Sveikos, merginos, as nekalbi bendraminte, jau kambari uzbarikadavau pomidorais, baklazanai kazko oziuojasi nenori dygt, o va baziliku nemoku set... Patarkit, ar reikia juos uzpilt zemem, ar kaip lobelijas petunijas tik ispaust?..
QUOTE(stryga @ 2013 03 27, 19:35)
Sveikos, merginos, as nekalbi bendraminte, jau kambari uzbarikadavau pomidorais, baklazanai kazko oziuojasi nenori dygt, o va baziliku nemoku set... Patarkit, ar reikia juos uzpilt zemem, ar kaip lobelijas petunijas tik ispaust?..
nu kad bazilikai labai lengvai dygsta bent pas mane. paberu zemiu irgi uzberiu. Tik vieni greiciau dygsta kiti ilgiau.
as pagrinde sodinu tokius
http://en.wikipedia..../Genovese_basil
tai greit sudygsta ir gerai auga.
Turiu dar 5 rusiu tai kazkurie anais metais labai ilgai dygo.
Pas mane irgi normaliai sudygo, kazkiek zemiu uzberiau.
Laba 
O kada pradedat tresti augaliukus?
sian ziuriu jau dilgeliu yra, sakau gal jau laikas eit raut

O kada pradedat tresti augaliukus?

QUOTE(Montera @ 2013 03 27, 20:13)
nu kad bazilikai labai lengvai dygsta bent pas mane. paberu zemiu irgi uzberiu. Tik vieni greiciau dygsta kiti ilgiau.
Aciu! Man baklazanai nedygsta, o baziliku tiesiog nezinau, kaip sodint - bert zemes ant virsaus, ar ne.

Šeštadienį pasisėjau pomidoriukus, vakar jau pora išdygo
Jeigu viskas toliau seksis, tai bus irgi vėlyvas, bet pats pirmasis mano pomidorų derlius
O bazilikai man ilgokai dygo ir sudygo tik tada, kai uždengiau plėvele ir naktims pradėjau dėti prie radiatoriaus, o dienomis vėl gražinu ant palangės, kad gaudytų saulės šviesą.
Jau pradėjo dygti ir petražolės, krapai, raudonėlis bei mairūnai. Čiobrelis, kitas petražolių porūšis dar nesirodo.. laukiu.
Tokie vėlyvi, bet labai laukti mano sėjinukai.

Papildyta:
Aš tai taip negiliai pasėjau, vos vos užverčiau žemėmis.

Jau pradėjo dygti ir petražolės, krapai, raudonėlis bei mairūnai. Čiobrelis, kitas petražolių porūšis dar nesirodo.. laukiu.
Tokie vėlyvi, bet labai laukti mano sėjinukai.

Papildyta:
QUOTE(stryga @ 2013 03 27, 21:29)
Aciu! Man baklazanai nedygsta, o baziliku tiesiog nezinau, kaip sodint - bert zemes ant virsaus, ar ne.
Bet su SM pagalba planuoju visgi turet grazu krumeli 

Aš tai taip negiliai pasėjau, vos vos užverčiau žemėmis.
QUOTE(lipnuske @ 2013 03 27, 23:12)
labas
pasisejau ir as ant palanges prieskoniniu zoleliu...ale niekas nedygsta
tik svoguno laiskai
kazi kame beda?nors viska dariau kaip reikia..galvoju, gal del centralinio po palange, bet jug ir pas jus yra jis po palange, o vistiek viskas dygsta...

pasisejau ir as ant palanges prieskoniniu zoleliu...ale niekas nedygsta

Na man daugiau nei savaitė praėjo, kol išdygo bazilikas, kol pradėjo kaltis raudonėlis, krapai, petražolės ir mairūnas. Po savaitės, kai niekas nedygo, padariau tokius pakeitimus: papurenau žemelę, ėmiau gausiau laistyti, uždengiau plėvele, joje pradūriau mažų skylučių, kad gautų oro, tik dienom atidengdavau kuriam laikui ir taip "pravėdindavau". Dienom laikau ant palangės (pietinė pusė, bet pirmas aukštas, o dar ir įstiklintas balkonas saulės patekimą riboja). Naktim pradėjau dėti prie radiatoriaus, kad šilčiau būtų, nes pastebėjau, kad nuo lango eina vėsa.
Galbūt ką nors prisitaikysit sau

As viska daiginu ant radiatoriaus uzdengus plevele ir kol neislenda nenesioju ant palanges. Juk vistiek negauna tos seklos sviesos po zeme.

QUOTE(Montera @ 2013 03 27, 23:26)
As viska daiginu ant radiatoriaus uzdengus plevele ir kol neislenda nenesioju ant palanges. Juk vistiek negauna tos seklos sviesos po zeme. 

Tai va taip ir mokaisi. Man labai jau norėjosi saulėje duot pabūt, kad iš tos žemės į saulę stiebtųsi

QUOTE(Montera @ 2013 03 26, 21:08)
siaubas kur tilpsim .....
Tai jei isdalinsiu cilius i normalius vazonelius tai visa kambari uzkrausiu...
Tai jei isdalinsiu cilius i normalius vazonelius tai visa kambari uzkrausiu...

Bet kokie mieli vaizdai

Niu ir aš įdesiu bent jau savo bazilikus: