Įkraunama...
Įkraunama...

K*a*v*i*n*u*k*ė

QUOTE(arica @ 2013 08 14, 19:28)
mano sūnui jau šiemet suėjo 8 m., tai čia JAV mokykloje jie patys į 3 kl. užrašė, net neklausė, nes jau LT m-kloje šnekėjo, kad galim peršokti JAV aukščiau, tai gal pasiteirauk gal priims į 3 kl., nors mes visas knygas atsivežėm, kad toliau 2 kl. lietuviškoje mokytis su mokytoja sutarta  tai nuotoliniu mokysimės

aciuks.gif ryt reiks nunvaziuoti perrašyti. nuotoliniu irgi mokysis antroj, mes į Ozo gimnaziją užrašėm.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 08 14, 07:29)
rimtai susimąsčiau - vaikui eina devinti metai, Lt į mokyklą išleistas 7, taigi būtų antrokas. JAV irgi užrašiau į antrą, bet čia visi eina nuo 6. gal reikia perkelti į trečią? g.gif

Mano vaikui ka tik 10 suejo. Kitais metais jis eis i ketvirta. Priklauso daug kas dar ir nuo kada tiksliai gimes. Pas mus valstijoje tarkime jei iki rugsejo 1 tau yra 6 metai eini i pirma klase. Jei 6 po rugsejo 1 lauki kitu metu. As saviski galejau metais anksciau isleisti, bet uzlaikiau. Siaip nemazai amerikonu linke vaikus, ypatingai berniukus "uzlaikyti" (jei gime arti ribos). Priezastys: vyresniam dazniau lengviau mokintis, veliau kai prasideda sportai mokykloje 1 metai berniuku fiziniam pasirengimui daug ka duoda. Klaseje yra daug lengviau buti vyriausiu berniuku, nei jauniausiu.
Tavo vaikas dar antra m-kla lankys, sakyciau nestumk tu jo i per auksta klase, nes jei jusu geros m-klos, tai mokytis nemazai reikia. Pirmi metai, dar ir kalbos barjeras pradzioje. Veliau jei mokslai gerai seksis gales ir budamas zemesneje klaseje mokintis pagal stipresne ar net aukstesnes klases programa.
Bet cia jau tavo sperndimas 4u.gif
Atsakyti
D.H., žinok, perrašėm į trečią. jis pas mus balandinukas, jau pilni aštuoneri ir tuoj su puse, jam tikrai tik su vienmečiais ar ne metais vyresniais būti, o antroj būtų su pilnai metais jaunesniais. Ozo gimnazijoje tik lietuvių mokysis, kad grįžus nereiktų testo laikyti, nes su savo mokytoja nenorėjom tartis, nes grįžus jau eis nebe į pradinę, keisis mokykla, tai tiesiog gali nenorėti išduoti dokumento, na, nerizikavome. o Lietuvoje lankė ir mokyklą, ir muziką, ir baseiną, ir folklorą, ir vis tiek motoriukas dar sukosi, vasarą leidau į baseiną ir tinklinį...
eisaiu žiūrėti, kas iš antros klasės krepšelio tinka ir ką galbūt grąžinti, jei čekį turiu mastau.gif

Papildyta:
mažius lyg ir sutiko priimti naminis darželis, kuris tik 0,2 mylios nuo namų, galėsiu pati nuvesti ir parvesti thumbup.gif kol kas tik su viena mašina mes. ir šiaip man dar baisu vairuoti čia biggrin.gif gatvėj gal ir galėčiau, tik dar prie mašinos reiki aįprasti. Lt buvo dyzelis - spaudi iki dugno, kad važiuotų, o dabar benzas - vos paliečiu pedalą, ir šoka į priekį doh.gif vyras juokiasi iš manęs, nesuvokia koks gali būti skirtumas, bet aš vairuotoja nemėgėja , man yra skirtumas ax.gif
Atsakyti
Muminuk, kaip tu greitai cia susisukai thumbup.gif saunuole!

O del siuntiniu cia as klausiau ax.gif bet vis renku renku daiktelisu ir neprisiruosiu issiusti blush2.gif
Atsakyti
Mano merginai Spali sueis 9 , jinai i trecia klase eis.

Bent jau pas mane mokykloje pasirinkti i antra ar trecia klase tevai negali, ziuri pagal metus. Rinktis gali tik jei nori leisti i KIndergarden 5 ar 6 metu.
Atsakyti
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2013 08 16, 06:14)

Bent jau pas mane mokykloje pasirinkti i antra ar trecia klase tevai negali, ziuri pagal metus. Rinktis gali tik jei nori leisti i KIndergarden 5 ar 6 metu.

mes naujai atvykom, paklausė, į kurią, pasakiau antrą ir užrašė. o vakar nuvažiavau, pasakiau, kad mistake - ištaisė be problemų...
Papildyta:
QUOTE(Inga0419 @ 2013 08 16, 03:41)
Muminuk, kaip tu greitai cia susisukai  thumbup.gif saunuole!

O del siuntiniu cia as klausiau  ax.gif bet vis renku renku daiktelisu ir neprisiruosiu issiusti  blush2.gif

kad nebėra jau kur trauktis... liko gydytojos pažyma ir sąskaitų pristatyti iš gyvenamosios vietos.

jei pirma surinksi ir išsiųsi, brūkštelk až. renkuosi info, bet vis tiek baisu, kad Lt muitinėj neišdraskytų...
Atsakyti
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2013 08 16, 00:14)

idomiai, pas mus tai atvirksciai. K ir 1 klase ziuri labai grieztai gimtadieniu ir anksciau nepradesi ir noredamas - todel ir eina maniske pernai ir siemet i privacia, nes valstybines dar neprieme adu metus, nes 3 sav per velai atseit gimus. O antroj ir velesnese klasese i gimtadienius jau nebeziuri, svarbu butum kazkur baiges pirma klase ir gali eit i antra valstybinej neziurint kiek tau metu. Tai mes turbut saviske nuo antros klases leisim i valstybine.
Atsakyti
Tai pas mus irgi niekaip anksciau nepradesi, bet veliau galima, o vat paskui jau jeigu nori penktoka i ketvirta klase irasyti ar panasiai, tai niekaip, ziuri i gimimo data ir viskas ( nebent blogai mokosi ir antrus metus prasai palikti). Turejom toki atveji berniuka penktoj klasej kuriam jau barzda ir usai pradejo augti, o pasirodo issiaiskino kad jis turejo buti 7 klasej blink.gif
Mano mergina turejo irgi laukti visus metus delto kad 18 deinu per velai gime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2013 08 16, 19:07)
Tai pas mus irgi niekaip anksciau nepradesi, bet veliau galima, o vat paskui jau jeigu nori penktoka i ketvirta klase irasyti ar panasiai, tai niekaip, ziuri i gimimo data ir viskas ( nebent blogai mokosi ir antrus metus prasai palikti). Turejom toki atveji berniuka penktoj klasej kuriam jau barzda ir usai pradejo augti, o pasirodo issiaiskino kad jis turejo buti 7 klasej  blink.gif
Mano mergina turejo irgi laukti visus metus delto kad 18 deinu per velai gime smile.gif

Prisijuokiau is to penktoko biggrin.gif
Atsakyti
Labas mamos 4u.gif

Parasiau i leliuku tema, bet turbut niekas nebeskaito jau jos. Tai klausiu cia. Mano leliukui beveik 6 menesiai. Kaip as suprantu, Amerikoj (na, bent jau NY) yra labai populiarios visokios classes. Tiksliai net nezinau, kokios jos buna, bet kiek girdejau, populiarus baseinas, ir berods muzikavimas. Ar jus ejote i jas? I kokias ejote? Ar realu tiketis kazkokios naudos? Ar geriau tuos pinigelius pataupyti (plaukimas berods $500 uz 15 uzsiemimu) ir eiti po pusmecio ar metu?
Atsakyti
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2013 08 16, 20:07)
Tai pas mus irgi niekaip anksciau nepradesi, bet veliau galima, o vat paskui jau jeigu nori penktoka i ketvirta klase irasyti ar panasiai, tai niekaip, ziuri i gimimo data ir viskas ( nebent blogai mokosi ir antrus metus prasai palikti). Turejom toki atveji berniuka penktoj klasej kuriam jau barzda ir usai pradejo augti, o pasirodo issiaiskino kad jis turejo buti 7 klasej  blink.gif

bet o tai jei jis is kitur atvaziuoja ir 2 klases baiges, tai kaip gali trecia praleisti ir eiti tiesiai i ketvirta?

QUOTE(Mrs. @ 2013 08 17, 14:45)
Labas mamos  4u.gif

Parasiau i leliuku tema, bet turbut niekas nebeskaito jau jos. Tai klausiu cia. Mano leliukui beveik 6 menesiai. Kaip as suprantu, Amerikoj (na, bent jau NY) yra labai populiarios visokios classes. Tiksliai net nezinau, kokios jos buna, bet kiek girdejau, populiarus baseinas, ir berods muzikavimas. Ar jus ejote i jas? I kokias ejote? Ar realu tiketis kazkokios naudos? Ar geriau tuos pinigelius pataupyti (plaukimas berods $500 uz 15 uzsiemimu) ir eiti po pusmecio ar metu?

15 plaukimu uz $500 (virs $30 uz viena klase)? cia nereali kazkokia kaina, nebent asmeniskai cia vesti planuoji 1 vaika pas 1 instruktoriu - is ko 6 men vaikui manyciau naudos nedaug... paziurek YMCA, 1 klase $9 nekainuoja, su vaiku eini i baseina pati - vaikui tokiam mazam manau drasiau mamos gleby nei su svetimu. Yra grupe tokiu pat tevu su leliais, ten zaidzia zaidimus, dainuoja ir t.t.

Gali paieskoti maziukam vaikam story time su dainelem, burbulais ir t.t. Paprastai buna knygynuose, bibliotekuose nemokamai.

Atsakyti
aha, mes į biblioteką užsiregistravom, yra leliukams story time nemokamai.
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2013 08 17, 23:14)
bet o tai jei jis is kitur atvaziuoja ir 2 klases baiges, tai kaip gali trecia praleisti ir eiti tiesiai i ketvirta?

T.y.jei iš kitos šalies? Pirmą kartą manęs tik paklausė, į kelintą klasę noriu užrašyt, nesigilino į nieką. Lygiai taip pat sėkmingai perrašė į trečią, pasakė, kad esu correct,kad pagal metus 3 kl priklauso.
O čia bus ne bus ne vienintelis nekalbantis angliškai, mokykloj mokosi vaikai iš 16 šalių ir kas kelis metus vis keičias.
Atsakyti