Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų palata

per 2 sav. be vargo, daiginimo ir t.t.
http://www.youtube.c...h?v=9gxRKRGslYs
QUOTE(L.K. @ 2013 03 05, 10:27)
Sau gal ir galima, iš bėdos. Turguj su tokiu "verslu" būtų vargo vakarienė.

Papildyta:
Pasiveja, gauna pilnai saulės o visi daigai dažniausiai auga ant palangių.
Pigias sėklas, arba pačių padaugintas dar pigiau gaunasi. Man atrodo jie sėklų neperka patys daugina jas. Jei tai ne hibridas, o hibridams tik pažastėlėm.
QUOTE(saintlina @ 2013 03 05, 10:44)
nepamirškit, kad tie, kas augina daigus pardavimui, ne po penkias sėklas perka. Jų savikaina kur kas mažesnė nei po 1 lt/vnt gaunasi  smile.gif 
O dėl pažastėlių sudaiginimo - aš irgi kartais sau taip pasidauginu. Bet jie gerokai vėliau užauga, palyginus su motininiais.

Atsakyti
Gal galit pakomentuoti, kas daigina tabletese - kokioje "stadijoje" pomidorams ima lysti saknys lauk is ju? Per kiek laiko? Daigai dar tik tik neseniai lapus tikruosius sukrove, sakiau bent savaite palaikysiu tabletese, o kaip kilstelejau, tai matau, kad ten voratinklis darosi jau blink.gif
Atsakyti
Kažkada iš pažastėlės užsiauginau Pūkuotą pomidorą, nes tada gavau tik 1 sėkliukę. Įkišau pažastėlę šalia motininio šiltnamyje į žemę ir jis labai greitai prisivijo. Derlius buvo truputį vėliau, bet jis niekuo nesiskyrė.
Kelis metus viena pažįstama taip iš mano šiltnamio prisiskindavo viršūnėlių, sukišdavo ir ramiai laukdavo derliaus. O skirtumas būdavo vos 3 savaitės. Ji sakydavo, kam man vargt, sėt, sukiot, prižiūrėt, namus apsikraustyt bereikalingais indeliais..juk tu juos išskynus išmeti.. Taip visą šiltnamį apsodina. Kai ji sodina - būna praėję visi šalnų laikotarpiai, tad nei dengt reikia, nei degančių žvakių statyt.
Vargo nulis, o rezultatai geri. Sako, tu sau bilia ko nesodinsi.
Atsakyti
g.gif tai kad pomidorai kol auga ant palanges ir iki to laiko kol issodini i siltnami nelabai augina tas pazastys g.gif o jei ir buna tai mazytes visai... g.gif g.gif
Labiau persas nuomone,kad darosi seklas tiek is paprastu tiek is hibridu ir pardavineja kaip hibridus(nors i hibrida nepanasu).
Mano toks pastebejimas is turgaus toks,kad stambieji prekiautojai,t.y is pramoniniu siltnamiu,bent jau mano stebetam turgui eile metu prekiauja tik dvi rusys pomidoru(betaliuks ir dar kazkokia,nepamenu), viena ar dvi rusys agurku ir viena rusi arbuzu. Vasara tie patys prekiauja jau uzaugintu derliumi.
Pas eilines bobutes prekybininkes gali rasti keleta rusiu arba tiek kokiu tik pageidauja pirkejas:DDD
Atsakyti
Kauno turguose tai tikrai daugiau pavadinimų galima rasti. Tik tiek, kad visi jie ten palmės ir dar saulėtą dieną vandeniu apipurškinėja. Kaip sugeba nenudegint daigų, protu nesuvokiama g.gif
Atsakyti
Kad iš principo įmanoma, o kai kuriais atvejais netgi racionalu - niekas neginčija. Tik va kad turguj iš to kažkas gautųsi, abejoju. Daigų prekybos sezonas trumpas, konkurencingai atrodančių daigų tokiu būdu prekybos pikui neužauginsit, turguj perka paprastai ne entuziastai ir jiems svarbu ne kažkokios retos veislės, o "daug, tamsiai žalių ir pigiai."
Bet tai tik mano nuomonė.
QUOTE(Regila @ 2013 03 05, 11:31)
Kažkada iš pažastėlės užsiauginau Pūkuotą pomidorą, nes tada gavau tik 1 sėkliukę. Įkišau pažastėlę šalia motininio šiltnamyje į žemę ir jis labai greitai prisivijo. Derlius buvo truputį vėliau, bet jis niekuo nesiskyrė.
Kelis metus viena pažįstama taip iš mano šiltnamio prisiskindavo viršūnėlių, sukišdavo ir ramiai laukdavo derliaus. O skirtumas būdavo vos 3 savaitės. Ji sakydavo, kam man vargt, sėt, sukiot, prižiūrėt, namus apsikraustyt bereikalingais indeliais..juk tu juos išskynus išmeti.. Taip visą šiltnamį apsodina. Kai ji sodina - būna praėję visi šalnų laikotarpiai, tad nei dengt reikia, nei degančių žvakių statyt.
Vargo nulis, o rezultatai geri. Sako, tu sau bilia ko nesodinsi.

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 05, 12:51)
Kauno turguose tai tikrai daugiau pavadinimų galima rasti. Tik tiek, kad visi jie ten palmės ir dar saulėtą dieną vandeniu apipurškinėja. Kaip sugeba nenudegint daigų, protu nesuvokiama  g.gif

pas juos nebuna isstypeliu. Tikrai grazus daigai. Balandzio pabaigoj pernai,jei atmintis nepaveda, po 3 Lt pardavinejo,veliau po du. Daigai verti demesio,tik neaisku kuo primaitinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 05, 11:44)
nepamirškit, kad tie, kas augina daigus pardavimui, ne po penkias sėklas perka. Jų savikaina kur kas mažesnė nei po 1 lt/vnt gaunasi  smile.gif 
O dėl pažastėlių sudaiginimo - aš irgi kartais sau taip pasidauginu. Bet jie gerokai vėliau užauga, palyginus su motininiais.

Šitas tai man aišku biggrin.gif, pas juo aš pirkau daug sėklų ir kai kurios man gavosi po litą tai pati sau sakau, pažiūrėsiu kokie daigai bus už du Lt. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Sėklos geros, bet su daigais jie susimovė mano akimis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2013 03 05, 13:07)
pas juos nebuna isstypeliu. Tikrai grazus daigai. Balandzio pabaigoj pernai,jei atmintis nepaveda, po 3 Lt pardavinejo,veliau po du. Daigai verti demesio,tik neaisku kuo primaitinti ax.gif

na jo aš matydavau delfinus po 2 litus. Daigas storas tamsus. O šaknys tai kumštuko dydžio maišelyje su žemėm. Net sakyčiau vaikiško dydžio kumštuko. Nerealu jei nevarai trąšų kaip išprotėjęs. Kito varianto nematau.
Atsakyti
Ir aš išgrūdau į šiltnamį savo daigiukus ir kilputes ax.gif
Atsakyti
sveikos,
o as tik siandien pasejau pomidoriukus
siemet prisizadejau neset : per anksti ir per daug

pasisejau mazaugiu vysniniu ar vynuoginiu
o dar veliau sesiu jaucio sirdi

vilioje ir turgaus pasiula . nes kai ateina laikas perkelineti i siltanmi - maniskiai buna istype , plonais kotelias ,o turguj tvirti ,tamsiai zali

Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 03 05, 13:26)
Ir aš išgrūdau į šiltnamį savo daigiukus ir kilputes  ax.gif

sadiste tongue.gif mano mazuliai 3veisliu bendrai 8 isdyge,bet visi su kepkom verysad.gif man juos net verandon gaila nest-saltoka siandien-saule desimciai min islenda ir vel slepias bash.gif
Atsakyti