Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Jovitele78 @ 2013 03 25, 10:38)
Stai mano grazuoles  thumbup.gif

grazios.
Dazyto falenopsio man gaila... Nedurstyciau nei vieno savo augalo.
Atsakyti
QUOTE(Jovitele78 @ 2013 03 25, 10:38)

Gražūs, ypač margi falenopsiai wub.gif

QUOTE(Jovitele78 @ 2013 03 25, 11:48)
Pati nepirkciau melynos,bet gavau jubiliejaus proga,o kaip sakoma: dovanotam arkliui i dantis neziuri smile.gif  keli nauji pumpurai prasiskleide tai jie beveik jau balti.

Man irgi taip buvo išgirdo draugai kad patinka mėlynos gėlytės, ypač orchidėjos tai ir padovanojo mėlyną. Nežinojo, jog dažyta doh.gif Aš tiesa sakant labai laukiau kada nužydės, nes labai akis badė tas nenatūralus mėlynumas. blush2.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
gal kas galit pasakyt, ar butina orchidejai pirkti specialu vazona? Man ja padovanojo permatomame plastikiniame vazonelyje, as su tuo vazoneliu idejau i keramikini (molini) platesni vazoneli, na kad deretu prie kambario interjero. Siaip jau 3 men ji tame vazone ir nieko blogo neatsitiko, bet vakar buvo viena "zinove" sveciuose ir pasake, kad reikia laikyti butinai permatomame specialiame vazonelyje... Tai kaip gi is tikruju turi buti?
Atsakyti
QUOTE(diversante @ 2013 03 25, 13:46)
Sveikos smile.gif
gal kas galit pasakyt, ar butina orchidejai pirkti specialu vazona? Man ja padovanojo permatomame plastikiniame vazonelyje, as su tuo vazoneliu idejau i keramikini (molini) platesni vazoneli, na kad deretu prie kambario interjero. Siaip jau 3 men ji tame vazone ir nieko blogo neatsitiko, bet vakar buvo viena "zinove" sveciuose ir pasake, kad reikia laikyti butinai permatomame specialiame vazonelyje... Tai kaip gi is tikruju turi buti?

Galite auginti kaip ir iki šiol mirksiukas.gif aš irgi permatomus įstačiusi į keramikinius ir jau ne vienus metus taip auga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diversante @ 2013 03 25, 12:46)
Sveikos smile.gif

Aš ir daug orchidėjų taip auginu. Yra minėta priežiūros temoje, kad labai mažai tos fotosintezės vykdo per šaknis ir blogiau nebūna įstačius į nepermatomą vazoną ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 03 25, 12:22)
Mane vis dar stebina, kaip atsiranda zmoniu kuriems melynos "retas grozis" ir nesupranta, kad cia tiesiog nukankintas augalas  unsure.gif Atrodo jau visi sita zino.

Atsiranda, atsiranda... unsure.gif kažkada kirpykloje išsišnekėjome apie gėles ir viena moteris pasakė kad labai nori tokio mėlyno falenopsio ir vos ne taupo jam pinigus doh.gif nes labai įdomi ir reta spalva doh.gif kai pasakiau kad dažytas ir vėliau žydės baltai, tai dar perklausė kelis kartus ar tikrai ir aišku sakė nebepirks biggrin.gif
Atsakyti
Pamažu pamažu pradeda skleistis Oncidium nanum smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 03 25, 11:40)
Melyna fainuole kokia  wub.gif  retesne mano akims  4u.gif

Tikrai ne retenybė - pilnos parduotuvės šiuo metu pribadytų ir klykiančiai mėlynai, geltonai, žaliai pridažytų phalaenopsių doh.gif Ir beje tikra retenybė, kad jie bent padoriau būtų nudažyti - kaip taisyklė kraupiai dėmėmis žiedai numarginti, rašalas per žiedstiebius nutekėjęs verysad.gif

Bet nieko, hibridukai falenopsiukai atsparūs gėliukai ir atsigavę po priverstinės operacijos kitu kartu pražysta gražiais baltais žiedais biggrin.gif

QUOTE(diversante @ 2013 03 25, 13:46)
gal kas galit pasakyt, ar butina orchidejai pirkti specialu vazona?

Visiškai ne - net nerekomanduojama laikyti permatomame vazone, nes nuo didelės drėgmės ir šviesos labai greitai ant vazonėlio vidinių sienelių ima augti žali dumbliai ir net samanėlės doh.gif Dėl paprastesnio šaknų būklės stebėjimo rekomanduojama phalaenopsius sodinti į permatomus vazonėlius , o tuos permatomus statyti jau į nepermatomus 4u.gif

Phal. šaknys vykdo fotosintezę, bet tuo pačiu augalai turi ir rimtus, puikiai išsivysčiusius lapus, taigi šaknų vykdoma fotosintezė sudaro gal procentą ar pusę reikiamo "fotosintezės" kiekio biggrin.gif
Atsakyti
Mano didysis falenopsis jau menuo kaip zydi dideliais sniego baltumo ziedais.
Man ypac patinka jo usai:

Atsakyti
As nesidomiu per daug orchidejomis, todel ir negirdejusi apie kazkokius dazymus ju. Auginu, auga, zydi, o kas kaip nesigilinu, nezydes, susirgs ieskosiu placiau info, o siuo metu vaikiskai dziaugiuosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovitele78 @ 2013 03 25, 01:38)

Labiausiai sudomino ta kur "nukirsta" kadre. Lygtais matosi, kad vanda mirksiukas.gif Butu smagu pilna nuotrauka pamatyti.
O va dazytu pas mus pasitaiko kiekvienoj temoj, kai nezinai, tai gal atrodo kad kazkokia naujiena, neiprastas grozis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 03 25, 15:22)
As nesidomiu per daug orchidejomis, todel ir negirdejusi apie kazkokius dazymus ju. Auginu, auga, zydi, o kas kaip nesigilinu, nezydes, susirgs ieskosiu placiau info, o siuo metu vaikiskai dziaugiuosiu smile.gif

labai smagu, taciau sakyciau, kad verta nuolat gilinti zinias apie orchideju prieziura, tai padeda isvengti klaidu, ligu taip pat 4u.gif
Atsakyti