Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(ziogelis2003 @ 2013 04 24, 15:01)
na ir man prireike ekspertu konsultacijos ax.gif
kaip bus apskaiciuojama motinystes pasalpa mano atveju, jei siuo metu dar esu vaiko prieziuros atostogose kurios jau jau baigiasi ir iseinu nepanaudotu kasmetiniu atostogu ir dar teks padirbeti pora menesiu iki dekretiniu atostogu. Ar kazkaip suskaiciuos vidurki is visos sitos marmalynes ar kaip nors kitaip  doh.gif
aciu kas nepatingesit parasyti  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Skaiciuos jums palankesni varianta.
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 03 11, 00:39)
Na ji man bando aiskinti, kad as liksiu skolinga mokyklai. Aisku 56 dienos atostogu man priklauso tik isdirbus iki birzelio pabaigos. Bet man va liepos 1 dekretas ir liepos 1 atostogos. Tai as paskaiciavau, kad man geguzes 6 iseina pasiimt atostogas. tada abu gauciau ir atostoginius ir dekretinius

nezinau kodel pas jus mokykloje taip, bet as su abiem vaikais isejau i dekreta vasaraio menesi, bet man vistiek priklause visos 56 dienos net isdirbus tik puse metu, taip buvo 2003, 2011 metais, ar dabar kas nors pasikeite? as is karto ejau dekretiniu atostogu o kasmetines pasilikau veliau, kad nereiketu geguzi i darba sugrizti. tiesa pasakius net as pati buvau nustebusi kad pirklauso visos atostogos, bet kai pradejo buhaltere skaiciuoti , tai tada ir issiaiskino visa tai.
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 24, 15:08)
Skaiciuos jums palankesni varianta.

palankiausias variantas tai atostoginiai uz nepanaudotas atostogas tongue.gif , nes sugriztu i darba kuriame labai apkarpyti mano tureti etatai pries 2 metus, nors kol kas niekas sitos situacijos is darbovietes nekomentuoja, kaip tai teisiskai turetu atrodyti, niekas oficialiai ir nepranese, na matysim. aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ziogelis2003 @ 2013 04 24, 14:14)
Papildyta:
palankiausias variantas tai atostoginiai uz nepanaudotas atostogas tongue.gif , nes sugriztu i darba kuriame labai apkarpyti mano tureti etatai pries 2 metus, nors kol kas niekas sitos situacijos  is darbovietes nekomentuoja, kaip tai teisiskai turetu atrodyti, niekas oficialiai ir nepranese, na matysim. aciu 4u.gif  4u.gif  4u.gif

palankiausias tai yra toks, kuris jums bus palankesnis, ar pagal dabartinį vidurkį ar pagal buvusį, jei apkarpyti etatai, atlyginimas mažesnis, tai taip išeina kad palankesnis būtų tas variantas, kad paskaičiuos jums pagal prieš tai kaip buvo skaičiuota prieš tai buvusio nėštumo , aš taip suprantu, jei jūs nepraėjus 3 metams čia susisukote g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cabernet Sauvignon: 24 balandžio 2013 - 14:19
QUOTE(ziogelis2003 @ 2013 04 24, 15:14)
nezinau kodel pas jus mokykloje taip, bet as  su abiem vaikais isejau i dekreta vasaraio menesi, bet man vistiek priklause visos 56 dienos net isdirbus tik puse metu, taip buvo 2003, 2011 metais, ar dabar kas nors pasikeite? as is karto ejau dekretiniu atostogu o kasmetines pasilikau veliau, kad nereiketu geguzi i darba sugrizti. tiesa pasakius net as pati buvau nustebusi kad pirklauso visos atostogos, bet kai pradejo buhaltere skaiciuoti , tai tada ir issiaiskino visa tai.
Papildyta:
palankiausias variantas tai atostoginiai uz nepanaudotas atostogas tongue.gif , nes sugriztu i darba kuriame labai apkarpyti mano tureti etatai pries 2 metus, nors kol kas niekas sitos situacijos  is darbovietes nekomentuoja, kaip tai teisiskai turetu atrodyti, niekas oficialiai ir nepranese, na matysim. aciu 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kaip ir parase,palankesnis bus arba is to DU kaip pirmam vaikui arba is to DU kur bus dabar is VPA plius tie menesiai kai dirbsit,bet manau jums palankesnis busis to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 balandžio 2013 - 14:26
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 04 24, 15:17)
palankiausias tai yra toks, kuris jums bus palankesnis, ar pagal dabartinį vidurkį ar pagal buvusį, jei apkarpyti etatai, atlyginimas mažesnis, tai taip išeina kad palankesnis būtų tas variantas, kad paskaičiuos jums pagal prieš tai kaip buvo skaičiuota prieš tai buvusio nėštumo , aš taip suprantu, jei jūs nepraėjus 3 metams čia susisukote  g.gif

aisku butu labai jau idealus variantas jei imtu vidurki is anksciau, nes skirtumas yra labai zenklus, kai jau ateis laikas minti Sodros sleksti tai zinosiu kad yra tokia pasirinkimo galimybe. Dekui 4u.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif šiandien baigiasi mano NGA, darbe prašymą atostogoms jau parašiau. Ar reikia važiuot į SODRĄ, ar užtenka internetu užsipildyt prašymą? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(No_Angel* @ 2013 04 25, 09:08)
sveiki  4u.gif šiandien baigiasi mano NGA, darbe prašymą atostogoms jau parašiau. Ar reikia važiuot į SODRĄ, ar užtenka internetu užsipildyt prašymą?  blush2.gif

Uztenka internetu.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2013 04 09, 08:52)
Jei dirbt pradėjau 2012 08 16, kada reik išeit į dekretą, kad turėčiau 12 mėn.? Man patarė 2013 08 19? nuo 2013 08 01 išeičiau atostogų iki 19, o paskui tiesiai į dekretą

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 09, 09:05)
Siaip tai geriau nuo 2013.09 men,nes tada skaiciuotu is 2012.08.01-2013.07.31 laikotarpio,o jeigu eisit 08 men,tai vienas menuo bus su 0 pajamom 2012.07.01-2013.06.31

vėl grįžtu.
sugalvojau, kad eisiu atostogų nuo 08.01 iki 08.28, 28 k.d.
08.15 nedarbo diena, tai man viena diena persikelia, taip, atostogos išeis iki 08.29?
trūksta 1 dienos, ane? man pasakojo, kad jei išeini į atostogas prieš dekretą, priklauso 2,3 dienos atostogų?
nuo 09.02 einu tada į dekretą, taip? jei nepagimdau iki dekreto, nes finišas 09.07 doh.gif
Atsakyti
Na prisedau pateikti prasyma del pinigeliu NGA, ir vel iskilo keblumu su tuo NPD.
Nezinau ka kur pazymeti.
1) Ar man reikia zymeti:
punktas 2.1. man priklausantį neapmokestinamąjį pajamų dydį* (toliau – NPD): Pagrindinį, kuris priklauso nuo pajamų dydžio?
Taciau mano pajamos virsija tuos 800lt per menesi.

2) punktas 2.2. papildomą neapmokestinamąjį pajamų dydį (toliau – PNPD) nuolatiniams Lietuvos gyventojams (tėvams arba įtėviams), auginantiems vaikus iki 18 metų,
taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose:

turim viena vaika, tai zymeti man - už pirmą vaiką (įvaikį) - 100 Lt?

3) O cia - Motinystės pašalpą, man paskirtą už laikotarpį, pereinantį iš vienų kalendorinių metų į kitus, prašau išmokėti -
zymeti man - visą iš karto (žinau, kad pasirinkus šį išmokėjimo būdą, pašalpos dalis, kuri paskirta už būsimo mokestinio laikotarpio mėnesius, bus
apmokestinta gyventojų pajamų mokesčiu, netaikant NPD)

Ar nereikia man ju pildyti, nelabai suprantu?
Papildyta:
Ir dar antrame psl - PS2-2 - PRAŠAU informaciją apie pašalpos sumą Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos nustatyta tvarka pateikti darbovietei, kurioje mokestiniu laikotarpiu man yra
taikomas neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) ir/arba papildomas neapmokestinamasis pajamų dydis (PNPD):

Tai cia man rinktis darboviete savo?
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2013 04 25, 11:06)
Na prisedau pateikti prasyma del pinigeliu NGA, ir vel iskilo keblumu su tuo NPD.
Nezinau ka kur pazymeti.
1) Ar man reikia zymeti:
punktas 2.1. man priklausantį neapmokestinamąjį pajamų dydį* (toliau – NPD): Pagrindinį, kuris priklauso nuo pajamų dydžio?
Taciau mano pajamos virsija tuos 800lt per menesi.

2) punktas 2.2. papildomą neapmokestinamąjį pajamų dydį (toliau – PNPD) nuolatiniams Lietuvos gyventojams (tėvams arba įtėviams), auginantiems vaikus iki 18 metų,
taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose:

turim viena vaika, tai zymeti man - už pirmą vaiką (įvaikį) - 100 Lt?

3) O cia - Motinystės pašalpą, man paskirtą už laikotarpį, pereinantį iš vienų kalendorinių metų į kitus, prašau išmokėti -
zymeti man -  visą iš karto (žinau, kad pasirinkus šį išmokėjimo būdą, pašalpos dalis, kuri paskirta už būsimo mokestinio laikotarpio mėnesius, bus
apmokestinta gyventojų pajamų mokesčiu, netaikant NPD)

Ar nereikia man ju pildyti, nelabai suprantu?
Papildyta:
Ir dar antrame psl - PS2-2 - PRAŠAU informaciją apie pašalpos sumą Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos nustatyta tvarka pateikti darbovietei, kurioje mokestiniu laikotarpiu man yra
taikomas neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) ir/arba papildomas neapmokestinamasis pajamų dydis (PNPD):

Tai cia man rinktis darboviete savo?

Del NGA jums zimeti reikia tik arba taikyti NPD arba netaikyti,del tu vaiku,tai jau reikes zymeti,kai eisit i VPA.Tad antra lapa isvis trinti,o kur NPD zymeti arba 1 arba 2,del mokejimo per 2 kartus,pildo tie,pas kurios NGA laikotarpis apima du skirtingus metus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 25, 11:23)
Del NGA jums zimeti reikia tik arba taikyti NPD arba netaikyti,del tu vaiku,tai jau reikes zymeti,kai eisit i VPA.Tad antra lapa isvis trinti,o kur NPD zymeti arba 1 arba 2,del mokejimo per 2 kartus,pildo tie,pas kurios NGA laikotarpis apima du skirtingus metus.

1. Tai 2.1 punkte nieko nezymeti?
2. 2.2 punkte taip pat nieko nezymeti?
3. Kur motinystes pasalpa ismoketi pazymeti 1 - visa is karto?
4. O ten kur yra antras psl "PRAŠAU informaciją apie pašalpos sumą Valstybinio socialinio draudimo....." visai istrinti?

Gerai supratau?
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2013 04 25, 11:38)
1. Tai 2.1 punkte nieko nezymeti?
2. 2.2 punkte taip pat nieko nezymeti?
3. Kur motinystes pasalpa ismoketi pazymeti 1 - visa is karto?
4. O ten kur yra antras psl "PRAŠAU informaciją apie pašalpos sumą Valstybinio socialinio draudimo....." visai istrinti?

Gerai supratau?

1.Taip.
2. Taip.
3. Bent jau as nezimejau,nes ir taip per viena karta ismoka,cia tiems pas ka apima 2 skirtingus metus NGA.
4. Ta lapa tryniau.
Atsakyti