Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 18 tema

QUOTE(saintlina @ 2013 03 04, 15:26)
jų karu augint neverta, nes agurkams ir pomidorams skirtingų sąlygų reik. Jei suteiksi agurkams tinkamas - pomidorams pasiligos nuo drėgmės, jei bus gerai pomidorams - agurkai nukeips. Bet keletą agurkų vistiek įkišu. Agurkų tikrai būna geroka anksčiau nei lauke derėt pradeda. O paskui tuos iš šiltnamio irgi išnešu ir lauke pasodinu.
Ilgavaisius ar trumpavaisius - šiltnamyje rišu  smile.gif Lauke tai jau visi po kojom voliojasi.

Nežinau, bet mano ir tėvai ir uošviai visą gyvenimą sodina vienam šiltnamyj ir agurkus ir pomidorus, ir viskas ten normaliai, pomidorus uošviai dar žalius surenka prieš pat šalnas, kiek jų daug yra.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 03 04, 14:01)
Kodel nerekomenduoja? Nesubliuksta atsildyti?

Patęžta-nei skonio,nei kvapo nelieka.Agurkai irgi šaldyti nelabai primena šviežius,bet kvapas thumbup.gif nepalyginsi su pirktiniais parduotuviniais.Tiesa,tie smulkieji laiškiniai svogūnai mažiau pavandenija...
QUOTE(saintlina @ 2013 03 04, 16:35)
trąšų tai tikrai galėjo trūkt, nes kopūstų niekada niekuo netręšiu  smile.gif

Bet lauke suka?Nes aš irgi nenoriu niekuo tręšt g.gif Žiedinių irgi netręšiau-užaugo ir pernai,ir užpernai...
Atsakyti
O gal kas patars ka daryti su brokoliais ir ziediniais, kad juos nebutu tokiu mazu musyciu ir voratinkliuku... As kai juos pamatau viduje kopustu-is karto kelaiuja siuksledezen-negaliu pakesti...
Atsakyti
ar tinka po kopustu auginti agurkus ar arbuzus, tias paciasi metais?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 03 04, 18:28)
O gal kas patars ka daryti su brokoliais ir ziediniais, kad juos nebutu tokiu mazu musyciu ir voratinkliuku... As kai juos pamatau viduje kopustu-is karto kelaiuja siuksledezen-negaliu pakesti...

merginos pataria auginti uždengtus agroplėvele smile.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2013 03 04, 17:30)
Bet lauke suka?Nes aš irgi nenoriu niekuo tręšt g.gif Žiedinių irgi netręšiau-užaugo ir pernai,ir užpernai...

taip, lauke viskas puikiai. Aš ir šiaip tik šiltnamį šiek tiek ekologiškai patręšiu, o lauke augančių daržovių - visiškai niekuo.
Papildyta:
QUOTE(uolma @ 2013 03 04, 17:12)
Nežinau, bet mano ir tėvai ir uošviai visą gyvenimą sodina vienam šiltnamyj ir agurkus ir pomidorus, ir viskas ten normaliai, pomidorus uošviai dar žalius surenka prieš pat šalnas, kiek jų daug yra.

gal moka įtikt tiek vieniems, tiek kitiems smile.gif Pas mus kadaise bandė kartu augint - menkas derlius abiejų buvo.
Pas mane dabar tik keli agurkai tarp pomidorų būna, bet jie akivaizdžiai prasčiau jaučiasi. Bet kadangi lauke agurkai iš proto eina, tai nesuku galvos dėl šio klausimo- kai prasideda lauke, iš šiltnamio ištarabaninu ir tuos kelis.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 03 04, 18:28)

Kopūstinės kandies vikšreliai. Deja, tik purkšti, kol kandys skraido. Tik išsirita ne musytės, o žali vikšreliai ir ryja kaip pasiutę. Jei voratinkliuko yra , tai kažkurie iš kitų kenkėjų, tingiu ieškoti žinynuose, bet visvien purškimo reikalauja.Gal bandykit pradėjusį augti žiedyną apgaubti agroplėvele, apačioje surišant g.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2013 03 04, 17:30)

Būtent kopūstinės reikalauja gausiausio tręšimo. Valgot badu nukankintas daržoves ir įsivaizduojat, kad labai sveika smile.gif Na, nors komposto į duobelę nepagailėkit. Aš sodindama pomidorus šiltnamy į kiekvieną duobę po 2 kastuvus kiek papuvusio mėšlo metu, agurkams po 1 kastuvą, paprikoms irgi. Kopūstams nors po žiupsnelį salietros reikia ir laistyti, laistyti, laistyti..
Beje, žiedinius geriausia sodinti rudeniui. tada daug lietaus, būna dideli ir nekartūs.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 04, 19:31)
Būtent kopūstinės reikalauja gausiausio tręšimo. Valgot badu nukankintas daržoves ir įsivaizduojat, kad labai sveika smile.gif

kad neatrodo tos mano daržovės nukankintos badu biggrin.gif Netgi atvirkščiai- labai netgi 'pavalgiusios' smile.gif
O beje, kopūstų aš irgi niekad lauke nelaistau. Tik pačioj pradžioj, kol prigyja daigai. Ir užauga labai solidūs. Tiesiog žemė pas mane tokia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 kovo 2013 - 19:53
QUOTE(saintlina @ 2013 03 04, 20:51)
O beje, kopūstų aš irgi niekad lauke nelaistau. Tik pačioj pradžioj, kol prigyja daigai. Ir užauga labai solidūs. Tiesiog žemė pas mane tokia.

Nu ,kad aš irgi tik pradžioj laistau g.gifO tai tikrai juos taip daug liet reikia? Žemė pas mane ne tokia,bet bandau mulčiuot,sideratuot ir kokiu humiverdu su žolių raugais palieju kartą per sezoną-gal ir nelabai jos pririję,kaip pas Saintliną,bet apseisiu be salietrų schmoll.gif
Atsakyti
Pavalgymui tikrai užtenka pomidorų ir agurkų, o jau konservavimui lauke būna agurkai renkami.

Krapus tiktai šaldau, nusipjaunu tik labai jaunus, susipjaustai ir į dėžutę užšaldaau, Kaip švieži būna, ir kvapas superinis būna thumbup.gif Tik reikia sausus sudėti, kad vėliau be leduko būtų ir birūs.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 04, 21:51)
kad neatrodo tos mano daržovės nukankintos badu  biggrin.gif  Netgi atvirkščiai- labai netgi 'pavalgiusios'  smile.gif

Dėl trąšų, tai žemė žemei nelygu.
Pas mane juodžemis toks su priesmėliu. Ten kur smėlis "vitaminai" neužsilaiko schmoll.gif

Šiemet aš pasodinau svogūnus, pamiršau mėšliuko padėti po svogūnėliu. Galvojau, veliau su raugalais palaistysiu. Kažkaip aplenkiau tą lysvelę, nepatręšiau, kai augimo pradžia buvo. Po to, kad ir kiek tręšiau, niekai buvo. Užaugo mano svogūnai didelio česnako skiltelės dydžio, nei verkt nei juoktis doh.gif Tokio svogūno derliaus per amželį neturėjau, dabar perku parduotuvinius, nes atsibosta lupti smile.gif

Aš daržo nelaistau. Tik pradžioje, kol prigyja daigai ir su raugalais po lietaus. Laistau tik žolę smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 04 kovo 2013 - 22:33
As svogunu gyvenime nesu tresusi blink.gif Uzauga grazus, vidutinio dydzio.. mums pakanka. Ir as kiek girdejau negalima tresti meslu svogunu-kirmyja jie g.gif

Pernai ir uzpernai labai geri kopustai uzaugo, nes as juos mulciavau. Laisciau tik pora kartu-kai tik pasodinau, kad prigytu. Mulcas kopustam yra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 03 05, 09:48)
As svogunu gyvenime nesu tresusi blink.gif Uzauga grazus, vidutinio dydzio.. mums pakanka. Ir as kiek girdejau negalima tresti meslu svogunu-kirmyja jie g.gif

Svogūnus tik perpuvusiu mėšlu tręšiu, šviežiu tik bulves tręšiu.

QUOTE(madmuazele @ 2013 03 05, 09:48)
Pernai ir uzpernai labai geri kopustai uzaugo, nes as juos mulciavau. Laisciau tik pora kartu-kai tik pasodinau, kad prigytu. Mulcas kopustam yra thumbup.gif

Aš viską mulčiuoju, man labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 05 kovo 2013 - 08:40