Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(Selva @ 2013 03 22, 15:54)
Taip, planavau. Turiu ilgalaike anemija  doh.gif  kas is prncipo nera indikacija gimdyti ligonineje ir net nera indikacija injekcijai. Bet tuo metu pagalvojau, kad noriu minimaliai nukraujuoti, akd pogimdyvinis laikotarpis butu maximaliai lengvas sveikatos prasme, nes po pirmosios gimimo plaukiojau pora savaiciu nuo mazakraujystes.

O bet taciau, kai gime leliukas (namie) akusere ivertino, kad kraujo gimdymo metu netekau labai mazai ir tikrai verta pabandyti pagimdyti placenta naturaliai. Taip ir padarem. Gime ji po 44min smile.gif savijauta fizine puiki, HB tyrimas po menesio- norma.

dar vienas dalykas, norejau sumazinti iki minimumo tikimybe vaziuoti i ligonine, pvz del pogimdyvinio kraujavimo, norejosi likti namuose ir viska padaryti del to, kad taip ir butu. Bet kaip sakiau, viskas ivyko dar geriau, nei tikejausi ir planavau.

Tai sakot, kad savaiminis, neskatintas placentos užgimimas susijęs su gausesniu kraujavimu? Norėčiau nesutikti smile.gif. Reikia pasiskaityti. Galvoju, kad pilnas ir taisyklingas placentos atsidalinimas geriau vyksta netampant (kas irgi yra beveik rutina ligoninėje) ir neskatinant, nes juk nepilnas atsidalinimas dažniausiai ir siejamas su skatinimu... O kad gimda traukiasi prasčiau su antrais ir tolesniais nėštumais - taip, bet kai vaikas žinda ir glėbyje - nematau prasmės... Čia mano asmeninė nuomonė, aišku smile.gif. Na bet puiku, kad jūsų blogesnis scenarijus nesuveikė smile.gif

Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 03 22, 14:28)
Tai sakot, kad savaiminis, neskatintas placentos užgimimas susijęs su gausesniu kraujavimu? Norėčiau nesutikti smile.gif. Reikia pasiskaityti. Galvoju, kad pilnas ir taisyklingas placentos atsidalinimas geriau vyksta netampant (kas irgi yra beveik rutina ligoninėje) ir neskatinant, nes juk nepilnas atsidalinimas dažniausiai ir siejamas su skatinimu... O kad gimda traukiasi prasčiau su antrais ir tolesniais nėštumais - taip, bet kai vaikas žinda ir glėbyje - nematau prasmės... Čia mano asmeninė nuomonė, aišku smile.gif. Na bet puiku, kad jūsų blogesnis scenarijus nesuveikė smile.gif

ne, taip nesakau, del to ir paminejau, kad anemija- ne indikacija injekcijai, o juo labiau stacionariniam gimdymui.

Tiesiog, injekcija, tai didele garantija, kad to pogimdyvinio kraujavimo Hemorrage) nebus (nebent, kaip sakot, kazkas sugalvos patampyti virkstele doh.gif )

Daugiausia, kiek pavyko rasti, kad anemija pati neitakoja hemorrage, bet jei toks istinka- sunkiau atsistatoma ir pan.

Su dukra netekau 1 l (nors gavau injekcija) kraujo doh.gif tai anemija pas mane non stop doh.gif su sunum netekau apie 400ml
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 22 kovo 2013 - 15:38
QUOTE(RitaRazi @ 2013 03 22, 16:03)
oho, ilgai laukt reikejo.. o mano trecioji naturaliai po 15-20 minuciu. O pirmus du kartus ligonineje po injekcijos (isivaizduokit, prieina su svirstu ir suleidzia, kol vaikas glebyje - nei begt, nei rekt )- tuoj ir uzgime. Mazdaug po 5 minuciu nuo vaiko gimimo - injekcija, po minutes placentos neber, galim eit kavos gert, jei siut nereikia lotuliukas.gif  doh.gif
vat stai toks skirtumas vien tik ligoniniu politikoj gali buti..

Antrą kartą gimdant gydytoja ir akušerė kokias 20 min. gal ilgiau laukė, kol gims natūraliai, bet sąrėmiai buvo labai silpni, niekas nevyko. Ir nors jos nieko nesakė, vis tiek jautėsi šiokia tokia įtampa, o ir norėjosi jau likti tik su vyru ir vaikeliu, tai galiausiai sutikau, kad suleistų šiek tiek oksitocino. Visgi, manau, kad būtų ji ir pati gimus, tik laukt reiktų dar ilgiau, bet turbūt mūsų ligoninėse tokiems "įgeidžiams" nėra laiko... Gal kokiam natūraliam gimdymo centre niekas ir neforsuotų įvykių, o juo labiau - namuose...

QUOTE(aldyte @ 2013 03 22, 16:28)
Tai sakot, kad savaiminis, neskatintas placentos užgimimas susijęs su gausesniu kraujavimu? Norėčiau nesutikti smile.gif

Na bent jau man kiek teko skaityti, tai sintetinis oksitocinas mažina nukraujavimo tikimybę. Tai yra oficialioji versija, kodėl Lietuvos gimdyklose beveik visoms iš eilės jo suleidžia (nebent va išsišoki su kažkokiais gimdymo planais biggrin.gif), bet realiai, matyt, tiesiog nori greičiau baigti darbą...
Atsakyti
Man pasiseke matyt su placenta, pora minuciu turbut praejo kol uzgime, gal del to kad lb aukstas spaudimas buvo, nereikejo jokiu skatinimu. Idomu koks HB skaitos kritiskas ligoninej gal kas zino?
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 03 22, 21:42)
Man pasiseke matyt su placenta, pora minuciu turbut praejo kol uzgime, gal del to kad lb aukstas spaudimas buvo, nereikejo jokiu skatinimu. Idomu koks HB skaitos kritiskas ligoninej gal kas zino?

turėtų būti apie 80 ar žemiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidajk: 22 kovo 2013 - 21:36
Aisku, aciu.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 03 23, 11:26)
Aisku, aciu.

ax.gif čia aš taip manyčiau, kad turėtų taip būti, nes man buvo nukritęs iki 86, bet į ligoninę neguldė
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 22, 10:03)
Man mano gimdymas, kad ir CP, bet vis tiek labai gražus  tongue.gif nors gimdžiau mažuose GN, mažame mieste  4u.gif Čia daug kas priklauso nuo nusiteikimo, pačios žmogaus mąstysenos.  4u.gif
Bet man kliuvo pasakymas, kad namuose lygiai taip pat kaip ir GN deda aparatą tonusam matuoti, tikrina kaklelį ir t.t. O čia tiek buvo pasisakymų, kad visa tai trukdo gimdymui, va todėl ir renkasi namus, kur taip nedaro  blink.gif  Tai jei ir namie atliekamos tokios pat procedūros, tai man peršasi išvada, kad čia jau yra principo reikalas gimdyti namie  4u.gif

Nesu girdejus kad namuose detu aparata tonusams matuoti. Pas mus net ligoninej tik nesiojama aparaciuka naudoja, ta toki be jokiu dirzu. Gimdos kaklelis tai irgi priklauso ir nuo gimdyves (kitoms tiesiog norisi zinoti tiksliai kiek atsidare, kitoms tas trukdo) ir nuo akuseres, cia manau yra daugiau susitarimo reikalas ir skiriasi kiekvienos gimdyves ir gimdymo atveju. Tik ligoninej sunkiau ta pasiekti, nes ten tokia tvarka, reikalavimai, taisykles ir pan. ir mazai kas zino kad galima gimdyti ir kitaip (pvz be kaklelio tikrinimu).
Papildyta:
Nauja ITV laida prasidejo sia savaite - "Home Delivery", nu tikrai faina ir idomu pirmoj serijoj 3 namu gimdymus su privacia pribuveja parode. Man atrodo tiek vienai pusei tiek kitai butu vertinga paziureti kaip namu gimdymai atrodo ten, kur jie reglamentuoti.

Nuoroda

Nezinau ar Lietuvoje video veiks del copyright, pabandykit ir praneskit.

Man patiko pamatyt KOKIO dydzio dezes pribuveja atsiveza i gimdyma. Ohoho thumbup.gif Pilna masinos bagazine ir moteriske vos jas pakelia biggrin.gif
Atsakyti
37ta savaite akusere atveze pripuciama birthing pool ir maisa su visokiais steriliais daikciukais. Gimdymo metu ji atsiveze dar viena nesuli, o emergency pat dar lauke jos bagazinej.

Snekejau su akusere dar budama nescia, kad nepageidauju daznu gimdos kaklelio apziuru, o ji paaiskino, kad pagal reglamenta stebedamos namu gimdyma gimdos kaklelis turi buti patikrinamas bent kas 4valandas. Aisku, gimdyve gali nesutikti ir niekas jos prievarta netikrins, bet viskas bus surasyta i uzrasus. Taip pat akusere pasakojo, kad paprastai tu patikrinimu neprireikia daug. Pirma karta gimdos kaklelis patikrinamas, kai ji iskvieciama pirma karta- kad zinoti, ar jau prasidejo aktyvi gimdymo stadija ir ar jau jai reikia linkti su gimdyve, ar vaziuot namo.

Man asmeniskai vel viskas isejo neplanuotai ir gimdos kaklelis gimdymo metu nebuvo patikrintas nei karto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 23, 14:46)
37ta savaite akusere atveze pripuciama birthing pool ir maisa su visokiais steriliais daikciukais. Gimdymo metu ji atsiveze dar viena nesuli, o emergency pat dar lauke jos bagazinej.

Snekejau su akusere dar budama nescia, kad nepageidauju daznu gimdos kaklelio apziuru, o ji paaiskino, kad pagal reglamenta stebedamos namu gimdyma gimdos kaklelis turi buti patikrinamas bent kas 4valandas. Aisku, gimdyve gali nesutikti ir niekas jos prievarta netikrins, bet viskas bus surasyta i uzrasus. Taip pat akusere pasakojo, kad paprastai tu patikrinimu neprireikia daug. Pirma karta gimdos kaklelis patikrinamas, kai ji iskvieciama pirma karta- kad zinoti, ar jau prasidejo aktyvi gimdymo stadija ir ar jau jai reikia linkti su gimdyve, ar vaziuot namo.

Man asmeniskai vel viskas isejo neplanuotai ir gimdos kaklelis gimdymo metu nebuvo patikrintas nei karto  rolleyes.gif

Aciu uz informacija. As kazkaip irgi galvojau, kad nors jie ir turi savo taisykles del kai kuriu detaliu susitarti galima. As irgi tik su 1 patikrinimu pagimdziau - is pat pradziu turejo patikrint ar jau laikas man pasilikt ligoninej ar dar siust namo, o veliau tiesiog paskaite gimdymo plane kad nenoriu patikrinimu ir nebetikrino.

Kokioj saly gimdet, gal Anglijoj? Su privacia akusere ar valdiska? Mes labai noretume antra pasitikt namuose, tai renkuosi info ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LasiukeUK: 23 kovo 2013 - 17:25
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 03 23, 16:24)
Aciu uz informacija. As kazkaip irgi galvojau, kad nors jie ir turi savo taisykles del kai kuriu detaliu susitarti galima. As irgi tik su 1 patikrinimu pagimdziau - is pat pradziu turejo patikrint ar jau laikas man pasilikt ligoninej ar dar siust namo, o veliau tiesiog paskaite gimdymo plane kad nenoriu patikrinimu ir nebetikrino.

Kokioj saly gimdet, gal Anglijoj? Su privacia akusere ar valdiska? Mes labai noretume antra pasitikt namuose, tai renkuosi info  ax.gif

UK, Londone. Kai budama 7 mensi nescia apie savo ketinima pasakiau klinikos akuserei, ji mane israse is klinikos prieziuros ir nusiunte pas namu gimdymo akuseres, na cia tokia musu rajono tvarka, kitur kitaip, kiek zinau. Tada man viena ju paskambino ir pakviete i susitikima su kitom akuserem ir nesciosiom besiruosianciom gimdyti namuose. Paskyre viena akusere mano prieziurai, tiesa, gimdymo metu jos nebuvo, sutapo su jos atostogom biggrin.gif Lankydavo mane namuose, ju komanda taip pat turejo galimybe nemokamai suteikti birthing pool- kazkas padare donation is dekingumo smile.gif tereikia susiveikti nuosava sterilu lining.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 23 kovo 2013 - 19:13
QUOTE(Selva @ 2013 03 23, 18:12)
UK, Londone. Kai budama 7 mensi nescia apie savo ketinima pasakiau klinikos akuserei, ji mane israse is klinikos prieziuros ir nusiunte pas namu gimdymo akuseres, na cia tokia musu rajono tvarka, kitur kitaip, kiek zinau. Tada man viena ju paskambino ir pakviete i susitikima su kitom akuserem ir nesciosiom besiruosianciom gimdyti namuose. Paskyre viena akusere mano prieziurai, tiesa, gimdymo metu jos nebuvo, sutapo su jos atostogom  biggrin.gif Lankydavo mane namuose, ju komanda taip pat turejo galimybe nemokamai suteikti birthing pool- kazkas padare donation is dekingumo smile.gif tereikia susiveikti nuosava sterilu lining.

thumbup.gif
Aciu labai! As tai nustebau kai paraset kad jos ir gimdymo baseineli duoda, pasirodo ir taip buna.
Na, bus matyt, mano kaimyne kt men irgi namie gimdys, tai as jos irgi issiklausinesiu issamiai. Aisku, pirmiausia dar pastot reikia blush2.gif
lotuliukas.gif
Atsakyti