Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

as tai zadu nuo vasaros megint gert vakarais, nes vasarom blogai jauciuos , gal ta saule "suvalgo" tiroksina... g.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2013 04 09, 09:53)
sveika, del vit c, parasiau i AZ
jokiu pokyciu nepajutau, pradejus gerti tiroksina,
o del vit D, tai pasakysiu stai ka,
skaiciau nemazai info, kad jei itarimas tireoiditas, vit D, nerekomenduoja aplamai
visada darant vit D tyrima, reikia atlikti ir Ca tyrima, jei vieno daug, automatiskia kito mazai, gal tada ir gali buti skiriamas vit d, o del dozes-ji tikrai nemaza,
vaiku medziagu apykaita visai kitokia, todel nereikia lyginti vaiku ir suaugusiu skyrimo doziu,
kalcio nevartoju jokio, vartoju kuo liesesne varske, joje daugiausiai kalcio,
man nei vienas medikas dorai ir neatsake, kodel gi reikia vartoti kalci ar vit d,
jei ju truksta, tai jau pasekme, ieskoti reikia kodel jo sumazejo, o vien jo paskyrus, problemos neispresi
tyrimus darau maziausiai kas 2 menesius, o kai kada ir kas 3, nes tik po sio laiko, organizmas isisavina tiroksina, daryti kas menesi, pinigu ismetimas,
tai tiek,
o kokia tavo diagnoze pagal tyrimus?

ačiū labai už informaciją čia ir až 4u.gif
mano diagnozė pagal tyrimus - autoimuninis tiroiditas.

QUOTE(velnyte @ 2013 04 09, 13:33)
Pirmiausia tiroksiną geriausia gerti ryte ant tuščio skrandžio ir ne anksčiau kaip po 30-60 min valgyti. Geriausiai taip įsisavina. Jei prieš valgį pamiršai išgerti , tada reikia palaukti 3 val. Aišku išgėrus dozę vėl tas patas nieko nevalgyti 30-60 min.
  Antra, jei vienai buvo perdaug 50mg nereiškia, kad kitai perdaug. Reikia žinoti tikslų nukrypimą nuo normos, kokio dydžio mazgai ir t.t. Aš gerčiau kaip daktarė paskyrė.

taip ir darau, kadangi keliuosi anksti, tai praeina valanda, o kartais ir daugiau kol valgau ir geriu kavą.
Nusprendžiau savitėlę pagerti po 25 mg, o paskui - 50 mg.

Man vakarais būtų sunkiau gerti tiroksiną.... Nes mėgstu pakramsnoti vis ką nors blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 04 09, 19:16)
as tai zadu nuo vasaros megint gert vakarais, nes vasarom blogai jauciuos , gal ta saule  "suvalgo" tiroksina... g.gif

Ką reiškia "mėginsiu"? Gydantis strumą yra labai svarbu tiksliai kaip gydytojas (ir dozę ir laiką) nurodė gert tiroksiną. Čia savivalės negali būt. Juk nuo skydliaukės veiklos priklauso visas organizmas. Taip tik atrodo, kad tai tik drugelio formos liauka, esant kaklo srityje. Jai sutrikus alinama širdis, išsiblansuoja vis kiti hormonai, esantys mūsų organizme...
Saulė "nevalgo tiroksino". Ji aktyvina hormonų veiklą. Juk ne bereikalo sako "pavasarį pakila noras".
O skydliaukės veiklai daug kas kenkia pvz.:pigūs papuošalai su švinu , įvairūs valikliai ir t.t šaltinis
Atsakyti
QUOTE(velnyte @ 2013 04 09, 21:38)
Ką reiškia "mėginsiu"? Gydantis strumą yra labai svarbu tiksliai kaip gydytojas (ir dozę ir laiką) nurodė gert tiroksiną. Čia savivalės negali būt. Juk nuo skydliaukės veiklos priklauso visas organizmas. Taip tik atrodo, kad tai tik drugelio formos liauka, esant kaklo srityje. Jai sutrikus alinama širdis, išsiblansuoja vis kiti hormonai, esantys mūsų organizme...
  Saulė "nevalgo tiroksino". Ji aktyvina hormonų veiklą. Juk ne bereikalo sako "pavasarį pakila noras".
O skydliaukės veiklai daug kas kenkia pvz.:pigūs papuošalai su švinu , įvairūs valikliai ir t.t šaltinis

be piktumų tik 4u.gif
kad tame šaltinyje nurodoma gerti jodo preparatus, kur profilaktika ir gydymas smile.gif
Atsakyti
Merginos kas lankotes Kaune pas Sidlauska, kokia dabar kaina?
Atsakyti
QUOTE(velnyte @ 2013 04 09, 20:38)
Ką reiškia "mėginsiu"? Gydantis strumą yra labai svarbu tiksliai kaip gydytojas (ir dozę ir laiką) nurodė gert tiroksiną. Čia savivalės negali būt. Juk nuo skydliaukės veiklos priklauso visas organizmas.

As ir geriu tvarkingai.... jau 4 metus geriu kasryt tiroksina.. siuo metu geriu 100 mg.. tikrinuos kas pusmeti smile.gif tiesiog sakau galbut gersiu vakarais veliau kada, nes cia perskaiciau kad buvo atlikti tyrimai kad gerai yra gerti vakare.... as dar galvoju ar pameginti sitaip:P

vaje... tai aisku kodel man pavasari taip negerai...matyt hormonai visai subludo... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(panterra9 @ 2013 04 09, 14:28)
Laba  smile.gif

pasiskaitinejus nusprendziau ir as tiroksina pabandyti gerti vakare, pries miega  ax.gif  Gali buti sutapimas, taciau esu ypac geros nuotaikos ir energinga - net vyras stebisi  biggrin.gif  Ziuresim kaip seksis toliau , kolkas tik pliusai , nes nebetenka valandos neislaukus kavos gerti, o rytas be kavos -  schmoll.gif

drinks_cheers.gif Negalejau neatsakyt y jusu posta. As jau gal savaite geriu vakarais su seleniu kartu. Sirdies permusimai, nuotaikos svyravimai visiskai dingo. Lekiu y lauka ir pasivaiksciot porai valandu jau 3 dienos, net verst saves nereikia, sportuot noriu, pats kunas praso bigsmile.gif Akys stacios jau 8 ryto, keltis, kazka veikt noris thumbup.gif
Nezinau, ar cia del to, kad atsilo, saules gavau ir skydliauke pati suaktyvejo, kaip daktare sake, ar cia tiroksino 25mg vakare nuopelnas. Jauciuos kolkas pasakiskai, tfu tfu tfu thumbup.gif
Atsakyti
neauga svoris jums nuo tiroksino? g.gif
Atsakyti
Vis paskaitau, bet dazniausiai neturiu ka rasyti arba nera jegu rasyti...
bet si karta atejau pasipasakoti, ieskoti paramos...

Esu tokia pavargus, nieko nenoriu... sirdi vis paskauda... jauciu silpnuma... galvos skausmas... kartais pykinimas... bendras silpnumas... nuotaikos visai nera... jauciuosi tokia pavargus kaip nzn, o dirbu lyg ir tiek pat kaip anksciau... tiesiog jauciu kaip "ciuozia stogas"... menesiniu nera, tiksliau visa menesi toki patepliojimai kas kelias dienas... kartais jauciu smaugima... noriu tik gulet lovoj ir daugiau nieko...
Papildyta:
QUOTE(lolita4611 @ 2013 04 10, 08:37)
neauga svoris jums nuo tiroksino? g.gif

manau ne pats tiroksinas augina svori, o tiesiog nuo tiroksino padideles apetitas (bent daugeliu atveju apetitas dideja)
Atsakyti
Saulute,.... panasu i beprasidedancia depresija, gal ta pavasarine... gal megink koki triptan forte pagerti?
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 04 10, 10:11)
Saulute,.... panasu i beprasidedancia depresija, gal ta pavasarine... gal megink koki triptan forte pagerti?

pas Sidlauska uzrase tik geguzes 2 diena... isprotesiu....
Atsakyti
QUOTE(sau_lu_te @ 2013 04 10, 10:21)
Vis paskaitau, bet dazniausiai neturiu ka rasyti arba nera jegu rasyti...
bet si karta atejau pasipasakoti, ieskoti paramos...

Esu tokia pavargus, nieko nenoriu... sirdi vis paskauda... jauciu silpnuma... galvos skausmas... kartais pykinimas... bendras silpnumas... nuotaikos visai nera... jauciuosi tokia pavargus kaip nzn, o dirbu lyg ir tiek pat kaip anksciau... tiesiog jauciu kaip "ciuozia stogas"... menesiniu nera, tiksliau visa menesi toki patepliojimai kas kelias dienas... kartais jauciu smaugima... noriu tik gulet lovoj ir daugiau nieko...
Papildyta:
manau ne pats tiroksinas augina svori, o tiesiog nuo tiroksino padideles apetitas (bent daugeliu atveju apetitas dideja)

ir man taip pernai buvo. Man pasalinta puse skydliaukes jau pries beveik 3m. Operavo Beisa. Paskui metus mane seke. Nors hormonu nezymiai truko, bet liepe nepradet gert thyroksino, nes per laika tipo skydliauke turi pati atstatyti savo veikla. Na, tyrimai po truputi gerejo. Tikejau juo. Taciau savijauta kuo toliau, tuo blogesne buvo.Lygiai kaip tau dabar. Mano mm pakriko visai, tepliojo pastoviai. Ginekologai nerado jokios priezasties, o Beisa aiskino, kad skydliauke mm neitakoja. Gydytojai pasiule tik antidepresantu...Pasiskaitinejau cias visas temas ir nusprendziau kreiptis i cia ivairiai vertinama gydytoja. Padare jis tyrimus: didziulis Vit D deficitas. Paskyre gert hormonus. Paaiskino, kad visi, tiek skydliaukes, tiek lytiniai hormonai tarpusavyje susije ir vienas kita itakoja. Ir po gydymo turi viskas susitvarkyt. Na, nezinau kas padejo, ar vit D, ar hormonai, bet po pusmecio as jauciuosi daug geriau: ir gyvent noras atsirado, ir mm susitvarke.
Na, prirasiau daug. Gal kas pades
Pasidaryk vit D tyrima, nes po ziemos jo daug kam truksta. O kaip su hormonais, ar reikia tau ju gert? Gal reiktu pakartot tyrimus, gal norma pareguliuot?
Butinai ka nors daryk, nes ta bloga savijauta nieko nedarant nepageres..
Sekmes ir laikykis
Atsakyti