Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(zuzla @ 2013 05 14, 14:08)
tai kad paprastas medinis, prie kuriuo žiedynstiebius sega smile.gif

man tie pagaliukai per stori - jau substratas būna išdžiuvęs, o pagaliukas dar drėgnas, nes storesnis už pušies žieves ir iš jo drėgmė lėčiau išgaruoja ax.gif Anksčiau naudojau tokius, o kai parodė kažkada per persodinimo seminarą tuos plonesnius, tai pabandžiau ir labai patiko. Aišku maždaug per metus jie sutręšta, ima lūžti, bet kai 200vnt. kainuoja kelis litus, tai pakeist ne problema biggrin.gif
Atsakyti
Man kilo toks klausimas: AR galima orchidėjas išnešti į balkoną padienoti? pas mane pietinė pusė, bet jei padėjus ant balkono grindų, ten pavėsis, gal joms patiktų? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laola @ 2013 05 15, 15:41)
Man kilo toks klausimas:  AR galima orchidėjas išnešti į balkoną padienoti? pas mane pietinė pusė, bet jei padėjus ant balkono grindų, ten pavėsis, gal joms patiktų?  biggrin.gif

o jūs daugiau neturite ką veikti, tai norite panešioti orchidėjas pirmyn atgal? laugh.gif
jei rimtai, jei jau nešti, tai palikti (atsižvelgiant į orchidėjos rūšį), nes vietos kaitaliojimas kažin ar patinka bet kokiam augalui..
Atsakyti
Sveikos, laba atsiprašau, jei buvo apie tai jau kalbeta, bet paprašysiu pagalbos . Mano mylimų orchidėjų vazonėliai pažaliavo nuo samanų, gal galit kas įmesti nuorodą kaip gelbėti jas. Būsiu labai dėkinga, nes namie mažas vaikas , labai neturiu laiko ieškoti informacijos.
Iš anksto labai dėkinga padėjusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2013 05 15, 23:24)
Sveikos, laba atsiprašau, jei buvo apie tai jau kalbeta, bet paprašysiu pagalbos . Mano mylimų orchidėjų vazonėliai pažaliavo nuo samanų, gal galit kas įmesti nuorodą kaip gelbėti jas. Būsiu labai dėkinga, nes namie mažas vaikas , labai neturiu laiko ieškoti informacijos.
Iš anksto labai dėkinga padėjusioms  4u.gif

galima bandyti dušu išplauti tas samanas, bet greičiau ir geriau bus persodinti gėlytes. vadinamosios samanos atsiranda dėl drėgmės ir šviesos, ateityje jų išvengsite, jei įstatysite permatomus vazonus į nepermatomus dekoratyvinius.
Atsakyti
Vat ir mano mazoji persodinta pazialavo doh.gif reikes isplauti ir kist i molini vazoneli doh.gif
mazoji auginasi ir dar viena lapa blink.gif tas vienas nespejo islysti kai radau dar vieno kamputi islindusi blink.gif idomu kas is jos bus,nes lapai zali su raudonu g.gif gelem matomai patiko nes net kaktusai akivaizdziai isauge blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidilu @ 2013 05 16, 13:30)
Vat ir mano mazoji persodinta pazialavo  doh.gif  reikes isplauti ir kist i molini vazoneli  doh.gif
mazoji auginasi ir dar viena lapa  blink.gif tas vienas nespejo islysti kai radau dar vieno kamputi islindusi  blink.gif idomu kas is jos bus,nes lapai zali su raudonu  g.gif gelem matomai patiko nes net kaktusai akivaizdziai isauge blush2.gif

Jei lapai žali su raudonu yra dvi galimybės / tikimybės - kad žiedais turės rausvo/vyšninio atspalvio arba kad gauna labai daug tiesioginės saulės (bet kokiu atveju baltai/gelsvai žydinčios turi visad žalius lapus) . Pastačius ten, kur mažiau tiesioginės saulės lapai vėl pažaliuoja 4u.gif
Atsakyti
o jei ant vazonelio sieneliu yra rasos laseliu, tai laistyti dar nereikia orchidejos? nes jau pradejo savaite, kaip ir reiketu palaistyti, bet bijau perlieti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(katikai @ 2013 05 16, 18:04)
o jei ant vazonelio sieneliu yra rasos laseliu, tai laistyti dar nereikia orchidejos? nes jau pradejo savaite, kaip ir reiketu palaistyti, bet bijau perlieti doh.gif

laistoma ne pagal rasos lašelius, o tada kai šaknys pasidaro sidabrinės spalvos ir pradžiusta substratas (vazonėlis pastebimai lengvesnis).
Atsakyti
neseniai parsinešiau Dendrobium Nobile pakankintą, atidave,kaip nurašytą , bet jis leido auginuką, persodinau. Kitą dieną auginukas buvo tarsi nugnybtas, galvojau personinedama uzkabinau... dabar apskabytas didesnis auginukas...tarsi apkandžiotas ar nuskabytas...neatmetu mano auksarankių įsikišimo, niu bet jie prie gėlių nelenda niekad g.gif ar gali koks gyvis buti? kai persodinėjau nepastebėjau nieko, bet auginukas taip graziai augo, vakar purskiant buvo gražus, šiandien kaip reikiant nuskabytas, nejaugi gyvis galėtu per dieną patvarkyti? nyksta tik auginukai, didieji nenuklenčia g.gif
Atsakyti
happymama, gal jūsų ir kitas variantas, bet kai gavau dovanų savo dendrobį, po kelių dienų pastebėjau kelis apgraužtus lapelius. Tada pradėjau atidžiai apžiūrinėti jį ir ką jūs manot, radau žalią storą kirminą blink.gif . Bjaurus, storas, gal 1,5 cm ilgio šviesiai žalias kirminas mastau.gif . Aišku, aš jį gun_rifle.gif ... Ir daugiau neberadau pagraužtų lapelių.
Atsakyti
bandysiu ryt dienos šviesoje vėl persodinti, tik gaila augaliuką vėl traukt lauk, bet kaip taip naikina jį kažkas irgi gaila g.gif
Atsakyti