Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(JaunasMamukas @ 2014 03 08, 23:37)
Kaip kovojat su savo vyrais, kurie nepritaria vaiko žindymui iki 2 metų??? blink.gif

Mano vyras nėra nepritariantis, nors tai jam atrodo neįprasta, bet puikiai veikia mokslu pagrįsti argumentai, logika daugumą vyrų veikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JaunasMamukas @ 2014 03 09, 01:37)
Kaip kovojat su savo vyrais, kurie nepritaria vaiko žindymui iki 2 metų??? blink.gif

Mušamės box.gif
Jei jis laimi - nemaitinu tą vakrą, kai laimiu aš tada einu žindyt biggrin.gif

O jei rimtai, tai mano vyras nėra nepritariantis vaiko žindymui nei iki 2 metų, nei iki 3. Taip kad ir kovot nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo =Eglė=: 09 kovo 2014 - 11:38
na, čia ne vyrų reikalas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2014 03 09, 13:46)
na, čia ne vyrų reikalas  rolleyes.gif

Na, aš manau, kad tai vyro reikalas taip pat kaip ir moters, juk vaikas abiejų, tai ir sprendimus abu turi priimti.
Manau, kad vyrams dažniausiai reikia pateikti mokslinius faktus, PSO rekomendacijas, bet pabrėžiant naudą vaiko sveikatai, nes visų tų emocinių reikalų vyrai dažniausiai neužskaito kaip rimto argumento. Dar galima paklausti vyro kokią alternatyvą jis siūlo vietoj mamos pieno ir tada atitinkamai pateikti visus minusus tos siūlomos alternatyvos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JaunasMamukas @ 2014 03 09, 00:37)

O kokius argumentus pateikia vyras? Kažkas negerai mamai, vaikui?
Atsakyti
QUOTE(Milk @ 2014 03 09, 11:58)
Na, aš manau, kad tai vyro reikalas taip pat kaip ir moters, juk vaikas abiejų, tai ir sprendimus abu turi priimti.
Manau, kad vyrams dažniausiai reikia pateikti mokslinius faktus, PSO rekomendacijas, bet pabrėžiant naudą vaiko sveikatai, nes visų tų emocinių reikalų vyrai dažniausiai neužskaito kaip rimto argumento. Dar galima paklausti vyro kokią alternatyvą jis siūlo vietoj mamos pieno ir tada atitinkamai pateikti visus minusus tos siūlomos alternatyvos  smile.gif

Bet ne vyrui vaiką maitint.
Tegu pats tuom domisi, jei neužtenka žmonos pareikšto noro vaiką maitint.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2014 03 09, 20:45)
Bet ne vyrui vaiką maitint.
Tegu pats tuom domisi, jei neužtenka žmonos pareikšto noro vaiką maitint.

Reikalas tame, kad artimųjų, o ypač vyro palaikymas yra svarbus daugeliui žindančių moterų. Jei mane pradėtų atakuoti raginimais baigti žindymą, nuolat būtų jaučiama įtampa, nukentėtų santykiai su vyru, nepriklausomai nuo to, ar pasiduočiau spaudimui, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(šakute @ 2014 03 09, 22:33)
Reikalas tame, kad artimųjų, o ypač vyro palaikymas yra svarbus daugeliui žindančių moterų. Jei mane pradėtų atakuoti raginimais baigti žindymą, nuolat būtų jaučiama įtampa, nukentėtų santykiai su vyru, nepriklausomai nuo to, ar pasiduočiau spaudimui, ar ne.

Taip, palaikymas labai svarbu, bet kuo puikiausiai galima apsieit be jo, jei pati mama jaučia, žino, kad vaikui tai yra geriausia. Mane aplinkiniai (ne visi, aišku) atakavo raginimais baigti žindyti nuo pirmųjų mėnesių. Nuo mandagių patarimų iki pasišlykštėjimo pilnų komentarų, nors viešai nemaitinau ir tokios reakcijos tikrai nesitikėjau. Vyras irgi siūlydavo baigti maitinimą, bet aš supratau, kad jis tą siūlo, nes gailisi manęs, jo nuomone, tada galėčiau pailsėti, gal vaikas miegotų naktį ir pan. Vaikui augant jis vis labiau įsitikina, kad maitinimas ir vaiko jautrumas nesusiję, tad ir paraginimų beveik nebegirdžiu. Todėl ir klausiau JaunoMamuko, kodėl vyras ragina baigti maitinti vaiką.
Atsakyti
Jis sako kad dukryte jau per didele + uosviene man atrodo yra kazka pasakius irgi vyrui g.gif
Atsakyti
QUOTE(JaunasMamukas @ 2014 03 16, 23:41)
Jis sako kad dukryte jau per didele + uosviene man atrodo yra kazka pasakius irgi  vyrui g.gif

Nelaikyčiau to rimtu argumentu. Nežinau, kokio amžiaus jūsų mergytė, bet metinukas vaikas ar kiek vyresnis man tikrai neatrodo didelis. Apskritai vaiko didumas- kiekvieno skirtingai suvokiamas.
Apie žindymo naudą yra daug info. Gal padėtų, jei duotumėte vyrui pasiskaityti? Aišku, vyresniam vaikui mp- jau ne pagrindinis maistas, bet vis tiek labai naudingas. Galiausiai tai spręsti turi mama atsižvelgdama į vaiko poreikius. Jei jūsų dukrai dar labai reikia mp, tai nutraukimas nebus gerai. Uošvienės nuomonė gali būti tik patariamoji, bet ne nurodymas, jūsų vaikas, jums ir spręsti.
Atsakyti
Sveikos mamyte 4u.gif Vis paskaitinedavau jusu postus nusiramindavau ir auginau toliau savo karalaite. Bet manau jau pribrendo reikalas parasyti. Mano dukrytei 1 metai ir 10 men. Buvo laikas kai ji MP zysdavo ir valge maista puikiai, bet jau koki pusmeti jinai nenori maisto. viskas ka jinai per diena suvalgo yra kaip vistos palesiojimas labiau, nei valgymas. Man truputi jau kelia nerima toks nevalgymas maisto. Gauna MP kada nori ir kiek nori. Kaip nori taip vartyk gaunasi kad jai MP yra pagrindinis maistas. Neserga auga normali, kraujas geras. Neturiu su kuo pasitarti kaip elgtis toliau. Mano vyras nesikisa i sita reikala. Jo nuomone jei vaikas sveikas ir normaliai auga reiskiasi jai pakanka maistiniu medziagu. Jusu tarpe tikrai yra mamyciu kurios ilgai maitinote vaikus. Pasidalinkite savo patirtimi. Ar buvo kam is jusu tokiu problemu su maistu ir idomu kaip jos issisprende 4u.gif Busiu dekinga uz jusu nuomones wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sontelis @ 2014 04 09, 11:54)
Sveikos mamyte 4u.gif  Vis paskaitinedavau jusu postus nusiramindavau ir auginau toliau savo karalaite. Bet manau jau pribrendo reikalas parasyti. Mano dukrytei 1 metai ir 10 men. Buvo laikas kai ji MP zysdavo ir valge maista puikiai, bet jau koki pusmeti jinai nenori maisto. viskas ka jinai per diena suvalgo yra kaip vistos palesiojimas labiau, nei valgymas. Man truputi jau kelia nerima toks nevalgymas maisto. Gauna MP kada nori ir kiek nori. Kaip nori taip vartyk gaunasi kad jai MP yra pagrindinis maistas. Neserga auga normali, kraujas geras. Neturiu su kuo pasitarti kaip elgtis toliau. Mano vyras nesikisa i sita reikala. Jo nuomone jei vaikas sveikas ir normaliai auga reiskiasi jai pakanka maistiniu medziagu. Jusu tarpe tikrai yra mamyciu kurios ilgai maitinote vaikus. Pasidalinkite savo patirtimi. Ar buvo kam is jusu tokiu problemu su maistu ir idomu kaip jos issisprende 4u.gif  Busiu dekinga uz jusu nuomones wub.gif

Jūsų vyras man atrodo mąsto labai protingai, juk kaip pati rašėte - "Neserga auga normali, kraujas geras.". Dabar ligų sezonas, kimba daug virusų, gal neserga mergaitė būtent dėl didelio kiekio MP? smile.gif Faktas, kad žindymas pradės retėti, faktas, kad tada pradės daugiau valgyti, tad klausimas lieka, ar jūs pasiruošus to laiko sulaukti. Jūs su vyru geriausiai matote, ar nieko netrūksta dukrai, kol ji atrodo sveika, aš nesirūpinčiau, nes kai nori, valgyti kietą maistą gali, reiškia iš esmės problemos nėra. Mano dukra irgi valgo tai daugiau, tai mažiau (vos "palesioja"), bet matau, kad pagrindo nerimui nėra, todėl nematau ir problemos, kurią reikėtų spręsti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šakute: 09 balandžio 2014 - 17:50