Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(RitaRazi @ 2013 03 08, 16:24)
yra tokia kategorija - orgazminis gimdymas, bet, "prie ko cia" taip sakant? Esu maciusi apie tai filma, tai Carkovskis cia lygtai ne "prie ko" - cia greiciau gimdymo "technika", kuri, manau, esant norui, pritaikoma ir ligonineje ar mazos rizikos gimdymo centre g.gif bija klysti, reiketu dar pasiziureti.. g.gif

Ne apie techninius niuansus cia as. Cia truputi groteskas buvo biggrin.gif biggrin.gif Del to kad bylas jam uz seksualini priekabiavima iskele gimdyves.
Atsakyti
QUOTE(marinushka @ 2013 03 08, 17:29)
O man kvepia. Sekta nebutinai turi buti religine grupuote, kaip minejo gyd. dalia, jei ji nezino to. Kas yra sekta

Tipiška sekta atitinka visus ar bent daugumą šių kriterijų:[1]
Egzistuoja charizmatiškas lyderis, dažnai – garbinamas.
Vidaus taisyklės ir lyderio sprendimai nekvestionuojami. Už kvestionavimą dažnai taikomos sankcijos.
Naudojamos smegenų plovimo technologijos.
Organizacija kišasi ir reguliuoja asmeninį narių gyvenimą. Pavyzdžiui, nariai turi gauti leidimą tuoktis ar privalo atsiklausti kokius drabužius gali nešioti.
Organizacija pabrėžia savo išskirtinumą likusios žmonijos atžvilgiu, laiko save pranašesniais. Pavyzdžiui, dažnai teigiama, kad atėjus pasaulio pabaigai išliks tik jos nariai.
Organizacija turi „mes“ prieš „juos“ mentalitetą, supriešindama savo narius su likusia visuomene. Jei organizacija žinoma visuomenėje ir turi neigiamą įvaizdį, tai aiškinama likusios visuomenės (ar valdžios, verslo etc.) sąmokslu prieš ją dėl savanaudiškų interesų.
Nariai daug laiko skiria gauti organizacijai pinigų ir pritraukti naujų narių. Dažnai atiduoda ir visas savo lėšas bei uždarbį, patys tenkindamiesi minimumu.

Cia jau kazkas anksciau ta rase. Tai man atrodo, dauguma siu kriteriju si bendruomene atitinka. Ir nenoriu visai su gerb. Ryskum sutikti, kad sektantai agresyvus - kaip tik ne - ar kas mate agresyvius krisnaitus.
dar nuo saves pridurciau kelis, kurie cia nepamineti
- duodami savotiski "tylejimo izadai", kas vyksta ir sakoma viduje neturi patekti i viesuma.

- nariams "patariama" maziau bendrauti su artimaisiais, draugais  , kad neatkalbetu nuo apsisprendimo (musu atveju - gimdymo namuose).

ir kas tie nariai? kiek ju? vien tig gimdymo namie kaip reiskinio nepakaktu sektai isilaikyt... Ar dau jums teko su tais "sektantais" bendraut? Man teko - daug tu seimu yra katalikiskos.
O sektos labai dznai buna agresyvios - krisnaitai greiciau isimtis.

Mititeja, niekur nesakiau, kad oftopinat tik jus. Arba kad galima tik salininkems... Oftopinti nereikia niekam. Nes nebezinom, apie ka pradejom ir daug puslapiu be reikalo skaityt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RitaRazi: 08 kovo 2013 - 16:39
QUOTE(gupija @ 2013 03 08, 17:31)
yra senas geras posakis „skaldyk ir valdyk“. Prisiminkit, kaip buvo kažkada supriešintos mamos su pensininkais.

Mano nuomone, kiekviena moteris turi teisę gimdyti kur ir kaip ji pati nori, tačiau tuo pačiu metu visuomet privalo būti atsižvelgta į ateinančio žmogiuko teisę saugiai gimti. Negalima atsieti moters teisės gimdyti ne ligoninėje nuo vaiko teisės būti sveikam. Tam ir būtinas oficialus reglamentavimas.

Pati negimdyčiau ne ligoninėje būtent dėl to, kad man mano vaiko teisės yra svarbiau už mano emocinio/fizinio ir visokio kitokio komforto poreikį. Čia puikiai dera senas geras rusiškas posakis „berežonovo i bog berežot“.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
O štai čia aš visiškai sutinku. Jei užtikrinamas saugumas ne tik mamai, bet ir vaikui - tada galima gimdyti, ten, kur patogiau.
Svarbiausia - vardan savo norų ar įgeidžių nepamiršti vaikiuko interesų.
p.s. bet aš manau, kad net reglamentavus liks tokia kategorija moterų, kurioms visi magiški dalykėliai bus svarbiau, ir kurios gimdys be atitinkamos priežiūros, pasikliaudamos vien įvairiais "visažiniais" g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 08 kovo 2013 - 16:39
QUOTE(RitaRazi @ 2013 03 08, 17:33)
Ar dau jums teko su tais "sektantais" bendraut?

Vos ne kiekviena diena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silvaria @ 2013 03 08, 16:53)
Na filme tai to nepamatysit. Rusiskuose saituose radau informacija, kad 2 moterys bylas iskele del seksualinio priekabiavimo. O kitoms tai tiko matyt, juk dievas liecia. Sektantas ir fanatikas visiskas. I izraeli pabeges, ten vaikus marina - gydo tiksliau.

Na kad Dievu ji kas nors vadintu neteko girdet ir apie seksualini priekabiavima irgi nepastebejau, gal cia istiesu kazkas ne taip suprasta?

QUOTE(silvaria @ 2013 03 08, 16:57)
Tailande cerkovskis savo tautiecius sviecia savo senais metodais.
O Lt yra jo mokiniu, kurie susidievine kaip jis irgi plauna smegenis. Tik ne tiek drastiskai.

Nelabai suprantu ka norite pasakyti ir apie ka?

QUOTE(RitaRazi @ 2013 03 08, 17:13)
Oi, mamos, apie ka mes cia?

Jei Lietuvoje leistu gimdyti su akredituota medicinine pagalba, visu tu sarlatanizmu apmazetu, tikrai...

Kitas dalykas, kazkuri mamyte, gal marinushka minejo, kad cia gimdymu namuose sekta - patikekit, ner jokios sektos cia.. Ne nekvepia. Nebent sekta norima pavadinti visa, kas priestarauja konkrataus asmens paziuroms. Tad bukime korektiskos net ir nepatinkanciu reiskiniu atzvilgiu, bandykim be pykcio pasigilinti, protu, taip sakant - ne emocijomis.

Mano tiek draugiu ir pazistamu pagimdziusios namuose, ir su pribuvejos Jurgos pagalba, ir be jos, kad as drasiai galiu teigti, kad tai nera kazkoks uzsislaptines sektantu ratas, tai yra sveiko proto ir sielos zmones, kurie PASIRINKO gimdyti namuose. Kazkaip perdetai viskas sutirstinama, vaizduojama arba viskas labai graziai, arba visai juodai.. Na, taip nera.

drinks_cheers.gif

QUOTE(marinushka @ 2013 03 08, 17:29)

Tipiška sekta atitinka visus ar bent daugumą šių kriterijų:[1]
Egzistuoja charizmatiškas lyderis, dažnai – garbinamas.
Vidaus taisyklės ir lyderio sprendimai nekvestionuojami. Už kvestionavimą dažnai taikomos sankcijos.
Naudojamos smegenų plovimo technologijos.
Organizacija kišasi ir reguliuoja asmeninį narių gyvenimą. Pavyzdžiui, nariai turi gauti leidimą tuoktis ar privalo atsiklausti kokius drabužius gali nešioti.
Organizacija pabrėžia savo išskirtinumą likusios žmonijos atžvilgiu, laiko save pranašesniais. Pavyzdžiui, dažnai teigiama, kad atėjus pasaulio pabaigai išliks tik jos nariai.
Organizacija turi „mes“ prieš „juos“ mentalitetą, supriešindama savo narius su likusia visuomene. Jei organizacija žinoma visuomenėje ir turi neigiamą įvaizdį, tai aiškinama likusios visuomenės (ar valdžios, verslo etc.) sąmokslu prieš ją dėl savanaudiškų interesų.
Nariai daug laiko skiria gauti organizacijai pinigų ir pritraukti naujų narių. Dažnai atiduoda ir visas savo lėšas bei uždarbį, patys tenkindamiesi minimumu.

Cia jau kazkas anksciau ta rase. Tai man atrodo, dauguma siu kriteriju si bendruomene atitinka. Ir nenoriu visai su gerb. Ryskum sutikti, kad sektantai agresyvus - kaip tik ne - ar kas mate agresyvius krisnaitus.
dar nuo saves pridurciau kelis kriterijus, kurie cia nepamineti
- duodami savotiski "tylejimo izadai", kas vyksta ir sakoma viduje neturi patekti i viesuma.

- nariams "patariama" maziau bendrauti su artimaisiais, draugais  , kad neatkalbetu nuo apsisprendimo (musu atveju - gimdymo namuose).

Jus labai labai klystate, jei jums atrodo kad si bendruomene atitinka bent viena is siu kriteriju-nes butent jusu postas tai ir parodo, tie kas pazista siuos zmones, jums 100 proc atsakys kad nei vienas punktas jusu isvardintas, nei is tolo nepanasus i tiesa. Is kur tokios mintys? Akivaizdu kad nepazistat nei tu zmoniu, nei esat susidurusi artimiau. Matyt ziniasklaida daro didele itaka noredama itikinti sektantizmu, ir jai neblogai pavyksta..
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2013 03 08, 15:31)

Mano nuomone, kiekviena moteris turi teisę gimdyti kur ir kaip ji pati nori, tačiau tuo pačiu metu visuomet privalo būti atsižvelgta į ateinančio žmogiuko teisę saugiai gimti. Negalima atsieti moters teisės gimdyti ne ligoninėje nuo vaiko teisės būti sveikam. Tam ir būtinas oficialus reglamentavimas.

Pati negimdyčiau ne ligoninėje būtent dėl to, kad man mano vaiko teisės yra svarbiau už mano emocinio/fizinio ir visokio kitokio komforto poreikį. Čia puikiai dera senas geras rusiškas posakis „berežonovo i bog berežot“.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Va todėl niekada nesuprasiu tų, kurios renkasi gimdyt ne ligoninėj vien tik dėl to, kad ten gali įvesti kateterį ar kad moteriškaitei ten kvepia "ne taip" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 03 08, 17:40)

Jus labai labai klystate, jei jums atrodo kad si bendruomene atitinka bent viena is siu kriteriju

Ir labai puiku smile.gif
Jus turit savo nuomone, as turiu savo... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2013 03 08, 15:48)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Va todėl niekada nesuprasiu tų, kurios renkasi gimdyt ne ligoninėj vien tik dėl to, kad ten gali įvesti kateterį ar kad moteriškaitei ten kvepia "ne taip" doh.gif

tiek temu ir vis dar nesupratot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 03 08, 17:40)
Matyt ziniasklaida daro didele itaka noredama itikinti sektantizmu, ir jai neblogai pavyksta..

Tokia nuomone susidariau daaaug anksciau, negu uzvire sis kipisas. mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marinushka: 08 kovo 2013 - 16:54
QUOTE(Terezza @ 2013 03 08, 17:48)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

as irgi nesuprasiu jusu isvardintu priezasciu 4u.gif tai patys juokingiausi ir egoistiskiausi argumentai.

bet tikriausiai jus irgi nemanot, kad jei jau gimdysiu namie (as cia hipotetiskai) - tai esu absoliuciai neatsakinga monstre, potencialiai zudanti savo vaika?
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 03 08, 16:40)
Na kad Dievu ji kas nors vadintu neteko girdet ir apie seksualini priekabiavima irgi nepastebejau, gal cia istiesu kazkas ne taip suprasta?

Na nieko nuostabaus, kad nepastebejot. Kazkas pastebejo ir byla iskele.
Pasekejai eidami paskui savo dvasini vedli ir masinem savizudybem ryztasi.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 03 08, 16:31)
Man rodos su 2u ir 3iu nebekerpa,nes nebereikia, jau buna prasitampe pakankamai  biggrin.gif

Kerpa, kerpa, jei reikia mirksiukas.gif Su pirmu kirpo, ir su antru kirpo, o va su treciu puiki akusere pasitaike(gimdziau tik su ja atskirame kambariukyje Antakalnio klinikose), kuri neleido stangintis. Man tai buvo nauja patirtis thumbup.gif Ir tikrai, neplysau, sedejau jau po valandos laisvai thumbup.gif Galima sakyti, kad DEL SAVES buciau namuose pagimdziusi su tokia puikia akusere laisvai, o bet taciau, vaikui reikejo aparaturos... verysad.gif
Atsakyti