Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(salunja @ 2013 05 01, 19:57)
gautumet pinigelius,jei gautusi,kad esat isdirbusi 26sav per paskutines 66sav iki gimdymo.

cia del saves paklausiu. Ar teisingai suprantu, kad uztenka puse metu padirbt, tada po menesio pastot ir praktiskai jau iskart gausi, nesvarbu, kad po tu 26 sav nieko nebedirbai? g.gif kazkaip vis galvojau, kad nestumo metu bent keleta savaiciu reik isdirbt.

dabar del pazistamu. Tevas nori pasiimt is mamos vaika, nes mama turi problemu, todel augint pati negali. Tevas nedirba ir gauna ne JSA, bet kazka ten panasaus (pamirsau pavadinima), kad negali dirbt del traumos.Suma per savaite ~100 svaru. Dar gauna HB. jei dirbtu, 16 val tai gautu wtc ir ctc, obettaciau dirbt negali. ka galetu jis dar gaut? koki nors income support?
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2013 05 02, 21:11)
cia del saves paklausiu. Ar teisingai suprantu, kad uztenka puse metu padirbt, tada po menesio pastot ir praktiskai jau iskart gausi, nesvarbu, kad po tu 26 sav nieko nebedirbai?  g.gif kazkaip vis galvojau, kad nestumo metu bent keleta savaiciu reik isdirbt.

dabar del pazistamu. Tevas nori pasiimt is mamos vaika, nes mama turi problemu, todel augint pati negali. Tevas nedirba ir gauna ne JSA, bet kazka ten panasaus (pamirsau pavadinima), kad negali dirbt del traumos.Suma per savaite ~100 svaru. Dar gauna HB. jei dirbtu, 16 val tai gautu wtc ir ctc, obettaciau dirbt negali. ka galetu jis dar gaut? koki nors income support?

na,faktiskai taip.nes man daug maz taip ir gavosi,kad as dirbau daug pries tai,pastojau,po 2sav praradau darba,tai kelias savaites padirbau tik uztvirtinti pasalpos gavima.siandien gavau laiska,kad maternity man priklauso ir priskaiciuota smile.gif

kas per problemos,kad negali auginti? tevas,matyt,gauna employment and support allowance.income support gali gauti,jei nera atleistas is darbo
Atsakyti
QUOTE(salunja @ 2013 05 04, 02:49)

kas per problemos,kad negali auginti? tevas,matyt,gauna employment and support allowance.income support gali gauti,jei nera atleistas is darbo

kazkas su narkotikais. vaikai siuo metu pas mociute (mamos mama), mamai kaip supratau negalima su vaikais but g.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2013 05 04, 07:02)
kazkas su narkotikais. vaikai siuo metu pas mociute (mamos mama), mamai kaip supratau negalima su vaikais but  g.gif

nebent eit per advokatus arba mama savanoriskai turetu vaikus perduot tevui.tik klausymas is ko jis juos islaikys?100 svaru savaitei mazoka,sakyciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2013 05 02, 21:11)
cia del saves paklausiu. Ar teisingai suprantu, kad uztenka puse metu padirbt, tada po menesio pastot ir praktiskai jau iskart gausi, nesvarbu, kad po tu 26 sav nieko nebedirbai?  g.gif kazkaip vis galvojau, kad nestumo metu bent keleta savaiciu reik isdirbt.

is 2ju metu turi buti 26 savaites.
gal dirbai pirmus metus, antrus nedirnai, svarbiausia, kad susidarytu tos savaites.
kodel nestumo metu tik keleta savaiciu? reikia dirbti iki 7 menesio, nebent yra priezastis ir daktaro rastelis, kodel negali dirbti.
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2013 05 04, 11:39)
is 2ju metu turi buti 26 savaites.
gal dirbai pirmus metus, antrus nedirnai, svarbiausia, kad susidarytu tos savaites.
kodel nestumo metu tik keleta savaiciu? reikia dirbti iki 7 menesio, nebent yra priezastis ir daktaro rastelis, kodel negali dirbti.

elementariai,gal zmogus neturi darbo mirksiukas.gif ir ne is 2 metu,o is 66 savaiciu,nesigauna 2 metai.ir niekam nereikia dirbti iki 7 men,jei turi tas savaites iki nestumo,dirbti nebutina,pagal pageidavima.pasalpa ir taip bus skirta.skirtumas tik tas,kad nekeiciant darbdavio ir dirbant pas ji iki dekreto,tiksliau likus 11sav iki EDD,pasalpa mokes darbdavys,kitu atveju,turint atidirbtas savaites,pasalpa mokes valstybe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salunja: 04 gegužės 2013 - 14:01
QUOTE(salunja @ 2013 05 04, 11:00)
nebent eit per advokatus arba mama savanoriskai turetu vaikus perduot tevui.tik klausymas is ko jis juos islaikys?100 svaru savaitei mazoka,sakyciau g.gif

zinau, kad mazai 100, neisivaizduoju ka jis ten darys.
Mamai nieko nereikia perduot, nes vaikai siaip ar taip atimti is jos.
Na sunkus atvejis cia.

QUOTE(Aylin @ 2013 05 04, 13:39)
reikia dirbti iki 7 menesio, nebent yra priezastis ir daktaro rastelis, kodel negali dirbti.

mano atveju butu netinkamas darbas nesciai moteriai, jei daktaras ir neduotu rastelio, pati iseiciau ir nerizikuociau jau nuo pirmo menesio.
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2013 05 04, 16:57)
Na sunkus atvejis cia.
mano atveju butu netinkamas darbas nesciai moteriai, jei daktaras ir neduotu rastelio, pati iseiciau ir nerizikuociau jau nuo pirmo menesio.

na,tada placiau komentuot negaliu,reikia zinot situation'a.
faktiskai gaunasi taip,kad jus turetumete dirbti iki tos savaites,kai pastosit,tada tilptumet i reikiamas normas.bet reikia nepamirsti,kad kartais implantacija vyksta veliau,tad EDD gali buti velesne,nei tikimasi.tokiu atveju pritruks bukvaliai savaites-dvieju.tad geriausia darba nutraukti jau zinant,kad esat nescia koki menesi-du.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salunja: 04 gegužės 2013 - 18:21
QUOTE(zvaigzdut @ 2013 05 04, 16:57)
Na sunkus atvejis cia.

Dirbau fizini darba, vos istempiau tuo 7 menesius.
bet tikrina midwife kas dvi savaites, klausosi sirdeles, jei viskas gerai, gali dirbti. Kaip pati jautiesi...
Papildyta:
Kaip sakoma - nestumas ne liga biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(salunja @ 2013 05 04, 12:48)
elementariai,gal zmogus neturi darbo mirksiukas.gif ir ne is 2 metu,o is 66 savaiciu,nesigauna 2 metai.ir niekam nereikia dirbti iki 7 men,jei turi tas savaites iki nestumo,dirbti nebutina,pagal pageidavima.pasalpa ir taip bus skirta.skirtumas tik tas,kad nekeiciant darbdavio ir dirbant pas ji iki dekreto,tiksliau likus 11sav iki EDD,pasalpa mokes darbdavys,kitu atveju,turint atidirbtas savaites,pasalpa mokes valstybe.

Statutory maternity pay gauna, kas dirbo paskutines 26 savaites iki 15 savaites, kai jusu vaikas turi gimti.(t.y.25 nestumo savaites) nekeiciant darbo vietos.

tai apie ka jus rasot, yra maternity allowance, teisingai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aylin: 04 gegužės 2013 - 18:22
QUOTE(Aylin @ 2013 05 04, 17:45)
Statutory maternity pay gauna, kas dirbo paskutines 26 savaites  iki 15 savaites, kai jusu vaikas turi gimti.(t.y.25 nestumo savaites) nekeiciant darbo vietos.

tai apie ka jus rasot, yra maternity allowance, teisingai.

aciu,zinau mirksiukas.gif kaip rasiau,kaip tik vakar gavau laiska,kad man paskirta pasalpa thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(salunja @ 2013 05 04, 17:56)
aciu,zinau mirksiukas.gif kaip rasiau,kaip tik vakar gavau laiska,kad man paskirta pasalpa thumbup.gif

thumbup.gif
Mano darbdavys siunte man pasalpa kas 6 savaites, taigi suma gavosi didesne, bet reciau.
Bet vis tie tarkim butu patogu gauti kas savaite, dvi.
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2013 05 04, 17:59)
thumbup.gif
Mano darbdavys siunte man pasalpa kas 6 savaites, taigi suma gavosi didesne, bet reciau.
Bet vis tie tarkim butu patogu gauti kas savaite, dvi.

kas 6???siaip turetu kas 4 pervedinet...as pasirinkau mokejimus kas 2 savaites,nes nemegstu skaiciuot menesi i prieki biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salunja: 04 gegužės 2013 - 19:02