Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

o ka tikrina selfams?
na pvz juk pildai tax return, pajamas rodai ir pan., perveda i saskaita pinigus uz darba. kas dar gali kelt itarima?
o kai jau paskirti wtw ir ctc gali kazka tikrint pradet? na kad zinociau, kokios info reikia, jei ka smile.gif
Atsakyti
Kastanka, 'nestumk' biggrin.gif, lietuviskai rasau ir gan suprantamai. Smagu, kad pavyksta ir kitiems susitvarkyt, tad laukiu ir saviskiams pinigu, kaip ir isipareigojau. Nesinori nusileist dabar.
Bim-bam, info reikia visos- darbo valandos,darbotvarkes, klientu info, visu invoisu/islaidu doku, p/l ataskaitos, t.t.
Kastanka, supratai ar reik i mergaiciu kalba verst?? wink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes , na ir teveliai mirksiukas.gif Turiu toki klausimuka ax.gif Gyvenu cia Jau beveik 3 metus, dirbu, moku mokescius, gaunu CT ir CB. Auginu mergyte, esu jos globeja (globa man paskyre Lietuvoje). Gaunu is Lietuvos globejo pasalpa. Snd isgirdau anliu pokalbi, kad joms globejoms irgi moka pasalpas ir daug didesnes nei man is Lietuveles, bet niekur nerandu apie tai. Turbut nemoku googlinti biggrin.gif Gal kas susidurete ? Buciau labai dekinga uz bet kokia informacija 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(whitey @ 2013 03 19, 22:23)
Kastanka, 'nestumk' biggrin.gif, lietuviskai rasau ir gan suprantamai. Smagu, kad pavyksta ir kitiems susitvarkyt, tad laukiu ir saviskiams pinigu, kaip ir isipareigojau. Nesinori nusileist dabar.
Bim-bam, info reikia visos- darbo valandos,darbotvarkes, klientu info, visu invoisu/islaidu doku, p/l ataskaitos, t.t.
Kastanka, supratai ar reik i mergaiciu kalba verst?? wink.gif biggrin.gif

Man nereikia verst, su vienu tokiu neiskalbingu gyvenu, pripratus irnesakyk.gif
Atsakyti
Gal kas patars kaip man pasielgti.

Ctc ir wtc tvarkomes nuo 2012 balandzio. Vilkinimas, laiko tempimas ir pan. Pries pora menesiu atsiunte laiska, kad galim pasirinkti arba nutraukiam arba 9men. laukiam tribunolo. Pasirinkom antra varianta. Tada man patare issiusti nauja forma svarstymui, nes seimoj pasikeite finansine situacija (as pradejau part time selfu, vyras perejo i selfa), be to dar tas vilkinimas su tribunolu.

To rezultate, gaunu as laiska is tu kur liepe tribunolo laukti, kad arba susiunciam 26punktus reikalingu dokumentu arba laukiam tribunolo (mes siaip jau ir jo laukem doh.gif ) Surenku didziausia punda tu popieriu ir tuo paciu metu gaunu laiska is antruju, kad prieme mano forma ir prasome atsiusti tokius ir tokius (velgi virs 20 punktu) dokumentus.
Issiunciau pirmiesiems ir nervuojuosi kada pargrazins, nes laukia antrieji (iki 04.01 turi gauti).

Tai va, ka daryt, jei as laiku neatgausiu dokumentu?
Realiai jie yra toje pacioje institucijoje, ne pati pasislepus juos laikausi. Kaip ir ne mano kalte, bet turbut negaus laiku ir prasides vilkinimas ir su antruoju prasymu g.gif

Gal tiesiog issiusti ka turiu (pasus , tarybinius gimimo liudijimus) su paaiskinimu, kad kitus atsiusiu, kai atgausiu is ju kito filialo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @milla@: 20 kovo 2013 - 12:16
QUOTE(Kaštanka @ 2013 03 19, 21:32)
Lmc nepulk to whitey, vyrai nemoka konkreciai destyti mintis, uztai sunku jo rasliava skaityt, bet iskaitoma, isigilinus biggrin.gif

O, kas tau sake, kad as puolu?

QUOTE(bim-bam @ 2013 03 20, 00:14)
o ka tikrina selfams?
na pvz juk pildai tax return, pajamas rodai ir pan., perveda i saskaita pinigus uz darba. kas dar gali kelt itarima?
o kai jau paskirti wtw ir ctc gali kazka tikrint pradet? na kad zinociau, kokios info reikia, jei ka smile.gif

Cia sake, senbuviai baisiai nemandagus, bet tu selfu tikrinimo istorija butent tesiasi is senu laiku. Kaip kokioje pasakoje. Pries keleta metu, norint gauti pasalpas reikejo dirbti bent 16 valandu i savaite. Atrodo. Na, ir buvo atrasta istatymo skylute, kuri parode, kad jeigu isidarbinsi self employdu, realiai taves niekas netikrina, realiai veiklos gali nevykdyti, bet pasalpu prasyme, pazymi, kad dirbi sau tiek ir tiek valandu ir laabai nedaug uzdirbi. Ko pasekoje, tax creditai mato "ant popieriaus" - zmogus dirba, neuzdirba, prasom, pasalpa.
Ir, tas darymasis self employdu, buvo labai iprastas ir normalus dalykas, iki kol HMRC patys ta skylute pastebejo, ir pradejo ziurinetis, kiek realiai Selfu dirba. Kiek realiai jie uzdirba, kiek moka NIN ir pan.
Del to dabar jie ir praso, realiu irodymu, kad tikrai esi dirbantis. O realus irodymas gali buti: reklama viesoje erdveje, klientu adresai ir telefonai, buhalteris!!, realus islaidu cekiai (pvz irankiams ir pan.).

Self employda gali tikrinti, - pati mokesciu inspekcija apie deklaruojama uzdarbi, ir jei gaunate WTC ir CTC - patys tax creditai. Abeji gali tikrinti ir turi teise patikrinti jusu pragyvenimo islaidas: t.y. komunalinius mokescius, vaiko prieziuros islaidas, maisto islaidas ir pan. Tai, yra galimi 2 patikrinimu variantai.

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2013 03 20, 12:20)

is tavo parasymu taip iseina. 'nesamones rasai' ir tt.
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2013 03 20, 12:20)
Cia sake, senbuviai baisiai nemandagus, bet tu selfu tikrinimo istorija butent tesiasi is senu laiku. Kaip kokioje pasakoje. Pries keleta metu, norint gauti pasalpas reikejo dirbti bent 16 valandu i savaite. Atrodo. Na, ir buvo atrasta istatymo skylute, kuri parode, kad jeigu isidarbinsi self employdu, realiai taves niekas netikrina, realiai veiklos gali nevykdyti, bet pasalpu prasyme, pazymi, kad dirbi sau tiek ir tiek valandu ir laabai nedaug uzdirbi. Ko pasekoje, tax creditai mato "ant popieriaus" - zmogus dirba, neuzdirba, prasom, pasalpa.
Ir, tas darymasis self employdu, buvo labai iprastas ir normalus dalykas, iki kol HMRC patys ta skylute pastebejo, ir pradejo ziurinetis, kiek realiai Selfu dirba. Kiek realiai jie uzdirba, kiek moka NIN  ir pan. 
Del to dabar jie ir praso, realiu irodymu, kad tikrai esi dirbantis. O realus irodymas gali buti: reklama viesoje erdveje, klientu adresai ir telefonai, buhalteris!!, realus islaidu cekiai (pvz irankiams ir pan.).

Self employda gali tikrinti, - pati mokesciu inspekcija apie deklaruojama uzdarbi, ir jei gaunate WTC ir CTC - patys tax creditai. Abeji gali tikrinti ir turi teise patikrinti jusu pragyvenimo islaidas: t.y. komunalinius mokescius, vaiko prieziuros islaidas, maisto islaidas ir pan. Tai, yra galimi 2 patikrinimu variantai.

siusciau tiems, kurie reikalauja greiciau, ir prideciau laiska, kad aniems jo reikia, toks ir toks departamentas, tok ir toks claim referense. paaiskinciau situacija.
Atsakyti
QUOTE(Kaštanka @ 2013 03 20, 15:37)
siusciau tiems, kurie reikalauja greiciau, ir prideciau laiska, kad aniems jo reikia, toks ir toks departamentas, tok ir toks claim referense. paaiskinciau situacija.

Tai turbut taip ir darysiu. Kas belieka.

Juolab vilties, kad dar ant dienu atsius atgal man dokumentus po siandienos ju laisko nebeliko.
Taip silpna pasidare, kai atplesiau laiska ir perskaiciau, kad jie vis dar negauna mano dokumentu. O as issiunciau kovo 9d. belenkieeeeeeeeeeek dokumentu doh.gif
Galiausiai paskambinus jiems ir padiktavus pasto kvituko barcoda, po 15minuciu perskambino ir pasake, kad rado. O as jau buvau spejus prisigalvoti, kad dingo negriztamai visi popieriai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @milla@: 20 kovo 2013 - 15:17
QUOTE(@milla@ @ 2013 03 20, 14:16)
Tai turbut taip ir darysiu. Kas belieka.

Juolab vilties, kad dar ant dienu atsius atgal man dokumentus po siandienos ju laisko nebeliko.
Taip silpna pasidare, kai atplesiau laiska ir perskaiciau, kad jie vis dar negauna mano dokumentu. O as issiunciau kovo 9d. belenkieeeeeeeeeeek dokumentu doh.gif
Galiausiai paskambinus jiems ir padiktavus pasto kvituko barcoda, po 15minuciu perskambino ir pasake, kad rado. O as jau buvau spejus prisigalvoti, kad dingo negriztamai visi popieriai.

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaštanka: 20 kovo 2013 - 16:39
QUOTE(Limcamca @ 2013 03 19, 14:14)
Pirmiausiai butu klausimas, kokio buhalterio jums reikia? Ar, kad tvarkytu SE, ar, kad tvarkytu imone? Kokio "didumo" bus buhalterija? Ar, tik metines ataskaitas uzpildyti?

Paprasto SE reikalu tvarkymas, daugiausiai viskas, ka reikia atlikt po balandzio 5d., ir reikalui esant padet supildyt viska del tax creditu ar kitu dalyku 4u.gif

QUOTE(Limcamca @ 2013 03 20, 14:20)
Ir, tas darymasis self employdu, buvo labai iprastas ir normalus dalykas, iki kol HMRC patys ta skylute pastebejo, ir pradejo ziurinetis, kiek realiai Selfu dirba. Kiek realiai jie uzdirba, kiek moka NIN  ir pan. 

jau norejau klaust, kas per nauda is fiktyvios SE veiklos, tai dabar viskas aisku, buciau zinojus, tai buciau galejus nenutraukt savo self'o biggrin.gif , juokauju, zinoma smile.gif
Atsakyti
Limcamca, Whitey, viskas aisku 4u.gif
na islaidu cekius renku, uzsakymu info turiu, pingiu pervedimo ir pan. tai neturetu problemu kilti, jei ir tikrintu. tikiuos smile.gif)
Atsakyti
@milla@,esu as mates toki laiska, kur del tribunal appeal,taciau jame ejo kalba ir apie papildomu dokumentu pateikima-keli variantai: siunti papildomus dokus ir tesi appeal; nutrauki appeal;eini i tribunal appeal su dideliu laukimo periodu. Siust lyg i belfasta reikejo.beda ta,kad kartu su visais dokumentais teko ir ta laiska jiems atgal siust,nes ten reikejo paraso,o ant jo buvo tiesioginis nr,kur skambint.gal netycia ji turi?kam tu skambinai del doku gavimo?i belfasta? Pasidalink,jei tokia info turi kur 4u.gif

kastanka, dekui uz pagyrima! biggrin.gif

bim-bam, matai, problema ne jusyse,o juosiuose, nes tempia guma kiek imanydami. Taip galimai priklausantys gauti wtc/ctc tik auga,kas sudaro paradoksalia situacija stengtis del 'nieko' kabinetis ir, atradus menkiausia kabliuka, viska nutraukt. Manau,dabar link to einama.praeina dar vieni metai,prasom pateik naujus dokumentus,dar vieni-vel is naujo.sutikciau,jei tai darytu mokesciu inspekcija.o dabar?? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo whitey: 20 kovo 2013 - 19:56