Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS - 6, Statybos Kaune

QUOTE(Vilienė @ 2013 04 10, 18:25)
He he he lotuliukas.gif
Papildyta:

Patikėkit - drabužinė atskirame pastate yra ne prabanga smile.gif , tai būtinybė lotuliukas.gif

o as galvoju kam ta garaza po to reikes panaudoti, taigi drabuzinei smile.gif
Atsakyti
sveiki forumieciai, labai prasyciau pasidalinti kontaktais, kas isvedziotu vandentieki name 4u.gif bei grindinini sildyma vedziojanciu meistru kontaktais wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sarune+: 10 balandžio 2013 - 19:30
norejau paklausti smile.gif
svarstymas vyksta del katilines.

katiline nedidele, 2000*3500, katilas, durys 2 vnt, kaminas, boileris, viskas tilps, viskas ok. tik vat - kokias grindis daryti? dviejuose katilines kampuose bus sandeliuojamas kuras - granules. gausis po ~1.5 tonos i kampa, viso 3 tonos... kokio storio grindis daryti? nes svoris toks koncentruotas, 1.5 tonos i 1.5 kv.m.... kaip visur ( 150 mm puta + 7 cm stezke) ar maziau putos ir storesne stezke? ar polistirola didesnes markes? grindu sildymo vamzdeliu nereikia nes nuo katilo pasils, ane?

taip pat - jei dezute paliekam ziemoti nesiltinta - ar verta siemet daryti stezke ir grindinio sildymo sistema, tinkuoti sienas?
deti langus bet nesildyti sienu, ar jei langai tai ir sienu siltinimas, armavimas, tinkavimas?

Aciu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreciukaz: 12 balandžio 2013 - 09:16
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 04 12, 10:13)
norejau paklausti smile.gif
svarstymas vyksta del katilines.

katiline nedidele, 2000*3500, katilas, durys 2 vnt, kaminas, boileris, viskas tilps, viskas ok. tik vat - kokias grindis daryti? dviejuose katilines kampuose bus sandeliuojamas kuras - granules. gausis po ~1.5 tonos i kampa, viso 3 tonos... kokio storio grindis daryti? nes svoris toks koncentruotas, 1.5 tonos i 1.5 kv.m....Ā  kaip visur ( 150 mm puta + 7 cm stezke) ar maziau putos ir storesne stezke? ar polistirola didesnes markes? grindu sildymo vamzdeliu nereikia nes nuo katilo pasils, ane?

taip pat - jei dezute paliekam ziemoti nesiltinta - ar verta siemet daryti stezke ir grindinio sildymo sistema, tinkuoti sienas?
deti langus bet nesildyti sienu, ar jei langai tai ir sienu siltinimas, armavimas, tinkavimas?

AciuĀ  drinks_cheers.gif

Tai katilas nieko gero jei sildo aplinka o ne tai ka reikia, cia tas pats kaip galvoti kad katilineje vamzdziai pasildys patalpa, kitaip visas tas reikalas vadinasi silumos nuostoliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 12 balandžio 2013 - 10:29
Need assistance smile.gif

Kokiu turit patarimu sienu siltinimui? Viena prisiminiau, kad polistirola geriau klijuoti su jam skirtais klijais, o armavimo tinkleli su armavimo misiniu. Nes buna universaliu kliju su kuriais galima klijuoti ir plokstes ir armuoti tinkleli.

Toliau tarp lango ir tinko deti kompensacines juosteles. Deti nulasejimo profilius ties cokoliu.

Siules purksti poliuretano putom

Smeiges igilinti ir deti dvigubas tabletes? Butu smeigiuojama ties kampais ir ties angokrasciais, ir siaip siek tiek pametant per fasada.

Langai apsaugoti plevele nuo ju pazeidimo darbu metu.

Pamatas siltinamas plokstes statant vertikaliai, plokste turbut butu 100x100 (nes siuo atveju tikrai siltintojai nieko negali prikisti kad sunku dirbti su tokia plokste nes viena dalis skandinasi i zeme), 50 cm uzhsileidzia ant rostverko ir 50 cm i zeme. Turbut geoporas.

Isoriniai kampai armuojami. Su plastikiniais ar su metaliniais profiliais su tinkleliu?

Preliminariai tekstura - silikoninis tinkas.

Kokie dar niuansai gali buti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 12 balandžio 2013 - 12:30
Loky, sveikinu pavėluotai su gimtadieniu, sklandaus statybų pratęsimo tau noriu palinkėti.
Tavo išvardintuose darbuose pasigedau Angokraščių kampų armavimas su profiliukais tinklelyje.
Polistirolas ties stogu turi atkartoti stogo pasvirimą. Ta prasme turi būti skersai nupjautas.
Dar jei fasadas bus ne vienos, o dviejų spalvų, tai išsiaiškink kaip struktųrą skirtingų spalvų moka sujungti. Su skiriamąja juostele kiti daro, kas man pvz negražu.
Ai dar išsiaiškink kas atkasinės pamatą prieš pamatų šiltinimą.
Papildyta:
Dar pas mane ne laiku toks niuansas išlindo dėl kolonų. Čia tiems kas statysis triobas su kolonom biggrin.gif kad šiltinant ir darant apdailą gali kilti nepatogumų dėl gražiai neužbaigtų kolonų viršuje. Kadangi ant kolonų polistirolas nesilipdo, tai su tinku labai daug ko nepaslėpsi...
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2013 04 12, 13:45)
Loky, sveikinu pavėluotai su gimtadieniu, sklandaus statybų pratęsimo tau noriu palinkėti.
Tavo išvardintuose darbuose pasigedau Angokraščių kampų armavimas su profiliukais tinklelyje.
Polistirolas ties stogu turi atkartoti stogo pasvirimą. Ta prasme turi būti skersai nupjautas.
Dar jei fasadas bus ne vienos, o dviejų spalvų, tai išsiaiškink kaip struktųrą skirtingų spalvų moka sujungti. Su skiriamąja juostele kiti daro, kas man pvz negražu.
Ai dar  išsiaiškink kas atkasinės pamatą prieš pamatų šiltinimą.
Papildyta:
Dar pas mane ne laiku toks niuansas išlindo dėl kolonų. Čia tiems kas statysis triobas su kolonom biggrin.gif kad šiltinant ir darant apdailą gali kilti nepatogumų dėl gražiai neužbaigtų kolonų viršuje. Kadangi ant kolonų polistirolas nesilipdo, tai su tinku labai daug ko nepaslėpsi...

aciuks.gif uz sveikinimus, beje su kosmonautu diena smile.gif

cia kolonos isorines?

Kas dar kokiu apstebejimu turit kas liecia darbu eiga. Gal yra niuansu dedant struktura. Kokia geriau atrodos, lietus, samana ir t..t ?

Ar teisingai mastau deti dvi tabletes o ne vienas, NEPS butu 25cm , tai smeige butu min 25 cm, isigilintu 5 cm, ir isidetu dvi tabletes.

Ar yra kokiu niuansu su tarpu uzputimu?

Ar tesingai mastau del kliju? kad tie kurie skirti klijavimui ir turi buti naudojami klijavimui o ne universalus klijai kurie gali buti skirti ir armavimui?
Atsakyti
Taip išorinės kolonos.
Mes naudojom klijus klijavimui, armavimui - kitus.
Nežinau dėl tarpų pūtimo. Bet manau, kad tai efektinga ir verta dėl jo pakovoti.
Gal reikia smeigių ir tablečių biggrin.gif . Balandžio 20d. darau aukcioną biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 12 balandžio 2013 - 14:24
QUOTE(Giedruolė @ 2013 04 12, 15:24)
Taip išorinės kolonos.
Mes naudojom klijus klijavimui, armavimui - kitus.
Nežinau dėl tarpų pūtimo. Bet manau, kad tai efektinga ir verta dėl jo pakovoti.
Gal reikia smeigių ir tablečių biggrin.gif . Balandžio 20d. darau aukcioną biggrin.gif

Perku:)
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 04 12, 12:27)
...
Langai apsaugoti plevele nuo ju pazeidimo darbu metu.
...

Kuom klijuosi plevele ?

Jei naudosi dazytojo juostele, tai nepalik ilgam (pvz pusmeciui), o tai nuemus gausi daug kliju ant lango remo, kurie be spec chemijos sunkiai nusivalo
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2013 04 12, 12:45)

Skaiciau kelis sykius ir nesupratau pacios problemos verysad.gif. Kam kolona turi buti siltinama ir kas ten per problema virsuje ?
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 04 12, 14:44)
aciuks.gif uz sveikinimus, beje su kosmonautu diena smile.gif

cia kolonos isorines?

Kas dar kokiu apstebejimu turit kas liecia darbu eiga. Gal yra niuansu dedant struktura. Kokia geriau atrodos, lietus, samana ir t..t ? 

Ar teisingai mastau deti dvi tabletes o ne vienas, NEPS butu 25cm , tai smeige butu min 25 cm, isigilintu 5 cm, ir isidetu dvi tabletes.
Ar yra kokiu niuansu su tarpu uzputimu?

Ar tesingai mastau del kliju? kad tie kurie skirti klijavimui ir turi buti naudojami klijavimui  o ne universalus klijai kurie gali buti skirti ir armavimui?

Ne neteisingai smile.gif Dvi tabletes manau nesudėsite, nes su freza išfrezuosite gyliui tik (2cm) vienai tabletei. Yra galbūt ir kitas būdas frezuoti skyle gilesne, su kažikokia ne tam skirta freza, bet dar paskui su peiliu reikęs tą polistirolą skylę iškrapštyti, tada prasideda jau būrimai. biggrin.gif
Bet Jeigu šiltinate Jūs 25cm storio. nėra problemų su smeigėmis, kaina dar gera 295mm.(žinau kur bus).. smile.gif ejot apie 1,28,- wink.gif

Dėl klijų ir aš taip mąstau klijavimui klijuoti, armavimui armuoti, galbūt labai didelio skirtumai jeigu panaudoti universalus. Nžn.

Dėl struktūros
Man jau keletas minėjo, kad lietutis gana retai dabar naudojamas. Man, manau tiks 1,5mm samanėlė.

Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2013 04 12, 18:05)
Kuom klijuosi plevele ?

Jei naudosi dazytojo juostele, tai nepalik ilgam (pvz pusmeciui), o tai nuemus gausi daug kliju ant lango remo, kurie be spec chemijos sunkiai nusivalo
Papildyta:

Skaiciau kelis sykius ir nesupratau pacios problemos  verysad.gif. Kam kolona turi buti siltinama ir kas ten per problema virsuje ?

Ne, ne pusmečiui tikrai negalima, bet geriau ne ilgiau kaip kėliom savaitėm palikti. smile.gif Yra tokios geros, brangios "Tesos", jos kaip medžiaginės, tas galima ilgam palikti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 12 balandžio 2013 - 17:48
QUOTE(LokysL @ 2013 04 12, 12:27)
polistirola geriau klijuoti su jam skirtais klijais, o armavimo tinkleli su armavimo misiniu.

Ne iš vieno girdėjau, kad jei žiūrėti iš techninės pusės, tai armavimo mišinys yra geresnių savybių nei cementiniai klijai, todėl klijuoti galima taip pat sėkmingai ir su armavimo mišiniu, jau nekalbant apie universalų ir rezultatas niekuo nenusileis specialiais klijais klijuotam, bet to daryti neapsimoka iš finansinės pusės, nes armavimo mišiniai kainuoja brangiau nei specialiai tik klijavimui, o kiekiai reikalingi pakankamai dideli, tai ir kainos skirtumas susidaro toks motyvuojantis klijavimui naudoti specialiai klijavimui skirtus mišinius.

Toliau tarp lango ir tinko deti kompensacines juosteles. Deti nulasejimo profilius ties cokoliu.

Gal galima plačiau šiais abiem klausimais? Kai armavau putplastį prileistą prie durų apačios (langų profiliai) profilio, aš prie profilio dėjau specialią juostelę, kuri užsibaigė lipnia juostele. Kaip man aiškino, prie tos juostelės priklijuoji plėvelę, kad kai tinkuosi, neaptaškytum langų, o po tų darbų, ta juostos dalis su lipnia juostele gražiai nusilaužia. Beje, ta dalis, kuria liečiasi armavimo profilis prie langų profilio irgi lipni ir labai gerai prilimpa prie lango profilio. Kompensacinės juostelės man naujiena. Taip pat įdomu būtų išgirsti šiek tiek daugiau apie nulašėjimo profilį.

mano naudotas profilis sujungimui su durų profiliu EJOT PROFILIS 108 plus (su tinkleliu):
user posted image

Siules purksti poliuretano putom

Čia ta prasme, ne poliuretaniniais putplasčio klijais, o būtent montavimo putomis? Šiaip tai racijos manau yra, nes klijai kartą juos suspaudus nueina siūlais, ir jokios oro konvekcijos nesulaiko.

Smeiges igilinti ir deti dvigubas tabletes?

Nežinau kaip, prietaisų frezavimui dar nemačiau, bet kai praeitais metais kalbėjau su darbų vadovu, tai jis man sakė, kad skyles įgilintų kelioms tabletėms, bet tada apšiltinimo kaina man pasirodė per didelė, tai dar iki šiol neapšiltinau ir nežinau kaip tas įgilinimas dvejoms tabletėms daromas. Aš įsitikinęs, kad jei jau galima padaryti įgilinimą ir dvejoms tabletėms, tai turi būti galimybė padaryti įgilinimą ir dar didesnį.

Isoriniai kampai armuojami. Su plastikiniais ar su metaliniais profiliais su tinkleliu?

Kai armavau cokolį, išorinius kampus armavau plastikiniais ejot kampais su tinkleliu, vidinius - metaliniais, nes taip patarė moki-veži parduotuvėje. Kaip tai daryti priklauso iš tikrųjų, nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 13 balandžio 2013 - 18:48