Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(RitaRazi @ 2013 03 20, 14:33)
o kuom sis procesas nenormalus? lotuliukas.gif kol negimdai, tai tiesiog busena  smile.gif  o kai jau tai procesas, jis gali buti ir normalus, ir komplikuotas. Savaime tai nera nei normalu, nei nenormalu..

Mano giliu supratimu, namie gimdyti galima esant "normaliai" vaiko padeciai - tai yra galvai isistacius i gimdymo takus  ax.gif Kitokiu atveju buciau baili ir vaziuociau i ligonine arba i mazos rizikos gimdymo centra (jei tokiu ant Lietuvos butu ir jei jie tokius gimdymus priimtu...)

Del apmokejimo - manau, kad tai turetu buti mokama paslauga, jei butu pasirinkimas (konkurencija tarp naturaliu gimdymo centru, privaciu praktikuojanciu akuseriu, etc.), tai butu ir kainu skirtumas sioks toks.. Manau, kad bazine kaina turetu buti vis delto apmokama is ligoniu kasu, o skirtuma tarp ligoniu kasu apmokejimo ir akuseriu, centru ikainiu apsimoketu pati gimdyve.
Nemanau, kad tai butu kazkaip brangiau, nei dabar "cezaris savo noru" uz TLK pinigus. smile.gif

O svetimus pinigus skaiciuot tikrai negerai - jei ju turiu, noreciau juos deti ten, kur noreciau. Bet dabar negaliu - uzdrausta..

Del forumieciu pasisakymu - nereikia pykti, jei kas suklydo ka kuri sake, juk ir siaip gyvenime turim kur atminti deti. Issiplesti apie tai, kad kas nors pamirso ka sake kitas kazkada ir kokia yra kito nuomone - juk koks skirtumas. Nesusireiksminkim. Ne to cia susirinkom.

turėjau omeny tai, kad normalus procesas, kai vaikas yra įsistatęs galvyte į gimdymo takus, o ne kojomis į priekį. Nes tokia vaisiaus padėtis yra rizikinga labai.
Atsakyti
man patiko airių naudojamas "consultant' gydytojų atžvilgiu. Tai iš tikrųjų turėtų būti realybė daugumos gimdymų atveju...

Beje, Rita palietėt gerą temą: pinigus už fiktyviom diagnozėm (nėščiosios pageidavimu arba gydytojo nesąžininga motyvacija grįstomis) paremts cezarius. Jei apytiksliai skaičiai 7 ir 25 (pirmas - numatomas oreacijų poreikis, antras - realus skaičius Lietuvos gimdyklose) man įstrigo atmintin teisingai - tai daugiau nei du trečdaliai sekcijų padaroma be reikalo ir už valstybės pinigus (neskaičiuojant asmeninių indėlių).

Kame Hame, reiktų skirti nolatinį "nieko nepateikė..., negirdėjau nei vieno..., nei vienos normalios priežasties...." kartojimą, nuo "atsiprašau, neįsidėmėjau jūsų nomonės".

Dar kartą trolių apibrėžimą prisiminkime smile.gif

Geriau vangi diskusija, nei beprasmiai špilkavimaisi ir kartojimai 4u.gif
Atsakyti
Jeigu ligoninese butu sudarytos visos salygos gimdyti va taip, tai ir namuose gimdyti norinciu atsirastu maziau. Ju butu, aisku, bet tikrai maziau! Gaila mano brangusis negalejo "pagauti" mazosios del sedmenines pirmeigos, jei butu buvus galva zemyn - jam siule ta padaryti su akuseres pagalba... Gal su antru pasiseks smile.gif
Atsakyti
beje, koncentruota ir (man rodos) objektyvi daugelio sričių apžvalga (gimdymo namose klausimas ties viduriu smile.gif

apzvalga
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 03 20, 11:09)

O aš pasikartosiu dar kartą: gimdymui namie (ne stacionare) aš nepritariu, jeigu būtų rengiamas referendumas šiuo klausimu - nebalsiuočiau išvis. Nei prieš, ir tuo labiau už.

dabar jau isidemesiu visiems laikams mirksiukas.gif tikrai busiu sumaisiusi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 03 20, 17:40)
beje, koncentruota ir (man rodos) objektyvi  daugelio sričių apžvalga (gimdymo namose klausimas ties viduriu smile.gif

apzvalga

drinks_cheers.gif 25-29 psl. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 03 20, 17:28)
Jeigu ligoninese butu sudarytos visos salygos gimdyti va taip, tai ir namuose gimdyti norinciu atsirastu maziau. Ju butu, aisku, bet tikrai maziau! Gaila mano brangusis negalejo "pagauti" mazosios del sedmenines pirmeigos, jei butu buvus galva zemyn - jam siule ta padaryti su akuseres pagalba... Gal su antru pasiseks smile.gif

Šio gimdymo metu per pati vaiko gimimą tai mama gi guli ant nugaros, ta poza kuri labiausiai ir kritikuojama.Tik kad vonioje. Ir ,, baisieji diržai"ant pilvo uždėti, kurie irgi natūralaus gimdymo šalininkių labai kritikuojami. Ir dalyvių pilnas kambarys stovi.
Beje kai žiūrėjau tą filmą kur prie upelio moteris gimdė tai kažkaip patupinėjus gale vis tiek ant nugaros atsigulė. g.gif
Atsakyti
QUOTE(onsa @ 2013 03 20, 21:31)
Šio gimdymo metu  per pati vaiko gimimą  tai mama gi guli ant nugaros, ta poza kuri labiausiai ir kritikuojama.Tik kad vonioje. Ir ,, baisieji diržai"ant pilvo uždėti, kurie irgi natūralaus gimdymo šalininkių labai kritikuojami. Ir dalyvių pilnas kambarys stovi.
Beje kai žiūrėjau tą filmą kur prie upelio moteris gimdė tai kažkaip patupinėjus gale vis tiek ant nugaros atsigulė. g.gif

Prašymas su priežiūra leisti gimdyti namuose nereiškia jokios vienos pozos ar situacijos "promoutinimo". Pageidaujama išlaisvinti gimdymą iš kol kas privalomų gydytojų rankų ir stacionaro-ligoninės rutinos.
Individualiai daug kas kam tinka patinka. Bet pasirinkimo (kiek numato žmogaus teisės) kol kas neturime. Pasirinkimas, būtent informuotas, yra šios iniciatyvos taikinyje.
Atsakyti
Šio gimdymo metu  per pati vaiko gimimą  tai mama gi guli ant nugaros, ta poza kuri labiausiai ir kritikuojama.Tik kad vonioje. Ir ,, baisieji diržai"ant pilvo uždėti, kurie irgi natūralaus gimdymo šalininkių labai kritikuojami. Ir dalyvių pilnas kambarys stovi.

naturalistes sako, kad moteris gali gimdyti taip, kaip jai patogu - jei jai patogu, tai ir ant nugaros, ir ant blakstienu lotuliukas.gif naturalus gimdymas - tai nebutinai tik vertikali padetis, ar ne? Davikliai ant pilvo irgi nesako, kad gimdymas vyksta nenaturaliai..
Kazkaip vel prieinama prie to, kad jei jau naturalistai, tai butinai tik lauke po krumeliu ar be jokios med. pagalbos... unsure.gif na, juk taip nera..

bet gimdymas tai grazus.. Kad pas mus taip ligoninej, nors arti to, ka? wub.gif

o tam filme, kur prie upelio gimde, paziurekit - man atrodo, kad kudikio galvyte uzgime jai tupint (tupinejant, kaip jus sakote lotuliukas.gif ), jei teisingai prisimenu, o paskui mamyte prieme naturalia fiziologine poza pailsejimui..
Atsakyti

Ir dar vienoje iš nuorodų, jei gerai pastebėjau, buvo gimdyvė su siaubu baubu kateteriu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 03 20, 22:04)
o tam filme, kur prie upelio gimde, paziurekit - man atrodo, kad kudikio galvyte uzgime jai tupint (tupinejant, kaip jus sakote lotuliukas.gif ), jei teisingai prisimenu, o paskui mamyte prieme naturalia fiziologine poza pailsejimui..

As taip labai labai norejau iseiti i lauka, kai gimdziau, taip norejosi gryno oro ir dar lietus porasidejo (gimdziau vasara per karscius)tai galvoju kaip butu gera atgaivintu beveik ta mintis ir sukosi galvoj biggrin.gif
LAbai butu gerai, jei gimdymo namu, tokiu nepansiu i ligonines biggrin.gif , steigtusi gal daugiau, bet mazesniu su kokias uzdarais kiemukais, kur galima basai ant zolytes nors per saremius pavaiskciot....nu pasvajot juk galiu biggrin.gif
Man zinot pats baisiausias dalykas gimdymo namuose buvo baltu plyteliu grindys gimdykloj, man jos tokios nesaugios pasirode ir taip baisu buvo paslyti,o aplink tokie sterilus visokie metaliniai daiktai ir nors viskas nauja grazu, bet buvo nepatogu kazkiek,kad esi ne savo vietoj nezinai aplinkos, neina pasirinkt patogios padieties, meginau stumti vertikaliai ant tos kedutes, bet nelabai sekesi buvo nepatogu, nes vyras laike, o pagalvojau jei ismes doh.gif lotuliukas.gif manau, vien tokias detale gali pristabdyti gimdymus....paskui pabaigiau gimdyti ant tos kedes,pusiau sededama, pusiau guledama, bet velgi buvo baisu, nes buvau aukstai nuo zemes, o vaikelis tai galejo iskristi, as jo pati taip negalejau prisilaikyti, cia taip man piesiesi vaizdai galvoj tuo metu ir tik veliau n taji karta prasukusi ta video kasete galvoj atradau tas detales, kuriu samoningai tuo metu nelabai apmasciau, nebuvo kada, bet stumimas uztruko 45 min, o taip tikejausi greiciau,visa laime salia buvo saunioji gyd Banda ir labai maloni akusere Jurate, bet va ta aplinka irgi dare savo, o jei dar butu nepasitikejimas gydytojais ar koks grubumas is ju puses, kazkin kaip viskas butu pasibaige g.gif
PAskui tik veliau pamaciau youtube filmuka apie gidmyma keturiom ir pagalvojau, vaje, kaip patogu butu ir dar kur nors minkstai ,kur isikibti paciai galima prie kokiso sofosd a r pan. g.gif O vandeni dingo noras gimdyti vos pastojus iki to kazkaip galvojau,akd tik taip gimdysiu,manau tikra tiesa, kad ne tik mama renkasi , bet ir vaikai, kaip kur ir pas ka, dukryte velavo, bet pataike kaip tik,kai Banga budejo, sunus irgi velavo ir sulauke,kada ji gris is atostogu biggrin.gif
Bet viskas gerai, kas gerai baigiasi... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 20 kovo 2013 - 22:26
QUOTE(aldyte @ 2013 03 20, 16:40)
beje, koncentruota ir (man rodos) objektyvi  daugelio sričių apžvalga (gimdymo namose klausimas ties viduriu smile.gif

apzvalga

Autorius yra Nacionalinės šeimų ir tėvų
asociacijos tarybos narys.
O tai yra vienos is grazios iniciatyvos organizacijos narys.
Subjektyvi ir saliska nuomone. Kokios atsakingos seimos renkasi gimdyma namie ir kaip reikalingi gimties marskiniai moteriai,kai ji patenka i ligonine - priesiska jai aplinka! Kaip objektyvu. Pamirso tik kursus aprasyt, kur tokio samoningumo ismoko.
Atsakyti