QUOTE(RSTT @ 2013 03 25, 12:56)
Jooo o mamos su epidūru silpnavalės liūūūzerės... o daktarai parazitai tik ir gąsdina oi oi oi... kas čia bus...

draugės gimdymas-atsidarymas truko 30 valandų, - taip taip, iš pradžių GN net nenorėjo patikėt kad ne parengiamieji o jau rimtai, ji norėjo be jokių intervencijų ir štai atsidarinėjimo malonumai trunka nuo šeštadienio iki pirmadienio.
Ajajajaaai... man depresija

čia ironiškai aišku. būkit žmonės nebesipūskit a? nes net nejuokinga tokie pasakymai, pasikėlimai, aš vertesnė, aš geresnė... savo vaikams papasakosiu koks fainas dalykas yra gimdymas ir gimimas. Ką jie rinksis tai bus jų patirtis ir jų situacija.
1.Na mano drauge labai gerai lygiai taip pat ilgai gimde, buvo tikrai sunku, ir ji nebuvo nusistacius pries epidura, netgi paprase jo kai jau buvo nebegalima jo daryt tad jai pasiseke ir ji praejo visa kelia pati, labai uz ja dziaugiuosi. 30 val. aisku be galo sunku, bet svarbu kokiom salygom tos valandos buvo kenciamos, ar jai leista buvo buti vonioj pvz ar netureju puse laiko ant stalo gulet kur ishsvis neisvazduoju kaip galima butu istvert, taigi i kiekviena situacija reiktu ziureti atskirai. Bet gamta gimdanciai moteriai duoda naturalius nuskausminamus-leidzia hormonus, be ju tikrausia butu labai sunku istvert, gamtos ir be epiduro numatyta kaip palengvinti moteriai skausmus.
2. As nesipuciu ir nesakau kad as kazka nugalejau, ar esu uz kazka geresne, as norejau pasakyt kad SAU jauciaus kaip praejus ugni, vandeni ir varines triubas, kad jauciausi sau be galo stipri ir supratau kad parejus sitoki kelia, galesiu padaryti bet ka. Ir sau jauciau pasidizdiavima ir pasitenkinima savimi kad sugebejau buti tokia stipri, nors ir iki gimdymo neabejojau kad tai pareisiu bet nezinojau kaip stipru tai bus
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 25, 13:24)
arši kritika ir smerkimas medicininių intervencijų = fanatizmas

Šiaip yra ne mažai moterų, kurios natūraliai gimdė, bet nepuola mamų, kurios nori nuskausminimo, nes supranta, kad ne visoms lemta pagimdyti su nedideliu skausmu

Jos nėra fanatiškai įtikėjusios į gimdymą
Man buvo lemta gimdyt su dideliu skausmu, bet buvau psichologiskai gerai pasiruosus tam todel apie epidura ne minciu nekilo

O bereikalingos medicinines intervencijos yra istiesu manipuliavimas nezinanciu zmogumi, juk ligonine uz kiekviena ta intervencija pinigus gauna-kuo ju daugiau tuo jiems labaiu apsimoka, nenoriu pasakyti kad gydytojai tuo piktnaudziauja, bet... As nekalbu apie butina med. isikisima kuris gimdyvei yra tikrai butinas. Taciau cezario pjuvis del apsivijusios virksteles yra begediska manipuliacija...