Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(cindy @ 2013 07 22, 12:45)
Aš niekur neskubu, tiesiog išsigandau, nes dvi orchidėjos liko be stiebų... ax.gif

Bet juk orchidėja yra tokia pat kambarinė gėlė kaip kitos ir juk neišsigąstumėte, jei be žiedų būtų kaktusas, zemiokulkas ar vaškuolė mirksiukas.gif

Jūsų vadinamas stiebas yra žiedynstiebis ir tikrai nieko tokio, kad peržydėjusi orchidėja kurį laiką ilsisi. Sukaupęs pakankamai jėgų augalas išleis naują vieną ar net kelis žiedysntiebius ir vėl žydės.

Orchidėjos, o konkrečiau phalaenopsiai, ir taip žydi labai ilgai lyginant su kitomis gėlėmis, o mes dažnai norim, kad jie žydėtų be jokių pertraukų (tas noras puikiausiai suprantamas) biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif norėjau pasiteirauti, gal kas yra susidūręs su tokia situacija. Mano kolegė ant palanges darbe turi orchidėją. Ji nužydėjo, nukirpom stiebą ir pradėjo po kiek laiko leisti naują, tokį gražų, stiprų, storą. užaugo jis gal 20-30 cm. ir ant viršūnės pradėjo kažkas megztis. Galvojom, kad pradės žiedukus leisti, ar vaikelį turės. Tačiau išdygo toks keistas dalykas: lapai, dabar jie nedideli, tačiau vis leidžia naujus, jau kokie 5 lapai gan nemaži ant pačios viršūnės. net ne iš akutės, o pačioje viršūnėje ir kad leistų šaknis ar kažką, nieko panašaus...tai ir pasimetėm, kas čia ant tos orchidėjos užaugo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ateneja @ 2013 07 22, 13:03)
Sveiki  4u.gif  norėjau pasiteirauti, gal kas yra susidūręs su tokia situacija. Mano kolegė ant palanges darbe turi orchidėją. Ji nužydėjo, nukirpom stiebą ir pradėjo po kiek laiko leisti naują, tokį gražų, stiprų, storą. užaugo jis gal 20-30 cm. ir ant viršūnės pradėjo kažkas megztis. Galvojom, kad pradės žiedukus leisti, ar vaikelį turės. Tačiau išdygo toks keistas dalykas: lapai, dabar jie nedideli, tačiau vis leidžia naujus, jau kokie 5 lapai gan nemaži ant pačios viršūnės. net ne iš akutės, o pačioje viršūnėje ir kad leistų šaknis ar kažką, nieko panašaus...tai ir pasimetėm, kas čia ant tos orchidėjos užaugo  bigsmile.gif

O kokia tai orchidėja, phalaenopsis? Jei taip, tai beveik šimtas procentų, kad tai keikis. Aišku tiksliausiai būtų galima atsakyt gėlės foto pamačius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 07 22, 12:35)
O kokia tai orchidėja, phalaenopsis? Jei taip, tai beveik šimtas procentų, kad tai keikis. Aišku tiksliausiai būtų galima atsakyt gėlės foto pamačius  mirksiukas.gif

Taip, phalaenopsis. Na ir aš taip galvojau, kad čia Keikis, bet esmė ta, kad nesimezga jokia šaknytė, niekas, viena lapai:) ir tie lapai tokie įdomūs. Pavyzdžiui, maniškė namuose irgi augina keiki, tai aiškiai matosi, kad tai vaikutis, o čia tie lapai tokie semtuvėlio formos:) na, šiuo metu neturiu galimybės nufotografuoti, bet tik gausiu nuotraukytę, iš karto įmesiu:)
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 07 22, 11:55)
Bet juk orchidėja yra tokia pat kambarinė gėlė kaip kitos ir juk neišsigąstumėte, jei be žiedų būtų kaktusas, zemiokulkas ar vaškuolė mirksiukas.gif

Jūsų vadinamas stiebas yra žiedynstiebis ir tikrai nieko tokio, kad peržydėjusi orchidėja kurį laiką ilsisi. Sukaupęs pakankamai jėgų augalas išleis naują vieną ar net kelis žiedysntiebius ir vėl žydės.

Orchidėjos, o konkrečiau phalaenopsiai, ir taip žydi labai ilgai lyginant su kitomis gėlėmis, o mes dažnai norim, kad jie žydėtų be jokių pertraukų (tas noras puikiausiai suprantamas)  biggrin.gif

Tai aišku noriu, jog ilgai ir vis žydėtų biggrin.gif Juokauju. Tiesiog susirūpinusi buvau, o dabar ramu, kad viskas mano gėlytėms tvarkoj ax.gif
Atsakyti
mamytes pasikartosiu su klausimu, del ko nustoja augti ziedstiebis ? nesuprantu ka ne taip darau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 07 23, 10:34)
mamytes pasikartosiu su klausimu, del ko nustoja augti ziedstiebis ? nesuprantu ka ne taip darau    unsure.gif

o atsakymo nebuvo? na bent jau aš tai nelabai supratau klausimo ax.gif kaip nustoja? kas paskui jam pasidaro? nudžiūna? pumpurus numeta jau sukrautus? o kaip pats gėlės stovis? lapai normalūs? šaknys kaip?
nes žiedstiebis tai jis ilgokai auga...... kol pilnai dar paskui žiedelius sukrauna. Praeina nemažai laiko.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 07 23, 10:55)
o atsakymo nebuvo? na bent jau aš tai nelabai supratau klausimo  ax.gif kaip nustoja? kas paskui jam pasidaro? nudžiūna? pumpurus numeta jau sukrautus? o kaip pats gėlės stovis? lapai normalūs? šaknys kaip?
nes žiedstiebis tai jis ilgokai auga...... kol pilnai dar paskui žiedelius sukrauna. Praeina nemažai laiko.

nebuvo ax.gif

man jau ne pirma karta taip mano orchidejos daro, isleidzia ziedstiebi, kuris paauga per keleta nareliu ir sustoja, va sitaip dabar atsitiko man darbe su phalaenopsiu unsure.gif
o namie mano grazuolis phalaenopsis tetraspis C1, kuri gavau jau su ziedstiebiu pries keleta menesiu, jis nejuda nei i viena puse, nei dziuna nei auga, gelyte dar papildomai isleido du naujus ziedstiebius, is kuriu vienas irgi stovi vietoje, o kitas sukrove pumpuriukus is kuriu vienas prazydo o kiti nubyrejo doh.gif
pacios gelytes is paziuros gerai jauciasi , lapai ir saknys grazios, laistau kaip ir visas kitas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letali: 23 liepos 2013 - 10:06
QUOTE(Letali @ 2013 07 23, 10:34)
mamytes pasikartosiu su klausimu, del ko nustoja augti ziedstiebis ? nesuprantu ka ne taip darau    unsure.gif

arba pritrūko šviesos, arba jėgų, t.y. trąšų, arba pasikeitė sąlygos.. arba... arba..
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 07 23, 11:11)
arba pritrūko šviesos, arba jėgų, t.y. trąšų, arba pasikeitė sąlygos.. arba... arba..

stovi jos pas mane visada toje pacioje vietoje, as dar galiu itarti kad musu vasarom kai tokie orai pro atvira langa saltesnio vejelio pusteli, gal tai nepatinka geliukams, bet o kaip jus auginat ant palangiu, ar labai saugot ir nelaikot prie praviru langu ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 07 23, 10:04)
nebuvo  ax.gif

man jau ne pirma karta taip mano orchidejos daro, isleidzia ziedstiebi, kuris paauga per keleta nareliu ir sustoja, va sitaip dabar atsitiko man darbe su phalaenopsiu  unsure.gif
o namie mano grazuolis phalaenopsis tetraspis C1, kuri gavau jau su ziedstiebiu pries keleta menesiu, jis nejuda nei i viena puse, nei dziuna nei auga, gelyte dar papildomai isleido du naujus ziedstiebius, is kuriu vienas irgi stovi vietoje, o kitas sukrove pumpuriukus is kuriu vienas prazydo o kiti nubyrejo  doh.gif
pacios gelytes is paziuros gerai jauciasi , lapai ir saknys grazios, laistau kaip ir visas kitas  g.gif

mano c1 irgi buvp pirktas su ziedstiebiu, kuris nejuda, as tai nurasiau stresui, kuri patyre keliones metu, po to pargabenimo namo, o dar ir ersodintas buvo smile.gif
tiesa turiu dar phal Penang Girl, kuria pirkau su pypsiku (mazu ziedstiebiu), jis nejudejo ir iki siol toks ir liko, o augalas issiaugino nauja grazu ziedstiebi, kuris siuo metu zydi
Atsakyti
Pas mane ne vienas ir ne du rūšiniai phalaenopsiai identiškai elgiasi - pirkti su žiedynstiebiais juos "užkonservavo", išleido naminius, gražiausiai pražydo, o tie pirktiniai stypso kaip įkalti - nei toliau auga, nei džiūna biggrin.gif Phal. pallens po beveik metų tokios stagnacijos ant pirktinio žiedynstiebio ėmė keikį augintis, tai nors tokia nauda iš jo lotuliukas.gif

Manau tai viskas dėl streso - pas pradinį augintoją šiltnamiuose prie gerų ir pastovių sąlygų ima auginti žiedynstiebius, tada kelionė ne pati maloniausia (ilga, tamsiam siuntiny), aklimatizacija naujoje vietoje prie naujų sąlygų (visgi augalui smarkiai pakinta ir oro drėgmė, ir temperatūra, laistymo režimas, kitos trąšos, kitoks vanduo) ir jau kai orchidėja apsipranta naujoje vietoje ir jai patinka, nusprendžia vėl žydėt. O kodėl žydi ne senasis žiedynstiebis, o ima naujus leisti, tai jau nežinau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 23 liepos 2013 - 10:34