Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(Ragany @ 2013 04 02, 08:41)
Kad man rods apmokestina. Nesenai buvau skaičius straipsnį, kaip moteris gavo dovanų dviratį iš kraujo centro už donorystę. Tai nuo jo irgi turėjo sumokėt pajamų mokestį, VMI kratė. Tą dviratį berods įkainavo 500lt.

Šiaip dovanos iš juridinių asmenų virš 320 litų apmokestinamos.
bet čia buvo klausta apie pardavima: kito turto pardavimo pajamaos (kur įeina tiek metalo laužas, tiek televizorius, tiek kitas turtas, tame tarpe ir auksas) iki 8000 lt neapmokestinamas.
Atsakyti
Klausimas smile.gif Šiais metais pardavėm mašiną, kurią išlaikėm tik du metus, tačiau gavom 3000 lt daugiau nei pirkom - ar reikės kitais metais mokėt pajamų mokestį, ar čia irgi galioja, kad iki 8000 lt neapmokestinama?
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2013 04 02, 13:09)
Klausimas smile.gif Šiais metais pardavėm mašiną, kurią išlaikėm tik du metus, tačiau gavom 3000 lt daugiau nei pirkom - ar reikės kitais metais mokėt pajamų mokestį, ar čia irgi galioja, kad iki 8000 lt neapmokestinama?

Mes praeitais metais pardavem masina pora menesiu tik naudojomes ja,bet nieko deklaracijoj nebuvo.
Atsakyti
Ir dar vienas: pažįstami šiais metais pardavė mišką išsikirtimui (medieną stačiu mišku), VMI gražina įmonės sumokėtą pajamų mokestį. Įmonės atstovai sako, kad reikia eiti su dokumentais į VMI ir iš karto susigrąžint tą mokestį, aš galvoju, kad tą mokestį galima susigrąžinti tik kitais metais deklaravus pajamas - kas teisus - aš, ar įmonė?
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 02, 12:12)
Mes praeitais metais pardavem masina pora menesiu tik naudojomes ja,bet nieko deklaracijoj nebuvo.

pardavėt brangiau nei pirkot?
Aš irgi tikiuosi, kad kitais metais nieko nebus deklaracijoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2013 04 02, 12:09)

mišką su žeme ar atskirai tik medieną pardavėt?
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 04 02, 12:23)
mišką su žeme ar atskirai tik medieną pardavėt?

tik medieną
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2013 04 02, 12:24)
tik medieną

tada taikoma 8000 lengavta
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 04 02, 12:28)
tada taikoma 8000 lengavta

turbūt ne taip supratot klausimą. ax.gif ax.gif Kilo diskusija su įmone (pirkėju), jie teigia, kad su dokumentais galima iš karto eiti į VMI ir iš karto tą mokestį susigrąžinti, aš sakau, kad reikia laukti kitų metų ir deklraruoti - kas teisus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zabukas: 02 balandžio 2013 - 13:06
QUOTE(zabukas @ 2013 04 02, 12:34)
turbūt ne taip supratot klausimą.  ax.gif  ax.gif  Medienos pardavimo stačiu mišku pajamos yra neapmokestinamos, tačiau įmonė, pirkdama tą mišką, pajamų mokestį sumoka, o pardavėjas vėliau turi galimybę tą mokestį susigrąžinti. Ten taikomi apribojimai dėl pačio miško nuosavybės (nesu tikra, bet lyg tai yra skirtumas ar miškas pirktas ar tai gražinta nuosavybė) ir dėl gautų pajamų (jei viršija 100 t. atrodo jau negalima susigrąžinti) - bet dėl apribojimų nesu tikra, tik esu girdėjus. Žinau tikrai ne vieną atvejį kai mokestis buvo susigrąžinamas deklaruojant pajamas. Tačiau kilo diskusija su įmone (pirkėju), jie teigia, kad su dokumentais galima iš karto eiti į VMI ir iš karto tą mokestį susigrąžinti, aš sakau, kad reikia laukti kitų metų ir deklraruoti - kas teisus?

na ne, medienai yra 8000 lengvata. tai yra neapmokestinamas įsigijimo ir pardavimo kainų skirtumas, kuris neviršija 8000 lt. Tačiau jeigu buvo atkurta nuosaybė iš artimų giminaičių, tada pardavimo kaina prilyginama isigijimo kainai ir mokestis grąžinamas nuo visos sumos (nes nesusidaro pelnas). bet jeigu butu ne atkurta, o pvz. pirkta ir paskui parduota, tai mokestį sugrąžintu ne nuo viso įsigijimo ir pardavimo kaino skirtumo, o tik nuo 8000 lt (aisku jei jis butu didesnis), nes tik ta dalis neapmoekstinama.

galima eiti is karto susigrąžinti, jeigu turit visus dokumentus - įsigijimo, pardavimo ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 04 02, 13:07)
na ne, medienai yra 8000 lengvata. tai yra neapmokestinamas įsigijimo ir pardavimo kainų skirtumas, kuris neviršija 8000 lt. Tačiau jeigu buvo atkurta nuosaybė iš artimų giminaičių, tada pardavimo kaina prilyginama isigijimo kainai ir mokestis grąžinamas nuo visos sumos (nes nesusidaro pelnas). bet jeigu butu ne atkurta, o pvz. pirkta ir paskui parduota, tai mokestį sugrąžintu ne nuo viso įsigijimo ir pardavimo kaino skirtumo, o tik nuo 8000 lt (aisku jei jis butu didesnis), nes tik ta dalis neapmoekstinama.

galima eiti is karto susigrąžinti, jeigu turit visus dokumentus - įsigijimo, pardavimo ir t.t.

aišku, ačiū smile.gif aš paskui pati radau kaip yra apmokestinama 4u.gif Visada galvojau, kad susigražint nuo pirkto miško neina smile.gif
Galėsiu pasakyt, kad jau ir dabar gali eit į VMI thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2013 04 02, 12:09)

mes 2011 pardaveme brangiau nei pirkome (neislaike 3 metu). Reikia deklaruoti ir sumoketi 15 proc. nuo pelno. tik pamirsome deklarauoti pernai, tai padarysime tai siemet.
deklaracijoje taip pat nebuvo ikelta (buvo tik pazymoje). reiks patiems uzsipildyti. O pazymoje buvo, nes BRC pateike duomenis (pardaveme BRC).
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 02, 12:12)

tai gal pardavete fiziniam asmeniui? nes mes pardaveme BRC, tai jis pateike VMI duomenis, kad mes pardaveme ir gavome pajamu. I deklaracija taip pat nebuvo ikelta (buvo tik pazymoje duomenys).

O moketi reikia tik tada kai pardudi uz daugiau nei pirkai ir neislaikyta 3 metus. Bet aisku ne visi tai daro. Juk uz tarkime buto nuomos pajamas irgi reikia moketi, bet didzioji dauguma juk nemoka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2013 04 02, 13:09)

jei ne imonei tai mokesciai nemato to, mums tai buvo pernai, kad kazkas pasinaudojo vyro duomenimis ir pardave masina imonei, tai buvo valakitos doh.gif mes tais metais pardavem masina bet kitokia, bet vistiek gavom pelno mokesti moket doh.gif
Atsakyti