QUOTE(gaudyk @ 2013 03 16, 01:00)
Na, kaip pavyzdys gimdyklos ir palatos prabangioje Edith Cavell ligonineje kurioje buvau trumpam nescia hospitalizuota nelabai skiriasi nuo analogu Lietuvoje. O stai gimdymas sioje ligonineje mano draugei kainavo 8500 euru
Jei tai nera vertinimo-nevertinimo klausimas, kodel tada uzsienio pavyzdziai yra nuolat pateikiami?
As kartais galvoju, jei tos paslaugos butu mokamos - gal tada jos automatiskai atrodytu kokybiskesnes?
O ten pas jus privataus sveikatos draudimo nera?
Manau, uzsienio pvzdiziai pradeti naudoti, po to,kai valdzia pradejo asikinti,akd gimdymas namuose -tai grizimas i viduramzius, tuom, manau, norejo parodtyti, kad daugumoje issivysciusiu saliu tai praktikuojama ir tiek
TAi cia valdzia sugalvojo viska apmokesdinti, iki siol gimde sau ramiai motereles su pribuveja ir joms buvo gerai, o kazkam uzkliuvo
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2013 03 19, 15:10)
Gimdymo su prof.priežiūra namuose kaina, jei būtų apie 5000 lt - manau, visai adekvati. Dėl vieno ar dviejų kartų tikrai galima kai ko atsisakyti, pasitaupyti, nepirkti vežimuko už 2000 lt ar kitų brangesnių, bet ne pirmo būtinumo daiktų kūdikiui, kaip pvz., naujų baldų naujagimiui ir kt. , kartą nenuskristi į poilsinę kelionę - nesunku pasidėliot prioritetus ir pasirinkti.
Bėda tik, kad..rinktis negalima..
Nu is kur jus tokias sumas imat? Atvaziuoja akusre pirima vaikeli apziuri iplisimus, susiuva jei ka reikia, dar gal koki avaiku gydytoija pasirodo apziureti vaikeli .TAi is kur cia tie 5000lt
Airijoje rasiau 1000e, bet ten ir atlyginimai kiti, vien tos akuseres atlyginimas kelis kart didesnis nei lietuvos akuseriu.
MAno nuomone uzmokestis turetu susidaryti tik is papildomu islaidu ka patiria akusere ar gydytoja vaziuodama pas moteri, uz ka dar reiktu moketi ,niekaip nesuprantu?

Maximum tai kokie dabar yra ikainiai ,jei nori issikviesti gydytoja i savo gimdyma. Is vis su tokiu gimstamumu , valstybe viska turetu dengti, gal maziau liktu pinigu svaistyti utopinimas projektams
MAnau, jei uzdes tokias sumas, toliau tesis nelegaliu gimdymu namuose era
Nebeda istikruju, juk gimdyti tai galima namuose