Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

Sveikos, matau, kad čia daug žinovių yra tonzilių klausimu 4u.gif turiu lėtinį tonzilitą apie 12m. - jis NON STOP yra. Per pirmus susirgimo mėnesius pradėjo visokie keistumai darytis: dažnai galva ir kaklas kaista iki vos kenčiu, atmintis sutriko ir visą laiką negaliu iki galo įkvėpt oro hmm.gif niekur neradau, kad čia kaip nors būtų su tonzilitu susiję. Tik viena narė jautė oro trūkumą su tonzilitu, bet seniai jungėsi, tai neina užklaust.
Atsakyti
Sveikos, tema , matau, primirsta, bet gal kas atsilieps kas pastaruoju metu operavosi kauno klinikose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slitka: 27 vasario 2018 - 22:40

Sveiki .Bloga savijauta tęsiasi kelinta savaitė.Pasiėmiau nedarbingumą . Galvojau ,  kad nuo per didelio darbo krūvio.Darbe savijauta buvo taip pablogėjusi , kad norėjau kviesti greitąją.Pradėjo dusinti ,trūkti oro , rodos įkvėpi ,bet oras į plaučius nepatenka...Sukosi galva , pradėjo tirpti veidas , akysė kažkokios musytės skraidė , asyse zvimbė.Vos ne vos nuėjau iki vaistinės pamatuoti spaudimo .Parodė, kad  didelis širdies permušimas.Burnoje jaučiau metalo skonį , o kaklas nutirpęs.Buvo tikrai baisu.Nuvariau pas šeimos daktarę.Viską jai papasakojau.Gerai ... Paprašiau padaryti man visus , šlapimo bei kraujo tyrimus .Ir ka , o gi , nieko , visi tyrimai superiniai  :hmm: O man ,  nei po savaitės , nei po dviejų kaip negeryn taip negeryn.Ir štai , šį savaitgalį pradėjo vėl tirpti sprandas , akyse kažkokia plėvelė dar dengiasi :blink: (nukrapščiau ausų krapštuku )Dasidėjo ir gerklės perštimas , lyg deginimas.Nusprendžiau , nulėkti iki lig.priimamojo.Nuvykusi padejavau apie savo negalavimus bud. LOR .gyd.Aha , liepė prasižioti .Labai nusistebėjo tokiais negalavimais .Apžiūrėjusi mano gerklę pasakė , kad man tonzilitas , kaip suprantu , jie atsiranda susirgus angina.Nors aš neatsimenu , kad kada ja sirgau.

Atsakyti

Sveiki .Bloga savijauta tęsiasi kelinta savaitė.Pasiėmiau nedarbingumą . Galvojau ,  kad nuo per didelio darbo krūvio.Darbe savijauta buvo taip pablogėjusi , kad norėjau kviesti greitąją.Pradėjo dusinti ,trūkti oro , rodos įkvėpi ,bet oras į plaučius nepatenka...Sukosi galva , pradėjo tirpti veidas , akysė kažkokios musytės skraidė , asyse zvimbė.Vos ne vos nuėjau iki vaistinės pamatuoti spaudimo .Parodė, kad  didelis širdies permušimas.Burnoje jaučiau metalo skonį , o kaklas nutirpęs.Buvo tikrai baisu.Nuvariau pas šeimos daktarę.Viską jai papasakojau.Gerai ... Paprašiau padaryti man visus , šlapimo bei kraujo tyrimus .Ir ka , o gi , nieko , visi tyrimai superiniai  :hmm: O man ,  nei po savaitės , nei po dviejų kaip negeryn taip negeryn.Ir štai , šį savaitgalį pradėjo vėl tirpti sprandas , akyse kažkokia plėvelė dar dengiasi :blink: (nukrapščiau ausų krapštuku )Dasidėjo ir gerklės perštimas , lyg deginimas.Nusprendžiau , nulėkti iki lig.priimamojo.Nuvykusi padejavau apie savo negalavimus bud. LOR .gyd.Aha , liepė prasižioti .Labai nusistebėjo tokiais negalavimais .Apžiūrėjusi mano gerklę pasakė , kad man tonzilitas , kaip suprantu , jie atsiranda susirgus angina.Nors aš neatsimenu , kad kada ja sirgau.

Atsakyti

Gal kam buvo panašių simptomų ?

Atsakyti

Sveikos, matau, kad čia daug žinovių yra tonzilių klausimu 4u.gifturiu lėtinį tonzilitą apie 12m. - jis NON STOP yra. Per pirmus susirgimo mėnesius pradėjo visokie keistumai darytis: dažnai galva ir kaklas kaista iki vos kenčiu, atmintis sutriko ir visą laiką negaliu iki galo įkvėpt oro hmm.gifniekur neradau, kad čia kaip nors būtų su tonzilitu susiję. Tik viena narė jautė oro trūkumą su tonzilitu, bet seniai jungėsi, tai neina užklaust.

Atsakyti

Sveiki , man tokie patys simptomai .Opriezasties nerandu  :hmm:​ 

Atsakyti
Sveiki. 4u.gif As irgi turiu beda su letiniu tonzilitu ir gydytojas rekomenduoja jas issioperuot... Noreciau su lazeriu. Ar operavotes kas nors Kaune tonziles su lazeriu? Kur tai atlieka? Labai butu idomu isgirsti, nes vaziuot i Vilniu kazkaip nesinori nes bijau kraujavimo tikimybes kai isleis namo unsure.gif Ir ar tikrai daug maziau skauda ir kraujuoja po lazerines tonziliu operacijos smile.gif
Atsakyti

sveikos mamos, gal kas susidurete? mano pupai 2,8m. issoperavo tonziles ir adenoidus pries 5 dienas. pirmos 3 dienos neblogai, bet kuo tolyn tio labiau skauda mazytei, kosulys karkalinis kai uzeina, tai asarytes kaip pupos rieda... ar taip ir jums buvo?

Atsakyti

Sveiki !

Prisipazinsiu, pries operacija paskaiciau si foruma ir ganetinai issigandau :)
Galvojau ojai kaip skaudes, bus blogai ir pan.

Operacija man dare pries beveik 3 savaites.
Galiu drasiai sakyti, kad nera jau taip blogai ir baisu !! :)

Aisku pirmosiom dienom / savaite kalbejimas , valgymas yra sudetinga. Skauda turbut visiem skirtingai arba priklauso nuo skausmui pakantumo lygio. Man nuskausminamu reikejo pirmas 2-4 dienas, paskui skaudejo tik pati liezuvi, nes siek tiek pasizeide operacijos metu kai buvo suspaustas.

Stai keli patarimai tiems, kuriu tik laukia si procedura:

1. Pirma savaite arba geriau 2 gerti daug vandens : po 1.5 L per diena. Pirma greiciau gyja , antra sumazinsite nemalonu burnos kvapa !
2. valgykit skysta maista, ir viska trinkite !!! po savaites bus geriau bet nenustokit trinti nes gomurys dar buna sutines !
3. jogurtai kelia rukstis , tad pries nakti nesiulauju valgyti. As profilaktiskai geriau pora vakaru nuo ruksciu kad nakti gerai miegot gautusi.
4. pakraujavimus lengvai sustabdo ledai ir zinoma pirma savaite geriau miegoti ant nugaros.
5. skaulauti/ gerti medetku arbata , labai padeda gijimui !

tai tiek ! :)

Atsakyti

laba. pries 10m isoperavo angina nes sirgau jau nuolat ir be temperaturos, pulinga. sunkiai operavo. buvo suaugusi ta angina jau kazkokia.

uzvakar susirgau. atsikeliu ir gerkleje didelis skausmas. bet kadangi angina isoperuota tai pagalvojau gripas. galvojau persisaldziau imuniteta nusimuses, nes uzbaliavojom baisiai 3 dienas. ant pagiriu atsikeliau su skausmu. pradejo labai lauzyti kaulus. temp 37. vakare 37.7. geriau gripex dvi dienas. antra diena paziurejau atidziau i gerkle nes jau nuryt nebegalejau, prakaitas zliauge ir zliaugia iki siol be sustojimo. ir matau kad mano nupjautos tonzilos su puliais. baltos duobutes ant tonzilu.

tai kaip taip? issigandes esu. kas turejo nutikt organizmui, kaip issekti ar kas,kad nupjautos tonzilos pries 10m ir man pulinga angina. 

Atsakyti
QUOTE(EgleLTU @ 2019 04 03, 13:06)
kas turejo nutikt organizmui, kaip issekti ar kas,kad nupjautos tonzilos pries 10m ir man pulinga angina. </p>

atsakymas
"imuniteta nusimuses, nes uzbaliavojom baisiai 3 dienas. ant pagiriu atsikeliau su skausmu."
Kaip toj dainoj: "Ne tau Martynai mėlynas dangus..."
Toli ne kievienas žmogus, taio savęs netausodams ir baisiai gyvendamas gali būti sveikas. Nebent gal kokia proto terapija padėtų mirksiukas.gif
Atsakyti