Irgi provincija tai kavine zmogui, be alko ir saldumynu -35-50lt, optimalausia 45lt ir visko per akis.
Pirkisim tik sampana - maximoj kaip tik nuolaida. Baznyciai aukoja ir torta finanasuoja kriksto tevai.
Mazosios apranga apie 100Lt, balionai ir kt papuosimai kokie 50lt
zmoniu 12-14
sveikos merginos 
Skaitau ir zaviuosi moterimis kurios sugebes taip pigiai issisukti
na bet as neisivaizduoju kaip reiketu itilpti i 500-1000 LT , pagarba toms kurios su ta suma issivers 
na o as bent jau kolkas planuoju 2000-3000
jei pavyks issisukti pigiau busiu patenkinta
bet kaip gausis taip
18 zmoniu 2 vaikai

Skaitau ir zaviuosi moterimis kurios sugebes taip pigiai issisukti

na o as bent jau kolkas planuoju 2000-3000

QUOTE(alisijado @ 2012 04 26, 23:20)
sveikos, viska suprantu kad cia vieniems tiek kainuoja kitiems tiek o kaip zinot kiek kunigui duot ir aplamai uz ka jam duot juk jo pareiga pakrikstiti vaika?
Paprastai kunigui duodama 50 arba 100 litų.Jei groja vargonai ir dalyvauja zakrastijonas (daga žvakes ir padeda) tai pas mus jiems skiriama 40 lt( čia abiem kartu), o kita- auka.Čia nustatytos sumos neturėtų būt. Bet kažkiek duot reiktų, nes bažnyčia valstybės neišlaikoma, tai per apeigas ir yra "užsidirbama". O dėl tos "pareigos" čia jau gali kilt didelė diskusija, kaip Rumšiškiuų temoj

Žodžiu mes davėm 100 kai buvom vieni, o kai buvom krikštatėviais, krikštijo daug vaikų vienu metu, tai lygtai 50 davėm, tiksliai nepamenu.
Pasiskaitinejau sia temele ir esu apakusi, kokias sumas zmones isleidzia krikstynoms. Nesuprantu, kam tai, del kitu akiu? Juk tai VAIKIUKO svente.
Mes taip pat birzelio viduri planuojame krikstynas.
Zmoniu bus nedaug. Tik artimiausi - 12.
Kriksto rubeliai dukrytei kazkur 100 Lt, kavine kazkur +/- 500 lt, na plius dar visokios dovaneles, papuosimai 100 lt. Na ir aisku mums rubeliai, bet as ju jau neskaiciuoju.
Susidaro tikrai nedidele suma, nors manau krikstynos bus grazios, su tam tikromis tradicijomis, zaidimais, dovanomis:-).
Lenkiuosi visiems busimiems kriktoteveliams, kurie sitiek padeda teveliams pasiruosti krikstynoms. Musu krikstynas as planuoju viena ir nei vienas is krikstoteveliu nepaklause manes gal galime kuo padeti. Kalbu ne apie materialius dalykus, bet bent jau apie pati ruosimasi (kavines ieskojimas, papuosimai, dovaneles, zaidimai ir pan.).
Ruosiantis tokiai svantei, labai daug reiskia patarimai, idejos, mintys.
Visiems graziu krikstynu:-)
Kriksto rubeliai dukrytei kazkur 100 Lt, kavine kazkur +/- 500 lt, na plius dar visokios dovaneles, papuosimai 100 lt. Na ir aisku mums rubeliai, bet as ju jau neskaiciuoju.
Susidaro tikrai nedidele suma, nors manau krikstynos bus grazios, su tam tikromis tradicijomis, zaidimais, dovanomis:-).
Lenkiuosi visiems busimiems kriktoteveliams, kurie sitiek padeda teveliams pasiruosti krikstynoms. Musu krikstynas as planuoju viena ir nei vienas is krikstoteveliu nepaklause manes gal galime kuo padeti. Kalbu ne apie materialius dalykus, bet bent jau apie pati ruosimasi (kavines ieskojimas, papuosimai, dovaneles, zaidimai ir pan.).
QUOTE(erita @ 2012 06 04, 23:32)
Pasiskaitinejau sia temele ir esu apakusi, kokias sumas zmones isleidzia krikstynoms. Nesuprantu, kam tai, del kitu akiu? Juk tai VAIKIUKO svente.
ne del kitu akiu, o viskas priklauso kiek seima gali ir nori tam skirti, kokios sventes nori

vien uz savo ir mazosios du rubelius jei uzsakyciau nunerti butu apie 500, tai manau sutaupau nemazai

1. rubeliai mergytei, kuiuos pati neriu apie 100 Lt (siulai - 30 LT, pedkelnytes - 30 lt, batukai apie 40 lt),
2. suknele mamytei, kuria neria man mano mama - 100 LT (siulai), bateliai - tikiuosi apie 100.
3.kaklaraistis ir marskiniai tetukui apie 60 LT
4. kvietimai ir dovan dzutes sveciams - 30 Lt
5. dovaneles sveciams - tikiuosi 50 uzteks
6. balionai helio 30 vnt (kiekvienam sveciui) - 120 Lt
7. pavesines nuoma - 150 lt
8. Tortas - 100 Lt
9. uzkandziai gamtoje - 150-200 lt
10. dovaneles tevams ir kriksto tevams - 100 lt panasiai
11. auka baznyciai - 100 lt
12. asotis sudauzymui - tikiuosi 10-20 lt
13. fotografe 200 lt
14 sukuosena, makiazas, manikiuras mamytei - 200 lt
Cia jau gaunasi 1500 lt panasiai, o nieko ypatingo lyg ir neparasiau
sakysit galima be daug ko paseiti, aisku galima, bet as neturiu tokiu sugebejimu pati nepriekaistingai pasidayti makiaza, noriu gerai atrody, nes nuo to kaip atrodau priklauso mano nuotaika ir savijauta, o per dukrytes krikstynas noriu gerai jaustis

zmoniu skaicius irgi ne pas visus vienodas, jusu seima gal maza tai jusu tik 12, o pas mus vien tevai, seserys ir broliai su seimomis gal 17-20 zm sudaro ir ka dabar daryt - paciu artimiausiu nekviest?
kadangi vakare kartu bus ir mano 30 gimtadienis tai kavines islaidos ir muzika 2000 lt tebunie gimtadienio islaidos, nors darom kartu viska

Mes planuojam krikštynas jau šį savaigalį. Drabužėlius vaikui nupirkom patys: lininiai, viskas kainavo 60 Lt . Užsakėm tortą. Krikšto tėvai nupirko skraistę ir žvakę, jie mokės kunigui, atsiveš savo tortą. Turėtų būti 17 žmonių, iš jų 5 vaikai. Po ceremonijos planuojam tik tortą ir užkandžius vaizdingoje vietoje. Kavinės neužsakėm. Žiūrėsim, kokios čia tos bus išlaidos. Kad tik būtų geras oras ir gera nuotaikėlė to, kurį krikštysim..
O skaičiai šioje temoje įspūdingi...
O skaičiai šioje temoje įspūdingi...
na as labai tikiuosi taip pat i 3000 lt tilpti
norim grazios sventes
zmoniu bus nemazai 24 suauge ir vos ne tiek pat vaiku, o dar ta pacia diena musu vestuviu metines, todel atnaujinsim ir vestuviu izadus (10 metu), todel norisi isimintinos sventes
as manau jei zmogus nori kazko ypatingo, tai ir sumoka daugiau

o Jus pasiziurekite kokias sumas zmones isleidzia savo vestuvems, automobiliams, namui, atostogoms...
zodziu kiekvienas pagal savo kisene ir poreikius
nemanau, kad svente vaikui zmones daro del kazkieno akiu, tiesiog turi SAVO vizija i svente. Manau krisktynas galima ir uz 100 lt susiplanuoti ir uz keliasdesimt tukstanciu 

QUOTE(erita @ 2012 06 04, 23:32)
oi, idomu... bandysiu paskaiciuot.
suknyte numezge mano mama, tai siulai kainavo kazkur 50 litu, darbas tarkim nieko
Kadangi krikstijom su Misiom ( uz musu gimine), tai kunigui aukojom 200litu. Fotografavo ir filmavo seima ir artimieji, tai isleidom apvalu grazu 0. Na, darem nuotraukas paskui, tai skaiciuokim kokius 50litu. Torta dariau pati. Mociute mano pagamino dideli dideli suri. Mano krikstatevis atgabeno gigantiska skruzdelyna. o toliau stalas/sale kainavo 30iai zmoniu kazkur 600litu. patys nesem gerimus ir vaisius. tai sakykim dar 200litu. tai bendroj sumoj gavosi...kazkur 1000litu. tai lyg ir nieko labai baisaus

suknyte numezge mano mama, tai siulai kainavo kazkur 50 litu, darbas tarkim nieko

Mes jau po krikštynų. Dalyvavo 17 žmonių + krikštijamasis, kuriam tik 2 mėnesiai. Labai tiksliai suskaičiuot negaliu, nes nemažai maisto liko, bet krikštynoms išleidome ne daugiau kaip 500. Čia su drabužėliais, vaišėmis lauke, pramogomis vaikams.
P.S. Puikus oras buvo veltui
P.S. Puikus oras buvo veltui

Musu dukrytes krikstynos kita savaitgali, 23diena.
Baisu darosi kai pagalvoji kiek pinigu reiks ismest, nes vyras susikviete visa gimine
O man taip norisi jaukios sventes, DUKRYTES sventes, nes kartu metukus minesim. Norisi vaikam viska paruost, o ne seniams pjanke su sokiais!
Bet paskaiciuokim kartu:
Svesim kavineje Molinis asotis, bus ~30suaugusiu ir ~5vaikai
*Stalas kainuos nuo 1200-1500
*Alchogolis manau iki 500tilpsim, +uosviai si ta perka(alu, sampana, na ka randa su akcija pigesnio)
*Saldus stalas manau iki 100tilpsiu, senele kazkokiu spurgu, pyragu zada dar prikept kas man visai nepatinka
*Vaisiai apie 50lt
*Fotografas 200(apmoka tai mums)
*Papuosimai, balionai, visos kitos smulkmenos nuo 50-100
*Gimtadienio tortas ~70
*Krikstynu tortas nuo krikstamotes
*Kunigui tikiuosi krikstatevis sumokes bent tai
*Rubeliai nuo mano tevu(seses-ji krikstamote, bet dar jauna, tad viska apmoka tevai
*Dar pirksim dovanele iki 100manau
*Mano suknele 80
Na, ir ka turim.
Skaiciuojam...
2500 :OOO
! ! !
ir vien tik del jo visos gimines
gaila man pinigu, norisi man dukrytei sventes, o ne kazkam... Bet ne viskas visada buna taip kaip norim..
Na jo giminele pripratus pinigais dovanot, paziuresim ka surinksim, bet kas is to, man norisi dukrytei prisiminimu, o ne islaidas uz "dovanotus" pinigus padengt!!!!
Na, tikiuosi, kad bus ne taip jau blogai kaip man atrodo dabar
Butinai pasipasakosiu kaip atsventeme ir kas kaip
Baisu darosi kai pagalvoji kiek pinigu reiks ismest, nes vyras susikviete visa gimine

O man taip norisi jaukios sventes, DUKRYTES sventes, nes kartu metukus minesim. Norisi vaikam viska paruost, o ne seniams pjanke su sokiais!
Bet paskaiciuokim kartu:
Svesim kavineje Molinis asotis, bus ~30suaugusiu ir ~5vaikai
*Stalas kainuos nuo 1200-1500
*Alchogolis manau iki 500tilpsim, +uosviai si ta perka(alu, sampana, na ka randa su akcija pigesnio)
*Saldus stalas manau iki 100tilpsiu, senele kazkokiu spurgu, pyragu zada dar prikept kas man visai nepatinka

*Vaisiai apie 50lt
*Fotografas 200(apmoka tai mums)
*Papuosimai, balionai, visos kitos smulkmenos nuo 50-100
*Gimtadienio tortas ~70
*Krikstynu tortas nuo krikstamotes

*Kunigui tikiuosi krikstatevis sumokes bent tai
*Rubeliai nuo mano tevu(seses-ji krikstamote, bet dar jauna, tad viska apmoka tevai

*Dar pirksim dovanele iki 100manau
*Mano suknele 80
Na, ir ka turim.
Skaiciuojam...
2500 :OOO

ir vien tik del jo visos gimines

gaila man pinigu, norisi man dukrytei sventes, o ne kazkam... Bet ne viskas visada buna taip kaip norim..
Na jo giminele pripratus pinigais dovanot, paziuresim ka surinksim, bet kas is to, man norisi dukrytei prisiminimu, o ne islaidas uz "dovanotus" pinigus padengt!!!!
Na, tikiuosi, kad bus ne taip jau blogai kaip man atrodo dabar

Butinai pasipasakosiu kaip atsventeme ir kas kaip