Įkraunama...
Įkraunama...

Surfinijos-petunijos 2013m sezonas pavasaris

labas rytas, vakar nusipirkau surfinijų, na ir kainos blink.gif Kitais metais reikės arba užsiauginti arba daigelius mažus nusipirkti.
O dabar klausimas, kokias trąšas naudoti, tinka universalios kokios gėlytėm?

Išnešiau gražuoles į balkoną, bet nakčiai dar parnešu į butą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arėa @ 2013 04 22, 07:18)
labas rytas, vakar nusipirkau surfinijų, na ir kainos  blink.gif  Kitais metais reikės arba užsiauginti arba daigelius mažus nusipirkti.
O dabar klausimas, kokias trąšas naudoti, tinka universalios kokios gėlytėm?

Išnešiau gražuoles į balkoną, bet nakčiai dar parnešu į butą  smile.gif

Kokios kainos? ir koks grozis? g.gif nesikuklinkite, parodykite. bigsmile.gif

Geriau, skirtas surfinijoms- petunijoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2013 04 21, 21:42)

priežasčių lapų geltonavimo gali būti įvairių.. gal per daug patręšėt? gal patręštas iškart ant saulės pastatėt? Daigus gali pažeisti šaknų ir pilkasis puvinys, miltligė, dėmėtligė. Pažeidžia ir virusai, nuo kurio gelsta lapai, augalas nusilpsta ir džiūna. Jei jau pažeista virusų, tai nebeatsigaus...
Atsakyti
Pastebėjau, kad du surfinijų daigai auga prasčiau nei kiti, ant lapų pastebėjau lyg tokius vos įžiūrimus rusvus taškelius, patys daigeliai atrodo pavargę. Kas tai galėtų būti, ar galima kaip nors padėti daigams? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 04 22, 09:01)
priežasčių lapų geltonavimo gali būti įvairių.. gal per daug patręšėt? gal patręštas iškart ant saulės pastatėt? Daigus gali pažeisti šaknų ir pilkasis puvinys, miltligė, dėmėtligė. Pažeidžia ir virusai, nuo kurio gelsta lapai, augalas nusilpsta ir džiūna. Jei jau pažeista virusų, tai nebeatsigaus...

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Metodine medziaga smile.gif

Sakele ikista i dregna substrata 2013-03-20 ir uzdeta su politileniniu maiseliu, augo ant nesauletos palanges, siluma taip pat buvo ribojama 4u.gif Sviesesne virsunele jau buvo pries saknydinima, atsigaus nugnybsiu. Cia vaizdelis 2013-04-22 dienos

user posted image
Atsakyti
Man irgi įdomu dėl vazonų: skersmuo 26 cm, o aukštis 11,5 cm. Tai kiek sodint, 1 ar 2 į tokį, o gal netinkami išvis mano turimi? g.gif

Na, paverčiau atgal ir supratau, kad turbūt 2 reiktų, mano daigai elite purple improved g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 22 balandžio 2013 - 14:15
QUOTE(Saulužė @ 2013 04 22, 15:10)
Man irgi įdomu dėl vazonų: skersmuo 26 cm, o aukštis 11,5 cm. Tai kiek sodint, 1 ar 2 į tokį, o gal netinkami išvis mano turimi? g.gif

Na, paverčiau atgal ir supratau, kad turbūt 2 reiktų, mano daigai elite purple improved g.gif

as viena sodinciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 04 22, 15:20)
as viena sodinciau 4u.gif

Dėkoju už nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2013 04 22, 15:10)

o aš turbūt du sodinčiau smile.gif priklausomai nuo to, kaip tas vazonas stovės, kabės. sakykim, jei prie sienos arčiau ir tik į vieną pusę labiau svirs, tai tada vieną daigą, o jei pakabintas ir iš visų pusių matomas, tada turbūt du. nors kita vertus, būtent šių, jei užaugintos tinkamai, kaip ir vieno daigo turėtų užtekt ..
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 04 22, 13:37)
Metodine medziaga smile.gif

Sakele ikista i dregna substrata 2013-03-20 ir uzdeta su politileniniu maiseliu, augo ant nesauletos palanges, siluma taip pat buvo ribojama 4u.gif Sviesesne virsunele jau buvo pries saknydinima, atsigaus nugnybsiu. Cia vaizdelis 2013-04-22 dienos

user posted image

Pas mane irgi vienas auginukas toks su pageltusia virsunele. Tai jau i balkona dienomis nesu ant saulute, pradejo zaliuoti siek tiek labiau. Na bet manau,jog atsigaus.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2013 04 22, 14:10)

Panasus matmenys taros , pasodintas vienas daigas tik dar neisbujojes smile.gif

user posted image
Atsakyti