Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai, išmokim užsiaugint

taip užsimaniau baklažanų, kad jau ir pirkau kelis kartus smile.gif Primezgę maniškiai baklažaniukų, bet iki valgymo dar laukt ir laukt..

user posted image
Atsakyti
Saintlina, ka skanaus is baklazanu gamini, as dar tik bandau su jais susigyventi tongue.gif

Dabar del auginimo-ar palikti visas pazasteles? Ar jie geriau jauciasi pasodinti lauke ar siltnamyje?
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 05 19, 08:42)
Saintlina, ka skanaus is baklazanu gamini, as dar tik bandau su jais susigyventi tongue.gif

Dabar del auginimo-ar palikti visas pazasteles? Ar jie geriau jauciasi pasodinti lauke ar siltnamyje?

aš kokiais trim stiebais auginu. Bet jie viršuj šakojasi natūraliai, dar žemiau kokią vieną-dvi pažastėles palieku, kitas išskinu. Nors šiemet pabandysiu keliom daugiau gal palikt. Pas mane vienareikšmiškai šiltnamyje jiems geriau. Lauke labai vargani buvo. Kelis metus bandžiau - nepatiko.
Kepti man jie patinka. Ant grotelių, orkaitėje. Keptuvėje troškinti su malta mėsa, pomidorais, česnakais wub.gif Orkaitėje man labai skanu ant supjaustyto baklažano riekelių užtepti majonezo, pabarstyti kapoto česnako, pomidoro riekelę. Galima dar sūrio šiek tiek ant viršaus. Niam niam wub.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 05 19, 08:42)
Ar jie geriau jauciasi pasodinti lauke ar siltnamyje?

žiūrint, koks mikroklimatas jūsų šiltnamyje. mano šiltnamis visai atviroj vietoj ir gana karšta ir sausa viduje būna, nepadeda joks drėkinimas ir agroplėvele dengtas stogas. jame geriausiai auga pomidorai, nes skersvėjį padaryt išeina. ten neaugo nei baklažanai, nei agurkai. bet tuneliuke baklažanai auga puikiai, nes gerai palaisčius ir užmulčiavus net atvirame išsilaiko pakankama drėgmė ir užtenka vėdinimo. tai jei jūsų šiltnamis gali išlaikyti viduje kažkiek drėgmės ir tuo pačiu būt vėdinamas, tai baklažanams bus gerai.
Atsakyti
As tik vakar saviskius i siltnami susodinau. bet jau tokie gigantai buvo blink.gif panasiai kaip pas saintlina nuotraukoj. iskart is apmulciavau, nes tuneliuka padare auksta, bet nepatogu naudojimui- sunku man ten bus prieit g.gif . jau ir ziedu nabagai sukrove buvo... gal nenumes nuo streso g.gif del genejimo ir man klausimu kilo. siaip jie nuauge vienu stiebu, bet ant koto pradejo formuotis daug smulkiu nauju sakeliu- speju jas reikia nuskint? g.gif
Atsakyti
mano enciklopedijoj apie genėjimą parašyta taip:
В начале роста, когда на главном стебле начинают отрастать боковые побеги, оставляют 2—3 (чаще 3) самых сильных побега. Ниже этой развилки удаляют на главном стебле все отрастающие побеги и листья. Баклажаны не пасынкуют, т.е. не удаляют и не укорачивают побеги, которые отрастают на стебле выше развилки, так как на них будут формироваться бутоны и завязываться плоды. Удаляют только побеги без плодов. Удаляют с кустов и больные, пожелтевшие листья и деформированные плоды.
В конце сезона прищипывают верхушки стеблей, оставляя 5—7 мелких завязей, так как большее их количество вряд ли успеет вырасти до заморозков. Удаляют и вновь образующиеся цветы. Все эти приемы позволяют в условиях короткого лета получить довольно крупные плоды.
У баклажанов, помимо одиночных цветков, в развилках стеблей могут образоваться соцветия из 2—5 цветков. Если вы оставите из них одну завязь, плод вырастет крупным. Однако общий урожай при удалении цветков не изменится, плоды бывают просто мельче.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 20 gegužės 2014 - 08:51
Palede, dekui 4u.gif apskabiau pagal rekomendacijas...
zydejimas:
user posted image
Atsakyti
Jatau koks grožis thumbup.gif Kažin kada pas mane taip bus g.gif
Atsakyti
Maniškiai tokie gražūs buvo ir nugeibo persodinti, nepatinku jiems nei aš, nei mano šiltnamis - lapai pagelto ir nieko nebeaugina, stovi iškėlę galvas ir viskas - šok, dainuok, melskis jiems, na, neeee - aš paimsiu, kai kantrybė trūks ir į kompostinę, nesiseka ir nereik, draugausiu su pomidorais tongue.gif
Atsakyti
labai grazus ziedelis 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti