QUOTE(LasiukeUK @ 2013 03 28, 00:06)
Namuose isvis JOKIOS irangos nera, o gimdyti galima atsistojus, atsiklaupus, atsigulus, atsitupus, kaip tik nori. Negi sunku tarp gimdyves koju patiesti kad ir pora svariu ranksluosciu ar tu sanitariniu paklodeliu kurias pakisa po gimdyve kad krauja surinktu (nu pas mus bentjau buvo, tokios 50/50cm)? O gal tiesiog NEPATOGU akuserei priimti gimdyma tokioj pozoj, nes tada ir jai reikes atsitupti, atsiklaupti ar kitaip "nepatogiai" isitaisyti kad viska matytu ir galetu pagauti vaikuti?
nu, matote, jos daug gimdymų priima, ir ne visi sklandūs. Manau, gerai matyti, kas vyksta - tikrai svarbu. Aš už tai, kad ligoninės turėtų patogias pakylas įvairesnėms pozoms. O rankšluostukas ant grindų - čia tokiai superpasitikinčiai savimi supermamytei, kuri geriau už akušeres žino VISKĄ, kurioms tie medikai nereikalingi pro jokį galą ir ji ateina pas juos tik kad vaikelį registruotų.
Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2013 03 28, 01:13)
Daug domiuosi gimdymais, bet niekur negirdėjau apie specialius devaisus gimdymams ne gulom
Na va, dar kartą įrodymas, kokios mes skirtingos - man per sąrėmius gulėti buvo didžiausia kančia, stovint ar sėdint jie buvo bent kokius tris kartus mažiau skausmingi.
Ir aš šiandien pagalvojau, kad reikia to paties palinkėti
Nu jomajo, taigi daugumoj gimdyklų tie "stalai" yra su pekliamu atlošu - sėdimai padėčiai. Kaune kėdutės yra. Tai štai jums ir "devaisai"
Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2013 03 28, 09:53)
Bet kaip keista, iš tiesų juk moteris nebuvo sutverta gimdyti būtinai tik su pagalba, necivilizuotose kraštuose dar ir dabar moterys pačios vienos gimdo ir, manau, visokie plyšimai ir traumos ten retenybė...
O šiaip juk gali akušerė padėti įsistatant petukams, bet jau kai eina kūnelis, ištiesi rankas ir pagauni

Be galo norėčiau tokios patirties
necivilizuotuose kraštuose moters arba vaisiaus mirtis per gimdymą - norma. Jeigu gimdymas klasikinis, sklandus - viskas ok, visi sveiki be jokios pagalbos. Jeigu kokia komplikacija - netaisyklinga vaisiaus padėtis ar plecentos pirmeiga ar dar kas - natūrali mirtis, natūralus bendruomenės atsisveikinimas su gimdyve ir vaisiumi...