Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(sannioks @ 2013 08 14, 02:35)
Per kiek laiko uzauga ziedstiebis?

įvairiai, nes priklauso nuo augalo, priežiūros, metų laiko, apšvietimo ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(sannioks @ 2013 08 14, 02:35)
Per kiek laiko uzauga ziedstiebis?

pvz., šio falenopsnio žiedstiebį užtikau balandžio 9, o pražydo gegužės 30.
user posted image

user posted image

ir vis dar džiugina žiedeliais blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lilijyte: 14 rugpjūčio 2013 - 14:05
[quote=lilijyte,2013 08 14, 14:04]

Wow! kaip greitai! lauksiu ir as, gal uztiksiu ka nors:)
Atsakyti
[quote=sannioks,2013 08 14, 19:30]
[quote=lilijyte,2013 08 14, 14:04]
Wow! kaip greitai! lauksiu ir as, gal uztiksiu ka nors:)
[/quote]

bet aš turiu omeny, kad pražydo - tai prasiskleidė pirmas žiedukas smile.gif o paskui kas kelias paras vis naujas smile.gif
Atsakyti
Taip ir supratau smile.gif turiu jau sesias orchidejas, keturios be ziedstiebio, labai laukiu kol rasiu kazka po lapeliais smile.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti,kaip jums sekasi pražydinti mini phalenopsius.Man jie labai gražūs ,bet pakartotinai žiedų, nei iš vieno nesulaukiau,tik lapus augina schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(anika1 @ 2013 08 15, 09:09)
Norėjau paklausti,kaip jums sekasi pražydinti mini phalenopsius.Man jie labai gražūs ,bet pakartotinai žiedų, nei iš vieno nesulaukiau,tik lapus augina  schmoll.gif

pas mane kaip tik tik mini falenopsiai ir žydi, o su dideliais nesutariu smile.gif bet iš esmės ir mažiukų ir didelių žydėjimo skatinimo priemonės tos pačios, kažkada jas aprašiau pirmajame puslapyje.
Atsakyti
Mazaji phalenopsi viena pirkau tik su ziedzstiebiu,bet jau be ziedu,ilgai jis pas mane stovejo vietoj,numete kelis lapus,galvojau bus sakes,bet atsigavo,isleido 2 naujus lapus,ir dabar laukiu kada issiskleis ziedukai,4 pumpurai yra ax.gif o kita vyras kovo 8 osios proga padovanojo,vis dar zydi bet isleido kartu nauja lapa,tikiuosi ir ziedam nubyrejus jis augs toliau wub.gif Dendrobium bigibbum dabar kaip tik leidzia 2 ziedstiebius kolkas nera ilgi kokiu 7cm ilgio,ziuresim kaip augs toliau wub.gif
Atsakyti
Reiktu patarimo, viena mano orchideja jau 10men. nezydi nuzydejo praeita rudeni,butu zydejusi dar,bet as nezinodama ja patresiau ir per kelias dienas ji man numete visus ziedus sad.gif mastau gal reiktu ja persodinti ir patresti,kad vel suzydetu? g.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2013 08 14, 07:55)
įvairiai, nes priklauso nuo augalo, priežiūros, metų laiko, apšvietimo ir t.t.

Mano orchideja ziedstiebi isleido per du menesius ir po menesio suzydejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovitele78 @ 2013 08 15, 13:58)
Reiktu patarimo, viena mano orchideja jau 10men. nezydi nuzydejo praeita rudeni,butu zydejusi dar,bet as nezinodama ja patresiau ir per kelias dienas ji man numete visus ziedus sad.gif mastau gal reiktu ja persodinti ir patresti,kad vel suzydetu? g.gif

Mano orchideja ziedstiebi isleido per du menesius ir  po menesio suzydejo smile.gif

dviem žinutėmis aukščiau užsiminiau, kur surašytos žydėjimo skatinimo priemonės. ten pat parašyta, kada reikia persodinti orchidėją.

puiku smile.gif pas kitus pvz būna užauga sprindžio dydžio ir sustoja, ir viskas.
Atsakyti
Ir pas mane miniukai nezydi sad.gif viska isbandziau, bet niekas nepadeda. Su didelem problemu nera, zydi istisai, o miniukai jau pora metu stovi ir net nesiruosia zydeti. Prieziura ta pati kaip ir dideliu, stovi ten pat, nesuprantu kas jiems netinka g.gif
Tiesa vienas isleido ziedynstiebi dar ziema, ir sustojo. nereikia jo nukirpti? ikeliu foto:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(anika1 @ 2013 08 15, 09:09)
Norėjau paklausti,kaip jums sekasi pražydinti mini phalenopsius.Man jie labai gražūs ,bet pakartotinai žiedų, nei iš vieno nesulaukiau,tik lapus augina  schmoll.gif

Miniuką pirkau iš maximos žydintį. Nužydėjo, po kurio laiko išleido naują stiebą, bet visi žiedai nukrito, net nespėję pražysti (tiesa, vienas pražydo). Prieš kelias savaites persodinau, dabar išleidęs naują žiedstiebį, pumpurai mezgasi, bijau, kad vėl nepasikartotų ta pati istorija, perkėliau į kitą vietą unsure.gif
Nė viena orchidėja niekad nemėtė žiedų.

Niekaip nepsisiruošiu nuo orchidėjos 'vaikučius' atskirti, siaubas, kaip bijau net pradėt, kad nesugadinčiau unsure.gif
Atsakyti