Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

QUOTE(Aurelija_mama @ 2013 10 24, 11:22)

O mikrobiologinis tyrimas yra tepinėlis iš pažeistos vietos?

Būtent smile.gif

Atsakyti
Kai "išsigaruos" antibiotikai, teks eiti ieškoti tokios paslaugos, ačiū labai už gerą patarimą smile.gif

QUOTE(pupik @ 2013 10 25, 09:31)

Atsakyti
QUOTE(Aurelija_mama @ 2013 10 26, 14:56)
Kai "išsigaruos" antibiotikai, teks eiti ieškoti tokios paslaugos, ačiū labai už gerą patarimą  smile.gif

4u.gif sveikatos
Atsakyti
Na jau po operacijos-galiu pasidalinti savo "džiaugsmais".
Operacija su pilna narkoze, pabudau gerai, liepė išsispjaudyt kraujingas seiles, po to jau leido gerti vandenį.
Ligoninėj be nuskausminamųjų nė per kur, skausmas košmariškas (nors šiaip skausmui esu pakanti)! Ketvirtą dieną paleido namo su nurodymais ko negalima (maistas tik trintas, palenkus galvos nebūti, jokio smileysex.gif ir pan.).
Sesutė nuteikė, kad sunkiausios pirmos dienos. Na laukiu kada tie skausmai mažės - nė per kur. Namie geriami vaistai, iš beviltiškumo jau šiek tiek didesnėm dozėm nei galima... Atėjo 7 diena po operacijos - valio, matau šviesą tunelio gale! Dieną jau su visai kenčiamu skausmeliu net be vaistų! Naktis vėl priminė kas yra skausmas sad.gif
Šiandien jau 8 diena, naktys dar sunkios, bet dienom gerokai lengviau. Prasidėjo kliedesiai apie normalų maistą essen.gif , bet ... teks dar kentėti.
Tiesa, vandens išgeriu kibirais turbūt, gurkšnojimas lengvina skausmelius, sako, kad greičiau gyja jei daug skysčių vartoji.
Taigi laukiu šio košmaro pabaigos ir tikiuosi, kad buvo verta mastau.gif
Atsakyti
...as irgi laukiu operacijos....Tikiu sunkiu pooperaciniu laikotarpiu.Bet ,kai suvokiu ,kad atsikratysiu pulingu anginu ir paratonzileriniu abscesu(kurie kur kas baisesni uz pul.angina),tai pasiryzus viskam.Vasara man visa tai kartodavosi ,kas 1.5-2 sav..Jau buvau (ir tebeesu) paranoja apnikus.Vis ziojuosi pries veidrodi ir ziuru ar JAU VEL uzeina.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliausmama: 30 spalio 2013 - 08:07
As jau po:-) jau ketvirta diena,zodziu net nezinau ka pasakyti,po operacijos jokiu seiliu ir krauju nebuvo,skaumo taip pat.o poto baigesi vaistai ir prasidejo skausmas,seiliu nenuryjimas,sunkus valgymas iki tol kol vaistai vel pradeda veikti.vargina labiausiai uzeinantis sausas kosulys,tik nezinau kaip jis ten pasireiskia,bet labai slykstus jausmas.toks vaizdas kad ten kazkas uzdziusta ,prisiliecia ir sukelia kosuli,ssusidirgiina.zodziu nekokia operacija.prie viso to ir sirdele labai tabaluojasi plaka labai daznai.per daznai,del to nerimauju.:-)
Atsakyti
Sveikos, as jau 12 para po operacijos, viskas vyko panasiai kaip ir kitoms: pilna narkoze, skausmas-gumulas gerklej, sunku valgyti ir kalbeti, bet mazdaug nuo 9 paros skausmas atslugo, bet prasidejo kraujavimas, kuri jau du kartus vaziavau stabdyti i ligonine. Kraujagysles pridegino. Dabar sedziu namie kaip kiausinis kad nepasikartotu kraujavimas, nes proceduros ne ismaloniuju. Gal dar kam taip buvo, kaip pagreitinti zaideliu gyjima? Sake kad pakankamai sunkiai gyju sad.gif
Atsakyti
Gintarija7, ar geri skysčių? Aš turbūt 4 litrus per parą išgerdavau. Mat kai tik gerklė išdžiūna iš karto sustiprėja skausmas. Bent jau sesutė ligoninėj sakė, kad jei daug gersit bus mažesnė kraujavimo tikimybė.
Man jau 14 para, bet dar pilnai neužgijo, dar fibrino likę, tai vis dar prisisaugau maisto, karštų gėrimų, judėjimo, sunkesnių daiktų kilnojimo.
Tiesa, šiandien išgirdau vieną patarimą, tik nežinau ar jis geras. Vienai pažįstamai vaistinėj patarė pamirkius vatos pagaliuką šaltalankių aliejuje patept šiek tiek liežuvį, sako jis gerai sutepa (lengviau ryti seiles) ir greičiau gydo. Ji išbandė ir labai džiaugėsi.
Linkiu greičiau grįžti į normalų gyvenimą thumbup.gif
Atsakyti
Mystique, žinok stengiuos ir pakankamai nemažai išgeriu, na bet tikrai ne 4 litrus, bet 2 tai tikrai. Dabar kai prisilaikau to griežto režimo dėl judėjimo ir t.t. vakar dienelė praėjo ramiai, be kraujavimo. Beje aš purškiuosi į gerklę tą purškaliuką Faringospray, ten šaltalankių ir medetkų aliejukas, ištikrųjų jis neblogai sutepa, man gydytojas jį liepė naudot kol sugis. Tikiuosi, kad jau greit galėsiu tuos vargelius pamiršti ir grįžt į normalų gyvenimą.
Atsakyti
Sveikutes,noreciau paklausti kiek kg svorio nukrito gydymosi metu? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LOOONDA: 05 lapkričio 2013 - 10:45
Man tai apie 2,5 kg nukrito, bet aš kadangi ir taip to svorio nelabai turiu, tai buvo baisu kad jis dar krenta... Na bet jau po truputį pradėjau saldumynų ragaut, tai gal atsistatysiu greit smile.gif
Atsakyti
Kai kurie nuskausminamieji turi ir kraują skystinančių savybių, reiktų, manau, į tai atkreipti dėmesį ir pasitarti su daktaru.

QUOTE(Gintarija7 @ 2013 11 04, 11:30)
Sveikos, as jau 12 para po operacijos, viskas vyko panasiai kaip ir kitoms: pilna narkoze, skausmas-gumulas gerklej, sunku valgyti ir kalbeti, bet mazdaug nuo 9 paros skausmas atslugo, bet prasidejo kraujavimas, kuri jau du kartus vaziavau stabdyti i ligonine. Kraujagysles pridegino. Dabar sedziu namie kaip kiausinis kad nepasikartotu kraujavimas, nes proceduros ne ismaloniuju. Gal dar kam taip buvo, kaip pagreitinti zaideliu gyjima? Sake kad pakankamai sunkiai gyju sad.gif

Atsakyti