Įkraunama...
Įkraunama...

Plastikiniai langai 9

Manau su naujuoju musu pacientu reikia elgtis kaip su seksualine mazuma: ne ta jos dalimi, kuri tyliai sau gyvena, bet ta, kuri reikalauja demesio ir organizuoja paradus - visiskai ignoruoti. Juk idomu jam, kaip mes visi puolam gincyti jo nuomones - tegu sau komentuoja vienas ir su laiku praeis psichoze.
Atsakyti
QUOTE(alfasz @ 2013 07 08, 10:16)
O ar man vienam ar ir kitiems atrodo - kad daug daug imoniu yra is esmes blogos pagal Mr. Kindziuli..: TIKS - bega darbuotojai, yra skolu,

Aš nesakiau kad bloga. Aš pateikiau faktus. Faktai melagingi? Kas nori, tas perka, kas nenori - neperka. Aš, priešingai nei jūs - savo nuomone gridziu skaičiukais, oficialiais duomenimis, žurnalistų straipsniai. Kuo girndžiate jūs? Savo asmenine nuomone, kad pirkti iš jūsų veka - geriau? Nesolidu...

SKP restrukturizuojama, ir be Kommerling dar ir KBE  siulo, o kur dar Nidos skandalas thumbup.gif

Apie Nidą jūs pats pridėjote, vadinasi domitės. Rsstrukturizaciją ne aš sukuriau, ne aš sugalvojau. Tai ką man dabar - reikėjo meluoti? Manes paklausė - aš parašiau man žinomus faktus, kurius galima pasitikrinti internete.

Plaza - daug metu dirba, bet ir vel bloga, nes pasikeite 4 savininkai, ir pan.

Jei turėtumete analitinių gebėjimų - nesunku būtų suprasti, kad teiginys "15 metų kartu", kai tai sakančiai įmonei tik 5 - skamba nerimtai... Na - gal dabar tas šukis jau "16 metų kartu, o įmonei jau 7" - bet esmės nekeičia. Važiavau autostrada, pamačiau tokią reklama, pasitikrinau duomenis internete - ir nusišypsojau. Tačiau aš nesakiau, kad ten blogi langai. Aš tik pasakiau - kažkoks neįvertintas marketingo tarnybos liapsusas.

Fauga - irgi blogai, turi minusu, daug imoniu, vienas zenklas ir pan.

Ar sakiau: Fauga blogai? Aš sakiau - galvodami apie šią įmonę - pasigilinkite, apie kurią iš jų galvojate. Nes įmonių daugokai, ir dar klausimas, ar tikrai perkate iš tos, apie kurią manote. O ką aš pamelavau, kad tą gamyklą nupirko Norvegai? Tai pasiskaitykite nors retkarčiais verslo žinias.
Netgi priešingai - aš pasakiau, kad seniau ši įmone man atrodė kaip langų pardavimų etalonas. Aš tik suabejojau ar tai, kad buvo seniau - liko ir dabar. Ir parašiau man žinomus faktus: nauji savininkai, naujos imones... Ar požiūris į klientą nepasikeite?

Hrono nepaminejote, ai jo nebera, yra 3 atskiros - vel blogai..  doh.gif

O ką juos minėti? Nebėra - o apie "neesančius" - gerai arba nieko.

Heinzmann nepaminejote, pamirsote????

Galiu dabar paminėti - keliomis eilutėmis. Įmonės steigėjas - žmogus, prieš kurį lenkiu savo žilą galvą. Jis autoritetas. Tiek vadyboje, tiek poziuryje į personalą, tiek ir produkto išmanyme. Langai visada buvo labai brangus, tačiau jie turėdavo savo klientą, kurie mokėdavo daugiau vien už tai, kad būtų tikri, jog viskas bus super. Nemažai produkcijos ir eksportuodavo.
Senojo savininko nebėra. Kodėl nebėra - galite pasiieškoti internete. Imonės likučius (gal net tik prekinį ženklą), nupirko nauji žmonės. Ar tai tas pats Heinzmann? Vargu bau. Jei kita administracija, jei kitas personalas, jei kita profilių sistema, jei kitas požiūris į klientą.
Ar dabar blogiau? To aš nepasakyčiau. Tiesiog tai - jau visai kita įmonė. Jei iš Apple koncerno atimk viską, ir naujai surinktas kolektyvas pradės gaminti nebe IT techniką - tai bus tokio pat lygio gaminiai, ar jau nebe? Kas žino. Tačiau aš subjektyviai tikiu kad Apple = Steve Jobs. Neliko vieno, su laiku užges ir ženklas. Pirmi požymiai rinkoje - jau matyti...
Tačiau gal tai negalios šiai langų gamyklai...

Pilypas is kanapiu, su savo beletristika ir pavyzdziais nesamoningais smile.gif

Ramus žmogus, o taip siunti... Kažkur pamelavau?
Tai ir parašyk: va čia netiesa. Ši įmonė neskolinga sodrai, ir bedra bazė padirbta.
Va šioje įmoneje nesumažejo personalo per pusę.
Šios įmonės niekas nenupirko, štai įirodymas.
Ši įmonė nebankrutavo, o VMI puslapyje melas.
Ši...
Ši...

Manau tamsta siunti, nes aš apie langų verslą ir jo žaidėjus žinau daug daugiau nei tamsta. Aš žinau net nedirbdamas, o tamsta nežinai viso to, net dirbdamas.

Aš žinau, nes aš domiuosiu LT ekonomika.
Tamsta nežinai, nes iki šiol gal nebuvo poreikio? Užtekdavo parašyti: tas š. tas š. dėl užsakymo į AZ.

Na atsipalaiduok... Va pažaisiu aš pažaisiu, patestuosiu kaip veikia reklamos modulis - ir paliksiu aš čią forumo dalį ramybėje. Na ir susitvarkys tie tamstos finansai. Aš tik pajuokavau, kad būsiu čia per amžius. Juk yra daug įdomesnių, man artimesių temų, kuriose aš tikrai ekspertas. O čia tik taip. Dalinuosi ne asmeninėmis žiniomis, o gebėjimu dirbti su Google wink.gif

Imk alaus drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(idealistas @ 2013 07 08, 10:40)
Manau su naujuoju musu pacientu reikia elgtis kaip su seksualine mazuma: ne ta jos dalimi, kuri tyliai sau gyvena, bet ta, kuri reikalauja demesio ir organizuoja paradus - visiskai ignoruoti. Juk idomu jam, kaip mes visi puolam gincyti jo nuomones - tegu sau komentuoja vienas ir su laiku praeis psichoze.

drinks_cheers.gif
Tik iš posto gaunasi, kad tema lyg ir tamstos.... O tie, kurie čia atklysta - ateina į svečius.... Taip būna, kai žmogus užeina į parduotuvę, ir pažadina snaudžiančią pardavėją biggrin.gif
Atsakyti
Na bent apie Heinzmann gerai atsiliepiate (senaja Lietuvos ir Vokietijos imone).

Teko ir man dirbti su juo ne vienerius metus (Heinzmann imoneje). thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Iki subyrejimo pacio ir perpirkimo. Bet cia jau kita tema. smile.gif

Bet va tiek visko zinote, o kas kaip buvo Heinzmann kiek suprantu nelabai. Blogai, ne iki galo pasidomejote viskuo. O vertejo...

Del kitu teiginiu del saves nesigincysiu, nediskutuosiu, nes zmogus kalba nezinodamas daug ko, bet irodyt bando, kad zino, nors taip is tiesu nera. Yra tik Kindziulio tiesa, kitu tiesu nera, ir but negali, tik jo vieno.

Zinome, mes taip apie dauguma imoniu, ju nera daug, bet nereik spalvu sutirstinti, apie TIKS, ar Hrona daugiau galima papasakoti, bet ar tai zmogui, perkanciam 3-5 langus labai bus idomu, prisistore, vardai, pavardes, procesai, bankrotai buve, buvusios problemos ir esantys vadovai. Kazin.. g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfasz: 08 liepos 2013 - 10:00
QUOTE(alfasz @ 2013 07 08, 10:51)
Na bent apie Heinzmann gerai atsiliepiate (senaja Lietuvos ir Vokietijos imone).
Teko ir man dirbti su juo ne vienerius metus (Heinzmann imoneje).  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Iki subyrejimo pacio ir perpirkimo. Bet cia jau kita tema.  smile.gif

Na matote, o atrode: "dvi sesutės per kalnelį nesueina"...
O apie šitą, kaip ir apie kitas - irgi neprimalavau, tiesa?

Sakote ten dirbote, tai gal aš jus net pazistu asmeniskai? Eisime tuoj isgerti alaus biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2013 07 08, 10:56)
Na matote, o atrode: "dvi sesutės per kalnelį nesueina"...
O apie šitą, kaip ir apie kitas - irgi neprimalavau, tiesa?

Sakote ten dirbote, tai gal aš jus net pazistu asmeniskai? Eisime tuoj isgerti alaus  biggrin.gif  biggrin.gif

Galimas daiktas, Lietuva giminiu ir pazistamu krastas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alfasz @ 2013 07 08, 10:51)
Na bent apie gerai atsiliepiate

Jei įdomiai, nešališkai perskaitytumėte visus mano atsiliepimus, suprastumėte, kad aš apie visus atsiliepiau teigiamai. Tiesiog aš esu realistas, ir suvokiu, kad visur yra "galimybės" ir "grėsmės".

Nesu 16-kinis, ir nebežiūri į pasaulį pro rožinius akinius. Nėra nei vienos įmonės, pas kurią būtų tik pliusai. Kaip ir nėra nei vieno tokio žmogaus (netgi pas jus).

Kiekvienas naujas partneris (arba pardavėjas) - turi stiprių ir silpnų pusių. Priimant sprendimą - privalu visą tai įvertinti.

Priimti sprendimą tik pagal tai, kad "nežinoma siela iš forumo" pranešė: "veka geriau" - visiškai neobjektyvu, neprofesionalu ir t.t.

Kaip pirkėjas žino pliusus ir minusus - jam lengviau priimti teisingą sprendimą.

Tarkime, jei mūsų teiginys "megrame turi problemų montavime", jei šis teiginys būtų tiesa - tai papildomai parašant, kad jie gamina kokybiškus langus - sudarytų galimybę prikėjui, kuriam nereikia montavimo paslaugos - pirkti būtent iš jų.

O dabar kai jus, pasakote A, o nutylite B - žmogus gali būti tiesiog suklaidintas.

Argi ne taip?
Atsakyti
Jo, gerai cia atkuto temele.
Nors atsirado naujos diskusijos, kurios, tikiuosiu, atnes naujos informacijos. thumbup.gif Nes jau buvau beuzmieganti nuo tu paciu klausimu, tu paciu atsakymu. Liuks, man patiko. Nors prisipazinsiu, perskaiciau vos du pirmus puslapius, kitus 3-4 puslapius tik permeciau nesigilinant. Soriukas, laiko neturiu. Bet...is to ka uzgriebiau, informacija gera, naudinga ir zmonems, cia atklydusiems rasti informacijos, naudinga. Nes kitaip siame forume buvo varoma i vienus vartus ir nepapusi.

QUOTE(Kinziulio @ 2013 07 07, 10:02)
Langistams labai nepatiks mano komentaras, tačiau tautos labui - aš pateiksiu kelis skaičius.

Kodel nepatiks, parasete ta, ka as jau antri metai cia bandau irodyti. Kiek rasiau apie sienas ir apie tai, kiek % sudaro remas o kiek % stiklo paketas bei ju roles, savybes, naudinguma bei skirtumus. Prasome, teskite.

Beje del manes, zinoma aciu, aciu. Bet va mazas patikslinimas bus.
Jūračiukas daugiau nei 5 metus pradirbo imoneje gaminancioje langus.( Na, soriukas, tik Vilniaus apskrityje, toliau nesipleteme) Aisku pradejau nuo vadybininkes, veliau toliau, toliau. Buvau ceche sename, maciau kaip langai gaminami atnaujintame ceche ( na ne vuper super, bet ...) Skirtumas akivaizdus net mano akytemis pamatytas. Veliau leidau sau toki izuluma, ir man suteiktais igaliojimais, pradejome prekiauti ir kitu imoniu gaminamais langais ( Lenkija ). Bet jei Jus pamatytumete skirtuma tarp lietuvisku gamyklu ir cia kaikuriu peikiamu Lenkijos gamyklu, tai is gedos paraustu ne vienas. Diena ir naktis. Ir sakykit ka norite ( cia bendrai visiems cia esantiems langininkams ir stovintiems salia ju) Kokybe lemia ne tai kur pagamintas tas langas. O stai kaina.....deja deja taip. Tik ar kaina visada draugauja su kokybe????
Langus apskaiciuoti taip, kad galima butu duoti garantija yra taip paprasta, taip paprasta, tereikia tureti tiems langams apskaiciuoti sukurta programa, kuri yra atnaujinama su kiekvienu pakeitimu gamyboje. Viskas, kompai tau viska kaip is delno suraso. O kai jau yra niuansiukai, "ekskliuzyvai" taip sakant, tada vyksta bendravimas su cechu. Ir jokiu problemu.
Na, trumpinant, Jūračiukas dar 4 metukus pavare su lenkiskais langais ir zinote, na nepastebejau as jokio skirtumo savo darbe kiek dirbant su pas mus gaminamais langais, nei su lenkiskais. Kokybe vienoda, problemu.....jei viska gerai apskaiciuoji, gerai zmogui paaiskini bei tvarkingai surasai dokumentus-nebus jokiu problemu. Na, zinoma, dar reikia zinoti is ko tu tuos langus perki, kad galetum garantuoti pats. O su zmonemis tiesiog reikia kalbetis, ir kalbetis ju kalba. As pavyzdziui nieko nesuprantu kompiuteriu programose, ir nekenciu kai man pradeda savo terminais varyti kai man kas sugenda kompe.

Zodziu Jūračiukas NEBEDIRBA SU LANGAIS ir tuo labai dziaugiuosiu assa.gif

Cia buvo Jūračiuko monologas hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2013 07 08, 11:29)
pradejome prekiauti ir kitu imoniu gaminamais langais ( Lenkija ). Bet jei Jus pamatytumete skirtuma tarp  lietuvisku gamyklu ir cia kaikuriu peikiamu Lenkijos gamyklu, tai is gedos paraustu ne vienas.

Skirtumo nėra, nes jo būti tiesiog negali.
Labai įdomus pavyzdys apie tai, kaip masto kiekvienos šalies gyventojas apie savo šalies produkciją. Na - apie "Lenkišką ariel" aš čia nepasakosiu, tuos makaronus žinome visi.

Pasižiūrėkime, kaip masto mūsų braliukai latviai:

1. Latviška produkcija - gera. Na - ne tai kad tobula, bet tokia, gera, įprastinė.
2. Neskaitant kelių prekių grupių, blogiausia brodukcija keliauja iš Lietuvos. Tai - sukčių kraštas, kurio produkcijos, jei gali nepirkti, tai ir nepirk.
3. Lenkija - tai jau europa. Na gal nėra taip kaip pas vokiečius, na bet tai sakykime - prekės, kaip kokioje AUstrijoje.

Dabar pažiūrėkime kaip masto tūlas lietuvis:
1. Lietuviška produkcija normali. Na netobula, ale tokia iprastine.
2. Lenkiška produkcija - bloga. Tai tokia didesnė, stipresnė, šalia esanti šalis, kuri sukčiauja, vešdama mums blogas prekes.
3. Toliau esanti Vokietija - nu ką tu. ne prekės o idealai...

Matote paraleles? biggrin.gif
Kaip sakoma: kai kam ir kumelė nuotaka.
Vienam Lietuviška prekė - gėris, kitam - nepirk, jei tik gali nepirkti. Teisingumo dėlei reikia pasakyti, kad kalbama apie tą pačią prekę.

Dabar - arčiau langų.
Čia tik lietuvos langistai pučia propogandos dūdą: lenkiški langai blogis, lietuviški gėris. Tai ant tiek kvailas teiginys, kad Homo Sapiens turėtų jo tiesiog negirdėti. Na bet girdi, tai veikia jo samonę, na ir galiausiai - elgseną apsipirkimo metu.

Aš truputį aukščiau rašiau:
Neskaitant vienos gamyklos, visos likusios LT gamyklos, palyginti su pažangiomis EUropos, tame tarpe ir Lenkijos gamyklomis - tik kuklus garažiukai.

Tai ko skiriasi pažangi gamykla nuo garažiuko?
Tik investicijų dydžiu.
Tik staklyno modernumu.
Tik pridėtinės vertės kiekiu vienoms darbo rankoms.
Tik pagaminamos produkcijos kiekiu.
Tik užimama teritorija
Tik produktų sklaidos geografija.
Tik
Tik....

Kokia yra plastikinių langų gamyklų istorija, priešistorė.
1. Gamino tik vokietijoje, langus vešdavo ir į lenkiją.
2. Gamino vokietijoje, tačiau pirmos gamyklos pradejo statytis ir lenkijoje. Deja - bet tik iš panaudotų vokietijos staklyno.
3. Pradėjo statyti gamyklas ir LT, tačiau vėl - tik iš Lenkijos nudėvėtų staklių.

Galiausiai - praėjus 15 metų - ir Lietuvoje atsirado modernesnių gamyklų, kurios sugeba įpirkti niekieno nedevėtas stakles. tik...

Jų konkurentai vokietijoje ir lenkijoje - taip ir paiko juos - toli toli praeityje.

Va ir gaunasi, kad kuo mažiau savo rankų prideda žmogus - tuo mažiau gamyboje staigmenų, neattiikčių, broko.
Kuo modernesnė, ne iš paskolų o iš reinvestuojamo pelno supirkta aparatūra - tuo mažesnės veiklos sanaudos, tuo mažesnė ir produkto savikaina.

Galutiniame rezultate:
Iš Lenkijos atvešti langai buna pagaminti modernesneje gamyboje, todėl mazesnis broko kiekis.
Kartu šie langai, net paskaičiuojant ir logistikos kaštus - kainuoja pigiau.

Visi langai sertifikuoti, turi visus privalomosius dokumentus. Tai - dažnai geresni langai - pigiau.

Na bet žinote, čia atsiranda jau konfliktas. Pateinkinti ne visi. Pateinkinti tik šių langų pirkėjai ir pardavėjai. O va vietiniai langų gamintojai - rėkia visa gerklę.
Jūs ką, jau pamiršote, ką reiškia atskiestas lenkiškas Arielis?

Protingesnių tai neveikia. Kitus - paveikia, ir jie nusiperka iš vietinio garažiuko.

P.S.
Visas šis mano parašymas galioja gamyklų apibūdinimui. Tačiau tai nėra teiginys, kad ten nėra garažiukų. Jų yra visur, bet jie ir neužsiima eksportu. Gamina sau savo miesteliūksciui, patys montuoja, patys remontuoja - na ir visi patenkinti. Eksportas jiems - kažkoks keiksmažodis,.....

P.P.S.
Jei jau kažkas priverstų pirkti būtent iš garažiuko, tai žinoma, geriau pirkciau iš mano kieme esančio. Problemos atveju - bent žinočiau, kam į uzpakalį ispirti.

O kai turiu galimybę pirkti prekę kokybiškai - tada renkuos ten, kur pigiau, ir ten, kur tikiu, kad gamina pažangiau. Jei kažkokį kampą galima rankomis nuzulinti, ar nuzulinti kompiuterio valdomu, lazeriu privedamu įrankiu - as noriu, kad man geriau patrintu ten ne rankomis....

Va kaip ir rašė - armatura pasirodo dar rankomis kiša... Ir galvoja, kad tai pazangu... Vakaruose to niekas nebedaro, nes tai - standartinė kombajino funkcija. Tai kam dar žmogu samdyti, kuris gali susirgti, gali i darba paveluoti, gali netycia arba piktybiskai ka nors ne ta ten ikisti. Geriau tegul si paprasta darba atlieka robotas...

O va jei tokios įrangos neturi - zinoma, turi kisti "Zigmas". Ir ne tik armatura kisti. Ir apkaustus jis su drele turi sukti, ir kampukus prislifuoti. ir... ir...

ir kai galiausiai, nepatenkitas alga pasiliuosuoja, ateina naujas. Langai kepami ir toliau - ale Vladas dar nezino, ka kisti, kur kisti, kodel...

Ir važiuoja pas mane tie langai cikliškai, kokybiski, nelabai, vel kokybiski, vel nelabai. Ir kokybe nepriklauso nuo profilio, pasaulines zaliavu birzos indekso... O tik nuo to - dreba pirmadienį Zigmui rankos, ar nebe biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kinziulio: 08 liepos 2013 - 13:02
Vieną kartą buvau tokiame europiniame gamintojų suvažiavime, prie parodos.
Na po visko, neoficiali dalis, kalbames, juokaujame, na ir aš "pajuokavau":
- tai kad jūs mums vežate š....

Na ir nesuprato jie mano ironijos. Aš jau pradėjau teisintis, sakau čia toks juokelis, nes daugelis lietuvių mano, kad jusu šalies produkcija nekoybiska...

Dar labiau jie nesupranta... Tada galiausiai sako:
žinote, jūsų šalies gyventojai turi kažkokį iškreiptą jumoro jausmą. Kaip mes, technologiškai lekdami jus mažiausiai dešimtmečiu, galime gaminti blogiau už jus?

Na susigedau aš tada, pasigailėjau netinkamoje vietoje panaudota fraze... O atsakyti neturėjau ką... na teisūs jie, bet mes vistiek galvojame, kad jų sieną kirsdamas Arielis atsikiedžia.... Gal čia kalti mūsų genai?
Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2013 07 08, 13:53)
Skirtumo nėra, nes jo būti tiesiog negali.
Labai įdomus pavyzdys apie tai, kaip masto kiekvienos šalies gyventojas apie savo šalies produkciją. Na - apie "Lenkišką ariel" aš čia nepasakosiu, tuos makaronus žinome visi.

Skirtumas yra, ir labai ryzkus. Kaip Jus pats zemiau rasete, daugelis musu inomiu langu gamybai naudoja stakles pirktas ir padevetas lenkijoje. Ne visos, bet.....
Ir kai pasiziurejau kaip gamina PVC langus Megrame cehas, Alsekos (taip taip, jie gamina ne tik medinius langus bei baldus, PVC taip pat), Plastitos, bei dar pora lietuvisku, nesiplesiu, bei Stollar (Lenkija) Musiskiai aiskina, vai vai vai, ranku darbas.... O ka tas ranku darbas? Kai kompiuterizuotos stakles pjauna, daro, visus 4 kampus vienu metu lydo. Tikslumas, konkretumas, aiskumas. Tokios apimtys, tokia apyvarta, stai kodel kastai kiti ir kaina kita. O kokybe? Profilis, dar ne viskas, jis dar ne langas.
Atsakyti
Na, pagaliau, nors skaityti įdomu pasidarė! Ugnelės atsirado. Paprastai nemėgstu rūkytų skilandukų, bet Kindziulis labai gražiai, nuosekliai mintis dėsto :-)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pragiedruliukas: 08 liepos 2013 - 13:34
QUOTE(1juraciukas @ 2013 07 08, 14:32)
Skirtumas yra, ir labai ryzkus. Kaip Jus pats zemiau rasete, daugelis musu inomiu langu gamybai naudoja stakles pirktas ir padevetas lenkijoje. Ne visos, bet.....

4u.gif pritariu.
Aš jau čia avansu, parašiau, kad tegul net ir visi vietiniai langistai tokias stakles susiperka... Ir tai - tai nebus konkurentiskas produktas. O jei lyginti tokius mažiukus cechiukus, kur jus parasete - ai tai ten iš viso ne gamyba o "amatavimas".... wink.gif
Papildyta:
QUOTE(pragiedruliukas @ 2013 07 08, 14:33)
Na, pagaliau, nors skaityti įdomu pasidarė! Ugnelės atsirado. Paprastai nemėgstu rūkytų skilandukų, bet Kindziulis labai gražiai, nuosekliai mintis dėsto  :-)

4u.gif
Papildyta:
Na ir dar tuo abejojantiems, keli klausimai apmastymams:

Lenkijos gamintojai gamina ir Lenkijos pirkėjams ir Lietuvos pirkėjams. Na Lietuviai perka, nes juos vargšus apgauna. O kodėl Lenkiškus langus perka lenkai? Iš perdėto patriotizmo?

Lietuvos gamintojai gamina Lietuvos pirkėjams, na ir kai kurie dar eksportuoja į skandinaviją, kai kurie į NVS, kai kurie - dar truputi kur nors. Kodėl nei vienas nesugeba "savo kokybiškesnių langų" pardavinėti Lenkijoje? Jei jie geresni už lenkiškus, lenkijos vartotojas dar pragmatiškesnis. Iššluotų tolka tak, kaip "Bangos čeburėkus" pliaže biggrin.gif biggrin.gif

Bet kažkodėl ten neprekiauja, nes ten niekas neperka. O neperka, nes kaina didesnė, kokybė kuklesnė... Tai kam pirkti?
Ar yra kokių kitų argumentų?

Aišku, čia ir vėl - galima apkaltinti Lenkiškos valiutos kurso įtaką, centrinio banko politiką, valiutų valdybos modelį, masonų samokslą, tarptautinio terorizmo pasekmes... Bet tas seiles panaikinus - argumentu jaučiu nebelieka...
Ar dar lieka?

Nes ne taip lengva Biržiečiui įsiūlyti rusišką alų. Įmanoma, bet nelengva....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kinziulio: 08 liepos 2013 - 13:52