Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų palata

QUOTE(tany @ 2013 03 05, 15:48)
nu kaip cia pasakius... kad balandis bus siltesnis, tai gerai  biggrin.gif , bet kad kovas saltas tai nelabai...nespesiu ridikeliu derliu numti pries pomidorus blush2.gif

Aš riikėlius sėju šiltnamio perimetru, pagal sienas. Ir užauga ir netrukdo.
Atsakyti
Krapštytinis Kumato, papuolęs į vazoną sausio mėnesį berods, nemaniau kad sudigs ax.gif
Nešildomam antram aukšte su čiliukais ir vilmutėm nuo savaitgalio gyvena :

user posted image

user posted image

O čia berods vasario 28d pasėti tie patys Kumato (prieš tai mirkyti parą sodos tirpale kaip dauguma moteriškių čia rekomenduoja 4u.gif )

user posted image

O koks bus derlius labai įdomu nes anyta perspėjo kad nesitikėčiau labai didelio g.gif pernai davė daigelių iš krapštytinių hibridinių paprikų priaugintų tai labai jau prastas derlius buvo schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 05 kovo 2013 - 15:00
QUOTE(ate42 @ 2013 03 05, 14:50)
Aš riikėlius sėju šiltnamio perimetru, pagal sienas. Ir užauga ir netrukdo.

teks ir man kazka galvoti, nes nespes uzaugti tikrai... tiesiog mano sultnamis tokios konstrukcijos, kad as pakankamai arti tos sienos sodinu pomidorus ~30cm, jei nearciau, taip pat ir arti tako is kitos puses, kur irgi nelabai buna tarpo.... nors siemet daug ka pasirizus i siltnamy seti, apart pomidorus, bet reikes kazkaip graziai susiplanuoti....
Atsakyti
Na štai šiandien buvo dydysis pomidorų apsipirkimas thumbup.gif sėdžiu dabar pakeliais apsikrovusi smile.gif ir kaip vaikas žaidžiu dėliodama iš krūvelės į kruvelę smile.gif
Bandau kažkaip logiškai parikiuot, kaip juos geriausia būtų šiltnamyje vėliau apgyvendint- pagal ankstyvumą, aukštumą ir pan.

Gal pomidorų veteranės turi kažkokią atidirbtą sistemą tuo klausimu? Ar susidarinėjat šiltnamio apsodinimo planą pagal rūšis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 03 05, 14:59)
teks ir man kazka galvoti, nes nespes uzaugti tikrai... tiesiog mano sultnamis tokios konstrukcijos, kad as pakankamai arti tos sienos sodinu pomidorus ~30cm, jei nearciau, taip pat ir arti tako is kitos puses, kur irgi nelabai buna tarpo.... nors siemet daug ka pasirizus i siltnamy seti, apart pomidorus, bet reikes kazkaip graziai susiplanuoti....

ridikėlius į šiltnamį sėju tuos kur labai greit uždera - per 18-22dienas. Laisvai galima iki pomidorų perkėlimo kelis derlius nuimt, jei sėjama 5-7 dienų tarpais wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuole @ 2013 03 05, 15:03)
Na štai šiandien buvo dydysis pomidorų apsipirkimas  thumbup.gif  sėdžiu dabar pakeliais apsikrovusi smile.gif ir kaip vaikas žaidžiu dėliodama iš krūvelės į kruvelę smile.gif
Bandau kažkaip logiškai parikiuot, kaip juos geriausia būtų šiltnamyje vėliau apgyvendint- pagal ankstyvumą, aukštumą ir pan.

Gal pomidorų veteranės turi kažkokią atidirbtą sistemą tuo klausimu? Ar susidarinėjat šiltnamio apsodinimo planą pagal rūšis? ax.gif

as sudarineju plana, bet ne pagal rusis, nes visos buna vienodos aukstauges(ziemaugiu neauginu, pusiau determinantiniu ir stengiausi neauginti), del ankstyvumo neziuriu, vysninius tik link duru, ir jei koks nelabai aukstas pasitaiko, tai paziuriu, kad butu ne palei taka, o palei siena, nes palei taka 2.5 m. gaila butu toki auksti uzleisti kokiam nupepeliui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2013 03 05, 15:44)
Aš manau, kad čia prekybininkų išmonė  g.gif : augalams tai tas pats  4u.gif  Ir nėra skirtumo tarp 4 mm ir 6 mm - kadangi sodinam pavasarį, ta čiut čiut didesnė 6 mm polikarbonato varža jau jokios įtakos reikšmingos nedaro  4u.gif

Dėkui už nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 05, 15:21)
ridikėlius į šiltnamį sėju tuos kur labai greit uždera - per 18-22dienas. Laisvai galima iki pomidorų perkėlimo kelis derlius nuimt, jei sėjama 5-7 dienų tarpais wink.gif

as tokias ir pasejau, jau net nepamenu kada...bet kol jie islis su saltu kovu g.gif jei tik balandi, tai gausis tik 1 derlius...balandzio 21 jau sodinsiu savo daigus koks oras bebutu... nebent ledo butu siltnamyje tada nesodinciau, nes fiziskai nepajegciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2013 03 05, 15:58)
Krapštytinis Kumato, papuolęs į vazoną sausio mėnesį berods, nemaniau kad sudigs  ax.gif
Nešildomam antram aukšte su čiliukais ir vilmutėm nuo savaitgalio gyvena :

user posted image

O koks bus derlius labai įdomu nes anyta perspėjo kad nesitikėčiau labai didelio  g.gif pernai davė daigelių iš krapštytinių hibridinių paprikų priaugintų tai labai jau prastas derlius buvo  schmoll.gif

o D...,kaip jaucias pamirkymas wub.gif teks savo kumpius pajudint ir pamirkyt velyvuosius doh.gif speces,tai isaiskinkitman,megejai,KUMATO' hibridas ar ne?nes neapsimoka del keliu vaisiu ant medzio siltnami terst schmoll.gif pas mus didelis poreikis pomidoru-kiek uzauga,tiek suvalgom-kaip i kanalizacija cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 03 05, 12:31)
Kažkada iš pažastėlės užsiauginau Pūkuotą pomidorą, nes tada gavau tik 1 sėkliukę. Įkišau pažastėlę šalia motininio šiltnamyje į žemę ir jis labai greitai prisivijo. Derlius buvo truputį vėliau, bet jis niekuo nesiskyrė.
Kelis metus viena pažįstama taip iš mano šiltnamio prisiskindavo viršūnėlių, sukišdavo ir ramiai laukdavo derliaus. O skirtumas būdavo vos 3 savaitės. Ji sakydavo, kam man vargt, sėt, sukiot, prižiūrėt, namus apsikraustyt bereikalingais indeliais..juk tu juos išskynus išmeti.. Taip visą šiltnamį apsodina. Kai ji sodina - būna praėję visi šalnų laikotarpiai, tad nei dengt reikia, nei degančių žvakių statyt.
Vargo nulis, o rezultatai geri. Sako, tu sau bilia ko nesodinsi.

Tai kokios buna tos pazastys, kad tinka saknydinimui? A s isskabau 1-2 cm dydzio, jei leidi augti tai nukencia motinins augalas, o beto pasodinti i siltnami tik po kurio laiko pradeda tas pazasteles augint, esu karta netycia palikus didesne, ikisau i zeme , aisku prigijo, bet nieko ten gero nebuvo, viskas jau pervelai.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 03 05, 15:23)
vysninius tik link duru,

čia,kad toli eit nereikėtų,ar kt priežastis?
Atsakyti
QUOTE(solo2 @ 2013 03 05, 15:45)
čia,kad toli eit nereikėtų,ar kt priežastis?

jo, nes vaikams...gal patis sugalvos uzeit...
Atsakyti