Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(dange @ 2013 03 07, 00:34)
Taip.
Pasidomėjau, kaip realizuojama galimybė "užsakyti" norimą akušerę/ginekologą  smile.gif Pacientės pageidavimas patvirtinamas įrašu gimdymo istorijoje, gydytojas /akušerė savo sutikimą teikti tokią paslaugą patvirtina savo parašu.

Nu tai ir puiku, būtų keista, jeigu per prievartą genamos akušerės nenormuotu grafiku dirbtų. Bet kuriuo atveju - yra galimybė susitarti legaliai, o jeigu akušerę į kasą sumokama suma taip menkai motyvuoja, kad ji savo parašo padėti nemalonėtų - kam su tokia prasidėt? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(silvaria @ 2013 03 07, 00:31)
Mes apie gimdyves prausynas mastom. Noretumet murgdymosi su nuoga pribuveja?

biggrin.gif Leliuko higienos procedūra turi prasmę, o besilaukiančios moteriškės tampymas po baseiną?
Atsakyti
QUOTE(silvaria @ 2013 03 06, 23:31)
Mes apie gimdyves prausynas mastom. Noretumet murgdymosi su nuoga pribuveja?

Siaip prausynos vyksta pirtyje paprastai, tai ten normalios moterys nuogos eina smile.gif

To vaikelio prausynos labai grazios.(vaizdo irase auksciau)
Senoveje, net Lietuvoje musu promociutes vaikelius naujagimius maudydavo po kelis kartus vandenyje. Net tada zmones suvoke, kad vaikui reikia to vandens, saugumo, kad jis vel pasijaustu kaip isciose. Gaila, bet sovietmetis sunaikino daug graziu tradiciju, o dabartines moterys ju net nesupranta, ju gilumo ir prasmes, laiko kazkokiom senoves atgyvenom.
Atsakyti
QUOTE(Teta Brunhilda @ 2013 03 07, 00:39)
biggrin.gif Leliuko higienos procedūra turi prasmę, o besilaukiančios moteriškės tampymas po baseiną?

o joga? o akvaaerobika? Manau, tampymas po baseiną yra puikus daiktas nėščiajai - turėtų būti geras atsipalaiavimas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2013 03 07, 00:36)
Kreipimasis ir jame sakoma:
....Tenka tik stebėtis, kodėl Lietuvoje nėra teisės aktais numatyta pagalba šeimoms, kurios apsisprendžia pasitikti ateinančią gyvybę namų aplinkoje....

Taip, bet kreipimesi kalbama apie gydytojas (nors tokias suskaičiuoti pakanka vieno rankos piršto), padedančias gimdyti namie ir nė žodeliu apie dieviškąją saviveiklininkę.
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 06, 21:28)
NE tai kad nėra, bet dėl to, kad ji nebegalės ta veikla užsiimti, nes neturi tam tikro išsilavinimo  4u.gif

drinks_cheers.gif

Ir dabar yra bylos yra ne už tai, kad gimdo namuose, miške, lauke ar dar kokiame tvarte. Bylos keliamos už tokių gimdymų pasekmes, o tai kad tame gimdyme dalyvauja neturintis tam reikiamo išsilavinimo ir licenzijos žmonės, tik sunkinanti aplinkybė. Juk maža, kad kažkas moka vairuoti ir vairuoja jau kokius 10 metų ir neturi vairuotojo pažymėjimo. Jei atsitinka nelaimė, bausmė būna už pasekmes ir vairuotojo pažymėjimo neturėjimas tik sunkinanti aplinkybė. Kodėl tuo atveju nepuola ginti vairuotojo, kad jis turėjo teisę vairuoti, čia buvo jo pasirinkimas, jis moka, tiek praktikos turi, tūkstančius km nuvažiavęs......
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2013 03 06, 23:36)
Kreipimasis ir jame sakoma:
....Tenka tik stebėtis, kodėl Lietuvoje nėra teisės aktais numatyta pagalba šeimoms, kurios apsisprendžia pasitikti ateinančią gyvybę namų aplinkoje....

Taip, iš šio sakinio aš suprantu, kad jis palaiko gimdymų namuose idėją, tačiau silvaria minėjo, kad jis pasisako ir "už dieviškąją" (suprask, Jurgą). Tai ir klausiau, kur? g.gif

QUOTE(silvaria @ 2013 03 06, 23:12)
Na tai kad ne, kardinolas isreiske aiskia pozicija - jis uz gimdyma namie ir dieviskaja.

Atsakyti
Kardinolas tikrai nepasisako uz Jurga, nieko net panasaus i tai nera. Jis raso, kad gimdyves gautu profesionalia pagalba.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 07, 00:41)
o joga? o akvaaerobika? Manau, tampymas po baseiną yra puikus daiktas nėščiajai - turėtų būti geras atsipalaiavimas  thumbup.gif

Matote, tampymas tampymui nelygu. Žiūrint, kokią tam tampymui suteiksime prasmę. Jei man gydytojas pasakytų, kad tai reikalinga mano fizinei sveikatai, nusipirkčiau abonementą į baseiną ir kas nors iš artimųjų galėtų mane pamankštinti. O va, jei man kokia kūma pareikštų, kad ji yra mano dvasios vadovė ir jos tampymas yra didžiai dvasingas, tai pasiųsčiau ją dvasingumo pamokas dėstyti pingvinams.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 07, 00:41)
o joga? o akvaaerobika? Manau, tampymas po baseiną yra puikus daiktas nėščiajai - turėtų būti geras atsipalaiavimas  thumbup.gif

? g.gif Turit omeny Watsu?Tai kad tai plačiai naudojama prenatalinė praktika,jei ką,o ne tampymas.Kaip Lietuvoj prieš kokį dvidešimt metų kokia joga buvo kažkas nenormalaus,taip ir Watsu egzotika,kol kas. mirksiukas.gif Pas mus gi daug kas pavėluotai ateina biggrin.gif

http://spas.about.co...tsu/a/watsu.htm

http://www.harbin.org/community/watsu/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 06 kovo 2013 - 23:54
QUOTE(Teta Brunhilda @ 2013 03 07, 00:50)
Matote, tampymas tampymui nelygu. Žiūrint, kokią tam tampymui suteiksime prasmę.  Jei man gydytojas pasakytų, kad tai reikalinga mano fizinei sveikatai, nusipirkčiau abonementą į baseiną ir kas nors iš artimųjų galėtų mane pamankštinti. O va, jei man kokia kūma pareikštų, kad ji yra mano dvasios vadovė ir jos tampymas yra didžiai dvasingas, tai pasiųsčiau ją dvasingumo pamokas dėstyti pingvinams.

lotuliukas.gif Na, aš irgi tokios dvasios sesytės nenorėčiau lotuliukas.gif irgi siųsčiau pas pingvinus, bet šiaip, pabūti paplukdoma gražiai visai norėčiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglynas9 @ 2013 03 06, 21:45)
Taip, iš šio sakinio aš suprantu, kad jis palaiko gimdymų namuose idėją, tačiau silvaria minėjo, kad jis pasisako ir "už dieviškąją" (suprask, Jurgą). Tai ir klausiau, kur? g.gif

Apie dieviškumą nėra schmoll.gif šventajai ją tik vyras prilygino ir dar keletas iš būrelio ax.gif
Atsakyti