ir pasiėmiau. Jie ir siunčia, galima kiek nori vienetų užsisakyti. Turi jie ir kitokių sėklų, tik sėklos brangios pas juos. Jau neprisimenu, po kiek buvo baklažanai, gal po 50 ct/1vnt
QUOTE(vasarema @ 2013 08 17, 23:12)
. Neskaičiavau, bet po 20 vaisių tikrai nuskinėm nuo kiekvieno augalo. O nuo anksčiau auginto Black Beauty geriausiu atveju būdavo keli vnt. Arba tik daug žalios masės 
Ohoho kaip fainai, tiek daug
QUOTE(vasarema @ 2013 08 12, 11:52)
Ir aš Madonas auginu, labai jais patenkinta esu. Vaisiai nėra dideli, bet ant augalo vienu netu keliolika primegztų. Jau atsivalgėm, reikia galvoti, kaip į stiklainius sukišti, o gal užšaldyti
Dabar tik reikia gintis nuo kolorado vabalų, bulvės mūsų kraštuose baigia juoduoti, tai visi koloradai ant mano baklažanų susikrausto
.
tikrai, puikūs baklažanai
O koloradas tai tikrai
QUOTE(saintlina @ 2013 08 19, 20:56)
tikrai, puikūs baklažanai
Bet su konservuotais baklažanais man bėda. Nemoku jų konservuot, visad nelabai valgomi gaunasi.
O koloradas tai tikrai
Kaip žvėrys.
O koloradas tai tikrai
Auginau pirmi metai , su veisle nerealiai pasisekė Violetta lunga 2, uz seklas mokejau centus, nes pirkau max ... kai buvo 40 pr. nuolaida. Puikus pasirinkimas. - skyniau kibirais nuo 10 daigų . Seimyna ir draugai atsivalgė- bandžiau daryti žiemai pagal Receptas
Ar bus valgoma - pasakysiu žiema
Kadangi auga lauke - jau į pabaiga, naktims jiems šaltoka . Iš pavasario augo tuneliuke - dabar jau netelpa, aukšti .
QUOTE(vasarema @ 2013 08 17, 23:12)
Lietuvoje pirkom iš sodui.lt, aš tiesiog paskambinau, po to nuėjau ir pasiėmiau. Jie ir siunčia, galima kiek nori vienetų užsisakyti. Turi jie ir kitokių sėklų, tik sėklos brangios pas juos. Jau neprisimenu, po kiek buvo baklažanai, gal po 50 ct/1vnt
, už pomidorus tai arti 2 lt reikia už 1 vnt pakloti. Bet su baklažanais, kaip ir rašai, rūpinės jais rūpinės, apmaudu, kai niekas neužauga. Geriau jau už sėklas sumokėti. Man augalai užaugo nemaži, gerai, kad nepasodinau tankiai. Beveik jų negėnėjau, gal todėl vaisiai nedideli, bet mums patinka jauni vaisiai, tai gal ir nesulaukiam, kol didesni paaugtų. Neskaičiavau, bet po 20 vaisių tikrai nuskinėm nuo kiekvieno augalo. O nuo anksčiau auginto Black Beauty geriausiu atveju būdavo keli vnt. Arba tik daug žalios masės 
Pavydžiu...o aš turguj nusigriebiu kokį daigą,auginu,auginu..ir išmetu,prisižiūrėjusi tik žiedų,jei jau neužmezgė,tai jau ,ko belaukti.O taip norisi pačiai užsiauginti.Reiks perskaityti jūsų patarimus,gal kitamet pasiseks
QUOTE(sniego_skonis @ 2013 08 21, 22:29)
bet ieskau ir Madonnos, jei jau augint, tai kad kibirais skint 
kai rasit, tai garsiai šaukit, kur pirkot, norėčiau ir aš tokių derlingų, nes manieji tikrai tokiais kiekiais, kaip sako Vasarema, nederėjo. Skųstis derlium negaliu, pagaliau valgom baklažanus, kai tik užsinorim, nebereikia laukti, kol kuris nors dar paaugs, bet radau įdomių receptų, kaip paruošti žiemai, tai tikrai didesnio derliaus reikėtų, kad jau nebesuvalgytume.
o kokio aukščio madonnos užauga?
QUOTE(Paladė @ 2013 08 22, 07:31)
kai rasit, tai garsiai šaukit, kur pirkot, norėčiau ir aš tokių derlingų, nes manieji tikrai tokiais kiekiais, kaip sako Vasarema, nederėjo. Skųstis derlium negaliu, pagaliau valgom baklažanus, kai tik užsinorim, nebereikia laukti, kol kuris nors dar paaugs, bet radau įdomių receptų, kaip paruošti žiemai, tai tikrai didesnio derliaus reikėtų, kad jau nebesuvalgytume.
o kokio aukščio madonnos užauga?
o kokio aukščio madonnos užauga?
Dabar negaliu pamatuoti savo baklažanų ūgio. Didesni už paprikas, bet 1 metro gal nesiekia
QUOTE(sniego_skonis @ 2013 08 21, 22:29)
Cia maniskis didziausias is 3 uzaugusiu Black beauty, 595 g. Kitiems metams jau turiu Violeta lunga seklu, bet ieskau ir Madonnos, jei jau augint, tai kad kibirais skint 


pas mus irgi tokie dvigubi !!!!
dziaugiuosi , nors 4 vnt radusi siltamy .
kitamet ieskosiu geresniu seklyciu
o ka gaminat is ju ne ziemai o dabar valgyt ? man skanu kepti , bet taip smarkiai pritraukia jie riebalus
Dabar valgyti as darau baklazanu ikra:
i orkaites skarda isdelioju nuplautus baklazanus (nei lupt nei pjaustyt nereikia, dedam toki, koki nuskinat nuo krumo) ir 200C karstumo orkaiteje kepam apie 20-30 min, kepimo laikas priklauso nuo dydzio, bet kad iskepe, tai matysis kad tokie minksti ir pasirauksleje pasidaro. Atvesinam, nulupam ir dedam i koki dursleka, kad skystis nubegtu. Po keliu val. jie jau buna tinkami stambiai supjaustyti. Supjauscius gerai pasudau, pipiriuku irgi negailet, alyvuogiu aliejaus, balzamiko acto arba citrinos sulciu, kubeliais pjaustytu ivairiaspalviu pomidoru ir daug cesnako. Geriausia leisti per nakti pastovet saldytuve, bet dazniausiai suvalgyta buna greiciau
. Pabandykit, tikrai nesudetinga...
i orkaites skarda isdelioju nuplautus baklazanus (nei lupt nei pjaustyt nereikia, dedam toki, koki nuskinat nuo krumo) ir 200C karstumo orkaiteje kepam apie 20-30 min, kepimo laikas priklauso nuo dydzio, bet kad iskepe, tai matysis kad tokie minksti ir pasirauksleje pasidaro. Atvesinam, nulupam ir dedam i koki dursleka, kad skystis nubegtu. Po keliu val. jie jau buna tinkami stambiai supjaustyti. Supjauscius gerai pasudau, pipiriuku irgi negailet, alyvuogiu aliejaus, balzamiko acto arba citrinos sulciu, kubeliais pjaustytu ivairiaspalviu pomidoru ir daug cesnako. Geriausia leisti per nakti pastovet saldytuve, bet dazniausiai suvalgyta buna greiciau






