Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai - 58 tema

QUOTE(Hilalla @ 2013 03 13, 21:55)
l
Sveika. Maloniai priimsime, labai fainiai , kad musu vis daugeja ir turime su kuo pasidalinti dziaugsmais ir vargais  ax.gif  SVeiikinu prisijungus i musu saunu breketininkiu buri  tongue.gif.
Skausmas uzdejus tikrai yra, bet jis iskenciamas , beto kiekvienam skirtingai, vieni sunkiau kiti lengviau isnesa skausna beto, juk viskas del grozio,.  4u.gif

aciu kad taip maloniai priimat smile.gif o sakykit ka jus darot tam skausmui sumazint? labai nubraizo lupas? ar daugiau visgi dantis skauda kai juos isjudina? gal yra kokiu spec. priemoniu? nugi nieko nzn, visiskai zalia siuo klausimu.
Atsakyti
sakyti kiek kainavo vienam zandikauliui per daug apstraktu nes pvz man dejo 11 breketu, paprastai visiems deda 10 g.gif tai vienas breketas 120 Lt, 80 Lt antspaudai ir 140 Lt darbas. Sakyciau kaip uz 15 minuciu tai labai nemazai biggrin.gif neveltui pries darba mane ir prieme biggrin.gif
o siaip zinoma, gal verta pasieiskoti kur pigiau jei labai groja kaina 4u.gif
man taip negrojo del kitu priezasciu plius panaudojau darbovietes sveikatos draudima tai 700 Lt sutaupiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(MrsM @ 2013 03 13, 19:09)
o jums dejo i abu zandikaulius beligaturinius? nes mano atveju jau minejau kad tik tokie tinka. su paprastais man neistiesins  4u.gif

Ne pas mane paprasti abu, visai pamirsau parasyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagile @ 2013 03 13, 19:19)
Sveikos merginos smile.gif jungiuosi ir as prie jusu, jei priimsit blush2.gif  uz savaites pasipuosiu breketukais smile.gif tik va, bijau tos pirmosios savaites,  nezinomybe truputi gasdina, net neisivaizduoju kaip ten viskas bus. deja ir man prognozuojamas 2 dantu rovimas, taciau tik po menesio breketu nesiojimo. ar dar kam toki gydyma taike?

as kadangi ka tik visa tai praejau tai linkiu Jums apsisarvuoti kantrybe 4u.gif tik galiu nuraminti, skausmai tesiasi max savaite bigsmile.gif iki kito paverzimo turbut biggrin.gif
Papildyta:
pas mane jau centrai vaziuoja g.gif nebesukandu dantuku kaip anksciau, bet turbut cia taip turi buti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagile @ 2013 03 13, 21:21)
aciu kad taip maloniai priimat smile.gif o sakykit ka jus darot tam skausmui sumazint? labai nubraizo lupas? ar daugiau visgi dantis skauda kai juos isjudina? gal yra  kokiu spec. priemoniu? nugi nieko nzn, visiskai zalia siuo klausimu

Kai man orto uzdejo breketus, pasake , kad jei labai jauskaudes gerti vaistus nuo skausmo, tai kentejau, bet kai dantys labai jautrus pasidare, nebeistveriau ir isgeriau vaistu doh.gif. Bet taip sakant visiems skirtingai , vieniems ziauriai kiti normaliai ta skausma isnesa. blush2.gif O del to kad gali braizyti lupas, tai man orto dave specialu vaska, tai kai braizo uzklijuoju. Manau visiems duoda, o jei kas tai pasiteirauk pati. g.gif ax.gif
Atsakyti
man vasko nedave bet man ir negrauze. matyt pamirso biggrin.gif tik viena soniuka dure nemaloniai bet apsiejau be vasko, praejo jau ax.gif mano centras dabar nuvaziaves i kita puse, vakar su nuotraukom sulyginau g.gif ir jauciu kaip vienas dantukas stojasi i vieta nes valant daug geriau pasiekiu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo guodzik: 14 kovo 2013 - 08:30
QUOTE(Dagile @ 2013 03 13, 20:21)
aciu kad taip maloniai priimat smile.gif o sakykit ka jus darot tam skausmui sumazint? labai nubraizo lupas? ar daugiau visgi dantis skauda kai juos isjudina? gal yra  kokiu spec. priemoniu? nugi nieko nzn, visiskai zalia siuo klausimu.

Sveika prisijungus prie mūsų būrelio smile.gif dėl skausmų tai čia individualu labai. Dėl nubraižymų irgi. Man skausmas ne toks ir baisus buvo, nuskausminamųjų neprireikė. Tik vieną kartą jau būčiau mielai tabletę prarijus, bet neturėjau. smile.gif o dėl nubraižymų vėlgi. Apačia man braižė tik tol, kol buvo tuščia viela ties pirmukais (man pirmukus prikabino gerokai vėliau), ji vis rėžėsi į lūpą. O va viršus parodė ragučius - ties kreivaisiais dantimis gerokai prakiurdino gleivinę. Bet mano klinika duoda visada vaško, tai problemos nėra. smile.gif nakčiai užsiklijuoju, jeigu reikia, ir viskas.

guodzik, sveikinu su pokyčiais! 4u.gif pas mane dabar su centru bezobrazija tikra, kai apačia išsilygino. Įsivaizduoju, kiek bus vargo paskui viską atitempt į vietą doh.gif o dar įdomu, į kurią pusę viršus nuvažiuos, kai dantys į vietas susistos.
Atsakyti
QUOTE(Dagile @ 2013 03 13, 21:19)
Sveikos merginos smile.gif jungiuosi ir as prie jusu, jei priimsit blush2.gif  uz savaites pasipuosiu breketukais smile.gif tik va, bijau tos pirmosios savaites,  nezinomybe truputi gasdina, net neisivaizduoju kaip ten viskas bus. deja ir man prognozuojamas 2 dantu rovimas, taciau tik po menesio breketu nesiojimo. ar dar kam toki gydyma taike?

Ir as neseniai prisijungiau. Ir man rove du dantis. Ir as bijau smile.gif man breketus des tik kovo 23. Labiausiai nervuoja tai tie israuti dantys, nes rove antradieni ir dar vis maudzia.... Valgyt nelabai ka iseina, nes atrodo viskas ten lenda...
Papildyta:
Skaicia skaiciau as del tu kainu ir mano nuomone 6000 yra daug. jei jau tureciau tuos 6000 tai dar pataupyciau ir turbut galvociau apie sita reikala:
http://www.vivadens....atomi-breketai/
Ir tik per 6 menesius tureciau grazia sypsena smile.gif
Aisku gal jis nera dar pasitvirtines, bet rezultatai akivaizdus...
Atsakyti
QUOTE(egta @ 2013 03 14, 10:18)
http://www.vivadens....atomi-breketai/
Ir tik per 6 menesius tureciau grazia sypsena smile.gif
Aisku gal jis nera dar pasitvirtines, bet rezultatai akivaizdus...

Apie greitąją ortodontiją sklando nemažai neigiamų nuomonių. Taip, jeigu žmogui užtenka tik vaizdelį pataisyti, gal ir gerai. Bet jeigu yra sąkandžio problemų, greitoji ortodontija nepadės, neatitemps į vietas centrų ir pan.. Čia tas pats, kaip įlenktas automobilio dureles uždažyti sužaidžiant atspalviais bei šešėliais, kad įlenkimo nesimatytų. Jo nesimatys, bet jis vis tiek išliks. Kažkuriame šios ar praeitos temos puslapyje merginos buvo numetę nuorodą, ką patys ortodontai mano apie šį metodą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(takemyscars @ 2013 03 14, 12:28)
Apie greitąją ortodontiją sklando nemažai neigiamų nuomonių. Taip, jeigu žmogui užtenka tik vaizdelį pataisyti, gal ir gerai. Bet jeigu yra sąkandžio problemų, greitoji ortodontija nepadės, neatitemps į vietas centrų ir pan.. Čia tas pats, kaip įlenktas automobilio dureles uždažyti sužaidžiant atspalviais bei šešėliais, kad įlenkimo nesimatytų. Jo nesimatys, bet jis vis tiek išliks. Kažkuriame šios ar praeitos temos puslapyje merginos buvo numetę nuorodą, ką patys ortodontai mano apie šį metodą. smile.gif

Tik vaizdeli pataisyt yra estetinis plombavimas, o cia tas greitumas tai per puse metu... Sakyciau nera labai jau trumpai. Aisku toks dalykas nepades jei yra dideles sakandzio problemos. Taip cia yra naujas dalykas ir si gydyma taiko tik dvi klinokos Lietuvoje. Ortodontai, kurie tokio gydymo netaiko aisku sakys tik minusus, bet pakalbejus su tais kurie taiko si metoda tikrai neisgirsim vien neigiamus dalykus. Man atrodo, kad apie visus gydymus visi turi skirtingas nuomones kaip ir apie pacius breketus. Cia kazkur buvo imestas linkas, kad patys breketai veida deformuoja... Zodziu kalbant sia tema nera teisiu ir neteisiu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egta: 14 kovo 2013 - 10:42
QUOTE(egta @ 2013 03 14, 11:34)
Zodziu kalbant sia tema nera teisiu ir neteisiu wink.gif

"Lietuvos ortodontų sąjunga, išnagrinėjusi turimą informaciją apie „greitąją ortodontiją“, padarė išvadas, kad „greitoji ortodontija“ yra nebaigtas ortodontinis gydymas, pradinė ortodontinio gydymo stadija, o nepavykus pilnai koreguoti anomalijos, breketų pagalba atliekamas dantų kietųjų audinių preparavimas ir estetinis plombavimas. Lietuvos ortodontų sąjungos nuomone, šio gydymo metu nėra vertinama okliuzija, ji taip pat nėra koreguojama, paliekami netaisyklingi dantų tarpusavio kontaktai, o tai gali turėti įtakos patologiniam dantų nusidėvėjimui, periodonto patologijai bei apatinio žandikaulio smilkinkaulio sąnario disfunkcijai."

Taip kad, deja, stebuklų ši "greitoji ortodontija" nedaro, o paprasčiausiai nepadaro viso gydymo iki galo, estetiškai aptvarko, o tik vėliau lįs visos to įtakotos problemos. Jei reikalinga maža korekcija, su klasikine ortodontija turim pavyzdį kaip gydymas užtruko 5 mėn. Beje, vertinant galutinius rezultatus pateiktose nuotraukose, nepamirškime įvertinti, kad daugelis po "gydymo" pasidarę ir estetinę dantų korekciją, kuri nemanyčiau, kad įeina į "gydymo" kainą g.gif Bet kiekvieno teisė rinktis tiek orto, tiek metodus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Highlander @ 2013 03 14, 13:19)
"Lietuvos ortodontų sąjunga, išnagrinėjusi turimą informaciją apie „greitąją ortodontiją“, padarė išvadas, kad „greitoji ortodontija“ yra nebaigtas ortodontinis gydymas, pradinė ortodontinio gydymo stadija, o nepavykus pilnai koreguoti anomalijos, breketų pagalba atliekamas dantų kietųjų audinių preparavimas ir estetinis plombavimas. Lietuvos ortodontų sąjungos nuomone, šio gydymo metu nėra vertinama okliuzija, ji taip pat nėra koreguojama, paliekami netaisyklingi dantų tarpusavio kontaktai, o tai gali turėti įtakos patologiniam dantų nusidėvėjimui, periodonto patologijai bei apatinio žandikaulio smilkinkaulio sąnario disfunkcijai."

Taip kad, deja, stebuklų ši "greitoji ortodontija" nedaro, o paprasčiausiai nepadaro viso gydymo iki galo, estetiškai aptvarko, o tik vėliau lįs visos to įtakotos problemos. Jei reikalinga maža korekcija, su klasikine ortodontija turim pavyzdį kaip gydymas užtruko 5 mėn. Beje, vertinant galutinius rezultatus pateiktose nuotraukose, nepamirškime įvertinti, kad daugelis po "gydymo" pasidarę ir estetinę dantų korekciją, kuri nemanyčiau, kad įeina į "gydymo" kainą  g.gif  Bet kiekvieno teisė rinktis tiek orto, tiek metodus  4u.gif

Matau susirasineju su Lietuvos ortodontu sajungos naremis doh.gif Visiskai sutinku, kad turint dideliu problemu su sakandziu sis metodas visai netinka, nes pasekmes gali buti siurpios. Kiekvienas atvejis yra individualus ir gydymai skirtingi. Taip pat skiriasi ir gydymo trukme. Tik noretusi tiketi, kad visu tinklalapyje nurodytu zmoniu, kuriems sis metodas buvo takytas, gyvenimu ortodontai nesusiko biggrin.gif
Svarbu mes visos einam teisingiausiu keliu, kad ir koks didelis gedulas mano sirdyje del tu sveiku israutu dantu....
Atsakyti