Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 18 tema

QUOTE(saintlina @ 2013 03 06, 21:21)
na, sudėtinga būtų šiuo metu eit porų vyniot..

ypač kai ne 5, o 50 ir virš augini ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daiveee @ 2013 03 06, 20:14)
Kai daigeliai  sustipreja,nuskinu juos iki tos vietos kur uzsilenke buvo ,jie paauga ,po kurio laiko vel siek tiek juos pakerpu.

Buvau girdėjusi, kad pakarpo, bet užmiršau. Kaip šaunu, kad priminta.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 06, 22:21)

Čia ne apie šiandien, aš jau apie vasarą galvoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 03 06, 19:42)
Labai geras Laimulės patarimas kaip kovoti be chemijos su sprakšiais čia

Patarimas l. geras, ačiū 4u.gif o kaip tada vadinas tie juodi maži vabaliukščiai, kurie tiesiog sušaudo gražgarstes?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 03 06, 19:36)
net nežinau, gal apkaupiant.... rolleyes.gif  Specialiai žemių neberiu...  biggrin.gif Bet labai nervina, kai pjaustant tarp žiedelių randu žemių...  doh.gif

įsigudrinau taip susitvarkyt, kad nėra tų žemių. Tiesiog per pusę išilgai perpjaunu, tą vieną pusę dar kartą išilgai ir neatskiriant vieną nuo kito jau žiedeliais smulkinu. Tuomet viską sudedu į duršlioką (ar kaip jis ten, pamiršau), gerai po tekančiu vandeniu nuplaunu ir palieku nusivarvėt, apdžiūt. Tuomet garantija, kad niekas tarp dantų negirgždės wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2013 03 06, 22:05)
Patarimas l. geras, ačiū  4u.gif  o kaip tada vadinas tie juodi maži vabaliukščiai, kurie tiesiog sušaudo gražgarstes?

Gal sprages? Arba auslindos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 06 kovo 2013 - 21:09
QUOTE(gekoniuke @ 2013 03 06, 23:05)
Patarimas l. geras, ačiū  4u.gif  o kaip tada vadinas tie juodi maži vabaliukščiai, kurie tiesiog sušaudo gražgarstes?

Nežinau , bet tie juočkiai tai pas mane visas rūgštynes suvalgė doh.gif
Bandžiau su chemija nupurkšti, nupjoviau. Tada visą vasarą jų nevalgiau, nes purkštos buvo, vėliau vėl tie juodžiai atsirado. Žodžiu rūgštynių nebevalgiau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2013 03 06, 23:08)
Gal sprages? Arba auslindos.

Ne auslindos, tas tai pažįstu smile.gif spragėmis einu susipažinti smile.gif

susipažinau, panašu, kad spragės. iš kur jų priviso, niekada jų nebūdavo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 06 kovo 2013 - 21:16
QUOTE(zikas1970 @ 2013 03 06, 20:20)
pasejau laiskinius svogunus i loveli, plauko storumo isdygo, tai gal irgi reiktu man juos pakirpti , gal sustores? ar mesti  lauk, gal veliau bandyti seti, kai sviesos bus daugiau, pries tai krapus bandziau seti, tai jau ismeciau viska, istypo ir tiek. Nemoku as turbut auginti, kazka ne taip darau...

del svogunu nezinau,gal irgi reiktu pakirpt,.gi ant lango kai augini pvz stiklinej laiskus nupjovus jiems nieko neatsitinka,atzelia vel sekmingai.tai su svogunais gal panasiai kaip su porais ,juos pakirpus porai stipreja ,tvirteja ,formuojas saknu sistema tvirtesne ,tai gal svogunams taip pat butu...jie gal gimines isivaizduoju...pabandykit ,zinosit ir patirtim pasidalinsit.Nors galvociau kad dar anksti buvo set tuos svogunus,mano porai dar tik lenda,ir tai simet gan anksti sodinau...
Atsakyti
QUOTE(daiveee @ 2013 03 06, 23:31)
del svogunu nezinau,gal irgi reiktu pakirpt,.gi ant lango kai augini pvz stiklinej laiskus nupjovus jiems nieko neatsitinka,atzelia vel sekmingai.tai su svogunais gal panasiai kaip su porais ,juos pakirpus porai stipreja ,tvirteja ,formuojas saknu sistema tvirtesne ,tai gal svogunams taip pat butu...jie gal gimines isivaizduoju...pabandykit ,zinosit ir patirtim pasidalinsit.Nors galvociau kad dar anksti buvo set tuos svogunus,mano porai dar tik lenda,ir tai simet gan anksti sodinau...

Kažkas ta tema buvo diskutuota ankstesniuose puslapiuose, kiek pamenu buvo patariama pakirpti, bet pasitikslinkite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 06, 21:21)

biggrin.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 06, 22:07)
įsigudrinau taip susitvarkyt, kad nėra tų žemių. Tiesiog per pusę išilgai perpjaunu, tą vieną pusę dar kartą išilgai ir neatskiriant vieną nuo kito jau žiedeliais smulkinu. Tuomet viską sudedu į duršlioką (ar kaip jis ten, pamiršau), gerai po tekančiu vandeniu nuplaunu ir palieku nusivarvėt, apdžiūt. Tuomet garantija, kad niekas tarp dantų negirgždės wink.gif

na, plaunu ir aš, o kas belieka... biggrin.gif O kodėl parduotuvėje pirktuose žemių nėra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(daiveee @ 2013 03 06, 21:31)

Ryt pakirpsiu, jei negerai bus, ismesiu, negaila smile.gif O jeigu tikrai pades, pasidalinsiu 4u.gif
Sejau neperseniausia, mano nera dar baisiai ilgi tie siulai, bet tooookio plonumo
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2013 03 06, 21:05)

Tie vabaliukai- tai kryžmažiedės spragės. Sprakšiai dideli juodi vabalai arba geltonos kietos lervos ir nuo jų vaistai- ne mėgėjams žaisti. Nuo spragių galima apsaugoti užmetant agroplėvelės, jos labiausiai kenkia kai labai šiltas, sausas oras.
Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2013 03 06, 21:58)
Ryt pakirpsiu, jei negerai bus, ismesiu, negaila  smile.gif O jeigu tikrai pades, pasidalinsiu  4u.gif
Sejau neperseniausia, mano nera dar baisiai ilgi tie siulai, bet tooookio plonumo

Kur Jūs skubat su tais sėjimais. Nusilpę be saulės daigai niekada neduos gero derliaus. Užtenka sėti tiek svogūnus, tiek porus nuo kovo pusės. Kirpimas, tai tik augimo pristabdymas .Geriausia, kai jo neprireikia. Porų daigai turi būti sodinami ne siūlai, o bent ketvirtadalio pieštuko storio.
Atsakyti