QUOTE(LokysL @ 2013 04 12, 12:27)
polistirola geriau klijuoti su jam skirtais klijais, o armavimo tinkleli su armavimo misiniu.
Ne iš vieno girdėjau, kad jei žiūrėti iš techninės pusės, tai armavimo mišinys yra geresnių savybių nei cementiniai klijai, todėl klijuoti galima taip pat sėkmingai ir su armavimo mišiniu, jau nekalbant apie universalų ir rezultatas niekuo nenusileis specialiais klijais klijuotam, bet to daryti neapsimoka iš finansinės pusės, nes armavimo mišiniai kainuoja brangiau nei specialiai tik klijavimui, o kiekiai reikalingi pakankamai dideli, tai ir kainos skirtumas susidaro toks motyvuojantis klijavimui naudoti specialiai klijavimui skirtus mišinius.
Toliau tarp lango ir tinko deti kompensacines juosteles. Deti nulasejimo profilius ties cokoliu.
Gal galima plačiau šiais abiem klausimais? Kai armavau putplastį prileistą prie durų apačios (langų profiliai) profilio, aš prie profilio dėjau specialią juostelę, kuri užsibaigė lipnia juostele. Kaip man aiškino, prie tos juostelės priklijuoji plėvelę, kad kai tinkuosi, neaptaškytum langų, o po tų darbų, ta juostos dalis su lipnia juostele gražiai nusilaužia. Beje, ta dalis, kuria liečiasi armavimo profilis prie langų profilio irgi lipni ir labai gerai prilimpa prie lango profilio. Kompensacinės juostelės man naujiena. Taip pat įdomu būtų išgirsti šiek tiek daugiau apie nulašėjimo profilį.
mano naudotas profilis sujungimui su durų profiliu EJOT PROFILIS 108 plus (su tinkleliu):
Siules purksti poliuretano putom
Čia ta prasme, ne poliuretaniniais putplasčio klijais, o būtent montavimo putomis? Šiaip tai racijos manau yra, nes klijai kartą juos suspaudus nueina siūlais, ir jokios oro konvekcijos nesulaiko.
Smeiges igilinti ir deti dvigubas tabletes?
Nežinau kaip, prietaisų frezavimui dar nemačiau, bet kai praeitais metais kalbėjau su darbų vadovu, tai jis man sakė, kad skyles įgilintų kelioms tabletėms, bet tada apšiltinimo kaina man pasirodė per didelė, tai dar iki šiol neapšiltinau ir nežinau kaip tas įgilinimas dvejoms tabletėms daromas. Aš įsitikinęs, kad jei jau galima padaryti įgilinimą ir dvejoms tabletėms, tai turi būti galimybė padaryti įgilinimą ir dar didesnį.
Isoriniai kampai armuojami. Su plastikiniais ar su metaliniais profiliais su tinkleliu?
Kai armavau cokolį, išorinius kampus armavau plastikiniais ejot kampais su tinkleliu, vidinius - metaliniais, nes taip patarė moki-veži parduotuvėje. Kaip tai daryti priklauso iš tikrųjų, nežinau.