Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

http://bendraukime.l...sitarti.htm?p=2

Atsakyti
Perskaičiau, gražus straipsnis. Tada dar radau šitą http://bendraukime.l...yti-namuose.htm ir pagalvojau apie Lasiukę smile.gif

Man kyla kažkoks pasipriešinimas tam lietuviškam lojimui smile.gif Va kodėl norėt baseino yra blogai, o norėt epidūro tai jau gerai g.gif O jei kas norėtų būt praklizmuotas bigsmile.gif tai jaučiu būtų aukščiausias atsidavimo sistemai įrodymas lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Selva @ 2013 03 22, 14:54)

O bet taciau, kai gime leliukas (namie) akusere ivertino, kad kraujo gimdymo metu netekau labai mazai ir tikrai verta pabandyti pagimdyti placenta naturaliai. Taip ir padarem. Gime ji po 44min smile.gif savijauta fizine puiki, HB tyrimas po menesio- norma.

QUOTE(RitaRazi @ 2013 03 22, 15:03)
oho, ilgai laukt reikejo.. o mano trecioji naturaliai po 15-20 minuciu. O pirmus du kartus ligonineje po injekcijos (isivaizduokit, prieina su svirstu ir suleidzia, kol vaikas glebyje - nei begt, nei rekt )- tuoj ir uzgime. Mazdaug po 5 minuciu nuo vaiko gimimo - injekcija, po minutes placentos neber, galim eit kavos gert, jei siut nereikia lotuliukas.gif  doh.gif
vat stai toks skirtumas vien tik ligoniniu politikoj gali buti..

O man taip klausimas... ar negali, kai kuriom moterim blogai atsidalinti placenta, dėl to kad ligoninėje skubiną ją užgimt? g.gif
Maniškes tai abu kart man regis su infekcija iškrapštė, nes greit labai jos gimė. Niekas GN nelaukia...
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 03 23, 15:32)
Nesu girdejus kad namuose detu aparata tonusams matuoti. Pas mus net ligoninej tik nesiojama aparaciuka naudoja, ta toki be jokiu dirzu. Gimdos kaklelis tai irgi priklauso ir nuo gimdyves (kitoms tiesiog norisi zinoti tiksliai kiek atsidare, kitoms tas trukdo) ir nuo akuseres, cia manau yra daugiau susitarimo reikalas ir skiriasi kiekvienos gimdyves ir gimdymo atveju. Tik ligoninej sunkiau ta pasiekti, nes ten tokia tvarka, reikalavimai, taisykles ir pan. ir mazai kas zino kad galima gimdyti ir kitaip (pvz be kaklelio tikrinimu).
Papildyta:
Nauja ITV laida prasidejo sia savaite - "Home Delivery", nu tikrai faina ir idomu pirmoj serijoj 3 namu gimdymus su privacia pribuveja parode. Man atrodo tiek vienai pusei tiek kitai butu vertinga paziureti kaip namu gimdymai atrodo ten, kur jie reglamentuoti.

Nuoroda

Nezinau ar Lietuvoje video veiks del copyright, pabandykit ir praneskit.

Man patiko pamatyt KOKIO dydzio dezes pribuveja atsiveza i gimdyma. Ohoho  thumbup.gif  Pilna masinos bagazine ir moteriske vos jas pakelia  biggrin.gif

Nu kad Selva aiškiai parašė, kad širdies ritmą vaiko matuoja ir namie g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 23, 23:04)
Nu kad Selva aiškiai parašė, kad širdies ritmą vaiko matuoja ir namie  g.gif

tai gal tup aparatuku pridedamu. Nu man ginė matuodavo tokiu elektroniniu mažu. Geliu patepdavo, pridėdavo ir rodydavo viskąir širdutė girdėdavos. Ligoninėj tokių nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 24, 00:04)
Nu kad Selva aiškiai parašė, kad širdies ritmą vaiko matuoja ir namie  g.gif

matuoja pridedamu davikliu ir nešiojamu aparatu arba stetoskopu. Dažniausiai. Įsivaizduoju, kad gal norėtųsi ir namie uždėti diržą ir monitoruoti širdies veiklą, jei ji įtartina... O šiaip - pavieniai pasiklausymai, su atsiklausimu, ar gimdyvė ne prieš.

Faini pasidalinimai, sėkmės visoms, kam artinasi susitikimas.

Kur nupuškavo Vylabūslė?
Atsakyti
QUOTE(Vidurvasaris @ 2013 03 23, 20:13)

thumbup.gif Labai geras straipsnis!
Atsakyti
sirdies ritma tiek namie tiek gimdymo centre matavo dopleriu arba medine 'tubele'.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2013 03 23, 21:50)
Perskaičiau, gražus straipsnis. Tada dar radau šitą http://bendraukime.l...yti-namuose.htm ir pagalvojau apie Lasiukę smile.gif

Man kyla kažkoks pasipriešinimas tam lietuviškam lojimui smile.gif Va kodėl norėt baseino yra blogai, o norėt epidūro tai jau gerai  g.gif O jei kas norėtų būt praklizmuotas  bigsmile.gif tai jaučiu būtų aukščiausias atsidavimo sistemai įrodymas  lotuliukas.gif

4u.gif Aciu kad ir pagalvojat apie mane. Saunus straipsnis, jau kazkada anksciau teko skaityti... Komentarai po juo kai kurie tiesiog ziaurus uztai....

Pavyzdys:
Namuose gimdo keistuoles ir isteriskos poniutes . Tokia mada. Kuom daugiau pasigirsi pries kitus. Maciau tokiu gimdymu; mama klykia, o salia is siaubo pastere mazameciai vaikai, gimdo juroje, upeje, issizergusios ant zoles ar akmenuotos pakrantes. Alkocholikes gimdo namuose, nes buna girtos, o dar ne visas bambalys isgertas. Norincios gimdyti namuose paprastai nestumo metu nesilanko poliklinikoje, nelabai nutuokia apie busimo kudikio bukle.

blink.gif blink.gif blink.gif

matau tik mamu egoizma, kad jom butu namie jaukiau, kad maziau skaudetu gimdo kazkokiam isnuomotam baseine, kur neaisku kas ten anksciau ka veike, gal sunis maude, o koks gali but stresas is mokyklos grizusiam vaikui kai mama salia gimdo, vyrui irgi nejauku, nejau ziures televizoriu kai vyksta tokie isbandymai,o jei viskas vyktu nakti, tai ir kaimynai bus priversti klausytis dejoniu ir riksmu

Nu tikrai, kaip ta gimdyve isvis drista trukdyti vyrui ziureti televizoriu doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Nu nei juoktis, nei verkt doh.gif Žiauru iš tiesų, kad visuomenė tokia buka ir nepakanti, bet mes nežinom kas už to komentaro sėdi... komentarus nereik vertint pagal savo išprusimo lygį, manau...
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 03 24, 00:47)
vyrui irgi nejauku, nejau ziures televizoriu kai vyksta tokie isbandymai

lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif Vargšas vyras, nu...

Man vis dar smalsu - ar Lietuvoje egzistuoja gimymo įstaiga, kurioje sąrėmių metu gimdyvė gali judėti kiek tinkama, kuruoje leižiama pasirinkti norimą pozą; kurioje placenta gimsta natūraliai, be oksitocino injekcijų; kurioje akušerė per paskutines stangas ranka tikrina, kiek arti kūdikio galvutė ir lemiamu momentu liepia gimyvei sulaikyt sąrėmį, prakvėpuoti, o pati tuo tarpu ištempia audinius, apsaugodama juos nuo plyšimo; kurioje galima būti šimtu proc. garantuotu, kad į gimyklą netikėtai neįsiverš nepageidautini "tretieji asmenys" (be rimtos priežasties, tokios kaip ekstrinis atvejis); kurioje po gimdymo yra visos sąlygos šalia turėti wc, dušą, bide, arbatinuką (šalia, o ne kažkur koridoriaus gale bendrą visam koridoriui). Kurioje po gimdymo miegi vienoje lovoje su naujagimiu (t.y., jis nedeportuojamas į atskirą lovelę).
Kurioje važiuojama gimyti, o ne kautis - t.y., visos sąlygos iš anksto aptariamos ir sklandžiai vykdomos, ir nebūna taip, kad staiga pasikeičia pamaina, kuri ničnieko apie jas negirdėjo, ar kad gimdanti mamytė turi laisvu nuo sąrėmių laiku parėkauti - ne, nesigulsiu ant stalo, epidūro nereikia, ačiū!

Pavardinkite man prašau variantus, atitinkančius minėtas bazines sąlygas, ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 24 kovo 2013 - 10:52
Kaune yra tokių vietų smile.gif Kai kur net lovelės kūdikiui neduoda :)Mažylio GN WC, dušą, arbatinuką, feną turėjau palatoj, tiesą pasakius gulėjau 5 dienas iš palatos išlindus buvau tik vieną kartą, nes jau buvo nusibodę vienoj vietoj būt smile.gif Tiesa, gimdykloj, kol buvo toks odinis kampas, buvo patiestos paklodės, kad jei tik noras bus galima būtų gulėt, sėdėti, klupėt... ant jo, o ne transformuojamos gimdymo lovos smile.gif 6 valandas prabuvau gimdykloj, didesnę laiko dalį prabuvom tik abu su vyru. Užeidavo tik gydytoja su kuria tariausi. Kadangi buvo padidėjęs mano AKS, teko pabūti su kraujospūdžio matuokliu, tonus matavo trumpai.
Po to tik rytais užeidavo pediatras ir sesutės paklaust ar reikia pagalbos, apžiūrėdavo leliuką. Gydytoja, su kuria tariausi užeidavo kadien. Daugiau niekas nelandžiodavo, tik keičiantis pamainai ateidavo prisistatyt, kas budi ir esant reikalui į ką kreiptis.
Draugė KMUK gimdė prieš 2 mėnesius, gimdykloj sakė labai jauku, niekas nelandžiojo be reikalo, daug įvairių priemonių sąrėmių skausmui malšinti, judėti leido kiek norėjo, oksitocino neleido, kad užgimtų placenta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 24 kovo 2013 - 11:18
Šiaip man atrodo, kad viskas gyvenime turi būti bent kiek estetiška, tiek žindymas ne vidury miesto (.) išvertus, tiek gimdymas kitų vaikų akivaizdoj turi būti labai gerai apgalvotas, kad vis tik nešokiruotų, ypač jei jie mato kad mama kenčia, apie tai kad klykia tai ir kalbų nėra. Juk mažam vaikui gali būti trauma. Žodžiu gimdymas ir gimimas yra bent kokia moters paslaptis, intymi akimirka, kurią turėtų matyt gimdanti mama, vaiko tėtis (beje irgi ne visi stiprių nervų yra), medikas, kuris per daug nesikiša bet kuris jaučiamas šalia kaip palaikantis žmogus. Kiek to natūralumo, gamtiškumo turim viešinti? ir kam? Jei jau nesinori kad seksas būtų ant kiekvieno kampo, jei kovojam prieš paaugles atrodančias kaip stoties mergelės, išvirtusiais (.) ir nuogom subinėm, kodėl tada viešas žindymo, gimdymo demonstravimas, platinimas internete, yra gerai? Ką tai sako apie žmogų, kuris tokiom akimirkom nori būti filmuojamas ir viešai skelbiamas tokioj Youtube, kur bet kas bet kada žiūri platina ir interpretuoja? TAda nebereikia stebėtis komentatorių bukumu. Reikia tik stebėtis tuo kad autorius nesuvokia galimo atoveiksmio į labai specifinį vaizdą. Bent jau internete tikrai ne visi vaizdai yra malonūs pažiūrėti...
Atsakyti