Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 18 tema

QUOTE(Alekto @ 2013 03 03, 14:00)
Kada planuojat į šiltnamį sėt salotas,ridikėlius,špinatus?

as visa tai jau apsejau pries 3d, bet po lb nedaug seklu, galvoju, mazum dar nusiankstinau, bet pernai apie kovo 10d sejau ir viskas buvo puiku, ypac patiko spinatu derlius thumbup.gif

QUOTE(madmuazele @ 2013 03 04, 14:01)
Kodel nerekomenduoja? Nesubliuksta atsildyti?
Papildyta:
man visai nepatiko saldyti svog laiskai, patyzusi zole gaunasi. As laisku ziema uzsiauginu db is paprastu svogunu(didesni valgyti, mazi i zeme vazonuose pailguose keliauja). Ir ju sodinu kas 3sav po pora trejeta ilgu loveliu nuo gruodzio kokio, tai siemet ju turiu tikrai pakankamai, ne vien saltibarsciams  thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 04, 14:22)
aš bandžiau. Man nesusuko nei vienos gūžės šiltnamyje.. lauke - viskas gerai, o šltnamyje šnipštas gavosi. Bet gal ką negerai dariau  smile.gif

Saintlina, o tu tas labai ankstyvas auginai ar normalias, nes tos ankstyvos kiek parasyta tai ten per 50 dienu uzauga ir kada sodinai i lauka, jau salnom parejus? ax.gif

o dar klausimas, augurkai labai bijo salnu? kada sodinate agurku daigus i siltmnami?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 04 kovo 2013 - 14:45
QUOTE(xxkamane @ 2013 03 04, 14:44)
Saintlina, o tu tas labai ankstyvas auginai ar normalias, nes tos ankstyvos kiek parasyta tai ten per 50 dienu uzauga ir kada sodinai i lauka, jau salnom parejus? ax.gif

o dar klausimas, augurkai labai bijo salnu? kada sodinate agurku daigus i siltmnami?

kiek pamenu, kelis ankstyvus, kelis vėlesnius sodint bandžiau. O į lauką jau šalnom praėjus taikiau sodint. Bet vistiek dar keliskart dengt reikėjo, nes, pasirodo, šalnos visgi dar nepraėjusios buvo smile.gif

Taip, agurkai šalnų labai bijo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 04, 14:49)
kiek pamenu, kelis ankstyvus, kelis vėlesnius sodint bandžiau. O į lauką jau šalnom praėjus taikiau sodint. Bet vistiek dar keliskart dengt reikėjo, nes, pasirodo, šalnos visgi dar nepraėjusios buvo  smile.gif

Taip, agurkai šalnų labai bijo.

Aciu 4u.gif reiskias agurkai siltnamyje bet kokiu atveju atpuola unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2013 03 04, 14:56)
Aciu 4u.gif  reiskias agurkai siltnamyje bet kokiu atveju atpuola unsure.gif

o kodėl? Aš pasodinu kelis tarp pomidorų iki kol lauke pradeda derėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 04, 15:16)
o kodėl? Aš pasodinu kelis tarp pomidorų iki kol lauke pradeda derėti  smile.gif

Rimtai? as bijau del ligu, sako pomidorus su agurkais auginti negalima. aisku labai noretusi pirmajam derliui kelis pasisodinti, galvoju sliauszti paliesti nebent, nes ilgavaisius tai reikia parisiketi taip? turiu seklu nusipirkusi su akcija tu ilgavaisiu kur greit dera, salotiniu, bet dbar dvejoti pradejau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 04, 14:22)
aš bandžiau. Man nesusuko nei vienos gūžės šiltnamyje.. lauke - viskas gerai, o šltnamyje šnipštas gavosi. Bet gal ką negerai dariau  smile.gif

Keista, kad nesusuko. Per pačius karščius, tai dar suprasčiau g.gif Gali būti, kad:
1. buvo per tanku
2. trūko drėgmės
3.trūko trąšų
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2013 03 04, 15:19)
Rimtai? as bijau del ligu, sako pomidorus su agurkais auginti negalima. aisku labai noretusi pirmajam derliui kelis pasisodinti, galvoju sliauszti paliesti nebent, nes ilgavaisius tai reikia parisiketi taip?

jų karu augint neverta, nes agurkams ir pomidorams skirtingų sąlygų reik. Jei suteiksi agurkams tinkamas - pomidorams pasiligos nuo drėgmės, jei bus gerai pomidorams - agurkai nukeips. Bet keletą agurkų vistiek įkišu. Agurkų tikrai būna geroka anksčiau nei lauke derėt pradeda. O paskui tuos iš šiltnamio irgi išnešu ir lauke pasodinu.
Ilgavaisius ar trumpavaisius - šiltnamyje rišu smile.gif Lauke tai jau visi po kojom voliojasi.
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2013 03 04, 15:19)
Rimtai? as bijau del ligu, sako pomidorus su agurkais auginti negalima. aisku labai noretusi pirmajam derliui kelis pasisodinti, galvoju sliauszti paliesti nebent, nes ilgavaisius tai reikia parisiketi taip? turiu seklu nusipirkusi su akcija tu ilgavaisiu kur greit dera, salotiniu, bet dbar dvejoti pradejau unsure.gif

Kelis daigus galite drąsiai sodinti pomidorų šiltnamy, agurkų ligos jiems nepersiduos jokiu būdu. Nerekomenduojama sodinti kartu todėl, kad skirtingos auginimo sąlygos: agurkas kilęs iš džiunglių, pomidoras iš aukštikalnių.Todėl agurkams reikia drėgno oro ir vėdinimo iš viršaus, o pomidorams- skersvėjo ir kuo sausesnio oro. Sodinkit agurkus, kur toliau nuo durų, kol dar nebus lauke, skinsit ir valgysit, vėliau susirgusius mesti lauk ir birželio pabaigoj vėl ton vieton kelis pasėti, bus rudens derliui, kai lauke baigsis.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 04, 15:24)
Keista, kad nesusuko. Gali būti, kad:
1. buvo per tanku
2. trūko drėgmės
3.trūko trąšų

trąšų tai tikrai galėjo trūkt, nes kopūstų niekada niekuo netręšiu smile.gif
Atsakyti
Is Kaimo aciu 4u.gif , pabandysiu, nors del rudens tai abejoju, labai jau mano siltnamis per mazas mano norams, ech, kad as zinociau.... tikrai didesni uzsisakyneciau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2013 03 04, 15:42)
Is Kaimo aciu 4u.gif , pabandysiu, nors del rudens tai abejoju, labai jau mano siltnamis per mazas mano norams, ech, kad as zinociau.... tikrai didesni uzsisakyneciau unsure.gif

as tai zinojau...ieskojau 4m... nupirkau 6 biggrin.gif
Atsakyti