Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

Sveikos, merginos, as nekalbi bendraminte, jau kambari uzbarikadavau pomidorais, baklazanai kazko oziuojasi nenori dygt, o va baziliku nemoku set... Patarkit, ar reikia juos uzpilt zemem, ar kaip lobelijas petunijas tik ispaust?..
Atsakyti
QUOTE(stryga @ 2013 03 27, 19:35)
Sveikos, merginos, as nekalbi bendraminte, jau kambari uzbarikadavau pomidorais, baklazanai kazko oziuojasi nenori dygt, o va baziliku nemoku set... Patarkit, ar reikia juos uzpilt zemem, ar kaip lobelijas petunijas tik ispaust?..

nu kad bazilikai labai lengvai dygsta bent pas mane. paberu zemiu irgi uzberiu. Tik vieni greiciau dygsta kiti ilgiau.

as pagrinde sodinu tokius
http://en.wikipedia..../Genovese_basil
tai greit sudygsta ir gerai auga.
Turiu dar 5 rusiu tai kazkurie anais metais labai ilgai dygo.
Atsakyti
Pas mane irgi normaliai sudygo, kazkiek zemiu uzberiau.
Atsakyti
Laba wink.gif
O kada pradedat tresti augaliukus? blush2.gif sian ziuriu jau dilgeliu yra, sakau gal jau laikas eit raut biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2013 03 27, 20:13)
nu kad bazilikai labai lengvai dygsta bent pas mane. paberu zemiu irgi uzberiu. Tik vieni greiciau dygsta kiti ilgiau.

as pagrinde sodinu tokius
http://en.wikipedia..../Genovese_basil
tai greit sudygsta ir gerai auga.
Turiu dar 5 rusiu tai kazkurie anais metais labai ilgai dygo.

Aciu! Man baklazanai nedygsta, o baziliku tiesiog nezinau, kaip sodint - bert zemes ant virsaus, ar ne. blush2.gif Bet su SM pagalba planuoju visgi turet grazu krumeli ax.gif
Atsakyti
Šeštadienį pasisėjau pomidoriukus, vakar jau pora išdygo smile.gif Jeigu viskas toliau seksis, tai bus irgi vėlyvas, bet pats pirmasis mano pomidorų derlius smile.gif O bazilikai man ilgokai dygo ir sudygo tik tada, kai uždengiau plėvele ir naktims pradėjau dėti prie radiatoriaus, o dienomis vėl gražinu ant palangės, kad gaudytų saulės šviesą.

Jau pradėjo dygti ir petražolės, krapai, raudonėlis bei mairūnai. Čiobrelis, kitas petražolių porūšis dar nesirodo.. laukiu.

Tokie vėlyvi, bet labai laukti mano sėjinukai.

smile.gif
Papildyta:
QUOTE(stryga @ 2013 03 27, 21:29)
Aciu! Man baklazanai nedygsta, o baziliku tiesiog nezinau, kaip sodint - bert zemes ant virsaus, ar ne.  blush2.gif Bet su SM pagalba planuoju visgi turet grazu krumeli  ax.gif

Aš tai taip negiliai pasėjau, vos vos užverčiau žemėmis.
Atsakyti
labas 4u.gif
pasisejau ir as ant palanges prieskoniniu zoleliu...ale niekas nedygsta doh.gif tik svoguno laiskai biggrin.gif kazi kame beda?nors viska dariau kaip reikia..galvoju, gal del centralinio po palange, bet jug ir pas jus yra jis po palange, o vistiek viskas dygsta...
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 03 27, 23:12)
labas 4u.gif
pasisejau ir as ant palanges prieskoniniu zoleliu...ale niekas nedygsta doh.gif  tik svoguno laiskai biggrin.gif  kazi kame beda?nors viska dariau kaip reikia..galvoju, gal del centralinio po palange, bet jug ir pas jus yra jis po palange, o vistiek viskas dygsta...

Na man daugiau nei savaitė praėjo, kol išdygo bazilikas, kol pradėjo kaltis raudonėlis, krapai, petražolės ir mairūnas. Po savaitės, kai niekas nedygo, padariau tokius pakeitimus: papurenau žemelę, ėmiau gausiau laistyti, uždengiau plėvele, joje pradūriau mažų skylučių, kad gautų oro, tik dienom atidengdavau kuriam laikui ir taip "pravėdindavau". Dienom laikau ant palangės (pietinė pusė, bet pirmas aukštas, o dar ir įstiklintas balkonas saulės patekimą riboja). Naktim pradėjau dėti prie radiatoriaus, kad šilčiau būtų, nes pastebėjau, kad nuo lango eina vėsa.

Galbūt ką nors prisitaikysit sau smile.gif
Atsakyti
As viska daiginu ant radiatoriaus uzdengus plevele ir kol neislenda nenesioju ant palanges. Juk vistiek negauna tos seklos sviesos po zeme. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2013 03 27, 23:26)
As viska daiginu ant radiatoriaus uzdengus plevele ir kol neislenda nenesioju ant palanges. Juk vistiek negauna tos seklos sviesos po zeme. g.gif

Tai va taip ir mokaisi. Man labai jau norėjosi saulėje duot pabūt, kad iš tos žemės į saulę stiebtųsi blush2.gif
Atsakyti
aciu, butinai kazka keisiu ir ziuresiu, kaip toliau seksis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2013 03 26, 21:08)
siaubas kur tilpsim .....
Tai jei isdalinsiu cilius i normalius vazonelius tai visa kambari uzkrausiu... doh.gif

Bet kokie mieli vaizdai bigsmile.gif

Niu ir aš įdesiu bent jau savo bazilikus:

user posted image
Atsakyti