Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

smile.gif na jei jus tikit tuo, ka paraset ir jums to pakanka puiku..bet man nereikia tyrimu kad zinociau, kad zindymas duoda daug..vien gebejimas valgyti turint saika ir neturejimas virsvorio problemu - geras zarnyno darbas yra daug..kuo pasigirti musu kartos zmones ne visada gali - kiek yra negalinciu atsitraukti nuo saldytuvo ir sprendzianciu savo problemas pavalgymu - galavimasis su kilogramais neprideda sveikatos..o ir kam tos dvasines kancios kai griauzies del to...be to..ne dabar reikia lyginti vaikus..ir ne siam momentui reikia aiskintis kas kiek turi itakos..zindymas duoda pagrindus gerai sveikatai..tai platforma ant kurios jus dedat visa kita ..realiai kai sitie vaikai bus pasieke 40-50 metu - va tada ir ziuresim kokie jie....nes kol jaunas organizmas, jis tiesiog sugeba regeneruotis..prisitaikyti prie daugelio dalyku net ir nelabai palankiu..bet..viskas turi savo kaina..toks atsainumas, kaip mastot - taip pat tures savo kaina..kokia - jei gyvensim - pamatysim..sitam pasauly, kuriame tenka paciam daryti svarbius sprendimus ir jausti atsakomybe uz save ir kitus..Mp ko gero vienintelis variantas gerai pradeti savo darba auginant vaikus..o visa kita ka idesi, kaip rodysi ir pristatysi savo iprocius, savo gyvenimo buda..taip perims ir vaikai..

QUOTE(Ciccio @ 2014 06 17, 15:48)
smegenų vystymuisi didžiausią įtaką daro pojūčių stimuliavimas ir lavinimas nuo ankstyvo amžiaus, o imuninė sistema formuojasi ne dėl pieno, jis neturi tam jokios įtakos. Čia lygiai tas pats, kaip imunitetą stiprinti vitaminu C - imuninė sistema paveldima genų lygmeniu ir formuojasi veikiama rizikos faktorių, ką valgai - didelės reikšmės neturi.
Jei pienas išties kažką lemtų, tai būtų pastebima ir be kažkokių tyrimų.

Atsakyti
Na taip taip, motinos pienas vaikui garantija, kad jis nebus nutukęs, bus Nobelio premijos laureatas ir apskritai - supermenas, turės gerą darbą, bus turtingas ir laimingas biggrin.gif Ir tėvų genai visiškai nieko nelemia. Ak, ir taip, nepamirškim paminėti, kokia niūri ateitis laukia nežindytų vaikų - visi jie išmirs nesulaukę 50 biggrin.gif išgyvens tik žindyti iki dviejų metų. Joa, nes iki 50 metų motinos pienas vis dar saugos jau gerokai pagyvenusį vaikiuką, kuris be abejonės - nerūkys, negers, valgys tik ekologiškai, nepatirs streso ir t.t. Jei vaikas paliegęs, gali jam nors į veną leisti savo pieną - nieko tai nepakeis.
Turbūt, kone didžioji mano kartos dalis užaugusi maitinama mišinukais (nors net nesiimu lyginti tųmečių mišinių su dabartiniais) ar, geriausiu atveju, nutrauktu pienu - ir?
Pati žindau, bet tas fanatizmas ir kulto darymas iš žindymo jau per gerklę lenda. Motinos pienas - geriausia, ką gali duoti mama vaikui, mda galiu sugalvoti kokį šimtą geresnių dalykų smile.gif
Atsakyti
smile.gif mano mociute sakydavo: Vaikeli, man nesvarbu ka galvoja ir daro kiti, svarbu, ka galvoji ir darai Tu..siulyciau ir Jums tiesiog zindyti ir maziau skaudentis del to, kas koki kulta ar fanatizma is to daro...laikas sau - brangus malonumas auginant vaikus..ir vargu ar verta ji gaisti tustiems pokalbiams ir tusciom mintim..juolab yra visagalis Googlas ir galima daug informacijos rasti ir apie zindyma, ir apie imuniteta ir apie visus kitus dalykus su tuo susijusius 4u.gif

QUOTE(Ciccio @ 2014 06 18, 14:20)
Na taip taip, motinos pienas vaikui garantija, kad jis nebus nutukęs, bus Nobelio premijos laureatas ir apskritai - supermenas, turės gerą darbą, bus turtingas ir laimingas biggrin.gif Ir tėvų genai visiškai nieko nelemia. Ak, ir taip, nepamirškim paminėti, kokia niūri ateitis laukia nežindytų vaikų - visi jie išmirs nesulaukę 50 biggrin.gif išgyvens tik žindyti iki dviejų metų. Joa, nes iki 50 metų motinos pienas vis dar saugos jau gerokai pagyvenusį vaikiuką, kuris be abejonės - nerūkys, negers, valgys tik ekologiškai, nepatirs streso ir t.t. Jei vaikas paliegęs, gali jam nors į veną leisti savo pieną - nieko tai nepakeis.
Turbūt, kone didžioji mano kartos dalis užaugusi maitinama mišinukais (nors net nesiimu lyginti tųmečių mišinių su dabartiniais) ar, geriausiu atveju, nutrauktu pienu - ir?
Pati žindau, bet tas fanatizmas ir kulto darymas iš žindymo jau per gerklę lenda. Motinos pienas - geriausia, ką gali duoti mama vaikui, mda galiu sugalvoti kokį šimtą geresnių dalykų smile.gif

Atsakyti
O jau tik nereikia man aiškinti ir siūlyti, ką turiu daryti ypač visokių močiučių išmintimis biggrin.gif Nikolia, tu matyt pati nežindyta, jei jau kažkokius skaudenimus įžvelgi. Take it easy ir eik, paprašyk mamos, kad pažindytų - nurimsi biggrin.gif
Buvau gerokai ir nemaloniai nustebinta, kai Antakalnio ligoninėje po gimdymo buvo brukamas tas žindymas ir aiškinama, kad mišinukai yra blogis. Gerai, kad man jau ne pirmas kartas, ir žinau, kada pas man atsiranda pienas, kiek jo būna pradžioje, bei kaip suderinti pradžioje žindymą ir primaitinimą, kad ir nuo krūties neatprastų ir alkana neliktų. Bet pirmakartės rikdė tuos savo vaikiukus, kad net man pačiai verkt norėjos. Ir kam? Dėl kvailų ambicijų ir įsitikinimo, kad reikia maitint tik krūtim?
O Googlėj, Nikolia, galima rasti daug visokios informacijos, tame tarpe ir tyrimų, kad kūdikio maitinimo būdas visiškai neturi įtakos jo sveikatai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 19 birželio 2014 - 04:43
QUOTE(Ciccio @ 2014 06 17, 14:48)
o imuninė sistema formuojasi ne dėl pieno, jis neturi tam jokios įtakos.

Klystate: " A number of factors in the perinatal period, notably immigration from rural low-income to rich developed settings, caesarean delivery, breastfeeding and antibiotic abuse have profound effects on the microbiota and on immunoregulation during early life that persist into adulthood." (prmas pasitaikęs straipsnis, galima rasti daugybę)
Mokslas pripažįsta motinos pieno naudą, todėl žindymas ir yra rekomenduojamas ir skatinamas. Girdėjus esu tik vieną vienintelį tyrimą "paneigiantį" MP naudą, bet jis sulaukė daug kritikos iš profesionalų, kurią perskaičiusi įsitikinau, kad jis nevertas dėmesio.
Atsakyti
Mokancios anglu kalba gali be problemu rasti ir perskaityti mokslinius tyrimus, irodancius stipru rysi tarp imuniteto formavimosi ir maitinimo motinos pienu.
Cia tik keletas pavyzdziu:

Breastfeeding, the Immune Response, and Long-term Health

Breast-Feeding and Its Role in Early Development of the Immune System in Infants: Consequences for Health Later in Life

How Breastfeeding Transfers Immunity To Babies
Atsakyti
Oi mergaites, paskaiciau jusu kalbu truputuka...... Juk tai taip individualu..... cia kaip religija vieni tiki, kiti ne smile.gif kam priimtina, kam ne. Kas tingi terliotis, nes papildomas rupestis..... receptu nebuna ir nebus tinkanciu visiems. Tikrai reikia maziau i kitus ziureti. As savo pagranduka iki 3 metuku maitinau...... ir visi aplinkiniai stebejosi..... bet as manau kad tai vaikui tik i nauda..... o jau koks tasmusu risys su maziuku, tai neapsakysi ax.gif stiprybes jums maitynancios mamytes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenukas @ 2014 06 19, 23:35)
Oi mergaites, paskaiciau jusu kalbu truputuka...... Juk tai taip individualu..... cia kaip religija vieni tiki, kiti ne  smile.gif kam priimtina, kam ne. Kas tingi terliotis, nes papildomas rupestis..... receptu nebuna ir nebus tinkanciu visiems. Tikrai reikia maziau i kitus ziureti. As savo pagranduka iki 3 metuku maitinau...... ir visi aplinkiniai stebejosi..... bet as manau kad tai vaikui tik i nauda..... o jau koks tasmusu risys su maziuku, tai neapsakysi ax.gif  stiprybes jums maitynancios mamytes 4u.gif

Maitinau ne iki 3-ju,bet rysys stiprus...ar manote,kad tik taip atsiranda mamos-vaiko rysys wink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 06 17, 16:48)
smegenų vystymuisi didžiausią įtaką daro pojūčių stimuliavimas ir lavinimas nuo ankstyvo amžiaus, o imuninė sistema formuojasi ne dėl pieno, jis neturi tam jokios įtakos. Čia lygiai tas pats, kaip imunitetą stiprinti vitaminu C - imuninė sistema paveldima genų lygmeniu ir formuojasi veikiama rizikos faktorių, ką valgai - didelės reikšmės neturi.
Jei pienas išties kažką lemtų, tai būtų pastebima ir be kažkokių tyrimų.

Klistate teigdama, kad neturi jokios itakos. Su pienu vaikas gauna mamos antikuniu, tad imunines sistemos formavimui pirmus 6 men. MP turi tiesiogine itaka. Veliau jau ne taip, bet pirmus 6 men. mamos privalo maitinti savo kudiki. Cia gamtos desnis...Ar matete, kad gyvunai savo jaunikliams kazka kita siulytu vietoj pieno? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Neta& @ 2014 06 20, 00:12)
Maitinau ne iki 3-ju,bet rysys stiprus...ar manote,kad tik taip atsiranda mamos-vaiko rysys  wink.gif  biggrin.gif

Nagi mamytres poste aiskaii parasyta, kad viskas individualu. Kartais mamos -vaiko rysys buna ir per stiprus, kas irgi negerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2014 06 20, 09:28)
Kartais mamos -vaiko rysys buna ir per stiprus, kas irgi negerai smile.gif

Gali būti nesveikas, bet per stiprus?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neta& @ 2014 06 19, 23:12)
Maitinau ne iki 3-ju,bet rysys stiprus...ar manote,kad tik taip atsiranda mamos-vaiko rysys  wink.gif  biggrin.gif

Be abejo ne vien del to.... santikiai.....
Jo, bet mano mintis buvo butent kad labai individualu, tas kas mums nepriimtina, aplamai nesam linke net svarstyti smile.gif
Atsakyti
Aš pati maitinu savo mažylį, tačiau nesu nusitačiusi prieš mišinius. Reikia nepamiršti, kad mišiniai visų pirma buvo sukurti našlaičiams, vaikučiams, kurie neturėjo mamyčių. Tiems vaikučiams tai buvo vieninteė galimybė likti gyviems. Nors gamtoje mirtis yra įprastas dalykas ir tai yra natūrali atranka. Taip pat tai gali būti išsigelbėjimas tuomet, kai mama sunkiai serga ir vartoja stiprius vaistus arba yra iš tų nedaugelio, kurios pieno neturi.
Visas blogumas prasidėjo tada, kai viskas padvelkė pelnu. Tiesiog tai yra labai pelninga ir tam tikros kompanijos yra suinteresuotos parduoti kuo daugiau mišinių. Reklamos pagalba išplaunamos mums smegenys ir mes imam tikėti, kad turim teisę pasirinkti kokiu būdu maitinti. Tačiau iš tiesų neturim pasirinkimo galimybės. Kas bent kiek dupranta kaip veikia komercija, tuomet žino apie ką aš kalbu, nenoriu plėstis šia tema.

O kalbant apie pieno naudą, kažkada labai domėjausi šia tema ir ieškojau kokių nors atliktų mokslinių studijų. Taigi viename Australijos pediatrų furnale paskelbtos dvi studijos. Vienoje stebėti vaikai iki 6metų ir neoastebėtas joks ryškus skirtumas tarp maitintų mamos pienu ir mišiniu. Kitoje studijoje stebėti vaikai iki dvylikos metų. Pastebėta, kad skirtumai ima ryškėti maždaug nuo 7metų, kai vaikai ima eiti į mokyklą ir su kiekvienais metais skirtumai vis ryškėja. Tačiau reikia atkreiti dėmesį, jog neįvertinti kai kurie faktoriai. Tokie kaip mokykla, draugai, aplinka, tėvų socialinė padėtis ir pan., kas taip pat daro didelę įtaką.

Aš manau, kad kiekviena mama turėtų pati maitinti mažylį savo pienu ir nesvarbu ji to nori ar ne, bet svarbu, kad vaikas to nori. Juk 9mėn organizmas tam ruošėsi, kūrė pienelį tokį, kokio reikia mažyliui ir mes neturim teisės to atimti iš savo vaikučių. Gimęs kūdikis jau yra tobula asmenybė ir ne mes sprendžiam, o jis sprendžia kas jam geriau.
Atsakyti