Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Milk @ 2014 07 03, 12:39)
Maždaug prieš mėnesį per žinias girdėjau, kad UK skirtingose ligoninėse vienas kūdikis mirė o berods 14 buvo apnuodyti. Visi jie buvo neišnešioti ir dirbtinai maitinami. Tačiau noriu pabrėžti, kad visi vaikučiai buvo maitinami ne mišiniu, bet spec. zondu tiesiai į kraują. Tiesiog kai tokie mažiukai, jų skrandukas dar nesubrendęs, todėl negalima maitinti įprastu būdu.

neisnesiotiems kudikiams zondu (beje ne i krauja, o i skrandi) gali buti leidziamas tiek misinukas, tiek nutrauktas pienas (jeigu mama tik jo turi). Bet neziurint to, KAS bus leidziama per zonda, bus trauktuojama, kad kudikis maitinamas DIRBTINAI.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 07 04, 13:24)
neisnesiotiems kudikiams zondu (beje ne i krauja, o i skrandi) gali buti leidziamas tiek misinukas, tiek nutrauktas pienas (jeigu mama tik jo turi). Bet neziurint to, KAS bus leidziama per zonda, bus trauktuojama, kad kudikis maitinamas DIRBTINAI.

http://www.nursingti...5072612.article tik ten ne mišinėlis, o intraveninis maistingas skystis turėjęs patogeninių bakterijų.

Dėl sterilumo - pienas natūraliai neturi patogeninių mikroorganizmų, o ant krūtų normaliai yra ne daugiau bakterijų nei kitur ant kūno, be to, piene yra antibakterinių medžiagų, kurios padeda ligų prevencijai.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 07 04, 13:28)
na, kaip tai apsaugo nuo alergenų, jei dažnai moteriai užvalgius alergizuojančių maisto produktų (braškių, riešutų, pieno produktų, šokolado - nors mama nealergiška) vaikui pasireiškia alerginės reakcijos?



Bet jūs supraskite esminį dalyką - kaltas ne motinos pienas, o braškė, riešutai, karvės pienas ir t.t. Juk kiekviena mama dar būdama nėščia domisi viskuo, kas susiję su jos mažylio gerove, todėl domisi ir žindymu. Ir tikrai kiekviena žino tą galimai "pavojingų" produktų sarašą. Čia tas pats kaip nėštumo metu pavojinga valgyti skystai virtus/keptus kiaušinius, minkštus sūrius, tam tikrų rūšių žuvis ir t.t. Juk vengėt to? Jeigu ne, tuomet nėra ką diskutuoti, nes čia jau elementaraus rūpesčio stoka.
Asmeniškai aš manau, kad jums tiesiog trūksta informacijos apie žindymo naudą, todėl jūs skubat viską neigti, net nepasidomėjusi kaip yra iš tiesų. Toks žmogaus tipas, nieko blogo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milk @ 2014 07 04, 16:45)
Bet jūs supraskite esminį dalyką - kaltas ne motinos pienas, o braškė, riešutai, karvės pienas ir t.t. Juk kiekviena mama dar būdama nėščia domisi viskuo, kas susiję su jos mažylio gerove, todėl domisi ir žindymu. Ir tikrai kiekviena žino tą galimai "pavojingų" produktų sarašą. Čia tas pats kaip nėštumo metu pavojinga valgyti skystai virtus/keptus kiaušinius, minkštus sūrius, tam tikrų rūšių žuvis ir t.t. Juk vengėt to? Jeigu ne, tuomet nėra ką diskutuoti, nes čia jau elementaraus rūpesčio stoka.
Asmeniškai aš manau, kad jums tiesiog trūksta informacijos apie žindymo naudą, todėl jūs skubat viską neigti, net nepasidomėjusi kaip yra iš tiesų. Toks žmogaus tipas, nieko blogo  smile.gif

Mieloji, tai tu suprask tokį dalyką, kaip motinos pienas gali apsaugoti nuo alergijų, jei pats pienas perima alergenus iš motinos kraujo? Vaikas nevalgo braškių, riešutų ar karvės pieno, vaikas valgo motinos pieną.
Kitas dalykas, domėjausi daug, todėl kai kurie teiginiai apie motinos pieną mane glumina - kadangi pačiai teko kurį laiką studijuoti mediciną, be to artimoje aplinkoje yra gydytojų. Antikūnai, kurie apsaugo nuo ligų, kuriomis sirgo motina perduodami vaisiui dar esant gimdoje - per placentą, žindymas neturi su tuo nieko bendra. Motinos piene randami antikūnai geriausiu atveju teapsaugo nuo žarnyno infekcijų, kurios lengvai išvengiamos, jei kūdikis nemaitinamas iš nešvarių indų. Ir kūdikiams, kurių jautri virškinimo sistema, be abejo - motinos pienas lengviau virškinamas. Tačiau, tokie kūdikiai, didelė tikimybė, kad vistiek dažnai turės virškinimo, tuštinimosi ir kitų žarnyno problemų, tiesa, maitinami pienu jų turės ne taip dažnai kaip maitinami mišinuku, bet bet kokiu atveju - problemų neišvengs.
Tai štai ir visa medicininė nauda.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 07 05, 07:59)
Tai štai ir visa medicininė nauda.

http://jn.nutrition.....expansion.html lentelė su motinos piene esančiom medžiagom, darančiom įtaką vaiko imunitetui.
Atsakyti
QUOTE(šakute @ 2014 07 05, 13:14)
http://jn.nutrition.....expansion.html lentelė su motinos piene esančiom medžiagom, darančiom įtaką vaiko imunitetui.

galinčiomis daryti įtaką - paskaityk pastabą lentelės apačioje smile.gif kaip ir sakiau, motinos pienas dar nė vieno paliegusio neišgydė.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2014 06 23, 13:46)
Nu nenoreciau sutikti. "Sveikos mitybos" savoka yra labai jau naujas dalykas, palyginus su zmonijos istorija.
O motinos kaip gamino auksciausios kokybes piena taip ir toliau gamina. Nesakau, kad mityba VISISKAI neturi itakos pieno kokybei ar kiekybei, kazkiek turi. Bet jeigu palyginsim kad ir nelabai sveikai besimaitinancios mamos pieno kokybe ir privalumus vaiko sveikatai su sintetiniu, vaikui nenaturaliu dziovinto karves pieno misiniu - mamos pienas VISADA duos vaikui daugiau naudos.


Na kaip matau "sveika maitinimasi" tik suprantate kaip ekologiska,o as kalbu apie maitinimasi be alergenu,t.y. kas gali sukelti kudikiui alergija,pvz. braskes,pomidorai ir pns.
Sakote "motinos gamina piena"... biggrin.gif Sakote TIK KAZKIEK pieno kokybei,turi itakos motinos mityba ... matyt tiek ir suprantate apie tai,jei taip mastote wink.gif Duos naudos motinos pienas TIK tada,jei...ji maitinsis kokybisku ir be jokiu priedu maistu,kurie gali sukelti (tuo metu ar net ir veliau) kudikiui alergija. Pasidomekite kiek vaiku patapo alergiski dabar ir kiek ju buvo pries desimt-dvidesimt metu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Milk @ 2014 07 04, 17:45)
Bet jūs supraskite esminį dalyką - kaltas ne motinos pienas, o braškė, riešutai, karvės pienas ir t.t. Juk kiekviena mama dar būdama nėščia domisi viskuo, kas susiję su jos mažylio gerove, todėl domisi ir žindymu. Ir tikrai kiekviena žino tą galimai "pavojingų" produktų sarašą. Čia tas pats kaip nėštumo metu pavojinga valgyti skystai virtus/keptus kiaušinius, minkštus sūrius, tam tikrų rūšių žuvis ir t.t. Juk vengėt to? Jeigu ne, tuomet nėra ką diskutuoti, nes čia jau elementaraus rūpesčio stoka.


Na ir vaikiskas mastymas... biggrin.gif "kaltas ne motinos pienas,o...braskes,riesutai"...o kad nuo tokiu produktu,uzvalgius motinai,o po to ,pamaitinus kudiki,tolimesne seka,kudikio alergija,tai...na matyt reikia pribresti,kad tai suvokti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neta&: 05 liepos 2014 - 19:12
Gal kas nors galėtų pasidalinti tyrimais apie alergenus motinos piene dėl jos vartojamų "probleminių???" maisto produktų?
Atsakyti
QUOTE(tuštuš @ 2014 07 09, 22:54)
Gal kas nors galėtų pasidalinti tyrimais apie alergenus motinos piene dėl jos vartojamų "probleminių???" maisto produktų?


Kokių konkrečiai tyrimų jūs norite? rimtus tyrimus ir jų rezultatus pakankamai sunku gauti mums paprastiems vartotojams, nes jie prieinami dažniausiai tik medikams. O "delfio" lygio straipsniuose nežinau kiek ten to patikimumo....

Kad į motinos pieną patenka alergenai, tai faktas, tačiau koks jų tikrasis poveikis, tai klausimas. Yra teorijų tvirtinančių, kad nereikia kūdikio saugoti nuo galimai dirginančio maisto, kaip tik reikia jį "pristatyti", kad organizme "užsisuktų" mechanizmas, kuris ateityje apsaugos vaiką nuo tų pačių alergijų. Kiti tvirtina, kad reikia vengti galimai alergizuojančių produktų. Taip pat reikia nepamiršti, kad daugeliu atvejų alerginę reakciją sukelia cheminiai elementai esantys maisto produktuose, todėl pvz. suvalgius morką iš savo daržo gali nieko nenutikti, o morka iš prekybos centro gali sukelti alerginę reakciją.

Šiuo metu rekomenduojama laikytis dviejų dalykų, kad apsaugoti kūdikį nuo alergijų ateityje:
1. Nerūkyti (pasyvus rūkymas taip pat įeina) nėštumo metu.
2. Išimtinai maitinti kūdikį tik savo pienu pirmus 4-6mėn.

Bet juk mes visi suprantame jog šios rekomendacijos gali pasikeisti bet kurią dieną. Tyrimai vis dar atliekami ir kartais rezultatai prieštarauja vieni kitiems.


Aš pati auginu alergišką vaiką ir mano gydytoja sako, kad maistas niekada nėra pirminė alergijos priežastis, jis yra tik dirgiklis. Pasak jos, vaikai gimsta jau alergiški ir kol jų organizmas pilnai nesubręsta ir nepradeda pats gaminti sekrecinių imunoglobulinų, tol matome alergijos pasireiškimus (populiariausias - bėrimas). Na, o imunoglobulinų lgis pas vaikus pasiekia suaugusiųjų lygį nuo dviejų metu amžiaus. Todėl ir PSO rekomenduoja maitinti krūtimi iki dviejų metų, nes vaikas gauna imunoglobulinų su mamos pienu.
Atsakyti
Apie delfinius ir visokius kitokius "tyrimus" ar jų pateikiamas tyrimų "santraukas" aš nekalbu.
O rimti tyrimai yra manau pakankamai prieinami interneto dėka ir eiliniam vartotojui, žinoma, dažniausiai pilnos prieigos prie duomenų bazių yra mokamos, bet... Paskutinius psl. buvo nemažai nuorodu į straipsnius apie žindymo įtaką imunitetui ir pan., tad smalsu, ar nėra kuri užmačius tyrimų apie motinos valgomų produktų įtaką vaikui per pieną.

Atsakyti
Kai aš ieškau kokios rimtesnės info tai beveik visad atsiduriu pediatrų žurnaluose publikuojamų straipsnių duomenų bazėse, tačiau ten reikia registruotis, o užsiregistravus kaip paprastam vartotojui, tai ne visi straipsniai prieinami - daugiausiai duoda tik įžangą paskaityti smile.gif
O kalbant šia konkrečia tema, tai kaip pastebėjau tyrimų yra daug, bet jų visų išvados skirtingos. Kolkas sutariama dėl vieno dalyko - motinos pienas žalos padaryti tikrai negali. Kokią konkrečią naudą daro - vis dar aiškinmasi.
Atsakyti
QUOTE(tuštuš @ 2014 07 09, 19:54)
Gal kas nors galėtų pasidalinti tyrimais apie alergenus motinos piene dėl jos vartojamų "probleminių???" maisto produktų?

Aš irgi nesupratau, kokių tyrimų norite g.gif Yra žinoma, kad alergenai patenka į pieną, ir gali sukelti reakciją alergiškam vaikui (pvz. karvės pieno baltymai), ir yra žinoma, kad žindymas (ir jo trukmė) yra svarbus alergijų prevencijai.
Atsakyti