Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

sveikutės orchidėjų mylėtojos ir augintojos 4u.gif Ir aš užsikrėčiau ta liga doh.gif
Tik dar apie preižiūrą turiu keletą klausimukų ax.gif (atsiprašau jei pasikartosiu, bet temos priekyje neradau, o visą temą neturiu kada perskaityti blush2.gif ).
Reikia jau maniškes persodinti (jau keletą metų kaip pas mane auga ir matau kad jau vargsta...). Tai noriu paklausti ar galima persodinant pašalinti dalį šaknų (čia nekalbu apie supuvusias, tiesiog jų tiek daug...). Problema ta kad nenoriu tų didelių vazonų doh.gif Atsiprašau gal žiauriai nuskambėjo, bet kelias persodinau į didesnius vazonus (15 cm skersmens) ir jau problema - nebetelpa vazonai į tuos gražius molinius vazonus doh.gif
Ir dar klausimas - kokias trąšas geriausia naudoti orchidėjoms (kokios firmos), ir ar reikia tręšti kai jos žydi ax.gif
iš anksto labai dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(riešutėlis @ 2013 08 09, 10:57)
Reikia jau maniškes persodinti (jau keletą metų kaip pas mane auga ir matau kad jau vargsta...). Tai noriu paklausti ar galima persodinant pašalinti dalį šaknų (čia nekalbu apie supuvusias, tiesiog jų tiek daug...). Problema ta kad nenoriu tų didelių vazonų doh.gif  Atsiprašau gal žiauriai nuskambėjo, bet kelias persodinau į didesnius vazonus (15 cm skersmens) ir jau problema - nebetelpa vazonai į tuos gražius molinius vazonus doh.gif

Ir dar klausimas - kokias trąšas geriausia naudoti orchidėjoms (kokios firmos), ir ar reikia tręšti kai jos žydi ax.gif

tai kokia gi jūs orchidėjų mylėtoja, jei norite taip pasielgti su augalais smile.gif kirpkit, jei norit, gal labai augalai nesustresuos ir su laiku atigaus..

kartojuos..

QUOTE(zuzla @ 2013 05 01, 09:03)
kas tinka vienai, gali netikti kitai, todėl vienareikšmio atsakymo, kad va būtent šios firmos trąšos yra geriausios - nėra. parduotuvėse labai didelis trąšų orchidėjoms pasirinkimas, taip pat pirmame puslapyje yra nuoroda į straipsnį apie natūralius orchidėjų tręšimo būdus. rinkites, sėkmės.

žydinčių orchidėjų tręšti nerekomenduojama, tada greičiau nužydi.

nereikia skaityti visos temos, galima pasinaudoti paieška, esančia puslapio apačioje, įvedus raktinį žodį.
Atsakyti
Sveiki, turiu orchideja su vaikuciu, pagaliau vaikutis aukstai ant sakeles isleido ir savo saknis, tai dabar klausimas, sakele jau galiu pakirpti zemiau to vaiko ir sodinti ar dar palaukti, siuo metu jis turi du lapelius ir dvi mazas sankytes. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 08 09, 10:11)
tai kokia gi jūs orchidėjų mylėtoja, jei norite taip pasielgti su augalais smile.gif kirpkit, jei norit, gal labai augalai nesustresuos ir su laiku atigaus..

kartojuos..
žydinčių orchidėjų tręšti nerekomenduojama, tada greičiau nužydi.

nereikia skaityti visos temos, galima pasinaudoti paieška, esančia puslapio apačioje, įvedus raktinį žodį.

dėkui už atsakymą 4u.gif
na patinka man jos ir myliu aš jas ax.gif Ir tikrai dar nei vienos nenuskriaudžiau - nenukarpiau gyvų šaknų ax.gif Tik kažkaip žiūriu pas visus jos susodintos į nedidelius 9-12 cm skersmens vazonėlius, o maniškės jau priauginusios pilnus vazoniukus šaknų ir tikrai nebetilps į buvusiuosius vazonėlius kuriuose pirkau tongue.gif Tai ir kilo klausimas, o gal... tuo labiau kad man orchidėjos vis tik specifinės grožybės - tiek žydėjimo ilgumu, substrato ir vazonėlių specifiškumu air pan. Atsiprašau jei ką įžeidžiau tokiu kalusimu
Atsakyti
QUOTE(Triumfante* @ 2013 08 09, 11:17)
Sveiki, turiu orchideja su vaikuciu, pagaliau vaikutis aukstai ant sakeles isleido ir savo saknis, tai dabar klausimas, sakele jau galiu pakirpti zemiau to vaiko ir sodinti ar dar palaukti, siuo metu jis turi du lapelius ir dvi mazas sankytes.  4u.gif

cituoju iš pirmos žinutės:
"Dažniausiai dėl aukštos aplinkos temperatūros pasitaiko atvejų kai ant stiebo, vietoj žiedų užaugina "keikį". Tokiu atveju reikia laukti, kol naujas auginukas užsiaugina savo šaknis (bent viena iš jų turi būti nors 5 cm)."

QUOTE(riešutėlis @ 2013 08 09, 11:19)
Tik kažkaip žiūriu pas visus jos susodintos į nedidelius 9-12 cm skersmens vazonėlius

ir pas ką gi hibridiniai normalaus dydžio falenopsiai pasodinti 9 cm skersmens vazonėlyje smile.gif nebent tai midi arba mini falenopsis, bet ir midi užauga iki 12 cm vazonėlio, o standartinio dydžio hibridiniai falenopsiai, ilgesnį laiką augdami esant tinkamai priežiūrai, tikrai užauga iki didesnių vazonėlių.
dar gali būti, kad augintojai tiesiog nupūdo orchidėjų šaknis, todėl persodinant daugumą jų pašalina, todėl jie ir telpa į mažesnio skersmens vazonėlius.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 08 09, 13:13)

ir pas ką gi hibridiniai normalaus dydžio falenopsiai pasodinti 9 cm skersmens vazonėlyje smile.gif nebent tai midi arba mini falenopsis, bet ir midi užauga iki 12 cm vazonėlio, o standartinio dydžio hibridiniai falenopsiai, ilgesnį laiką augdami esant tinkamai priežiūrai, tikrai užauga iki didesnių vazonėlių.
dar gali būti, kad augintojai tiesiog nupūdo orchidėjų šaknis, todėl persodinant daugumą jų pašalina, todėl jie ir telpa į mažesnio skersmens vazonėlius.

na man kiek esu nusipirkusi tai būna faleonopsiai 9 arba 12 cm skersmens vazonėliuose. Dabar matau kad jau tik į 15 cm besutalpinsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(riešutėlis @ 2013 08 09, 16:04)
na man kiek esu nusipirkusi tai būna faleonopsiai 9 arba 12 cm skersmens vazonėliuose. Dabar matau kad jau tik į 15 cm besutalpinsiu ax.gif

tai būtent, jūs nusipirkote, tik tik suaugusius augalus. juk vos augalas suauga ir pradeda žydėti, jį iškart "stūmia" į prekybą. o namie augalas auga toliau, daugiau lapų, daugiau šaknų.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 08 09, 15:24)
tai būtent, jūs nusipirkote, tik tik suaugusius augalus. juk vos augalas suauga ir pradeda žydėti, jį iškart "stūmia" į prekybą. o namie augalas auga toliau, daugiau lapų, daugiau šaknų.

suprantu, kad pardavimui visos gėlės auginamos minimaliuose vazonėliuose - lengviau transportuoti doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Noriu pasitarti. Parsivežiau iš kaimo tai, kas likę iš orchidėjos.. Kadangi auginamas keikis, labai noriu išgelbėti gėlytę. Turbūt bandyti sodinti iš naujo ir žiūrėti kas gausis, nes keikį atskirti dar anksti, kadangi išleista šaknytė nesiekia 5 cm, ir ta pati padžiūvusi.

unsure.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Savo mazaji phalenopsi kai pesodinejau apkarpiau labai daug saknu,tuo metu jis leido ne tik lapus bet ir ziedkoti,dabar per vazoneli matosi kruva nauju saknu ir sukrauti 4 pumpurai,labai laukiu kol prazys sis neziniukas,nes nenumanau kokia jo spalva blush2.gif kita phal.reikes persodinti,nes jau matosi kad labai anksta jam vazonelyje,laukiu kol nuzydes,nes ziedai dziugina jau 5 menesius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ravenė @ 2013 08 12, 11:23)
Sveikos,

Noriu pasitarti. Parsivežiau iš kaimo tai, kas likę iš orchidėjos.. Kadangi auginamas keikis, labai noriu išgelbėti gėlytę. Turbūt bandyti sodinti iš naujo ir žiūrėti kas gausis, nes keikį atskirti dar anksti, kadangi išleista šaknytė nesiekia 5 cm, ir ta pati padžiūvusi.

unsure.gif

jei jau nudžiuvo mažo šaknytė, tai nemanau, kad augalas gyvens mastau.gif
Atsakyti
Per kiek laiko uzauga ziedstiebis?
Atsakyti