Įkraunama...
Įkraunama...

Savas verslas

QUOTE(~Artemidė ~ @ 2008 11 15, 21:17)
ax.gif kai mes atsidarinėjom savo UAB'ą dėl visų atsidarymo juridinių klausimų kreipėmės į verslo konsultantą(ar kaip jis ten vadinasi-jau nebepamenu). Manau geriau paieškojusi tokį rastumėt savo mieste-jis padėtų jums susigaudyti pradžioje kur ir ką daryti mirksiukas.gif  Mūsų atveju jis viską sutvarkė(visus popieriukus) kaip įgaliotinis smile.gif
Dėl išsilavinimo-aš visą savo gyvenimą kremtu verslo mokslus bet vistiek yra tiek daug ko nežinau doh.gif ...tad pora mokslo metų nedaug ką pakeis, nes įsigilinti į visas verslo sritis nepakaks laiko ax.gif . Va man iki šiolei finansai tik bendrai suprantama sritis, bet jei kas smulkiau-tam yra firmos finansininkas  smile.gif . Tas pats prireikus juridinės pagalbos-kreipiamės į juristus.
Pirma gali užregistruot UAB'ą-patalpas susirast vėliau, bet gali ir atvirkščiai daryt-jokio skirtumo. Bet kaip jau minėjo-užregistruoti UAB'ą lengviausia, išlaikyt sunku, uždaryt ne ką lengviau  mirksiukas.gif

tai jei nera jokiu skolu bankui manau geriau individualia imone.
Atsakyti
O as buvau sumasciusi vestuviniu sukneliu nuoma uzsiimti, plius mano vyras vestuciu fotografas, mama floriste, tai galima butu teikti kompleksines paslaugas.. Bet paziurejau, kad vestuviu rinka perkrauta jau verysad.gif nors tas pasiziurejimas apsiribojo internetu..
bet ir idomu kaip krizes metu bus su tuo vestuviu bumu, kuris buvo ligi siol smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmia: 18 lapkričio 2008 - 16:16
Laikas kurti naują verslą tikrai nėra pats geriausias. Reikia arba turėti gerą verslo idėją - originalią, naują. Arba bandyti su sena idėja įsiveržti į rinką, reikia sugalvoti, kuo būsi geresnis, pranašesnis už kitus. Pvz konkrečiai aš galvoju, kad šiuo metu galėtų pasiteisinti kokia idėja, susijusi su natūralumu, jaukumu. Turiu omenyje kokia maža specializuota parduotuvėlė, prekiaujanti tarkim, kad ir tuo pačiu šokoladu. Kažkokiam protingam žurnale skaičiau, kad krizės metu žmonės vėl atsigręžia į senąsias vertybes, tokias kaip šeima, giminystė. Daugelis renkasi vakarus šeimoje, nei pasisėdėjimus kavinėse, šėliojimus su draugais. Žmonės vėl ima vertinti savos gamybos daiktus, o ne supermarketinius maximinius niekalus ir pan. ax.gif Gal didelių turtų taip ir nesusikrausi, bet pradžia gali būti nebloga smile.gif
Atsakyti
zvaigzdut, kailiukus triušo labai sėkmngai galima ir pačiam išdirbti. mano mama kadaise augino ir išdirbinėjo kailiukus namie: nieko sudėtingo- reikia tik chemikalų ir kruopštumo... tačiau triušių kailiukai nėra tokie vertingi kaip mėsa.Su triušiais mes užraukėme kaip buvo didysis jų maras prieš keletą metų.
Atsakyti
QUOTE(Nutellao- @ 2008 10 16, 13:27)
Patarčiau kelis metus pakrimsti verslo mokslus ,nes matau kad nesiorentuoji versle ir dabartinėj ekonominėj situacijoj g.gif

Kaip nervuoja tokie "patarimai" nu negaliu doh.gif
Turbut gerbiamas patarejau pats po verslo mokslu pakramtymo jau esat keleta pelningu versliuku sukure? Gal galite duot nuorodas i jusu pasisekimus? Ar tiesiog labai orientuojates dabartinej situacijoj ir del to sedit juodega i viena vieta susikises ir pirstu bijote pajudet?

mddm, kaip sekasi igyvendinti Jusu sumanyma?

Beje, salia darbo kaip tik matau labai gera kavynes pavyzdi. Superskaniai gamina, kainos vidutines arciau didesniu ir nors vietos tik 4 staliukai - visada eiles. O kam nesinori sedet sausakimsoj, issinesa i darboviete ir dar kolegoms parnesa.

Tarp kitko per krize pas vienus nuosmukis ir etetu mazinimas, o pas kitus kaip tik augimas ir pletra - nes konkurentu mazeja.

Del Jusu klausimo manau, kad reikia pirma ieskoti patalpu (geriausiai jau pritaikytu kavines veiklai) ir visaip buti pasiruosiusiai pradeti veikla, imone uzregistruoti visada spesit, o ir tuscia, jau uzregistruota UAB-a galima "papigiai" nupirkti. Geriau stengtis kuo maziau ideti pradinio kapitalo, tartis del mokejimu atidejimu ir kuo greiciau startuoti.
Galia aiskum, kad nera kas patartu is patirties, bet cia ir netinkama vieta tokiems klausimams - reikia tiesiogiai i kaviniu savininkus kreiptis, o ne i tokius "ismanelius", kaip virsuj pacitavau. biggrin.gif Del visokiu biurokratiniu dalyku, reikia susesti ir suziureti teises aktus ir pinigelius paskaiciuot butina.
Atsakyti
QUOTE(VOV @ 2008 11 27, 00:21)
Tarp kitko per krize pas vienus nuosmukis ir etetu mazinimas, o pas kitus kaip tik augimas ir pletra - nes konkurentu mazeja.

Labai taikliai pasakyta. thumbup.gif
Tikiuos mes kilsime tik į viršu biggrin.gif

QUOTE(VOV @ 2008 11 27, 00:21)
o ir tuscia, jau uzregistruota UAB-a galima "papigiai" nupirkti.

O kiek tas papigiai? g.gif
Manau vistiek turi pasidengti visi mokesčiai. smile.gif
Atsakyti
verslo mokslų krimsti tai tikrai nereikia schmoll.gif Šaunu, kad yra noras kažką daryti, kurti 4u.gif mano pirmas klausimas būtų toks: ar turi nuosavas patalpas? nes jei neturi, su nuoma nėra ko prasidėti, nes dirbsi tik ,,ant nuomos".
Atsakyti
Nekalbu dabar apie kavinės verslą. ax.gif

Bet mes pradėjome be patalpų, įsteigėm UAB. Po metų įsigyjome patalpas, iš pradžių galvojome apie nuomą, bet aš griežtai nusprendžiau, kad geriau savo nei nuomotis, nes komercinių patalpų nuoma labai brangus dalykas. verysad.gif

Viskas priklauso nuo veiklos.
Įsigyjome patalpas praplėtėm veiklos sritys. thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif norint dirbti su verslo liudijimu ar reikia issteigti Į.I ar tiesiog dirbi ir tiek,pats veziesi prekes ,ir t.t g.gif
Atsakyti
QUOTE(jotke @ 2008 12 09, 14:18)
4u.gif norint dirbti su verslo liudijimu ar reikia issteigti Į.I ar tiesiog dirbi ir tiek,pats veziesi prekes ,ir t.t g.gif

Dėl verslo liudijimo reikia kreiptis į VMI.
Jokios įmonės steigti nereikia.

DĖL VERSLO LIUDIJIMŲ IŠDAVIMO GYVENTOJAMS TVARKOS
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2008 12 09, 13:22)
Dėl verslo liudijimo reikia kreiptis į VMI.
Jokios įmonės steigti nereikia.

DĖL VERSLO LIUDIJIMŲ IŠDAVIMO GYVENTOJAMS TVARKOS

as dabar dirbu pas savininka,bet jis nebenori tuo uzsiimti,o as noriu testi ta veikla tai nuo ko man pradeti?nes dabar veza prekes jo imonei ,jis isteiges į.i,na gal supratot ka noriu paklaust
Atsakyti
QUOTE(jotke @ 2008 12 09, 14:36)
as dabar dirbu pas savininka,bet jis nebenori tuo uzsiimti,o as noriu testi ta veikla tai nuo ko man pradeti?nes dabar veza prekes jo imonei ,jis isteiges į.i,na gal supratot ka noriu paklaust

Iš pradžių reikia sužinoti ar galima verstis tokia veikla turint verslo liudijimą.

http://www.vmi.lt/lt/?itemId=10027837
http://www.vmi.lt/lt/?itemId=10027840
http://www.vmi.lt/lt/?itemId=10027827

http://www.vmi.lt/lt...itemId=10132736
Atsakyti