Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 17, 12:28)
mumrikai, Doritaenopsis Sogo Vivien irgi 5sp8dingai atrodo, reiks ir man jau jo  mirksiukas.gif

o Dtps. (Jim x Golden Peoker) Black Bird kokio dydžio žiedeliai?

Ir aš jo iš pradžių nenorėjau (kol internete apžinėjau), bet kai gyvai pamačiau, tai visos abejonės išgaravo thumbup.gif

Nedideli, 5 cm skersmens plačiausioj vietoj, bet kadangi tankiai išsidėstę ir jų daug, tai neprasčiau atrodo už didžiažiedžius. tas pats ir su Sogo Vivien - žiedeliukai mažučiai, bet jų daug thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Uranija5 @ 2013 03 17, 12:42)
Aš pažinau Schilleriana, bet poto suabejojau, pumpuru dar nebuvo, o dabar jau žydi lotuliukas.gif
Jeigu kada gyvai tokią pamatysiu parduodamą, greičiausiai nesusilaikysiu, nors šiaip jos nėra mano norų sąraše biggrin.gif

lotuliukas.gif Ten phalaenopsis philippinensis į schillerianos pusę savo žiedus palenkęs, schilleriana į "pylipuko" pusę žiedstiebį augina, tai ir atrodo, kad schillerianos tai žiedai biggrin.gif

Žinok schilleriana buvo mano sąraše (rūšiniai "grynaveisliai" mane dabar ypač vilioja), bet jau už dešimtuko ribos, tačiau užteko pamatyt gyvai, kad staigiai šoktų į pirmą lotuliukas.gif

Schillerianos žiedstiebis ilgėja ne dienom, o valandom thumbup.gif Žiūriu jau į stiklą remiasi, patraukiu porą centmetrų, po kelių dienų vėl žiūriu stiklą "bučiuoja". Ir turėtų būti šakotas, ne jau dabar galas į tris atsišakojimus skaidosi thumbup.gif
Atsakyti
Tina, kaip tavo tas kvapnus hibridas ermitažinis laikosi? Aš saviškį išoperavau šiandien, pasimatė puvinys skrotelės, o toks sveikas atrodė verysad.gif

Mumrikai, pas jus kaip visada grožiai thumbup.gif

Kas buvot ermitaže, ar verta ten važiuot? Tą šou tai jau pražiopsojau, bet gal užsivežė ko nors įdomesnio?
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2013 03 17, 13:35)
Tina, kaip tavo tas kvapnus hibridas ermitažinis laikosi? Aš saviškį išoperavau šiandien, pasimatė puvinys skrotelės, o toks sveikas atrodė verysad.gif

Mumrikai, pas jus kaip visada grožiai thumbup.gif

Tada didžiulė tikimybė, kad ant tų visų phal. ar vandens užpurškė, ar laistydami neatsargiai į skroteles pripylė ir nesivargino išpurtyt, kad neliktų, ar galiausiai kažkaip stipriai sušaldyt sugebėjo doh.gif

Kadangi phal. hibridai puikiai pasiduoda reanimavimui, tai sveikų šaknų turėdamas gėliukas sugebės keikių išleist, tik aišku prireiks nemažai laiko ir kantrybės 4u.gif

Dėkui wub.gif

Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 17, 13:41)
Tada didžiulė tikimybė, kad ant tų visų phal. ar vandens užpurškė, ar laistydami neatsargiai į skroteles pripylė ir nesivargino išpurtyt, kad neliktų, ar galiausiai kažkaip stipriai sušaldyt sugebėjo  doh.gif

Kadangi phal. hibridai puikiai pasiduoda reanimavimui, tai sveikų šaknų turėdamas gėliukas sugebės keikių išleist, tik aišku prireiks nemažai laiko ir kantrybės 4u.gif

Dėkui  wub.gif

Tai va, kiti jau parduotuvėj buvo su nugeltusiais lapais, šitas sveikas atrodė, bet šiandien apžiūrėjau kad lapo kraštelis iš vidaus nugelto, nukrapščiau tai jooo, viduj grybienos priaugę, teko operuot, nors ir fungicide profilaktiškai mirkytas, bet matyt nebepadėjo doh.gif lauksiu keikių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2013 03 17, 12:35)

Maniskis tai gerai, ne veltui turbut kokia 10 min. rinkaus kuris sveikiausias su vyro ir netgi mazutes dukrytes pritarimu. Nors gunde daugiau ziedu, bet emiau ta kuris labiasiai braskejo nuo sveikumo.

Gaila, kad tau taip nepasiseke verysad.gif
Atsakyti
Sveikinu visas su pirkinukais. Ir aš nesusilaikiau nuo "ermitažo" eksponatų gausos. Šiais metais geltona spalva labai patinka... smile.gif
user posted image
Atsakyti
Mano "slyvukas" smile.gif Phal. philipinensis. Pirktas LOD. Ziedkoti issiaugino namie.

[attachmentid=227425]

O cia hibridukai:

[attachmentid=227426]

[attachmentid=227427]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 17 kovo 2013 - 14:52
Ką tik iš Kn ermitažo, gal gerą pusvalandį vaikštinėjau su tikslu parsinešti namo naujokę, kelias dešimtis iškilnojau, bet neradau tos, kurios padėti atgal jau negalėjau. Visi eiliniai, matyti, radau ir taškuotais lapais, bet nepatiko jų lapai, nes netraškėjo nuo sveikumo, tokie silpnučiai pasirodė, kad nusprendžiau nebus man kada su jais prasidėti, geriau palauksiu savo užsakytų iš užsienių ax.gif
Taip pat mačiau SKM kioskelį, dirbo išsijuosęs smile.gif žmonės nžn daug dalykų, tai buvo konsultuojami. Kas keisčiausia, kad daugiausia klausinėjo tokios babulytės, kaip aš lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 03 17, 15:51)
Mano "slyvukas"  smile.gif Phal. philipinensis. Pirktas LOD. Ziedkoti issiaugino namie.

wub.gif Vadinasi mūsiškiai dvynukai - pirkti iš ten pat, taip pat užsiauginę naminius žiedstiebius ir gali būti to paties vežimo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 17, 15:00)
wub.gif Vadinasi mūsiškiai dvynukai - pirkti iš ten pat, taip pat užsiauginę naminius žiedstiebius  ir gali būti to paties vežimo  mirksiukas.gif

Susigiminiavom biggrin.gif dabar galesiu laiks nuo laiko paklausti kaip gimine laikos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 03 17, 17:21)
Susigiminiavom  biggrin.gif dabar galesiu laiks nuo laiko paklausti kaip gimine laikos  thumbup.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Buvau ir as Ermitaze, nieko gero, niekas neuzkabino visai. Merginos, tu Tinos geliuku tikrai nebuvo, buvo panasiu, bet be plaukuotos lupytes ir taskuotu lapu. Tikrai ne tie. Zmones nesa falenopsius kaip isproteje, pries metus ir as buciau slavusi...
Atsakyti