Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

QUOTE(marijaj @ 2015 12 07, 10:38)
Ledus valgau, bet kaip tyčia, kai jau gali sau leisti be baimės tą daryti, tai nesinorisi doh.gif Dėl šaltų gėrimų irgi problemos jau nebėra.
Kažkada gydytoja iškėlė versiją dėl gerklės perštėjimo - atseit naktį rūgštys sukyla iki gerklės ir degina, o po to skauda. Nežinau, o kaip tada paaiškint kad džiovina? kodėl nuolat reikia gurkšnoti skysčius?

Tai ir man sake kad gali buti rugstys.ir tikrai kartais atsirugstu rugsciai.tai gal ir dziovina del tu rugsciu.sake jei nepraeis per pora men.tai tirtis skrandi del refliukso.
Atsakyti
QUOTE(smelita @ 2015 07 09, 13:37)
Kaip man aiskino tai dar reikia laukt.nes po operacijos dar liezuvelis paburkes.ir toks jausmas jog kasnis uzstriges kai ryji.israse tokiu milteliu skalaut.

Na, nerealu, kad tris mėn butų paburkes. Is patirties asmenines galiu pasakyti,kad guzo jausmas gerklėje, plauko ar švetimkunio jausmas buna prie rugstingumo skrandžio ar refliukso. geriami nuskausminamieji gali tai sukelti, plius stresas po operacijos, tai vuolia - kyla rūgštis ir duoda simptomus. Pabandykit savaite kokį nexum ryte pagert ar omeprozoli ir bus matyt liks tas jausmas ar ne. Siaip prie refliukso negalima cukraus, pieno, baltu miltų, aštraus, kepto maisto. Man refliuksa sukėlė Nimesil, nors ir be to turejau polinkį...
Atsakyti
Na, o dabar mano eile pasisakyti. Operacija man atliko antradieni, siandien - sestadienis. Taigi, operacijos diena buvo labai sunku po narkozes ir viso kito, kraujavau beveik nuolat. Seiles i popieriukus spjaudziau, nes skauda jas buvo ryti ir leidziami Diclac neveike tiek, kiek noretusi - kol buvau ligoninej, isleido namo mane ketvirtadieni. na, dar nakti is ketvirtadienio i penktadieni irgi pasispjaudziau. Dienomis be vaistu negaliu, reikia juos isgerti kas 6-8 valandas, geriu Nimesil. Tiesa, siandien jau pirma karta geriau po 10 val.

Bet labiausiai noriu parasyti apie maista - visi tie jogurtai, Hipp tyreles kudikiams, net paprasta varskyte grauze gerkle, bananai irgi grauze...
Manno atradimas - saldytos krevetes - labai maloniai isvirusios lukstenasi ir kramtosi smile.gif Kepti saldus obuoliai is ukininku - dar vienas malonumas, kuris negraudzia zaizdu. Lengvai kepta lasisa ir tarkuotas agurkas - puikiai, tik prieskoniu neprisidekite smile.gif Omletai visokiausi, bulviu plokstainiai. Nes jau ko ko, bet kruopu ir dribsniu kosiu jau nebegaliu imti i burna...smile.gif Zele nerugsti irgi labai maloniai nuteikia smile.gif

Papildomam gijimui burna tepu kas vakara saltalankiu aliejum. Rytais sio aliejaus arbatini sauksteli laikau pusvalandi burnoj ir spajunu lauk- surenka visas bakterijas, kavapas is karto pagaiveja ir skonis. geriu medetku, ramuneliu arbatas. Siandien pilna ketvirta diena po operacijos ir gyvent tikrai galima, pradejau net namus tvarkytis po truputi, maudziausi ryte po dusu. Labi noriu galva issiplauti, bet dar bijau.

Gerkle pilna geltonai - balto apnaso - fibrino. Nuo Nimesil eda skrandi, sukilo rugstingumas, bet ibuprofeno praryt negaliu del to, kad tabletem... Zodziu, siandien jau sviesiausia diena is visu ir manau, kad bus tik geriau.

PO operacijos sumazejo kaklo limfmazgiai, kone is karto, as net nustebus..Ar galejao taip greitai?

Gailiuosi, kad nesioperavau anksciau, nes 3 emtus vaiksciojau su subfebrilia temperatura, nuolatiniais antibu gerimai suvare zarnyna ir skrandi, bandziau as angina iveikti ivairiom dietom, badavimais, organizmo valymais, bet kai pradejo skaudet sanarius - per tris men susiorganizavau operacija smile.gif)
Tiesiog kada jau yra ta letine organizma nuodijanti angina, labai sunku atsistatyti, atrodo, prisilaikai dietos, nevartoji organizma gleivinanciu ar rugstinanciu produktu, sportuoji, bet ciut nuovargis, virusu sezonas ar koks menkas perputimas - ir viskas. Angina ir vaistai. Be vaistu isgyti buvo be sansu, kiek bandziau, tesdavosi iki bronchitu ar plauciu...

Zodziu, sekmes visoms pasiryzusioms. Kol kas galvoju, kad tai geras sprendimas. Ypac po to, kai prisiskaiciau daugybe moksliniu straipsniu, kad angina gali būti dar apie 200 ligu priezastis, iskaitant akne. Akne man atsirado kartu su letine angina...
Papildyta:
Tiesa,anesteziologui neatsilyginau, nes pries op net nebuvo i palata uzejes. o kadangi su gytytoja tariausi per pazistamus, teko atsilyginti... Operavo Santariskese. Prieziura superine buvo. Kraujavau, kaip rasiau, tik operacijos diena ir dar truputi nakti is antros paros i trecia. Bet baigesi savaime.
Gydytoja sake, kad man beveik nedegino - del to greitesnis ir lengvesnis gijimas, maziau skauda, bet pakraujuoti gali. Tai as labai nesiparinu, bet kartu ir labai saugausi.
Atsakyti
Sveiki,2016 02 12 man atliks lėtinio tonzilito operaciją Kauno klinikose.Operuos jauna maloni gydytoja A. Vegienė.
Būčiau dėkinga jei atsilieptų kas nors operavęsis Kauno klinikose.Žadu atsilygint gydytojai ir tam kas leis narkozę smile.gif Gal žinot kokios dabar "kainos"? Bijau duodi per mažai,o gal liksiu nesuprasta davusi?
Gal galit pasidalinti patirtimi būtent apie Kauno klinikas,būtų idealu apie konkrečiai mano gydytoją.
Labai labai dėkoju iš anksto 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bijauoperacijos: 10 vasario 2016 - 01:44
Na mano patirtis tokia. Labai dvejojau ar darytis operacija nes nebuvo taip kad sirgciau angina nuolatos. Bet va kai susirgau pries naujus tai pasveikt nebegalejau. Baigiu gert antibus ir po savaites vel pulinga gerkle. Ir paskiau nei sa aitei po vaistu baigimo vel pasikartojo. Trevia kart antibijotikus getiau net desim paru ir nutraukus su baime laukiau kas bus. Na o trys skirtingi lor pasake operuokis nes prades kenkt sanariams ir sirdziai. Sako ispuliave viskas ir israndeje...nu ka Klaipedos Universitetinej Ligoninej dariausi operacija. Pagulde pirmadieni per diena atejo anesteziologe ir operuojanti gydytoja. Tikrai nesupratau kam ta diena ligonibeje pries operacija. Kita diena septinta ryto isverte is lovos ir istate kateteri. Kiek teko darytis operacijas tai atlieka opetacinej. Ir laukiau kol 11.30 isveze i operacinej. I palata grizau tik 13.30 - ilgokai. Pusdieno pykino...suleido nuo pykinimo vaistuku...praejo. kraujavo gal tik pora valandu po operacijos. Ta diena tik velai vakare leido atsigerti. Pries tai lasino lasine. Na o ryte jau kiek atsigavau nes pirma diena pramiegojau. Nusprendziau apsiziureti kas burnoj daros tai apakau ka pamaciau. Liezuvis istines suzalotas nesupratau gal znyplem ji prilaike. Abipus liezuvio gerkle melyna lyg butu bande smarkiai praziodyt. Ma o viska vainikavo nuskeltas dantis. Siandien 4 diena po operacijos. Nesu zyzla ir seip esu labai pakanti skausmui bet poopetacinis periodas tiesiog sunkus ir sukeliantis dikomforta. Nepaisant to kad skauda valgyti bet ir skonis maisto nekoks. Ne kazka geto parasiau gal del to kad mazai laiko po operacijos praejo ir emocijos dar karstos.
Atsakyti
Sveikos, pasidalinsiu ir aš savo patirtimi:
Vasario 22 d. išoperavo ir man tonziles-operacijai ryžausi dėl sąnarių skausmų, kuriems priežąties nerado.
Į operaciną 8 val., pooperacinėję palatoje atsidūriau 9 val.,palaton parvežė 10. Po narkozės savijauta ne kokia- pirmą dieną galva skilo pusiau, bet nepykino ir nevėmiau. Antrą dieną prasidėjo baisūs kaklo ir nugaros skausmai- bet mano nugara ir taip silpna vieta,tai manau nuo priverstinės padėties intubuojant ir operuojant ir skaudėjo. Visa kita neatrodė blogai- kraujo beveik nebuvo, nepradėjau kraujuoti ir vėliau, skausmas pirmą dieną stiprokas buvo, negaliu sakyt kad vaistai nuimdavo skausmą,gal kiek apmažindavo trumpam laikui. Temperatūros nebuvo. Gydytojas perspėjo, kad sunkiausios pirmos 5 dienos. 2-5 dieną gerdavau vaistus (Nimesilį) tik 2 kartus dienoj,o nuo 6tos dienos prasidėjo-skausmas neleidžia miegot ir naktį, vaistai praktiškai kad 4-5 val. reikalingi-ypatingai skauda vieną pusę, toj pusėj tonzilė buvo gerokai didesnė už kitą. Sunku išsižiot,ryjimas ir kažkiek apsunkintas, vis dar atrodo kad vciskas patinę ir apžiūrėt savo išoperuotos gerklės nelabai galiu. Košės makalošės atsibodo,noriu kieto maisto,bet tik vieną kart leidau sau duonos valgant,nes vis dar bijau. Nuo 5to dienos geriu tablėtes ibuprofeno-nugurkiu be didesnių problemų.
Kaip kažkas rašė, aš irgi turiu įtarimo,kad naktį rūgštys savo darbą daro, vakare išgeriu omperazolio, tik kapsulė nuryt sunkiau.
Operavausi provincijos ligoninėj, nors daktarėlis dirba ir santariškėse. Atsilyginau ir gydytojui ir anestoziologui pasakydama Ačiū. Anesteziologas buvo ir prieš operaciją, ir pooperacinėje palatoje, ir parvežus į bendrą palatą, operavusio gydytojo dėmesio taip pat užteko. Tikrai esu patenkinta viskuo, o skausmams praeiti reikia laiko.

Kas galvojat, kad ši operacija yra paprasčiausia- klystate: po operacijos sužinojau, kad šiai operacijai narkozė duodama su miorelaksantais ( kurie atpalaiduoja raumenis), pacientas intubuojamas, taikomas dirbtinis kvėpavimas. Gerai kad visa tai sužinojau jau pooperacijos - būtų buvę dar daugiau baimės.

Va tiek mano patirties. Laukiančioms operacijos-sėkmės. Besigydančioms po operacijos- stiprybės ir kantrybės gyjant.
Atsakyti
Baime, neleidzia ramiai gyventi... kita men nusimato ir man si nemaloni operacija. verysad.gif Angina sirgau dar vaikysteje, bet veliau kaip sako 'peraugau' ir gerkle neskaudejo 15metu. Kol viena diena nenuejau pas dantu gydytoja, o kita diena netiketas ir nelauktas gerkles skausmas... (aisku nezinau ar cia sutapimas ar visgi dantistas prisidejo prie to inesdamas kokia bacila). Kreipiausi pas gydytoja, kuri israse antibiotiku. Savaite geriau, ok. Po kurso baigimo skausmas atsinaujino ir taip greitai, kad ta pacia diena isvaziavau i ligonine, nes nebegalejau kenteti. Ligonineje antibiotikus leido trys dienas, nuryti seiles negalejau, vaizdelis buvo nekoks. Na, kaip ir pasveikau. Bet po keliu sav vel skauda. Vel antibiotikai.
Po ju kelis men buvo ok... tada skausmas lengvesnei formoj, bet grizo. Skalavau, druska dejau ir t.t. nusiramino.
Nuo to laiko gerkle laikas nuo laiko skauda. Paskutini karta geriau antibiotikus birzelio men. Po to spali lengvai paskaudejo, strepsilio pastiles padejo, aprimo. Db laukiu operacijos, bet labai bijau... narsau google, ieskau alternatyvu.. kad tik isvengti operacijos. Radau va toki dalyka http://www.biorevita.....be operacijos todel rasau cia, nes noriu pasiklausi ar ka girdejote apie tonziliu valyma nuo bakteriju, ale budas pasveikti be operacijos? g.gif Gal galite pakomentuoti, gal kas bande, ar tikrai veiksminga procedura?4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CarpeDiem: 19 balandžio 2016 - 22:55
Merginos pasisakysiu del ASO titro, manau tai isvis bereikalingas tyrimas.. Man rodo 84, t.y kaip ir neigiamas ir pagal ji galetu nedaryti operacijos, bet tonziles visos israndejusios, renkasi akmenys, jau paveike sanarius, todel uz menesio turesiu operacija smile.gif
Kam dziovina po operacijos gerkle gal isbandykite Gelorevoice, jis su hialuronu ir malonia plevele apgaubia, ne taip dziuna, as ji naudoju po anginu ir faringitu kai labai dziuna gerkle iki kosulio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manjake: 03 rugpjūčio 2016 - 13:41
Sveikos. Perskaičiau temą. Pati esu po operacijos darytos antradienį respublikinėje ligoninėje Pas Krūgelytę Klaipėdoje. Po operacijos paleido penktadienį. Nesu labai jautri skausmui, bet man Cezaris mažiau skaudėjo. Šiandien jau penkta diena po operacijos. Turiu 37.1 temp. Paraudimas nedingsta.laaabai sunku nuryti tiek seiles, tiek maistą. Valgau viską kas švelnu tik itin gerai sukramtau. Bananai man irgi graužė gerklę. Labai laukiu momento kada pasijusiu geriau. Sakykit. O jums labai yra / buvo paraudonavę?
Atsakyti
QUOTE(Mangute69 @ 2015 01 05, 23:27)
jau 8 diena. skauda maziau, taciau ryjant vis dar skauda. Fibrino daug. nakti knarkiu kaip girtas vyras ir prabudineju nuo gerkles skausmo, nes kai pradziusta gerkle... oi... skausmas kaip pirma diena. patinimas slugsta, bet vos vos po truputi. balsas dar labai keistas pilnas karkalu, o jau 8 diena !!! smile.gif ar jum taip pat buvo ? kada viskas baigsis?

Sveika. Norėčiau paklausti. O gerklė apie tą baltą fibriną buvo paraudusi?
Aš irgi knarkiu kaip belzabubis ir vyras sako, jog smarvė baisi. Bijau kad tas raudonumas nebūtų infekcija kokia.
Atsakyti
Labas visom. As galvoju ir apie operacija. Prisidaviau krauja tam ASO tyrimui ir laukiu treciadienio. Pas mane buna skausmingos anginos bent karta metuose. Bet as labiausiai noriu issioperuoti del tu tonziliu akmenu, pastaruoju metu jie pasirodo beveik kazdien ir as esu isitikinus kad del ju pas mane blogas burnos kvapas. Perskaiciau visa tema ir dabar bijau.
Atsakyti
O gal galite atsiliepti tie,kuriems buvo pašalintos tonziles. Kada dinho blogas burnos kvapas?nes tai baisi man tragedija,jau savaite praejo,o kvapas siaubingas.Ar jis praeis? Ačiū už atsakymą
Atsakyti