Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(Notmiau @ 2013 04 27, 16:58)
na greit reaguoja, bet ne tokiu reaktyviniu greiciu, kad treciadieni pasikeitus, penktadieni jau naujoj saskaitoj pinigai butu.
per 48 val duomenys buna pakeisti.
kita savaite (jei gaunate, kas savaite) turetu but jau i naujaja saskaita pervesta.

dekui uz atsakyma.
Tiesiog neramu, nes tik patvirtino mums tuos taxus, bankas uzblokavo ta saskaita. Tai is keturiu savaitiniu pervedimu gavom tik 1. Keli nenuejo i ta uzblouota saskaita, o vakar neatejo ir i nauja...

Atsakyti
Nesitikekit tu pasalpu vos tik atvyke i sali. Visu pirma reikia atitikti salygas joms gaut,antra ju reikes laukt tikrai ne 1 ir ne 2 men. Ir as labai abejoju ,kad per menesi laiko jus sugebesit pilnai isikurti,kad galetumete pasiimti vaikucius. Sakau tai is patirties,nes menuo ar du isikurimui tikrai mazai,jie prabegs ne nepajusit. Mazu maziausia ir tik dideles sekmes atveju jau "stovesit ant koju" po nemaziau puses metu.....as irgi galvojau atvaziuodama,kad oi cia viskas greit ir gerai gausis,deja realybe kitokia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zanku: 27 balandžio 2013 - 18:41
QUOTE(Zanku @ 2013 04 27, 18:41)
Nesitikekit tu pasalpu vos tik atvyke i sali. Visu pirma reikia atitikti salygas joms gaut,antra ju reikes laukt tikrai ne 1 ir ne 2 men. Ir as labai abejoju ,kad per menesi laiko jus sugebesit pilnai isikurti,kad galetumete pasiimti vaikucius. Sakau tai is patirties,nes menuo ar du isikurimui tikrai mazai,jie prabegs ne nepajusit. Mazu maziausia ir tik dideles sekmes atveju jau "stovesit ant koju" po nemaziau puses metu.....as irgi galvojau atvaziuodama,kad oi cia viskas greit ir gerai gausis,deja realybe kitokia...

Pilnai isikurti niekas nesitiki,taciau bent jau vieta tureti,kur vaikus atsivezti,juolb mano atveju,didzioji i mokykla nuo rugsejo turi eiti... Db lanko airijoj,is cia i Uk keliames,tad supratima,kaip ir kas uzsienyje yra,turim realu...
Atsakyti
Turiu ir as klausimeli ax.gif noretume dirbti abu(dabar dirbam tik 1);noreciau atsivezt mama i uk,kad butu su mazameciais vaikais;ji Lt gauna invaliduma 2gr;ar yra sansu kazi Lt atsisakius invalidumo ja gaut uk?kokios tai proceduros?kur kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(zirniuke @ 2013 04 28, 16:21)
Turiu ir as klausimeli ax.gif noretume dirbti abu(dabar dirbam tik 1);noreciau atsivezt mama i uk,kad butu su mazameciais vaikais;ji Lt gauna invaliduma 2gr;ar yra sansu kazi Lt atsisakius invalidumo ja gaut uk?kokios tai proceduros?kur kreiptis?

reikes praeiti komisija ir ne faktas,kad jai paliks invaliduma.daznai LT 2 grupe cia nuima,nes skaitosi,kad tas nera sunkus sveikatos defektas.ji gali gauti invalidumo ismokas is LT jai esant UK.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salunja: 28 balandžio 2013 - 17:42
Labukas visiems!!! Pora metu dirbau self employed, dabar nuo kovo apie menesi pradirbau kaip samdomas darbuotojas...siuo metu jau kaip menesi sedziu be darbo, aisku iesku kito bet nelabai tai lengva...esu nescia ir net nezinau kaip geriau elgtis...ar reikia eiti i jobcentra ir registruotis kaip bedarbe, kazkaip nesciuju nelabai i darba priema o jei ir atsiras vietele man ar butinai pranesti kad esu nescia,kol kas nelabai matosi nes esu nekudute bet greit viskas matysis... atsiprasau uz kvailus klausymus... nu net nezinau..tikrai esu pasimetusi ka mergaites patartumet...isanksto aciu atsiprasau jei ne i tema tada nusiuskit kur geriau paklausti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lennok85 @ 2013 04 30, 19:04)
Labukas visiems!!! Pora metu dirbau self employed, dabar nuo kovo apie menesi pradirbau kaip samdomas darbuotojas...siuo metu jau kaip menesi sedziu be darbo, aisku iesku kito bet nelabai tai lengva...esu nescia ir net nezinau kaip geriau elgtis...ar reikia eiti i jobcentra ir registruotis kaip bedarbe, kazkaip nesciuju nelabai i darba priema  o jei ir atsiras vietele man ar butinai pranesti kad esu nescia,kol kas nelabai matosi nes esu nekudute bet greit viskas matysis... atsiprasau uz kvailus klausymus... nu net nezinau..tikrai esu pasimetusi  ka mergaites patartumet...isanksto aciu atsiprasau jei ne i tema tada nusiuskit kur geriau paklausti  4u.gif  4u.gif  4u.gif

sveika.apie nestuma pagal istatyma neprivalai pranest,kol nesueina 15sav iki gimdymo datos.darbo ieskokis drasiai,nebutina sakyt,kad nescia,tik ziurek,kad butu pagal jegas.i job centr'a gali eit,niekas nieko nesakys,kol ieskosi darbo bent kazkokius pinigelius gausi.
Atsakyti
Aciukas 4u.gif dar klausimelis o jei as kai liks 15 savaiciu busiu uzregistruota tam jobcentre,tai busiu nedirbancia, tai isvis jokiu pinigu negausiu kol sedesiu su vaikeliu
??? gal kokie benefitai priklausys??? na tikrai nesiruosiu sedet ant benefitu...net niekada juos negaudavau... bet dabar kai busiu su mazu leliuku kol neisaugs tai ar gausiu nors kazka ar nepriklauso isvis nieko...jei rasiu dabar darba tai ne faktas kad kai pamatys darbdavys pilva kad nepasakys iseiti...taupau pinigeliu bet tikrai ilgam ju neuzteks...tai vat galvoju kaip geriau pasielgti kad iki to kol galesiu dirbti pragyventi...nes turiu du vaikucius ir reikia ir ju islaikyti(uz juos gaunu 33.70svaru i savaite bet daugiau tai nieko) na labai liudna kad dabar be darbo..galeciau dar sutaupyti iki kol vaikelis gims...atsiprasau uz kvailus klausimus..bet nedraugauju su anglu k. todel sunkoka suprasti kaip geriau elgtis sioje situacijoje blush2.gif aciu uz demesi
Atsakyti
QUOTE(Lennok85 @ 2013 05 01, 12:42)
Aciukas 4u.gif  dar klausimelis o jei as kai liks 15 savaiciu busiu uzregistruota tam jobcentre,tai busiu nedirbancia, tai isvis jokiu pinigu negausiu kol sedesiu su vaikeliu
??? gal kokie benefitai priklausys??? na tikrai nesiruosiu sedet ant benefitu...net niekada juos negaudavau... bet dabar kai busiu su mazu leliuku kol neisaugs tai ar gausiu nors kazka ar nepriklauso isvis nieko...jei rasiu dabar darba tai ne faktas kad kai pamatys darbdavys pilva kad nepasakys iseiti...taupau pinigeliu bet tikrai ilgam ju neuzteks...tai vat galvoju kaip geriau pasielgti kad iki to kol galesiu dirbti pragyventi...nes turiu du vaikucius ir reikia ir ju islaikyti(uz juos gaunu 33.70svaru i savaite bet daugiau tai nieko) na labai liudna kad dabar be darbo..galeciau dar sutaupyti iki kol vaikelis gims...atsiprasau uz kvailus klausimus..bet nedraugauju su anglu k. todel sunkoka suprasti kaip geriau elgtis sioje situacijoje blush2.gif  aciu uz demesi

gausi job seeker allowance iki kol sueis 11 savaiciu iki gimdymo termino,tad bent vis kazkokie pinigeliai.del kitu benefitu nieko negaliu patart,nes nezinau tavo situacijos.kol sedesi su vaiku namie,deja,nepriklausys niekas,nebent partneri turi dirbanti,tada bus lengviau,galesit gauti working tax ir child tax credit.nedirbant jie nepriklauso.del atleidimo is darbo-pradejus dirbti darbdaviui reikes pasakyti,kad nescia,tada atleisti taves jis negales pagal istatyma.
Atsakyti
Didelis aciu Salunja... 4u.gif 4u.gif 4u.gif o jei vel uzseregistrosiu kai self employed gal tada gausiu kokia nors minimali apmokejima kad sedziu su vaiku, nes tikrai mokejau mokescius kai dirbau self ir jokios pagalbos neprasiau is valstybes o dabar kai esu nestuke.gif ir nedirbu tai su vaikeliu nieko ir negausim((( o su draugu mano tai labai neaiski situacija ar busim kartu ar ne dar neaisku...o neramu tai jau dabar kaip kas bus kai pagymdysiu blush2.gif ax.gif noresi nors truputi buti uztikrinta ar gausiu kazka...dar karta aciu smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal ir buvo klausta, bet nerandu. Planuojam vasarai vaika nuvezti seneliam i LT, rugseji pasiimt atgal, tai gautusi daugiau nei 2men vaiko isvykimas is salies. Skaiciau, kad tada butina pranesti Revenue. Kas susidure, ar jie tada nutraukia mokejimus CHB ir CTC? Ta prasme sustabdo, o poto vel reiks claimint rudeni? Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lennok85 @ 2013 05 01, 13:42)
Aciukas 4u.gif  dar klausimelis o jei as kai liks 15 savaiciu busiu uzregistruota tam jobcentre,tai busiu nedirbancia, tai isvis jokiu pinigu negausiu kol sedesiu su vaikeliu
??? gal kokie benefitai priklausys??? na tikrai nesiruosiu sedet ant benefitu...net niekada juos negaudavau... bet dabar kai busiu su mazu leliuku kol neisaugs tai ar gausiu nors kazka ar nepriklauso isvis nieko...jei rasiu dabar darba tai ne faktas kad kai pamatys darbdavys pilva kad nepasakys iseiti...taupau pinigeliu bet tikrai ilgam ju neuzteks...tai vat galvoju kaip geriau pasielgti kad iki to kol galesiu dirbti pragyventi...nes turiu du vaikucius ir reikia ir ju islaikyti(uz juos gaunu 33.70svaru i savaite bet daugiau tai nieko) na labai liudna kad dabar be darbo..galeciau dar sutaupyti iki kol vaikelis gims...atsiprasau uz kvailus klausimus..bet nedraugauju su anglu k. todel sunkoka suprasti kaip geriau elgtis sioje situacijoje blush2.gif  aciu uz demesi

Kada gimdymo data? Ir kada pradejote dirbt ir kada baigete? Gal jum ir taip priklausys dekretines,tik datu reik.
Atsakyti