Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 18 tema

Kiekvienai darzovei atskirai skirti puslapiai: pomidorams-daugiausia palikta puslapiu, atskiri puslapiai isgirtiems SM darzoviu "vardams", pvz isgyre pupeliu pavadinimus-uzrasau, isgyret kokias morkas-uzrasau...., ir kur kokia info ant popieriaus lapeliu uzsirasineju - iklijuoju prie tos darzoves, kad neperrasinet... siltnamio isplanavimas irgi iklijuotas, kad butu galima pakeisti, o neplesyt puslapiu 4u.gif
Idomu ir kitu mamyciu variantus isgirsti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2013 03 07, 18:01)
Idomu ir kitu mamyciu variantus isgirsti smile.gif

Aš jau kelinti metai nusiperku Sodo kalendorių. Jame patogu pasižiūrėti koks mėnulis, o ir šiaip smagu paskaitinėti patarimus smile.gif Gale yra keletas tuščių puslapių užrašams, tai ten aš pasidarau tokią lyg lentelę t.y. sudalinu puslapį vertikaliai į 5 stulpelius. Pirmiausiai parašau datą dienos kada ką nors sėju, o jau apačioje surašau kas tą dieną pasėta. Kai išdygsta antrame stulpelyje užrašau išdygimo datą, 3-iame išpikavimo, 4-ame pasodinimo į šiltnamį/daržą, 5-ame pasižymiu nuo kada iki kada buvo derlius. Daržui užtenka 3 stulpelių , nes nelieka pikavimo ir persodinimo. Ten pat nupiešių tų metų daržo planelį. Kadangi daržiukas pas mane mažas ir nesėju/nesodinu didelės įvairovės, man tų kelių puslapių užrašams užtenka. Tuos kalendorius susidedu vienoje vietoje ir niekas nepasimeta, bet kada galima atsiversti ir pažiūrėti kada ką sėjau, kada išdygo, kada derlių davė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rim: 07 kovo 2013 - 17:38
QUOTE(Alekto @ 2013 03 07, 16:46)
Kas vedat užrašiukus, kaip maždaug išdėstymas ten būna biggrin.gif ? Ta prasme, ar atskirai kiekvienai daržovei skiriat po puslapiuką, ar rašot iš eilės be jokių skirstymų?
Kažkaip niekaip patogaus būdo neatrandu g.gif

aš nedažnai užsirašinėju, bet jei ką noriu prisimint susivedu į kompą smile.gif Turiu atskirą folderį daržovėms, o ten tiesiog atskiri failiukai pomidorams, moliūgams, agurkams ar pan.
Atsakyti
turiu uzsivedusi segtuva ax.gif ankstesniais metais net seklu pokelius susiklijuodavau su aprasymais,dabar tingiu terliotis jau,senstu blush2.gif
uzsirasau kada sejau,jei nepamirstu koks menulis buvo,kartais prirasau koks oras ta diena...kada ispykiavau,kaip derejo. Didzioji dalis irasu padarau pavasari,kai maziau darbu,vasara -tik butiniausius,ko tikrai galiu neprisimint blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2013 03 07, 21:47)
uzsirasau kada sejau,jei nepamirstu koks menulis buvo,kartais prirasau koks oras ta diena...kada ispykiavau,kaip derejo. Didzioji dalis irasu padarau pavasari,kai maziau darbu,vasara -tik butiniausius,ko tikrai galiu neprisimint blush2.gif

A6 irgi labai panašiai. Paprastam langeliais sąsiuvinyje surašau pomidorų veisles ir kiek sėklų sėta , toliau joms 1 įrašą vertikaliai kada pasėta. kartais rašau kuri kada pradėjo dygti. Vertkaliai kada pikiuota, nes dažniausiai tai daroma vienu metu. Kada į šiltnamį.
Taip pat su paprikomis. Visa kita chronologine tvarka. Data ir kas daryta . Kartais 2-4 dienų intervalas ir kas padaryta. Tie užrašai tol kol pasėju ir pasodinu viską. Birželio mėn. pradžioje baigiasi. Vėliau nebent derėjimo pradžią užfiksuoju ar kokį džiuginantį įvykį.
Apie veisles , apie auginimą, apie sėklas - failai kompiuteryje DIR< Darzas>. Ten dar keletas subdirektorijų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 07 kovo 2013 - 22:19
QUOTE(rim @ 2013 03 07, 19:36)
Aš jau kelinti metai nusiperku Sodo kalendorių. Jame patogu pasižiūrėti koks mėnulis, o ir šiaip smagu paskaitinėti patarimus smile.gif Gale yra keletas tuščių puslapių užrašams, tai ten aš pasidarau tokią lyg lentelę t.y. sudalinu puslapį vertikaliai į 5 stulpelius. Pirmiausiai parašau datą dienos kada ką nors sėju, o jau apačioje surašau kas tą dieną pasėta. Kai išdygsta antrame stulpelyje užrašau išdygimo datą, 3-iame išpikavimo, 4-ame pasodinimo į šiltnamį/daržą, 5-ame pasižymiu nuo kada iki kada buvo derlius. Daržui užtenka 3 stulpelių , nes nelieka pikavimo ir persodinimo. Ten pat nupiešių tų metų daržo planelį. Kadangi daržiukas pas mane mažas ir nesėju/nesodinu didelės įvairovės, man tų kelių puslapių užrašams užtenka. Tuos kalendorius susidedu vienoje vietoje ir niekas nepasimeta, bet kada galima atsiversti ir pažiūrėti kada ką sėjau, kada išdygo, kada derlių davė smile.gif

drinks_cheers.gif patinka man jūsų variantas, aš už lentutes thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū už tiek idėjų bigsmile.gif
Atsakyti
man tai reik planuotis dar ir todel ,kad kasmet prisiseju ir prisodinu zymiai daugiau ,nei galiu apeiti (nuraveti) . seimoj nera daugiau norinciu tupinet,raveti .

siemet nebeauginsiu tokiu darzoviu ,kuriu reik daug ar ziemai pvz : morku , svogunu

darysiu prieskonini darzeli , arbatini darzeli -metos,ciobreliai, ramuneles; daug cesnaku , ziem.svogunu
siltnami su pomodorais ,paprikom ir melionais

uogos: braskes , zemuoges ,spanguoles

darzas:salotos guzines ir papr. ; ziediniai kop. po agro plevele, sparagines, zirneliai, moliugai,cukinijos

kas dar nepakeiciamo ir butino ?
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 08, 09:31)
man tai reik planuotis dar ir todel ,kad kasmet prisiseju ir prisodinu zymiai daugiau ,nei galiu apeiti (nuraveti) . seimoj nera daugiau norinciu tupinet,raveti .
siemet nebeauginsiu tokiu darzoviu ,kuriu reik daug ar ziemai pvz : morku , svogunu

darysiu prieskonini darzeli , arbatini darzeli -metos,ciobreliai, ramuneles; daug cesnaku , ziem.svogunu

darzas:salotos guzines ir papr. ; ziediniai kop. po agro  plevele, sparagines, zirneliai, moliugai,cukinijos

o kur agurkai ir zirniai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kukuska007: 08 kovo 2013 - 09:41
QUOTE(kukuska007 @ 2013 03 08, 10:41)
o kur agurkai ir zirniai?

zirneliai irasyti bigsmile.gif o agurkus galiam itraukti thumbup.gif
pernai man jie visi sutartinai miltlige apejo , dar bandziau purksti , bet nieko neisgavo , buvo tik keleta agurkeliu - mazu , spygliuotu smile.gif

Papildyta:
Klausinejau balkazanu temoj , bet atsakymo ner sad.gif
paklausiu ir cia patyrusiu darzininkiu

megstam visi baklazanus , bet kaip ju vaisiu uzauginti

uzauginu ir zydi gerai siltnamyje , bet vaisiu nesulaukiam

ka daryti ?

net nezinau ar siemet dar syki bandyti juos seti ?

Atsakyti
aš dar esu susidariusi savo mėnulio kalendorių-lentelę, kur be visos kitos informacijos apie fazes, ženklus, kada kas prasideda ir baigiasi, atskiras stulpelis ką daryti-ko nedaryti, ir dar stulpelis - ką padariau. Tai tas visai aiškus, kas kada vyko, ir matosi koks rezultatas pasiektas kai klausiau mėnulio arba ne
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 08 kovo 2013 - 11:38
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 08, 10:31)

darzas:salotos guzines ir papr. ; ziediniai kop. po agro  plevele, sparagines, zirneliai, moliugai,cukinijos

Analogiska situacija. Suvalgom daug, bet raveti ir pan nera kam. Tai pati visko nespeju. Bet siemet butinai sodinsiu bulviu. Bent kad pora maisu prisikasti eitu ir dar pasariniu bulviu prie to pacio bus triusiams. Salotos,krapai, ridikeliai, spinatai, sparagines. Moliugu sesiu, irgi triusiams. Morku patys suvalgome nedaug, tai sesiu tik del triusiu. Cukinijos max du daigus ir tai tos apvalios sesiu. Ko nesuvalgysim, tai triusiams bus. Bus daug agurku,pomidoru ir papriku. Svogunus sodinsiu tik laiskinius, nes pernai labai mazos galvos buvo kazkodel, nors ir mulciavau ir pan. Gal zeme per riebi g.gif Analogiskai su cesnakais buvo. Tai del cesnaku abejoju dar. Mangoldu biskiuka.Is uogu bus braskes, biskiukas zemuogiu ir gal su spanguolem kokiom surizikuosiu g.gif Dar neapsisprendziau del pastaruju. Noriu vaistazoliu ir arbatu kampelio labai wub.gif Gal dar su melionais surizikuosiu g.gif Nezinau net. Ai, dar poru butinai sesiu bigsmile.gif Bent biskiuka,kad savo tureciau.
Atsakyti