Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(JuodaiBalta @ 2013 06 06, 23:47)
Sveikos, reikia pagalbos sad.gif

kas cia darosi gelytei? sita pirkta kazkur pries menesi, viskas buvo gerai, ziedai skleidesi, o dabar va sitaip nulinke ir kaip kris tuoj ziedeliai.. ir su ankstesniomis orchidejomis yra taip buve. Saknys grazios, nesupelije..

taigi, elementariai - nuzydejo... nera nieko amzino. taip jau buna, kad geles zydi ir numeta ziedus, manau, neverta labai pergyventi. bus nauju dar 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(borjomi @ 2013 06 06, 23:49)
taigi, elementariai - nuzydejo... nera nieko amzino. taip jau buna, kad geles zydi ir numeta ziedus, manau, neverta labai pergyventi. bus nauju dar  4u.gif

O as jau issigandau, kad vel nemoku gelemis, nei truputi pasirupinti ir mirsta 4u.gif o man dabar leisti jai sitaip numesti ziedelius visus ir ka tada daryti? kas kiek laistyti, siltesneje vietoje (arciau palanges) ar saltesneje (ant stalo) laikyti? Beje, ji labai maza lapuka isleidusi is po dideliu lapu, ar didieji jam netrugdys graziai augti? Zalia su orchidejomis esu, nors ir skaiciau informacijos ivairios blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JuodaiBalta @ 2013 06 06, 23:54)
Beje,  ji labai maza lapuka isleidusi is po dideliu lapu, ar didieji jam netrugdys graziai augti?  Zalia su orchidejomis esu, nors ir skaiciau informacijos ivairios blush2.gif

O ką reiškia "mažą lapuką iš po didelių lapų" g.gif Turite omenyje, kad tas mažas lapukas yra naujausias, t.y. buvo dideli lapai ir tada išaugo mažas ar yra mažas ir virš jo jau didesni?

Jei apačioje mažas, tai jis jau ir nebeaugs - auga naujai leidžiami. Ir pirmiausia tokiu atveju turėjo išaugt tas mažasis ir tik po to didieji. Phalaenopsiai lapus leidžia vienas po kito t.y negali imt lapai augt kažkur per vidurį tarp jau esamų (nebent koks keikis sugalvotų ten lįst, bet ir tai neįtikėtina).

Jei atvirškščiai, t.y. buvo dideli lapai, o dabar virš jų išaugo mažiukas, tai taip ir turi būt - iš pradžių mažas, o tada jau laikui bėgant auga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JuodaiBalta @ 2013 06 06, 23:47)
Sveikos, reikia pagalbos sad.gif

kas cia darosi gelytei? sita pirkta kazkur pries menesi, viskas buvo gerai, ziedai skleidesi, o dabar va sitaip nulinke ir kaip kris tuoj ziedeliai.. ir su ankstesniomis orchidejomis yra taip buve. Saknys grazios, nesupelije..

kai aš atsinešiau pirmą falenopsį namo (tiksliau kai man jį padovanojo biggrin.gif ) tai po kelių dienų irgi taip atsitiko su visais žiedais. visais visais. buvo dvi šakelės, tai ant abiejų galuose liko tik pumpurai. tada persodinau aš ją, o vėliau, gal po poros savaičių pradėjo skleistis tie likę pumpurėliai. ir ką manot - dabar ta gėlė jau antrą kartą persodinta blush2.gif nes pirma persodinau į labai smulkų substratą, tai visi pumpurai išsiskleidę, ant abiejų stiebų po 5, labai gražu wub.gif
O šiaip tai pasigirsiu - pernešiau savo visas tris orchidėjas (falenopsiai visi) į kitą vietą, kur mažiau saulės, tai anei lapai raukšlėjas, anei kas blogo daros - žydi sau visos taip gražiai wub.gif kitos dvi nuo pat atsinešimo net nei vieno žiedelio nenumetė, žiedai stangrūs, dideli wub.gif žodžiu negaliu atsidžiaugt smile.gif ir didžiąja dalim turiu čia esančioms dėkot - mumrikui, zuzlai, nes daug tikrai padėjot ir daug informacijos suteikėt smile.gif 4u.gif
kad tik dabar nebūčiau prisišnekėjus ir kad tik nenuvystų man mano brangiosios biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JuodaiBalta @ 2013 06 06, 23:54)
kas kiek laistyti, siltesneje vietoje (arciau palanges) ar saltesneje (ant stalo) laikyti?

Beje,  ji labai maza lapuka isleidusi is po dideliu lapu, ar didieji jam netrugdys graziai augti?  Zalia su orchidejomis esu, nors ir skaiciau informacijos ivairios blush2.gif

kas kiek laistyti - kai išdžius substratas, mes gi nežinom, kokia pas jus namie temperatūra, drėgmė ir t.t. smile.gif laistyti, t.y. mirkyti iki vazono viršaus 15-20 min, reikia, kai šaknys pasidarys sidabrinės spalvos, vazonėlis bus pastebimai lengvesnis. taip pat galima kuo arčiau vazono vidūrio įsmeigti medinį pagaliuką, sako, geriausiai tinka iešmeliai, ten jį pastoviai laikyti ir pagal tą jį tikrinti drėgmę: išdžiuvęs - laistyti, drėgnas - dar palaukti.
kas dėl vietos, falenopsiai geriausiai auga rytinėse ir šiaurinėse palangėse. jei jūsų pietinė, geriau laikyti ant stalo.

kaip suprantu, pas jus naujas auginukas auga mastau.gif jei užteks maistinių medžiagų, gražiai užaugs.

QUOTE(Eleina @ 2013 06 07, 08:11)

O šiaip tai pasigirsiu - pernešiau savo visas tris orchidėjas (falenopsiai visi) į kitą vietą, kur mažiau saulės, tai anei lapai raukšlėjas, anei kas blogo daros - žydi sau visos taip gražiai wub.gif

suprantama smile.gif kaip sakiau, falenopsiam geriausia rytinė ir šiaurinė palangės.
Atsakyti
Gal galite patarti, kodel mano beveik visu falenopsiu lapeliai apatiniai pradejo rauksletis?
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 06 07, 01:13)
O ką reiškia "mažą lapuką iš po didelių lapų"  g.gif  Turite omenyje, kad tas mažas lapukas yra naujausias, t.y. buvo dideli lapai ir tada išaugo mažas ar yra mažas ir virš jo jau didesni?

Jei apačioje mažas, tai jis jau ir nebeaugs - auga naujai leidžiami. Ir pirmiausia tokiu atveju turėjo išaugt tas mažasis ir tik po to didieji. Phalaenopsiai lapus leidžia vienas po kito t.y negali imt lapai augt kažkur per vidurį tarp jau esamų (nebent koks keikis sugalvotų ten lįst, bet ir tai neįtikėtina).

Jei atvirškščiai, t.y. buvo dideli lapai, o dabar virš jų išaugo mažiukas, tai taip ir turi būt - iš pradžių mažas, o tada jau laikui bėgant auga biggrin.gif

va toks lapukas user posted image

Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
QUOTE(JuodaiBalta @ 2013 06 07, 17:39)
va toks lapukas

čia prie jūsų išleido tą lapą?
nes atrodo kaip senas lapas, kuris su laiku turėtų nudžiūti ir atkristi.
Atsakyti
http://www.manodrabu...chidejanew-foto
Neiseina cia ykelti foto,bet gal galit paspaust ant nuorodos ir patart ka daryt ??????
Atsakyti
Rekomenduokite, kur ieškoti orchidėjoms substrato be durpių. Apėjau daugybę prekybos vietų, bet visur su durpe. Domina tik Kaunas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Myliugele @ 2013 06 10, 18:49)
http://www.manodrabu...chidejanew-foto
Neiseina cia ykelti foto,bet gal galit paspaust ant nuorodos ir patart ka daryt ??????

nuorodoje nematau jokios nuotraukos.

QUOTE(dirty_kiss @ 2013 06 10, 21:26)
Rekomenduokite, kur ieškoti orchidėjoms substrato be durpių. Apėjau daugybę prekybos vietų, bet visur su durpe. Domina tik Kaunas  g.gif

jei Vilniuje jo yra ermitaže ir didesnėse maksimose, tai gal ir Kaune taip pat turėtų būti mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2013 06 10, 21:26)
Rekomenduokite, kur ieškoti orchidėjoms substrato be durpių. Apėjau daugybę prekybos vietų, bet visur su durpe. Domina tik Kaunas  g.gif

yra didesnese maximose
Atsakyti